افسردگی پاییزی بیشتر سراغ چه کسانی می‌آید؟

گروه اجتماعی الف،   3970822123

​یک روان‌شناس گفت: افسردگی پاییزی نوعی از اختلالات خلقی است که در فصل پاییز رخ می‌دهد و با تغییر فصل برطرف می‌شود.

اعظم نوری در گفت‌وگو با ایسنا،  اظهار کرد: افسردگی فصلی یکی از دلایل اختلالات خلقی است و هر چند که هر سال در یک زمان اتفاق می‌افتد، تصور می‌شود که نوعی از افسردگی باشد. یک شکل نادر از افسردگی فصلی به «افسردگی تابستان» معروف است که اوایل بهار شروع می‌شود و در پاییز به پایان می‌رسد ولی اغلب اختلالات افسردگی فصلی در ماه‌های پاییز و زمستان شروع می‌شود.

این روان‌شناس با بیان این‌که علایم مربوط به افسردگی فصلی می‌تواند بسیار دشوار باشد، ادامه داد: علت دقیق افسردگی فصلی شناخته شده نیست و اعتقاد بر این است که حضور هورمون‌های خاص ممکن است طی یک سال باعث تغییرات خاصی شود. یکی دیگر از تئوری‌ها این است که افسردگی فصلی ممکن است به خاطر تغییر در دریافت مقدار نور خورشید در طول ماه‌های پاییز و زمستان باشد؛ چراکه کمبود نور خورشید باعث کاهش سروتونین می‌شود و تنظیم خلق و خوی را بهم می‌ریزد.

وی افزود: احساس افسردگی در زمانی طولانی مدت، احساس بی‌ارزشی، احساس ناامیدی، انرژی کم و کندی، مشکل داشتن با خواب، تغییر در وزن یا اشتها، دشواری در تمرکز، همچنین افکار مرگ یا خودکشی می‌تواند علایم مشترک در افسردگی‌های فصلی باشد ولی تحریک‌پذیری، انرژی کم یا خستگی و احساس سنگینی در پاها یا بازوها علایم اختصاصی برای افسردگی پاییزی به حساب می‌آید.

نوری تصریح کرد: در حالی که مردان مبتلا به افسردگی فصلی ممکن است علایم بیشتری را تجربه کنند، اما زنان بیشتر به این اختلال تشخیص داده می‌شوند. همچنین جوانان بیشتر از بزرگسالان دچار افسردگی پاییزی یا افسردگی فصلی می‌شوند و ژنتیک ممکن است در افسردگی فصلی نقش داشته باشد؛ چراکه افراد مبتلا به این اختلال بیشتر احتمال دارد که بستگان افسرده داشته باشند. این روان‌شناس با تاکید بر این‌که برای مقابله با ابتلا به افسردگی پاییزی باید سعی کنیم چیزهایی که در طول این انتقال پیوسته باقی می‌ماند را شناسایی کنیم، افزود: خواب، تغذیه کافی (از جمله مصرف پروتئین کافی) و مصرف آب برای سلامت و عملکرد مغز ضروری است و می‌تواند به ما کمک کند تا اثرات استرس را تحمل کنیم.

وی ادامه داد: نمی‌توانیم تغییر را تغییر دهیم اما می‌توانیم در طول این تغییر، از خودمان مراقبت کنیم؛ در واقع نیاز به کمک یا حمایت بیشتر از همسر، خانواده یا دوستان خود داریم. همچنین ممکن است نیاز به ورزش، استراحت بیشتر و کاهش کار داشته باشیم. آن‌چه که اکنون نیاز داریم ممکن است با سه ماه دیگرمان متفاوت باشد. نوری یادآور شد: اگر به خودمان اجازه صحبت در مورد تاثیر تغییرات فصلی را بدهیم، به احتمال زیاد اطرافیان‌ درک‌مان می‌کنند. بسیاری از افراد مبتلا به اختلال عاطفی فصلی (غم) که اغلب در طول زمستان اتفاق می‌افتد، زمانی دچار این مشکل می‌شوند که کمترین نور در طول روز وجود دارد، بنابراین باید آماده باشند و مراقبت‌های بسیار خوبی از خود انجام دهند. به عنوان مثال این افراد اگر به آشپزی علاقه دارند می‌توانند وعده‌های غذایی سالم‌تری را تهیه کنند.

این روان‌شناس تاکید کرد: افرادی با این اختلال می‌توانند به خانه خود رنگ و روح بدهند. این‌ کار یک نوع مادی‌گرایی است اما ممکن است زمان خوبی برای رنگ زدن و نور باشد. کسانی که در فصل زمستان در خانه‌ای با رنگ‌های تیره و بی‌حال زندگی می‌کنند، روحیه‌شان بدتر می‌شود. همچنین اگر متوجه شدیم که در طول این مدت دچار افسردگی یا اضطراب هستیم، ممکن است با چند نفس عمیق زمینه را برای رهاسازی تنش و اضطراب فراهم کنیم.

نوری خاطرنشان کرد: فصل‌ها عوض می‌شوند. حس‌ها می‌آیند و می‌روند. همه می‌دانند که هیچ چیز برای همیشه باقی نمی‌ماند. این به آن معنی نیست که این انتقال آسان خواهد بود، اما برای همیشه نخواهد ماند. پاییز می‌آید و می رود، همان‌طور که زمستان می‌آید و می‌رود. پس از آن بهار می‌آید و سپس تابستان و سپس دوباره پاییز و همین اتفاق‌ها تکرار می‌شود. اما شاید این بار با درک، تحمل و تمرین بیشتر و حال بهتر بتوان پاییز و زمستان را پشت سر گذاشت.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین