اهمیت حضور زنان در ورزشگاه‌ها چقدر است؟

گروه اجتماعی الف،   3970826071 ۱۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
اهمیت حضور زنان در ورزشگاه‌ها چقدر است؟

در پی اظهار نظر آقای رئیس جمهور درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها، دو واکنش در نقد آن ابراز شد. ابتدا یکی از مراجع محترم قم متذکر شدند: «امیدواریم دولت سر مردم را به حضور زنان در ورزشگاه‌ها گرم نکند بلکه واقعیت‌ها را ببیند.» و سپس رئیس کل محترم دادگستری استان تهران نسبت به این مساله واکنش نشان داد و چنین گفتند: «امروز موضوع ورود بانوان به ورزشگاه مساله مهم یا مشکلی از مشکلات مردم نیست که رئیس جمهوری یا وزیر به آن بپردازند. اگر امروز گوشه‌ای از ورزشگاه را به بانوان اختصاص داده‌ایم که مبادا فدراسیون فوتبال تعلیق شود فردا می‌گویند زن و مرد باید در کنار هم فوتبال تماشا کنند؛ حتماً بعداً اظهار می‌دارند که زنان بدون حجاب باید در استادیوم حضور یابند.»

واقعیت این است که این موضوع مثل بسیاری از موضوعات دیگر است، هرچند به لحاظ اهمیت در مقایسه با فقر، بیکاری، فساد و تداخل وظایف و بی‌توجهی به حاکمیت قانون و عدالت و... در اولویت نیست و طبیعی است به همین علت نیز در حد و اندازه خودش به آن پرداخته می‌شود. ولی به نظر می‌رسد که واکنش نشان دادن در برابر آن، بیش از آنکه ناشی از اهمیت مساله نزد دولت باشد، ناشی از اهمیت مساله نزد دیگران است. در واقع متقابلاً می‌توان گفت که ما مسائل بسیار مهم‌تری در جامعه داریم، لذا مانع از حضور زنان در ورزشگاه‌ها نشوید و اجازه دهید که این مساله کوچک به یک مساله مهم تبدیل نشود. بنابراین دولت است که باید مدعی بزرگ کردن یک مساله عادی از سوی منتقدان باشد و نه برعکس.

البته از یک زاویه دیگر هم می‌توان به مساله نگاه کرد و اتفاقاً از این زاویه منع ورود زنان به ورزشگاه خیلی هم مهم است. بهتر است بگوییم که نرفتن زنان به ورزشگاه به خودی خود اهمیت ندارد. حتی اگر مردان هم نتوانند به ورزشگاه بروند، اتفاق مهمی رخ نخواهد داد. اصلاً کل فوتبال و ورزش هم تعطیل گردد در مقایسه با بیکاری و تورم و فساد و تبعیض چیز مهمی نخواهد بود. ولی اگر منع مزبور از حیث نقش حقوق شهروندی باشد، قضیه به کلی متفاوت خواهد شد. اگر کسی ما را از انجام کاری که هیچ منع قانونی ندارد، بازدارد ولی این کار اصلاً هم مهم نباشد، به ما برمی‌خورد، نه به دلیل مهم بودن آن کار بلکه به دلیل نقض حقوق حقه ما. اگر کسی بخواهد اموال ما را به ناحق و با زور بگیرد، چه کم باشد و چه زیاد، به یک اندازه می‌توانیم ناراحت شویم. نه به دلیل این‌که کم و زیاد برای ما فرقی ندارد، بلکه به این علت که کم و زیاد بودن مال در برابر اصل تعرض موضوع مهمی نیست. بنابراین مساله حضور زنان در ورزشگاه‌ها را باید از این زاویه دید. اگر این ممنوعیت قانونی است، پس در هر شرایطی باید اجرا شود، و اگر سلیقه‌ای است، در این صورت بیش از همه ریاست محترم دادگستری تهران باید مدعی اجرای قانون و پرهیز از اعمال هر گونه سلیقه‌ای در خصوص حقوق افراد شوند.

نکته مهم دیگری که در سخنان اخیر وجود دارد، احتمال گسترش خواسته‌های فدراسیون جهانی فوتبال از ایران است. اول اینکه این استدلال حقوقی نیست. مساله امروز ما حضور بانوان در ورزشگاه است. اگر مطابق قانون می‌توانند حضور پیدا کنند، چرا تا کنون جلوی آن گرفته شده است؟ و اگر این حضور مطابق قانون نیست، چرا در موارد اخیر اجازه حضور داده شده است؟ با توجه به سخنان اخیر آقای رئیس کل، به نظر می‌رسد که این حضور تا این مرحله قانونی بوده است. پس باید روشن کرد که چه کسانی و با چه اجازه‌ای، از حضورهای قبلی ممانعت به عمل آوردند؟

به علاوه فرض کنیم که در آینده چنین درخواست‌هایی از سوی فیفا شود. مشکلی نیست می‌توانیم هر تصمیمی خواستیم بگیریم. اگر ماندن در فیفا برایمان مهم بود شرط‌هایی که اهمیتی کمتر دارد را می‌پذیریم و اگر شرط‌ها اهمیت بیشتری داشت از فیفا بیرون می‌آییم. به علاوه این طور نیست که آنان هر شرطی را بگذارند. اتفاقاً در این مورد خاص سوال می‌کنند شما که به لحاظ حقوقی و قانونی چنین منعی ندارید چرا مانع از حضور زنان می‌شوید؟ به نظرم هیچ مقام مسئولی قادر به پاسخ دادن به این سوال نیست، زیرا باید چیزهایی را گفت که خوشایند نیست.

و بالاخره اینکه باید تکلیف خود را با جهان روشن کنیم. NPT، FATF، فدراسیون‌های ورزشی، شورای امنیت سازمان ملل، نهادهای دیگر آن کمابیش از یک اصول و ایده‌های کلی تبعیت می‌کنند. حضور در آنها دارای هزینه‌ها و منافعی است. اگر خواهان منافع آنها هستیم، باید هزینه‌هایش را نیز بپردازیم و اگر هزینه‌ها را نمی‌پردازیم، باید به کلی دور منافع آن را نیز خط کشید. به هر حال در این مورد باید دست به انتخاب زد، کلیت حکومت و همه اجزای آن باید انتخاب کنند. این حق هر کشوری است که دست به انتخاب بزند، ولی پذیرش بخشی و نپذیرفتن بخش دیگر، حتی اگر در کوتاه‌مدت ممکن باشد در بلندمدت عوارض زیادی خواهد داشت.

منبع:روزنامه ایران

دیدگاه کاربران

ناشناس۶۳۸۶۹۳۰۹:۵۷:۳۴ ۱۳۹۷/۸/۲۶
به نظرم در بعضی موارد مهمتر همونطوری که نویسنده گفته باید دست به انتخاب بزنیم اما در مواردی هم میشه یه راه حل پیدا کرد مثل حضور بانوان با حجاب در مسابقات بین المللی که ابتدا داوران مسابقات مانع میشدن اما الان یه امر عادی شده. یعنی در بعضی موارد میشه دیگران رو قانع کرد که اصول و حقوق ما رو به رسمیت بشناسن و اینطوری نیست که هرچی دیگران گفتن غیر قابل تغییره.
اردوان۶۳۸۷۰۶۱۰:۰۸:۲۵ ۱۳۹۷/۸/۲۶
نوشتین "...این حق هر کشوری است که دست به انتخاب بزند..." فک کنم در اصل حق مردم هر کشوری هست که دست به انتخاب بزنندپ که تو جمله بندیتون مردم نادیده گرفته شدن
ناشناس۶۳۸۷۱۶۱۰:۲۰:۵۶ ۱۳۹۷/۸/۲۶
تفسیر اینها از مهم نبودن مساله رفتن زنان به استادیوم اینطوری است: چون مساله مهم و با اولویتی نیست، پس اجازه نمیدهیم بروند!!
ناشناس۶۳۸۹۶۷۱۳:۰۶:۱۶ ۱۳۹۷/۸/۲۶
معلومه که مهمه . خونه میشه برای مستاجرها . ماشین میشه برای بقیه . کار میشه برای بیکارها . خیلی مهمه
ناشناس۶۳۸۷۱۸۱۰:۲۳:۰۱ ۱۳۹۷/۸/۲۶
هیچ زن عفیفه و هیچ مرد پرهیزکاری برای تخلیه ی هیجانات خود به ولنگاری روی نمیآورد. هیچ دولت مردمی و خداباور و راستگو و پاکدستی برای فرار از کار و پاسخگویی ، زمینه ی انحراف اخلاقی جوانانش را فراهم نمیکند.
ناشناس۶۳۸۸۰۲۱۱:۲۲:۰۵ ۱۳۹۷/۸/۲۶
شادی، تفریح، نشاط، حضور اجتماعی، تخلیه هیجانات در محیط کنترل شده، جزء اولویتهای زندگی است نه ولنگاری.
صمصام۶۳۹۰۸۱۱۳:۵۴:۴۹ ۱۳۹۷/۸/۲۶
هر دولت مدعی خدمتگزاری هم باید فساد و فقر وتبعیض را ریشه کن کند
ناشناس۶۳۸۷۴۸۱۰:۴۸:۵۲ ۱۳۹۷/۸/۲۶
عالی به این میگن مقاله منصفانه واقعا نظام باید موضعش رو شفاف اعلام کنه و نسبت به عضویت در مجامع بین المللی روشن اظهار نظر بکنه
ناشناس۶۳۸۹۳۵۱۲:۵۰:۳۵ ۱۳۹۷/۸/۲۶
وقتی خانومها جزو بهترین نیروهای نظامی هستند چرا نباید تو میادین ورزشی باشند به نظر من باید نصف تماشاگرها مرد و نصف دیگه زن باشند چرا اصلا نباید خانوادگی شرکت کنند بهتره یه کم واقع بین بشیم و محرومیت بیخودی ایجاد نکنیم این محرومیت مثل محرومیت های آمریکا ظالمانه است
ناشناس۶۳۸۹۷۲۱۳:۰۸:۰۵ ۱۳۹۷/۸/۲۶
اصل قصه اینه که کل این مساله اونقدر اهمیتی نداره که اینهمه راجع بهش جار و جنجال میشه . بیشتر یک روش برای جمع کردن رای شده . از اول اگر خانومها میومدن استادیوم ، کل قضیه تموم شده بود . اینهمه مسخره بازی هم نداشت
ناشناس۶۳۸۹۸۶۱۳:۱۳:۵۲ ۱۳۹۷/۸/۲۶
برای انحراف افکار عمومی از ناکارآمدی دولت، خیلی زیاد!!!
ناشناس۶۳۹۰۷۱۱۳:۵۰:۴۸ ۱۳۹۷/۸/۲۶
یک حق ولو برای یک نفر یک حق است ، ابدا نیازی به اولویت دادن به آن نیست ، نیازی به صغرا کبرا چیدن و توجیه کردن هم نیست ، وقتی هزینه میشود و شرایط برای حضور مردان در جایی فراهم میشود این حق نیمی از جامعه است که شرایط برای آنها هم فراهم شود .
ناشناس۶۳۹۱۲۹۱۴:۲۲:۲۵ ۱۳۹۷/۸/۲۶
ابهامات باید در همه زمینه ها برطرف بشه در نتیجه قوانین شفاف تصویب شوند و قانون تصویب شده باید کامل اجرا بشه و هرکسی مطابق نظر خودش قانون را تفسیر نکند و این خیلی واضح هست و در کشور های توسعه یافته نیز همین هست. این خیلی بد هست که در بعضی از مسائل حتی دولتیها هم قانون را اجرا نمیکنند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. این صدای اقتدار ایران است ...

  4. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  5. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  6. وحدت ملی با وعده صادق

  7. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  8. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  9. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  10. کمی دیر نیست؟

  11. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  12. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  13. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  14. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  15. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  16. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  17. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  18. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  19. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  20. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  21. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  22. اسراییل چه باید بکند؟ 

  23. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  24. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  25. انتقاد دوباره شریعتمداری از مسئولین درباره وضعیت حجاب/ اوج و فرود قیمت دلار

آخرین عناوین