دخترانی که تمایلی به "بله گفتن" ندارند...

گروه اجتماعی الف،   3971018046 ۵۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

این روزها با نگاه اجمالی به خانواده خود، دوستان و آشنایان به دختران مجردی بر می‌خوریم که سن مناسب ازدواج را گذرانده ولی تمایلی به تشکیل خانواده و گفتن بله به خواستگارهای پشت در ندارند.

دخترانی که تمایلی به "بله گفتن" ندارند...
ایسنا نوشت: این دختران با وجود نگرانی‌هایی که از تنهایی دوران پیری دارند، ترجیح می‌دهند حلقه تعهد و تاهل به دست نکنند و آن طور که دوست دارند زندگی کنند. برخی دختران امروزی کفه تجرد را سنگین‌تر از تاهل می‌دانند و ترجیح می‌دهند به جای اینکه خود را گرفتار مسئولیت، استرس و مشکلات زندگی زناشویی کنند، راحت و بی دغدغه به کار، تفریح و برنامه‌های شخصی خود برسند.

دخترانی که تجرد را انتخاب کرده‌اند، اغلب برای اینکه زیر بار ازدواج بروند معیارهای سختگیرانه‌ای دارند و حاضر نیستند به خاطر حرف مردم، فشارهای خانواده و ... به پسری که شرایطش چنگی به دل نمی‌زند جواب مثبت بدهند. بالا رفتن سن ازدواج و افزایش آمار تجرد قطعی در دختران حکایت از تغییرات اجتماعی و فرهنگی دارد که عده‌ای را بابت تضعیف بنیان خانواده، مواجه با بحران جمعیت پیر در سال‌های آینده، کاهش معنادار ازدواج، کاهش آمار تولد و ... نگران می‌کند و پرچم عده‌ای را هم به بهانه نزدیک شدن به تحقق حقوق زنان، دستیابی به آزادی و دستیابی به هویت مستقل برای کسانی که همیشه جنس دوم بوده‌اند بالا می‌برد...  

نمی‌خواهم اسم هیچ مردی در شناسنامه‌ام باشد

سمیرا 28 ساله در پاسخ به اینکه چرا تاکنون ازدواج نکرده می‌گوید: من همیشه به دنبال حفظ استقلال، حریم شخصی و آزادی‌هایم بوده‌ام و به عقیده شخصی ام ممکن است ازدواج نه تنها به حفظ هویت فردی کمک نکند بلکه حقوقی که در دوران مجردی وجود دارد را هم تحت‌الشعاع قرار دهد.

وی دراین باره توضیح می‌دهد: برخی دختران مجرد امروزی می‌توانند سفرهای خارجی داشته باشند، در هر رشته‌ای که دوست دارند ادامه تحصیل دهند، در هر زمان که دلشان بخواهد با دوستانشان مراوده کنند و ...  ولی گاهی وقتی اسم مردی در شناسنامه آنها ثبت شود، اوضاع تغییر می‌کند.

وی معتقد است: متاسفانه در کشور ما در برخی موارد بین حقوق زن و مرد متاهل توازنی وجود ندارد و همین باعث شده برخی دختران بعد از ازدواج دلشان برای دوران مجردی تنگ شود. من تا حالا با سه نفر از خواستگارانم درباره این مسائل صحبت کرده و آنچه از زندگی مشترک انتظار دارم را توضیح داده‌ام، همه آنها حرف‌های من را قبول داشتند و نگرانی برای حفظ حقوقم را حقی طبیعی می‌دانستند ولی همین که کار به این می‌رسید که این حقوق جزء شروط ضمن عقد ثبت شوند، پا پس کشیدند و فکر کردند با این کار بهشان ظلم می‌شود.

سمیرا تاکید می‌کند: من به شدت اعتقاد دارم بعد از ازدواج هم لازم است حریم شخصی و استقلال فردی‌ زن و شوهر حفظ شود، با این حساب، ترجیح می‌دهم تا زمان پیدا شدن کسی که با این خواسته‌ها مخالفتی نداشته باشد،‌ مجرد بمانم.

مهسا 36 ساله هم با اشاره به دلایل مجرد ماندنش می‌گوید:" راستش من در خانواده مرفهی بزرگ شده‌ام و حاضر نیستم با هر شرایطی تن به ازدواج دهم، الان در خانه پدری وضعیت خوبی دارم و در این شرایط جز گاه گداری که ترس از تنهایی در دوران پیری به سراغم می‌آید به فکر ازدواج نمی‌افتم. من بیشتر وقتم را با شغل و تفریحات مورد علاقه‌ام پر می‌کنم و اینطوری کمتر خلاء  نبودن کسی به عنوان شریک زندگی به سراغم می‌آید. برخی دخترها با انگیزه مادر شدن ازدواج می‌کنند و بنده نیز اگر روزی تصمیم به بچه دار شدن بگیرم، ترجیح می‌دهم برای کودکی از پرورشگاه مادری کنم."

وی در پاسخ به اینکه آیا تا به حال با کسی به طور جدی برای تشکیل زندگی مشترک صحبت کرده یا نه می‌گوید: "قطعاً خواستگارانی داشتم و از بعضی از آنها خوشم آمده ولی چون نمی‌توانستند توقعات مرا در زندگی برآورده کنند ردشان کردم. بدیهی است منی که در ناز و نعمت بزرگ شده‌ام می خواهم بعد از ازدواج از لحاظ مالی وضعیتم بهتر از خانه پدری باشد والا چه لزومی دارد خودم را به سختی بیندازم؟"

پول برایم خیلی مهم است

وی با بیان اینکه وضعیت مالی مناسب یکی از فاکتورهای اصلی برخی دختران امروز برای گفتن بله به خواستگار است، می‌گوید: شاید انتظار من به نسبت اغلب دخترها از وضعیت مالی کسی که قرار است چندین سال با هم زندگی کنیم بالا باشد ولی عقیده دارم کسی که توان مالی برای فراهم کردن یک زندگی راحت و بی دغدغه  را برای همسرش ندارد، بهتر است زن نگیرد!

وی اضافه می‌کند: "امروز برخی پسرها بدون داشتن شغل مناسب، پس انداز و حتی پول کافی برای خرید یک خانه به خواستگاری دختران می‌روند و بدیهی است بسیاری از آنها جواب دلخواه را نمی‌گیرند. درست که مهر و محبت در رابطه زناشویی مهم است ولی از این واقعیت نمی‌توان فرار کرد که مردی که صبح تا شب دنبال یک لقمه نان باشد و همیشه خدا هشتش گروی نه‌ش باشد، حوصله و انگیزه چندانی  برای خوشبخت کردن همسرش ندارد."

مهسا با بیان اینکه بسیاری از مشکلات زن و شوهرها ریشه اقتصادی دارد، ادامه می دهد: متاسفانه بسیاری از اختلافات زن و مرد ناشی از مشکلات مالی است. وقتی مردی نتواند توقعات همسرش را برآورده کند، نباید انتظار داشته باشند اوضاع به شکل گل و بلبل و بدون هیچ مشکلی پیش برود.

نگرش به سن ازدواج تغییر کرده است

در ادامه این گزارش بیتا 26 ساله با اشاره به اینکه با بالا رفتن سن ازدواج دختران با خیال راحت‌تر میتوانند از دوران مجردی خود لذت ببرند، می‌گوید: تا دو- سه دهه پیش وقتی سن دختر از 22 سالگی می‌گذشت، به اصطلاح عامیانه ترشیده محسوب می‌شد و باید قید ازدواج با پسران جوان را می‌زد و چشم انتظار مردی سن‌دار، طلاق گرفته یا کسی که همسرش را از دست داده بود می‌نشست.

وی ادامه می‌دهد: خوشبختانه طی چند سال اخیر شاهد تغییر نگرش مردم  نسبت به سن مناسب ازدواج  برای دختران بوده‌ایم، امروز اگر دختری به 34 سالگی رسیده و مجرد مانده باشد، ترحم و دلسوزی بیجای مردم برانگیخته نمی‌شود؛ خوشبختانه در حال گذر از دورانی هستیم که حرف و حدیث‌ها پشت دختران مجرد کمتر شده و به ندرت پیش می‌آید خانواده‌ای به خاطر حرف مردم دخترشان را به زور شوهر بدهند.

وی اضافه می‌کند: بدون شک شرایط هنوز برای دختران مجرد ساکن در برخی روستاها و مناطق کوچک سخت است ولی با کمک رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی  مردم کم کم آگاه‌تر می‌شوند و به این نتیجه می‌رسند که مجرد بودن گاه یک انتخاب است نه اجبار. باید به جایی برسیم که در هیچ جای ایران دختران نه به واسطه فشار خانواده و نگاه‌های مردم بلکه از روی علاقه قلبی و با فراغ بال مردی که به ایده آل هایشان نزدیک است را انتخاب و تشکیل خانواده بدهند.

پسرها مقصر بالا رفتن سن ازدواج دختران هستند

فاطمه 33 ساله هم با اشاره به اینکه  اغلب پسران امروزی معیار واقعی و درستی از ازدواج و تشکیل خانواده ندارند می‌گوید: بیشتر پسران حتی نمی‌دانند از چه دختری و با چه ویژگی‌هایی خوششان می‌آید و به نوعی بین سنت و مدرنیته گیر کرده‌اند.

وی اظهار می‌کند: به عنوان مثال آنها یک روز از ما انتظار یک زن اجتماعی و شاغل را دارند و یک روز دیگر توقع دارند دستپختمان به همان خوبی یک زن خانه‌دار باشد، یک روز می‌گویند هیچکس نباید مانع پیشرفت دیگری شود و روز دیگر می‌گویند وظیفه زن فقط این است که بنشیند خانه و بچه بزرگ کند، یک بار زنی با معیارهای گذشته را الگو قرار می‌دهند و یک بار زن موفق معاصری را در آن سوی دنیا.

وی توضیح  می‌دهد: این سردرگمی باعث تردید در دختران برای انتخاب پسرانی شده که معیار مشخصی از مفهوم زن ندارند و  در فضای فکری و فرهنگی متشنجی غوطه‌ور هستند.

وی همچنین به دیگر دلایل ترس برخی از دختران از ازدواج اشاره کرده و می‌گوید: گاهی روابط عاطفی شکست خورده و دوستی‌های از بین رفته و بی اعتمادی ناشی از آنها مانع از وارد شدن برخی دختران به روابط با هدف ازدواج می‌شود، البته شنیدن تجربیات تلخ دیگران از زندگی زناشویی هم گاهی مزید بر علت می‌شود تا دختران قید ازدواج را بزنند.

مهتاب یکی دیگر از دخترانی که  سن ازدواج را سر گذارنده در توضیح مجرد ماندنش می‌گوید: دو سال بعد از اینکه دانشگاه قبول شدم از خانواده جدا شده و برای خودم خانه مستقلی اجاره کردم، همزمان با تحصیلم کارم هم می‌کردم و این باعث شد کم کم وابستگی اقتصادی‌ام به خانواده قطع شود. حالا حدود 14 سال است مستقل زندگی می‌کنم.

وی اضافه می‌کند: به عقیده شخصی بنده برخی دختران با انگیزه مستقل شدن و تجربه زندگی جدید به سمت ازدواج کشیده می‌شوند.

وی ادامه می‌دهد: نمی‌گویم احساس تنهایی نمی‌کنم، نمی‌گویم فکر کردن به آینده نگرانم نمی‌کند، نمی‌گویم گاهی دلم نمی‌خواهد یک رابطه عاطفی پایدار داشته باشم و مادر بودن را تجربه کنم. اینطور نیست. گاهی این احساس‌ها خیلی هم شدت می‌گیرد؛ ولی وقتی به زندگی بعضی از دوستانم نگاه می‌کنم که چطور بدون علاقه و تفاهم و فقط به خاطر فرار کردن از حرف مردم تن به زندگی مشترک داده‌اند و نارضایتی را در چشمشان می‌بینم، از تصمیمی که گرفته‌ام احساس رضایت می‌کنم.

مهتاب در ادامه راحت طلبی پسران امروزی را به عنوان یکی دیگر از دلایل دلسردیش برای ازدواج عنوان کرده و توضیح می‌دهد: واقعیتش این است جای بسیاری از دختران و پسران در جامعه ما عوض شده است. من دوستانی دارم که از ترس تنها ماندن پول توجیبی پسری که دوستش دارند را هم می‌دهند و این برای من اصلا توجیه پذیر نیست.

وی خاطر نشان می کند: مرد و مردانگی تعریفی دارد که با رفتار بسیاری از پسران امروزی همخوانی ندارد. از قدیم زن‌ها به مردها تکیه می‌کردند ولی در جامعه ما این روند دارد شکل معکوس به خود می‌گیرد.

وی می‌گوید: برخی پسران امروزی در اولین جلسه آشنایی بیش از اینکه به دنبال شناخت طرف مقابلشان باشند، کنجکاوند که بدانند دختری که ممکن است همسرشان شود کجا کار می‌کند؟، پس اندازش چقدر است و چقدر حقوق می‌گیرد؟ بدون شک پسری که به ازدواج به شکل معامله نگاه می‌کند و می‌خواهد از طرف مقابلش بیشترین سود را ببرد فرد مطمئنی برای زندگی نیست.

مهتاب بیان می‌کند: البته دلایل کم رنگ شدن انگیزه ازدواج در دختران تنها به موارد مطرح شده محدود نیست و دلایل فرهنگی، اجتماعی و روانشناختی بسیاری دارد که بسته به سن، شخصیت ، تفکر و ... دختران کم رنگ و پررنگ می‌شود.

دخترانی که از زندگی مشترک غول بی شاخ و دم ساخته‌اند

در ادامه این گزارش یک دکترای مشاوره خانواده با بیان اینکه بالا رفتن سن ازدواج در دختران از فاکتورهای مختلفی ناشی می‌شود، می‌گوید: دخترانی که میل به ازدواج ندارند اغلب معیارهای تقریباً غیرقابل عبوری به عنوان ملاک انتخاب همسر برای خود تعیین کرده‌اند؛ معیارهای سفت و سخت آنها در مورد همسر آینده می‌تواند دلیل این تنهایی باشد اما باید کمی منطق را هم وارد این معیارها کرد.

رضوانه جباری ادامه می‌دهد: برخی دختران به  امید اینکه در آینده خواستگاران بهتری سراغشان می‌آید، دچار وسواس فکری شده و موقعیت‌های فعلی خود را از دست می‌دهند. بدون شک در هر زمینه‌ای ممکن است انتخاب بهتری وجود داشته باشد ولی نباید فراموش کنیم انتظار برای ازدواج با مرد ایده آل منطقی نیست چون هیچ فرد کاملی در دنیا وجود ندارد و هنر زندگی مشترک رسیدن به تفاهم و تلاش برای اصلاح طرف مقابل است.

وی توضیح می‌دهد: دخترانی که در سن ازدواج قرار دارند باید نیازهای واقعی خود در زندگی زناشویی را بشناسند و از جنسیت روانی خود و جنسیت روانی  طرف مقابل اطلاعات مفیدی به دست بیاورند.

وی ادامه می‌دهد: هیچ کس بیشتر از خودمان مسئول تصمیماتی که می‌گیریم نیست به همین دلیل دخترانی که برای ازدواج دو دل هستند و از زندگی زناشویی غول بی‌شاخ و دمی برای خود ساخته‌اند باید شجاعت تصمیم گیری را به خود بدهند و پای انتخاب خود بایستند.

در زندگی مشترک، سلامت مرد، مسئولیت پذیری، علاقه و اعتماد حرف اول را می‌زند

این دکترای مشاوره خانواده می‌گوید: در زندگی مشترک سلامت مرد، مسئولیت پذیری، علاقه و اعتماد حرف اول را می‌زند و موارد دیگری مثل وضعیت اقتصادی در پله‌های پایین‌تر قرار دارند.

وی اضافه می کند: بدون شک 99 درصد دختران نمی‌توانند با مردی که آنها را در پول غرق می‌کند ولی دوستشان ندارد، شکاک و بددهن است و برای موجودیت آنها ارزشی قائل نمی‌شود زندگی کنند به همین دلیل باید برای ازدواج به دنبال فاکتورهای زندگی ساز در طرف مقابلشان باشند و از پرداختن به حواشی خودداری کنند.

جباری توضیح می‌دهد: دختران برای آنکه بتوانند ازدواج کنند باید در ایده‌آل‌ها و الگوها و معیارهای آرمانی خود تجدید نظر کنند و فکر نکنند پسری که قرار است به خواستگاریشان بیاید سوار بر اسبی است که به دنیا آمده تا در مسیر زندگی آنها قرار گیرد و خوشبختشان کند.

وی با اشاره به اینکه همه دلایل بالارفتن ازدواج به سختگیری‌های دختران مرتبط نیست، می‌گوید: طی چند دهه گذشته شاهد تغییر نگرش عموم مردم نسبت به سن مناسب ازدواج برای دختران بوده‌ایم. در کنار این، آشنایی زنان با حقوق طبیعی خود، افزایش آگاهی آنها، پررنگ شدن حضور آنها در جامعه، ایجاد امکان برای طی کردن مدارج بالای تحصیلی، افزایش سهم آنان در اشتغال و ... هم در بالا رفتن سن ازدواج دختران بی‌تاثیر نبوده است.

این دکتری مشاوره خانواده توضیح می‌دهد: با نگاهی به جمعیت مجرد کشور، به این نتیجه می رسیم این تصمیم‌گیران هستند که باید برای مدیریت این شرایط وارد عرصه شوند. مسئولان باید در عین حالی که برای ازدواج و افزایش جمعیت، برنامه‌ریزی می‌کنند، به فکر جمعیت مجرد کشور هم باشند و آنها را به رسمیت بشناسند.

دولت با حمایت‌های بیمه‌ای و اعطای وام مسکن کمی از سختی‌های مجردان جامعه کم کند

جباری عنوان می‌کند: دولت در شرایط فعلی باید حمایت از این افراد به ویژه دختران مجرد را در برنامه‌های خود قرار دهد و با طرح‌هایی مثل حمایت‌های بیمه‌ای، اعطای وام  مسکن، وام‌های ضروری و ... کمی از سختی‌های مجردان جامعه کم کند.

البرز در جایگاه هفتم تجرد قطعی مردان و 23 تجرد قطعی زنان

 یک روانشناس با اشاره به اینکه سن تجرد قطعی در کشور 50 سالگی در نظر گرفته می‌شود، ادامه می‌دهد: طبق اطلاعات دریافتی از مرکز آمار، در سال 95 نسبت مردانی که در استان البرز تا 50 سالگی دست کم یک بار ازدواج کرده‌اند 97.51  است که با محاسبه این رقم رتبه کشوری البرز 25 است.

نگار کریمی با اشاره به وضعیت زنان در این حوزه می‌گوید: 95.46 درصد از خانم‌های البرزی هم تا سن 50 سالگی ازدواج را تجربه کرده‌اند و با این اوصاف رتبه کشوری البرز 9 است.

وی توضیح می‌دهد: در البرز 4.54 درصد زنان به سن تجرد قطعی رسیده‌اند، این یعنی البرز از این حیث بیست و سومین استان کشور است، این رقم برای مردان 2.49 درصد است که البرز را در جایگاه هفتم کشور در تجرد قطعی مردان قرار داده است.

وی خاطرنشان می‌کند: با توجه به وضعیت تجرد قطعی آقایان در استان اتفاقاً باید بیشتر نگران وضعیت آقایان مجرد استان بود. البته دختران زیادی در استان هستند که هنوز به سن 50 سالگی نرسیده و ازدواج نکرده‌اند ولی چون به سن تجرد قطعی نرسیده‌اند، در آمارگیریها لحاظ نمی‌شوند.

کریمی تاکید می‌کند: چون جامعه ما در حال گذار از مرحله سنتی به مدرن است،  شاهد تغییر هنجارها و ساختارهای ازدواج هستیم. در حال حاضر اغلب خانواده‌های ایرانی نه نگاه سنتی به ازدواج دارند و نه به طور کامل مدرنیته شدن در این امر را پذیرفته‌اند. تا زمانی که نگرش کلی جامعه به مقوله ازدواج در حالت توازن و تعادل قرار نگیرد شاهد مشکلاتی از قبیل بالا رفتن سن ازدواج، افزایش آمار افراد مجرد و ... خواهیم بود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۱۲۵۶۳۰۸:۱۷:۱۱ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
متاسفانه طبق معمول یکطرفه نوشتید. تو کشوری که قانونش و همه چیزش دفاع از مرد هست اینطور میشه
ناشناس۷۱۲۷۳۰۰۹:۵۶:۰۴ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
الکی القائات مسموم فمنیستی رسانه های معاند رو تکرار نکنید خواهشا! اتفاقا امروز تو این کشور زنها هم درس میخونن هم کار حتی در سطح مدیریتی میگیرن و به استقلال کامل میرسند درحالیکه از اونور داستان تعهدی برای انجام خدمت مقدس سربازی ندارند و نفقه و مهریه و اجرت المثل هم میگیرند.این یعنی اوضاع کاملا بنفع خانم ها و به ضرر آقایانه. خواهشا نظرم رو منتشر کنید دوستان
ناشناس۷۱۲۸۱۱۱۰:۴۵:۴۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
حرف های سطحی غربی
ناشناس۷۱۲۸۲۲۱۰:۴۸:۱۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
آفرین دقیقا و جالبه این تفکر مرد سالاری همه جا هم رسوخ پیدا کرده
ناشناس۷۱۲۸۳۱۱۰:۵۵:۲۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
همه چیز به نفع زنان است ...مرد بیچاره خیلی بهش ظلم میشه قدیم به زنا خیلی ظلم میشد الان اومدن درستش کنند ولی دارند به مردا ظلم میکنند
فریبا۷۱۲۸۹۲۱۱:۳۷:۴۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
تا حدی درست می گید..
ناشناس۷۱۲۹۰۱۱۱:۴۶:۰۶ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
من با یک مرد ایرانی که به استقلال و آزادگی خانمها احترام نمی ذاره، هرگز ازدواج نخواهم کرد.. حتی اگر تا آخر عمر مجرد بمونم..در ایران آقایون خانمها رو جزو مایملک شون می دونن و یک انسان دارای کرامت نفس، آزاده و با شخصیت مستقل به حساب نمیارن.. با شغل خوب و مدرک تحصیلی بالا زیر بار چنین خفتی نمی رم.. که بعد از مدتی به خودم بیام و ببینم شخصیتم لگدمال شده
ناشناس۷۱۲۹۹۸۱۲:۳۳:۴۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
همون بهتر که هیچ پسری با همچین از دماغ فیل افتاده ای زیر یک سقف نره
علی۷۱۳۱۰۰۱۳:۲۲:۲۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
این دیدگاه در خیلی از کشورها وجود داره حتی در بعضی از ادارات آمریکا. پس اینقدر ایران رو سیبل نکنید!
ناشناس۷۱۲۸۳۸۱۱:۰۱:۰۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
به نظرتون دلیل مجرد ماندن پسرها چیه؟
ارش۷۱۲۸۴۹۱۱:۰۶:۱۳ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
بله درسته . نفقه مهریه فلان و فلان به عهده ی مرد . خانم قرتی پرتی پاشه بره مهمونی و تو خیابان کار خونه هم کارگر بیاد.چقدر مردا ظالمن. وای وای وای
ناشناس۷۱۳۲۳۷۱۴:۱۸:۴۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
شما از زمان آرش کمانگیر باقی موندی؟
ناشناس۷۱۲۸۸۰۱۱:۲۵:۱۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
اغلب دخترها قربانی این شیوه زندگی و الگو رفتاری شایع میشن چرا که برای مرد تا وقتی تمکین مالی داشته باشه امکان ازدواج هست و خانمها عمدتا دوران جوانی خواهان و خواستگار دارن
ناشناس۷۱۲۸۸۶۱۱:۳۱:۱۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
توقعات مالی سنگین از پسر در خواسته بعضی دختران موج میزند! به همسر خود به عنوان شریک زندگی نگاه میکنید یا عابر بانک؟!
رضامیرزایی۷۱۳۲۹۳۱۴:۳۹:۲۶ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
مردها هستند که 1000 سکه مهریه دارند.اگر از زن خوشش نیاد درآن واحد به جرا میگذارد
ناشناس۷۱۲۵۹۰۰۸:۳۱:۵۷ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
تاهل تعهد می آورد. کسانی که انتظار دارند بعد از ازدواج هم مانند دوران مجردی آزاد باشند که هرجا هر زمان و با هرکس خواستند رفت و آمد کنند و به کسی هم پاسخگو نباشند چه پسر و چه دختر بهتر است هرگز ازدواج نکنند.
ناشناس۷۱۲۸۸۲۱۱:۲۸:۴۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
کم نیستن که خدا و خرما رو با هم میخوان قافل از اینکه نمیتونی همه چیز رو همزمان داشته باشی مگر اینکه از همه چیز اندکی داشته باشی این قانون زندگیه
ناشناس۷۱۳۱۱۰۱۳:۲۶:۰۴ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
غافل دلبندم !
ناشناس۷۱۳۴۷۳۱۵:۵۸:۳۵ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
ما که از زندگی فقط بدبختی هایش را داریم البته آن هم بسیار زیاد و نه اندک!
ناشناس۷۱۲۵۹۴۰۸:۳۴:۳۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
نسل جوان امروز ،مسوولیت گریز است...
فروغ۷۱۲۷۹۵۱۰:۳۵:۵۱ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
بیم نسل فعلی ترس از اینده است.
مانی۷۱۲۸۰۶۱۰:۴۰:۴۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
کل نسل جوان مسئولیت گریز هستن، البته مردها بیشتر از زنها مسئولیت گریزن
ناشناس۷۱۲۶۲۷۰۸:۵۸:۵۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
ازدواج شوخی نیست و مثل گدشته هم نیست که مرد کار سخت بیرون از خونه بکنه و زن هم 10 تا بچه بزرگ کنه و بشور و بساب کنه. دنیا هم به جمعیت اضافه نیازی نداره و رویکرد سختگیرانه نسبت به مقوله ازدواج کاملا منطقی هست. متقارن نبودن حقوق زن و مرد در قانون و شرع هم مزید بر علت شده برای گریز خانمهای ایرانی از ازادواج. مثلا اینکه پدر پدر پدر یک فرزند حق بیشتری در مورد فرزند داره نسبت به مادری که همه عمرشو پای بچش گذاشته و این موارد باید اصلاح بشه.
ناشناس۷۱۳۱۰۶۱۳:۲۵:۲۵ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
تو آمریکا و غرب وقتی یک خانمی ازدواج میکنه فامیلی همسرش میره تو شناسنامه خودش، البته نه همه مانند: بیل کلینتون و هیلاری کلینتون باراک اوباما میشل اوباما دونالد ترامپ و ملانیا ترامپ ...
همشیره۷۱۳۳۷۱۱۵:۱۳:۲۹ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
در امریکا قوانین دیگه ای هم هست اخوی.
ققنوس۷۱۲۶۳۴۰۹:۰۱:۵۳ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
هرکس به فکر ازدواج افتاد اول به سراغ بنگاه مسکن محله برود و قیمت خرید و اجاره در مناطق مختلف شهر را پرس و جو کند اگه وقتی از مغازه بیرون اومد باز هم به تصمیمش مصمم بود بدون نگرانی اقدام کند چون افراد واجد شرایط برای ازدواج کم نیستن
ناشناس۷۱۲۶۳۹۰۹:۰۵:۱۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
"خواستگارهای پشت در" رو خوب اومدی! :)
ناشناس۷۱۲۶۶۰۰۹:۱۶:۳۳ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
نسل سوخته، تورم و گرانی، سرکوب غرایز، بیکاری مردان و عدم امنیت اقتصادی و بالا رفتن سن ازدواج، و همه ..............
رضا۷۱۲۶۸۲۰۹:۲۵:۴۹ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
اساس این مقاله بر این منطق است که ما یا فرد مجرد داریم یا متاهل اما حالات دیگری هم وجود دارد که در نظر گرفته نشده است لذا نمی تواند به درستی دلایل تجرد و تاهل افراد را توضیح دهد.
ناشناس۷۱۳۲۲۶۱۴:۱۳:۵۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
برو خودتو به یه روانپز.. ببخشید! یه تیمارستان معرفی کن
ناشناس۷۱۲۶۸۴۰۹:۲۶:۵۷ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
من یک خانم متاهلم ۳۴ سالمه . ۲ ساله که متاهل شده ام. به خدا انقدر گرونی هست و درآمد کمه که اصلا نمی تونیم به داشتن بچه فکر کنیم. وگرنه چه کسی از تشکیل خانواده بدش میاد
ناشناس۷۱۲۶۹۲۰۹:۳۱:۰۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
من از این دخترها زیاد دیدم دلایلشون برای ازدواج نکردن هم منطقیه باید به موضوعات مربوط به زنان با توجه به رشد فرهنگ و سواد و تغییرات جامعه واقع بینانه نگاه بشه دیدگاه سنتی قوانین خیلی وقته پاسخگو نیست
ناشناس۷۱۲۷۱۱۰۹:۴۰:۲۷ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
فقط اینو فهمیدم هر کی زندگی رو سخت بگیره زندگی هم بر او سخت میگیره. خدا از کسی نگذره که بی‌فرزندی و تک‌فرزندی و دیر ازدواج کردن رو در این کشور نهادینه کرد
زهرا۷۱۲۷۱۴۰۹:۴۴:۱۶ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
چقدر یک طرفه، یعنی هر دختری که هنوز مجرده و حاضر نیست با کسی ازدواج کنه به خاطر پوله؟ خیلیش قانون ضد زن و غیر اسلامی کشوره.
علی۷۱۲۷۳۱۰۹:۵۷:۲۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
یکی از دلایل مهم این امر شیوع روابط غیر اخلاقی خارج از خانواده مانند ازدواج سفید است
ناشناس۷۱۲۷۵۰۱۰:۰۵:۰۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
به نظر من نسل جوان مسوولیت پذیر است که ازدواج نمیکند. ازدواج یعنی مسوولیت یعنی کار ، درآمد ، خانه و سایر چیزها آقایوون علما بفرمایند برای کدام یک از اینها چاره اندیشیده اند که انتظار دارند جوانها ازدواج کنند
ناشناس۷۱۲۷۶۷۱۰:۱۷:۴۳ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
نیازهای زنی که یا سرکوب می شوند یا خارج از عرف خانواده تامین می شوند ! مشخص است که به ازدواج نیاز ندارد !
ناشناس۷۱۲۷۸۸۱۰:۳۰:۳۱ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
نگاه غربی و به اصطلاح شما "مدرنیته" به این مسئله ناشی از ارتباطات فرهنگی و قبول این مسئله است که غربی ها حق دارند مذهب و دین گریزی هم یک عامل مسئله است
پیرمرد۷۱۲۷۹۸۱۰:۳۷:۱۶ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
قانون ازدواج نیاز به باز نگری دارد.
ناشناس۷۱۲۸۰۷۱۰:۴۲:۰۵ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
"برخی دخترها با انگیزه مادر شدن ازدواج می‌کنند و بنده نیز اگر روزی تصمیم به بچه دار شدن بگیرم، ترجیح می‌دهم برای کودکی از پرورشگاه مادری کنم." حس مادر شدن یک چیز دیگر است که اینها درک نمی کنند.
ناشناس۷۱۲۸۲۱۱۰:۴۸:۱۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
افزایش سن ازدواج برای طرفین باعث میشه به خیلی چیزای دیگه هم فکر کنن. اونقد که تصمیم گیری براشون سخت میشه و تا حدی کلافه شون میکنه که ترجیح میدن نهایتا کل مساله رو پاک کنن. متاسفانه آقایون راحتتر این تصمیم رو میگیرن و صد افسوس که دود این تصمیم شون تو چشم هر دو طرف میره.
ناشناس۷۱۲۸۲۴۱۰:۴۹:۳۳ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
فقط دخترا !!! جالبه کمی از افاضات پسرها بفرمایید که اهل زندگی نیستن و دنبال دخترای دماغ عملی و آنچنانی میگردند پسرها معیاراشون فرق کرده قیافه و پول دختره براشون مهمه و بس
ناشناس۷۱۲۸۴۱۱۱:۰۱:۴۷ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
دخترهای بیچاره
ناشناس۷۱۲۸۷۱۱۱:۲۰:۰۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
زن و مرد رکن خانواده هستند نمی شود بعد از تاهل مثل دوران مجردی آزاد و رها بود حق در برابر وظیفه است
ناشناس۷۱۲۸۸۵۱۱:۳۰:۲۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
جریان فمنیستی......
ناشناس۷۱۲۹۲۸۱۱:۵۹:۵۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
متاسفم در ایران مردها فقط دنبال سو استفاده از دختران هستند و نه ازدواج.در غرب اگه میگن دوست قراره با هم ازدواج کنند
ناشناس۷۱۳۲۳۱۱۴:۱۵:۲۳ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
همه این طور نیستند
ناشناس۷۱۳۰۱۵۱۲:۴۱:۲۱ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
فقط دعا کنید مجردها سریع تر ازدواج کنند خیلی سخته مجرد بمونی و به فساد نیفتی.
ناشناس۷۱۳۰۱۶۱۲:۴۱:۳۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
از لحاظ بیولوژیک دختردر حدود 13 سالگی و پسر هم در حدود 16سالگی بالغ میشه و نیاز جنسی پیدا میکنه. این یه سیگناله که طبیعت بدن به انسان میده.حالا یه سری فمنیست پر مدعای بی سواد میخواهند این نیاز و واقعیت فیزولوژیک بدن را انکار کنند
بیسواد پر مدعا!!۷۱۳۲۴۱۱۴:۲۱:۳۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
شما تو این سن ازدواج کن. فرزندانتون رو هم تو این سن متاهل کنید
ناشناس۷۱۳۰۶۴۱۳:۰۳:۴۴ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
دخترهای زیادی هستند که برای تامین نیازهای عاطفی شون با یک اقا دوست هستند.آقایون هم معمولا در روابط دوستیشون با خانمها به دنبال ازدواج نیستند و آقایونی هم که دنبال ازدواج هستند طبیعتا به سراغ دخترانی که دوست پسر دارند نمیروند.
ناشناس۷۱۳۴۵۲۱۵:۴۷:۵۴ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
در گذشته شما میرفتی سر کار تا اخر عمر استخدام بودی ولی الان هر لحظه امکان بیکار شدن هست پس کسی به ازدواج فکر نمیکنه
ناشناس۷۱۳۴۶۳۱۵:۵۴:۳۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
با این روش نسل کشی شد.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین