ویژگی افراد مبتلا به خودشیفتگی را بشناسید

گروه سلامت الف،   3970927121

یک روانپزشک ویژگی افراد مبتلا به خودشیفتگی را تشریح کرد.

دکتر کیانوش عباس‌آبادی در گفت‌وگو با طبنا، درباره اختلال شخصیت خودشیفته اظهار کرد: افرادی که مبتلا به خودشیفتگی هستند خود را استثنایی و منحصر به فرد می‌دانند چراکه  بر این باور‌ هستند که از یک موقعیت‌  ویژه برخوردارند.

وی با بیان اینکه افراد خودشیفته خودشان را برتر از دیگران می‌دانند، افزود: فرد مبتلا به خودشیفتگی شخصیت خود‌بزرگ‌سازی دارد به این معنا که به سایر مردم نگاهی پست و حقیر دارد. این رواندرمانگر خاطر نشان کرد: افراد خودشیفته معتقد‌ند از سایر افراد برتر و بالاتر هستند و حتی این افراد برای اثبات خود بزرگ بینی خود و حفاظت از موقعیت برترشان به دنبال کسب تحسین از دیگران هستند.

عباس‌آبادی با اشاره به اینکه افراد خودشیفته تمایل به تحسین و تمجید از دیگران دارند، یادآور شد: افراد مبتلا به اختلال خودشیفتگی قادر به همدلی و درک دیگران نیستند در صورتی که اهمیت ویژه‌ای برای خود قائل می‌شوند. وی عنوان کرد: فرد خودشیفته در جلب توجه دیگران از توانایی‌های  خود در مقابل دیگران به شدت تمجید می‌کند چراکه گمان می‌کند فردی خاص و بی‌نظیر است. همچنین این افراد به دنبال ارتباط عاطفی با افراد زیبا، ثروتمند و موفق هستند.

این روانپزشک ادامه داد: فرد خودشیفته در رابطه عاطفی به دلیل درخواست مداوم توجه، تحسین و تمجید در نهایت فرد مقابل خود را خسته می‌کند. همچنین این افراد دارای نقص شدید در برقراری رابطه صمیمانه با دیگران هستند.

عباس‌آبادی یادآور شد: فرد مبتلا به اختلال شخصیت خوشیفته نسبت به دیگران احساس حسادت ‌می‌کند و گمان ‌می‌کند دیگران نیز نسبت به او حسادت ‌می‌ورزند و به عبارتی خود را مستحقق ثروت می‌داند.

این روانپزشک یادآورشد: فرد خودشیفته به آسانی ناراحت می‌شود، این آزردگی خاطر بیشتر هنگا‌می ‌است که احساس عزت نفس کاذب آنها مورد تهدید قرار گرفته یا  رفتار نادرست آنها زیر سوال ‌رود و تحقیر شوند که در نهایت با بداخلاقی، قهر، خشم، تحقیر و حرف‌های رکیک خشم خود را نشان دهند.