سفر البشیر به سوریه و دو تحول دیگر در پرونده سوریه

گروه جهان الف،   3970927004

«عمر البشیر» رئیس‌جمهور سودان در سفری به دمشق با «بشار اسد» همتای سوری خود دیدار کرد و این نخستین سفر یک رهبر عربی به دمشق در هفت سال گذشته بود.

به گزارش فارس، عمر البشیر روز یکشنبه (دیروز) وارد دمشق شد و با بشار اسد دیدار کرد؛ اولین دیدار یک رهبر عربی با اسد پس از هفت سال بحران.

البشیر در این دیدار تاکید کرد که تضعیف سوریه به معنای تضعیف قضایای عربی است و با وجود حوادث سال‌های گذشته، این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد و سوریه علی‌رغم وجود جنگ بر اصول امت عربی پایبند بوده است.

به نوشته روزنامه «القدس‌العربی»، رئیس‌جمهور سودان همچنین بر ایستادگی کشورش در کنار سوریه و حمایت از امنیت آن و نیز آمادگی برای کمک به این کشور جهت حفظ تمامیت ارضی خود تاکید کرد که اشاره‌ای تلویحی به آمادگی برای اعزام نیروهای سودانی به سوریه داشت.

در همین ارتباط وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای ضمن استقبال از سفر البشیر به دمشق، تاکید کرد: «از سفر نخستین رئیس‌جمهور عربی به سوریه از زمان تعلیق عضویت این کشور در اتحادیه عرب در نوامبر سال ۲۰۱۱، استقبال می‌کنیم و امیدواریم که نتایج این سفر به ازسرگیری کامل روابط بین کشورهای عربی و سوریه و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب منجر شود همچنانکه بازگشت سوریه به این اتحادیه، کمک زیادی به روند حل‌وفصل سیاسی در سوریه بر اساس اصول قانون بین‌المللی و احکام منشور سازمان ملل خواهد کرد».

«دمیتری بیسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه نیز اخبار مربوط به اینکه البشیر با هواپیمای «توپولف ۱۵۴» متعلق به وزارت دفاع روسیه به دمشق سفر کرده است، رد یا تایید نکرد و تنها به خبرنگاران گفت که این سوال را باید از وزارت دفاع روسیه پرسید.

روزنامه «القدس‌العربی» همچنین نوشت که روز یکشنبه (دیروز) همزمان با سفر البشیر به دمشق، دو تحول دیگر در پرونده سوریه رخ داد:

تحول نخست مربوط به موضع ترکیه است؛ «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در نشست بین‌المللی دوحه از امکان بازنگری کشورش در روابط با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در صورت پیروزی در انتخابات دموکراتیک و سالم سخن به میان آورد.

برخی ناظران این سخنان چاووش اوغلو را نشانه‌ای از بروز تحول در موضع ترکیه دانستند همچنانکه او در پاسخ به سوالی درباره ایفای نقش اسد در آینده سوریه، گفت که اولویت اکنون با تدوین قانون اساسی کشور است.

برخی منابع سیاسی روسی نیز گزارش دادند که رهبران حزب عدالت و توسعه به رهبری «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه به مقامات روسیه ابلاغ کرده‌اند که مشارکت اخوان‌المسلمین در حکومت سوریه حتی به صورت نمادین، در روند دستیابی به راه‌حل بحران تاثیر خواهد داشت.

به گفته این منابع، آنکارا بارها این ایده را در نشست با مقامات و سیاستمداران روسی مطرح کرده و گفته است که از دیدگاه آنکارا حضور اخوان‌المسلمین حتی با وجود دو یا یک وزیر از این گروه در وزارتخانه کلیدی دولت سوریه، امری خوب و سودمند در روند پایان دادن به بحران سوریه خواهد بود.

گروه اخوان‌المسلمین همچنان یک گروه ممنوعه در سوریه محسوب می‌شود و منازعه تاریخی عمیقی بین حزب بعث حاکم در سوریه و اخوان‌المسلمین وجود دارد.

القدس‌العربی همچنین به یک رخداد جالب‌ توجه در پرونده سوریه اشاره کرد و نوشت که «دی میستورا» فرستاده سازمان ملل در سوریه که پیش از این به جانبداری از نظام سوریه و روسیه متهم شده بود در اظهاراتی بی‌سابقه در نشست بین‌المللی دوحه، نظام سوریه را به ارتکاب فجیع‌ترین جنایت‌ها در سوریه از جمله هدف قرار دادن غیرنظامی و بمباران بیمارستان‌ها متهم کرد.

دی میستورا قرار است روز پنجشنبه آینده گزارشی درباره تلاش‌های خود جهت دستیابی به توافقی برای تشکیل کمیته قانون اساسی، به شورای امنیت ارائه کند و پس از آن ماموریت خود را به «گایر پدرسن» دیپلمات نروژی که به تازگی به عنوان جانشین دی میستورا تعیین شده است، تحویل می‌دهد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  3. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  4. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  5. وحدت ملی با وعده صادق

  6. کمی دیر نیست؟

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  13. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  14. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  15. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  16. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  17. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  18. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  21. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  22. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  23. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  24. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  25. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

آخرین عناوین