جدال اصلاح‌طلبان بر سر صندلی "بهشت"

گروه اجتماعی الف،   3970820012

شورای شهر تهران در حالی برای انتخاب سومین شهردار دست‌به‌کار می‌شود که احزاب اصلاح‌طلب هرکدام گزینه خود را برای ریاست صندلی بهشت در سر دارند.

جدال اصلاح‌طلبان بر سر صندلی "بهشت"

سومین خیز شورای شهر پنجم تهران برای انتخاب سومین شهردار پایتخت در یک سال فعالیتش آغاز شده است.

اولین شهردار منتخب این شورا محمدعلی نجفی بود که بعد بیش از شش ماه از فعالیتش به‌خاطر آنچه بیماری وی خوانده می‌شد استعفا داد. شورای شهر دست‌به‌کار شد و از بین گزینه‌ها افشانی معاون عمرانی وزیر کشور را به کرسی بهشت نشاند اما به‌دلیل تصویب قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان محمدعلی افشانی هم با کمتر از شش ماه حضور در شهرداری پایتخت مجبور به خداحافظی شد.

با خداحافظی نجفی از "بهشت"، حزب کارگزاران سازندگی از مهمترین گزینه خود یعنی محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران برای شهرداری تهران حمایت کرد اما مانع اصلی بر سر راه محسن هاشمی میثاق‌نامه‌ای بود که اعضای شورای شهر قبل از انتخابات سال 96 در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان امضا کرده بودند تا از شورای شهر خارج نشوند.

حزب کارگزاران پس از عدم موفقیت در گنجاندن نام محسن هاشمی در لیست نهایی کاندیداهای شهرداری، حمایت خود از محمود حجتی را اعلام کرد. "اعتماد ملی" از محمدعلی  افشانی، حزب اتحاد ملت (مشارکت سابق) از سید محمود حسینی و افرادی همچون  مجید فراهانی نیز به‌دنبال گزینه‌ای خارج از  این سه نفر بودند.

با حذف نام محسن هاشمی از بین گزینه‌های شهرداری و صدرنشینی افشانی، حزب کارگزاران رقیب قدیمی خود یعنی اتحاد ملت (مشارکت سابق) را متهم به فراکسیون‌سازی در شورای شهر کرد. محمد قوچانی در سرمقاله (23  اردیبهشت) روزنامه سازندگی، با انتقاد از عملکرد اتحاد ملتی‌ها نوشته بود "در درون شورای شهر تهران گونه‌ای از فراکسیونیسم شکل گرفته است که در نهایت به ضرر جبهه اصلاحات منجر خواهد شد... و رفتار نادرستی که سران حزب دوست و برادر، حزب اتحاد ملت در حذف نامزدهای رقیب و قرار دادن سه نامزد از یک حزب در فهرست یک‌چهارم نهایی انجام دادند به‌شدت ضد جبهه‌ای بود که در نهایت نتیجه منطقی این چپ‌روی و تک‌روی حذف هر سه نامزد که در میان آنان افراد مناسبی هم بودند شد".

ارگان حزب کارگزاران در آن زمان حملات متعددی به حزب اتحاد ملت داشت با این‌حال نه گزینه کارگزاران و نه گزینه اتحاد ملت، بلکه یکی از اعضای شورای مرکزی اعتمادملی یعنی محمدعلی افشانی به شهرداری تهران راه یافته بود.

با حذف نام محسن هاشمی از بین گزینه‌های شهرداری و صدرنشینی افشانی، حزب کارگزاران رقیب قدیمی خود یعنی اتحاد ملت (مشارکت سابق) را متهم به فراکسیون‌سازی در شورای شهر کرد.

بعد از قطعی شدن رفتن افشانی از شهرداری به‌دلیل بازنشستگی، باز هم نام محسن هاشمی رفسنجانی به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی مطرح می‌شد. همچنین انتقاداتی به تعدد انتخاب شهردار توسط اصلاح‌طلبان مطرح شده بود. محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان اخیراً در نشست مشترک اعضای هیئت رئیسه فراکسیون امید، شورای عالی اصلاح‌طلبان، شورای شهر و مجمع نمایندگان تهران با اظهار تاسف از عدم ثبات در مدیریت شهری گفته بود "انتظار بود در مباحث کلان مدیریت شهری همچون انتخاب شهردار با شورای عالی اصلاح‌طلبان مشورت‌های لازم می‌شد که اگر این مشورت‌ها انجام می‌شد، مطمئناً مجبور به تغییر شهردار در کمتر از یک سال نمی‌شدیم".

در این دوره برای انتخاب شهردار، برخی اعضای شورا از جمله افراد نزدیک به حزب اسلامی کار و خانه کارگر طرفدار محسن هاشمی بودند. افشین حبیب‌زاده عضو شورای شهر در مصاحبه‌ای گفته بود "تنها محسن هاشمی می‌تواند شهر را از بحران مدیریتی که با‌ آن مواجه است خارج و کارنامه اصلاح‌طلبان را در بازه کمتر از سه سال که از کار شورای پنجم مانده به کارنامه موفق تبدیل کند".

افشین حبیب‌زاده عضو شورای شهر معتقد است تنها محسن هاشمی می‌تواند شهر را از بحران مدیریتی که با‌ آن مواجه است خارج کند

محسن سرخو از اعضای سابق شورای شهر نیز با انتقاد از دخالت برخی نهادهای اصلاح‌طلب در شورای شهر، گفته بود "هر گزینه دیگری به‌جز محسن هاشمی برای شهرداری انتخاب شود، نتیجه قابل دفاعی برای شورای شهر پنجم در بر نخواهد داشت".

هرچند نام محسن هاشمی در لیست 13نفره شورای شهر برای شهرداری وجود داشت، اما 15 آبان پنج گزینه نهایی شورای شهر برای ریاست ساختمان بهشت انتخاب شد که محسن هاشمی بین آنها نبود. رسول کشت‌پور، عباس آخوندی، پیروز حناچی، غلامرضا انصاری و کامل تقوی‌نژاد نفراتی بودند که بالاترین رای را آورده بودند.

با انتخاب 5 نفر نهایی، جدال دوباره احزاب اصلاح‌طلب از سر گرفته شد. اعتمادملی گزینه خود "کامل تقوی‌نژاد" را مناسب کرسی بهشت می‌دانست و در مقابل اطرافیان رئیس دولت اصلاحات به‌دنبال شهردار شدن عباس آخوندی هستند. هرچند اصلاح‌طلبانی مانند حسین کمالی، حسن صادقی و محسن سرخو همچنان محسن هاشمی را گزینه مناسب می‌دانند.

امروز (یکشنبه 20 آبان) 5 گزینه نهایی به دو گزینه تبدیل می‌شود اما آنچه مشخص است عدم اجماع اصلاح‌طلبان بر سر شهردار منتخب خواهد بود چراکه گزینه بالقوه‌ای مانند محسن هاشمی همچنان مطلوب بخشی از اصلاح‌طلبان است و در صورت راهیابی یکی از دو گزینه (تقوی‌نژاد و آخوندی) بخش دیگری از اصلاح‌طلبان از شهردار منتخب ناراضی خواهند بود.

تجربه تغییر چندباره شهردار تهران، یادآور تجربه شورای شهر اول است که توسط اصلاح‌طلبان اداره می‌شد و دو شهردار و دو سرپرست برای تهران انتخاب کرد و دست‌آخر نیز از طرف وزارت کشور دولت اصلاحات منحل اعلام شد. اکنون نیز عملکرد شورای شهر پنجم، نگرانی جریان اصلاحات را از تکرار شورای اول در پی داشته است، نگرانی‌ای که عارف چندبار به آن اشاره کرده و اردیبهشت‌ امسال گفته بود "هزینه‌هایی برای تهیه لیست امید در تهران داده شد، اعضای شورای شهر تهران باید به عقبه گفتمانی خود توجه داشته باشند و در مسیری حرکت نکنند که باعث بی‌اعتمادی مردم به این گفتمان شود".

منبع:تسنیم

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های دیروز

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  3. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  4. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  5. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  6. جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ اعمال از هفته آینده            

  7. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

  8. تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ قابلیت اجرایی ندارد/ مصوبه دولت اصلاح شود  

  9. انتظار ۹ساله برای اصلاح هزینه تخلف رانندگی/تغییری برای حفظ جان مردم

  10. ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟  

  11.   طحان‌ نظیف: لایحه عفاف و حجاب هنوز به تأیید شورای نگهبان نرسیده است  

  12.  مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد

  13. هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود/ علت مرگ این پزشک مشخص نیست  

  14. پوتین: اف-۱۶‌های اوکراین در همه‌جا هدف مشروع هستند، حتی کشورهای دیگر

  15. عکسی از سیدمحمد خاتمی در مراسم ترحیم زهرا شجاعی/ این وزیر دولت رئیسی هم آمد

پربحث‌های هفته

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  3. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  9. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  10. انتقام از پوتین؟

  11. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  12. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

  13. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  14. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  15. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  16. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  17. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  18. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  19. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  20. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  21. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  22. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  23. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  24. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  25. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

آخرین عناوین