معاون اسبق بانک مرکزی پاسخ داد: چرا نرخ ارز کاهشی شد؟

گروه اقتصادی الف،   3970912019 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

کاهش مداوم نرخ ارز در هفته‌های گذشته به گونه‌ای بوده که قیمت‌ دلار با دوران اوج خود فاصله زیادی گرفته و تا حدود ۱۱ هزار تومان پایین‌آمده است؛ امری که معاون اسبق ارزی بانک مرکزی یکی از علل آن را، کاهش تقاضا برای ورود کالاهای قاچاق ارزیابی می‌کند.

از دوران جهش نرخ ارز مدت زمان زیادی نمی‌گذرد، در بهار و تابستان امسال نرخ ارز از حدود ۴۰۰۰ تومان شروع شد و تا نزدیک به ۲۰ هزار تومان هم پرواز کرد. علل مختلفی از تاثیر تحریم‌ها تا دخالت دولت برای افزایش نرخ ارز در اوج گیری نرخ ارز توسط کارشناسان مطرح شد. اما اکنون نرخ ارز فاصله زیادی با روزهای اوج خود گرفته و روندی کاهشی داشته است؛ امری که علل زیادی می‌توان برای آن برشمرد.

سید کمال سیدعلی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز در هفته‌های گذشته به عوامل این مساله اشاره کرد و گفت: یکی از اصلی‌ترین عوامل کاهش قیمت ارز در بازار خروج سفته‌بازها (یعنی آنهایی که ارز را به قیمت پایین‌تر خریداری و به قیمتی بالاتر به فروش می‌رسانند) از بازار ارز است. علت دیگر تمهیداتی است که بانک مرکزی درباره خروج سرمایه از کشور مخصوصا از حوزه‌های خارج از کشور مانند سلیمانیه یا اربیل در عراق اندیشیده است.

کاهش قاچاق کالا تقاضا برای خرید ارز را کم کرده است

وی علت دیگر کاهش قیمت ارز را در کاهش قاچاق ارزیابی و اظهار کرد: در یک دوره زمانی قیمت ارز آنقدر بالا رفت تا دیگر ورود کالاهای خارجی به کشور به صرفه نباشد. از این جهت قاچاقچیان کالا دیگر به این فعالیت پرسود مانند گذشته مبادرت نمی‌کنند. در نتیجه در هفته‌های اخیر تقاضای آنها برای خرید ارز از بازار (به منظور واردات کالای قاچاق) بسیار کمتر شده است؛ به طوری که شاید بتوان گفت حجم واردات کالای قاچاق از ۱۵ میلیارد دلار در سال‌های گذشته به هفت تا هشت میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.

سیدعلی به نحوه‌ تعامل بانک مرکزی با صرافی‌ ها هم اشاره کرد و آن را یکی از عوامل ساماندهی بازار ارز و در نهایت کاهش قیمت ارز ارزیابی کرد و گفت: اگر بتوانیم ارز را در حدود همان ۸۰۰۰ تومان به دست تولیدکننده برسانیم آنها می‌توانند مواد اولیه ارزان‌تری را تهیه کنند و کار خود را رونق دهند. در چنین شرایطی دیگر استقبال نسبت به کالاهای خارجی بسیار کمتر خواهد شد.

رکود هم در کاهش نرخ ارز بی تاثیر نیست

سیدعلی با اشاره به ایجاد شرایط رکود در اقتصاد آن را یکی از عوامل کاهش انجام معاملات در کشور ارزیابی کرد و گفت‌ که بسیاری از فعالان منتظر هستند تا ببینند تکلیف قیمت ارز در نهایت چه خواهد بود تا برآن اساس تصمیم‌گیری کنند.

یورو مسافرتی در بانک‌ها حدود ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان عرضه می‌شود که نسبت به آخرین روز هفته گذشته حدود ۷۰۰ تومان کاهش قیمت داشته است.

همچنین تا روز ۱۱ آذر نرخ خرید دلار با کاهش نسبت به روز گذشته در شعب ارزی بانک‌ها ۱۱ هزار و ۱۴۸ تومان است. از سوی دیگر، نرخ خرید یورو در شعب ارزی بانک‌ها نیز نسبت به چهارشنبه هفته گذشته کاهش قیمت داشته و بانک‌ها امروز هر یورو را ۱۲ هزار و ۶۲۱ تومان خریداری می‌کنند. نرخ خرید هر پوند انگلیس نیز در بانک‌ها ۱۴ هزار و ۲۳۵ تومان اعلام شده است. چهارشنبه هفته گذشته نرخ خرید دلار در بانک‌ها ۱۱ هزار و ۷۷۳ تومان و یورو ۱۳ هزار و ۲۹۶ تومان بوده است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۶۵۹۸۶۵۰۹:۰۳:۰۳ ۱۳۹۷/۹/۱۲
چرایش رو بنده عرض میکنم دلیل اولش :دولت هر سال نزدیک به ارائه بودجه به مجلس نرخ ارز رو خودش پایین میکشه بخاطر مجاب نمایندگان برای قیمت پیشنهادی دلار در بودجه سال بعد دومین دلیل:دولت خودش کاسب تحریم شده و نوسانگیر؛ دلار رو میکشه بالا تا مردم وسوسه بشن و خرید میکنن و بهشون میفروشه با قیمت بالا بعد چند روز باز جو کاهشی میده و میکشه پایین تا دلارهای قیمت بالا فروخته شده به مردم رو مفت از چنگشون در میاره هم کسب در آمد کرده با پول این مردم هم نقدی سوزی میکنه و بدیهاش به بانکها رو هم صاف میکنه
ناشناس۶۵۹۸۹۰۰۹:۲۰:۵۹ ۱۳۹۷/۹/۱۲
فعلا که دوباره صعودی شده؟!!!! با این شرایط متاسفانه تولید و صنایع بیشترین لطمه را می خورند. و محاسبه قیمت تمام شده کالاهایی که بخشی از مواد اولیه و یا قطعات آنها وابسته به خارج هستند بلاتکلیف خواهد ماند. کلا مملکت رو هواست فکر کنم احمدی نژاد درست می گفت که مملکت ما رو امام زمان اداره می کند
ناشناس۶۵۹۹۹۶۱۰:۳۳:۳۱ ۱۳۹۷/۹/۱۲
دوباره از دیروز افزایشی شد! برای یک روز هم نتوانستند آن را زیر 11 هزار تومان نگه دارند!
ناشناس۶۶۰۰۷۹۱۱:۰۲:۴۳ ۱۳۹۷/۹/۱۲
خوابهای شیرین
ناشناس۶۶۰۱۹۵۱۱:۴۱:۲۵ ۱۳۹۷/۹/۱۲
یک ماهه اب پاکی رو ریختن رو دست ما که سامانه داره حذف میشه و ارزی بهتون تعلق نمیگیره . حالااین وسط به کجا تعلق میگیره الله اعلم ! تابلو کمی نرخ میاد پایین و سامنه حذف و رو یه عددی رو 0 یا 11 تومن گیر میکنه
ناشناس۶۶۰۳۸۸۱۳:۰۵:۲۲ ۱۳۹۷/۹/۱۲
بهتره دولت دست از بازی با دلار برداره و اجازه بده بازار به روال طبیعی خودش برگرده و قیمت از دستوری شدن خارج بشه.ایندفعه اگه فنر بپره فاجعه ای بوجود خواهد اومد. به زور و ضرب چماق و بگیر و ببند نمیشه اقتصاد رو اداره کرد.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بازی با کلمات

    2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

    14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    15. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    21. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

    22. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    آخرین عناوین