هدف وزارت نیرو از افزایش تعرفه آب و برق چیست؟

گروه اقتصادی الف،   3971019009 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف آب و برق موضوعی است که از مدت‌ها قبل مطرح شده اما نه با هدف ایجاد درآمد کوتاه‌مدت برای این دو صنعت، بلکه طبق گفته‌های وزیر نیرو، هدف دستیابی به درآمد بلندمدت و کلان است.

ایسنا نوشت: براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها که در سال ۱۳۸۹ اجرایی شد، قرار بود که طی پنج سال به تدریج قیمت‌ حامل‌های انرژی هم‌چون آب و برق افزایش پیدا کند و به قیمت‌های واقعی خود برسد که این کار باید تا سال ۱۳۹۴، اجرایی و قیمت‌ها به‌صورت غیریارانه‌ای و واقعی به مردم عرضه می‌شد اما تاکنون این موضوع محقق نشده است.

در دولت دهم قیمت‌ها تثبیت و در دولت یازدهم نیز هرچند که قیمت‌ها اندکی افزایش پیدا کرد اما از آنچه که قانون پیش‌بینی کرده بود، بسیار کمتر بود و نتیجه همان شد که باوجود قیمت تمام شده معادل ۱۲۰ تومان، برق را ۶۶ تومان و در آب، باوجود قیمت تمام‌شده ۱۰۰۰ تومان، این کالا ۴۰۰ تا ۴۵۰ تومان عرضه شود، یعنی تنها ۵۰ درصد از هزینه‌ها توسط وزارت نیرو دریافت می‌شود.

این در شرایطی است که میزان افزایش هزینه‌های آب و برق بسیار کم‌تر از متوسط نرخ تورم این سال‌ها بوده یعنی آهنگ افزایش قیمت در سایر کالاها و خدمات بسیار بالاتر از افزایش قیمت در آب و برق بوده است ،در دولت فعلی نیز در اردیبهشت‌ماه سال جاری تعرفه آب و برق هفت درصد افزایش یافت اما این رقم نیز نتوانست فاصله قیمت تمام شده و آنچه از مشترکان اخذ می‌شود را پر کند.

در این بین وزارت نیرو بهترین راهکار را مدیریت مصرف و افزایش تعرفه مشرکان پرمصرف دانسته است و به‌ویژه در دولت دوازدهم یکی از اصلی‌ترین شعارهای این وزارتخانه مدیریت مصرف بوده چراکه این باور وجود دارد که تنها راه‌حل تنش‌های این دو صنعت همین موضوع است.

در این باره، رضا اردکانیان - وزیر نیرو - معتقد است که براساس آمار ارائه شده از مرکز آمار، آنچه که مردم در هزینه خانوار برای مجموع آب و فاضلاب و برق پرداخت می‌کنند، تنها مقداری بیش‌تر از هزینه‌ای است که برای دخانیات می‌پردازند. این سخن به آن معناست که چنانچه دخانیات کمترین سهم در سبد هزینه خانوار را داشته باشد، سهم مجموع آب و فاضلاب و برق اندکی بیش‌تر از دخانیات و رقم خیلی ناچیزی است.

به گفته وی، اصلاح تعرفه پرمصرف‌ها راهی برای تامین درآمد کوتاه‌مدت نیست؛ ما زمانی که با استفاده از ابزار تعرفه بتوانیم مشترکان پرمصرف را برای پیوستن به الگوی مناسب مصرف تشویق کنیم، طبیعتا در بلندمدت خود را از صرف منابع فراوان برای احداث نیروگاه برحذر داشته‌ایم و این مهم منفعت اصلی صنعت برق است.

وزیر نیرو با بیان این‌که اصلاح تعرفه‌ مشترکان پرمصرف آب و برق به هیچ عنوان راهی برای تامین درآمد کوتاه‌مدت نیست بلکه درصدد تامین درآمد بلندمدت از این بخش خواهیم بود، اظهار کرد: تعرفه، وسیله‌ای برای مدیریت مصرف است؛ ما زمانی که با استفاده از ابزار تعرفه بتوانیم مشترکان پرمصرف را برای پیوستن به الگوی مناسب مصرف تشویق کنیم، طبیعتا در بلندمدت خود را از صرف منابع فراوان برای احداث نیروگاه برحذر داشته‌ایم. هرچند ممکن است در کوتاه مدت درآمدهای این بخش کاهش پیدا کند ولی در آینده، این مهم منفعت اصلی صنعت برق ایران خواهد بود.

بر این اساس، قیمت‌های آب و برق در ایران منطقی نیست و لازم است که تحولاتی در این دو عرصه به‌وجود آید چراکه طبق آمار لیست دریافت آب‌بها در کشورهای خاورمیانه، ایران جزو کشورهایی است که کمترین آب‌بها را از مشترکان خود دریافت می‌کند؛ البته آنطور که به نظر می‌رسد، سیاست‌های وزارت نیرو، منطقی شدن قیمت آب و برق است اما این‌که دولت دوازدهم تا چه‌میزان در این عرصه موفق خواهد بود، موضوعی است که باید منتظر نتیجه آن بمانیم.

دیدگاه کاربران

اكبر۷۱۴۳۴۰۰۷:۳۲:۳۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
مردم اینهمه نوشتند و نوشتند و نوشتند که از افزایش دستمزد، افزایش نقدینکی و افزایش اعتبارات جاری ممانعت کنید و اجازه بدید مردم سال ۹۸ را با قیمت های ثابت ۹۷ زندکی کنند اما تقاضای کودکانه کارمندان برای افزایش حقوق و دستمزد ، براحتی برای دولت بهانه درست کرد و از الان تمام نهادهای دولتی اب ،برق ،کاز ،شهرداری ،مالیات ،عوارض،.... .شروع کردند به افزایش و بدبخت قشر مستضعف با کار ازاد یا بیکار .
ناشناس۷۱۴۵۹۲۱۰:۱۷:۴۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
نظر شما کودکانه است که توقع افزایش حقوق را در شرایطی که قدرت خرید کارمندان و کارگران حداقل به یک سوم سال پیش کاهش داشته را توقعی زیادی و کودکانه می دانید!!!!
ناشناس۷۱۵۲۱۲۱۵:۳۷:۱۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
حتما خیر وصلاح مردم را میخواهند نه منافع خودشان را
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین