به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است؛ افراد باید در رژیم غذایی خود انواع مواد غذایی را داشته باشند تا بدنشان انواع ویتامینها را دریافت کند، تنوع در رژیم غذایی به معنای مصرف انواع مختلف مواد غذایی است که در ۵ گروه اصلی غذایی معرفی شدهاند.
افراد اگر در رژیم غذایی خود این ۵ گروه را جای ندهند دچار کمبود مواد مغذی میشوند همچنین مصرف بیش از اندازه آنها نیز سبب افزایش وزن، چاقی و مشکلات ناشی از آن میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد در این بخش تغذیه مناسب برای بیماران پوکی استخوان را معرفی کند.
تغذیه مناسب استیوپروز (Osteoporosis)
علی ارغوانی متخصص داخلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تغذیه مناسب برای بیماران پوکی استخوان، اظهار کرد: بیماران مبتلا به استیوپروز (پوکی استخوان) باید حتما کلسیم را به میزان کافی دریافت کنند این کلسیم با مصرف منابع آن بهخصوص شیر و انواع لبنیات تامین میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف ۲ تا ۳ سهم از گروه لبنیات در روز توصیه میشود، گفت: برای جذب کلسیم باید مقادیر کافی ویتامین D (حدود ۴۰۰ واحد بینالمللی در روز) از نور مستقیم خورشید و منابع غذایی آن (زرده تخم مرغ، جگر، ماهی) دریافت شود؛ مدت زمان استفاده از نور خورشید حدود ۱۰ دقیقه در روز و حداقل ۲ الی سه بار در هفته است و برای اینکار کافی است صورت، دستها و بازوها درمعرض آن قرار گیرد.
این متخصص داخلی ادامه داد: افرادی که به پوکی استخوان دچار هستند باید مواد فیبر دار را در رژیم غذایی خود بگنجانند؛ در صورت مصرف زیاد غذاهای پرفیبر مانند انواع حبوبات، غلات، میوهها و سبزیها، کلسیم نیز بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود.
در طول دوران بارداری کلسیم را فراموش نکنید
ارغوانی افزود: در دوران حاملگی و شیر دهی منابع غذایی کلسیم، بهخصوص لبنیات بیشتر مصرف شود؛ نوشابههای طبیعی مانند آب میوه طبیعی، دوغ و انواع شربتها به جای نوشابههای کافیین دار (مانند انواع کولاها و قهوه) مصرف شود، زیرا نوشابههای گازدار و قهوه از جذب کلسیم در بدن جلوگیری میکنند.
ارغوانی یادآوری کرد: مصرف انواع ماهی خصوصا ماهیهایی که با استخوان مصرف میشوند به عنوان منابع غنی از پروتیین، کلسیم، روی و ویتامین D توصیه میشود؛ در دوران یائسگی، مکملهای استروژن مصرف شود، همچنینهمواره وزن را در محدوده ایده آل حفظ و از افزایش یا کاهش مفرط وزن پرهیز کنید.