روایت بیمارستان‌هایی که عمرشان به چند شب هم نکشید

گروه اجتماعی الف،   3970809009

چندی پیش ریزش بیمارستان نوساز منطقه سرپل ذهاب بر اثر زلزله موجب تعجب و تاسف همگان شد اما این ماجرا محدود به آن یک بیمارستان نبود و چند روز قبل ریزش دیوار بیمارستان درحال ساخت یکی از نقاط شهر تهران، نگرانی‌ها را نسبت به مقاوم‌ نبودن بیمارستان‌ها افزایش داد.

فارس نوشت: چند روز قبل خبر ریزش یکی از بیمارستان‌های درحال ساخت شهر تهران در رسانه‌ها دست به دست شد؛ حادثه‌ای که منجر به از دست رفتن جان ۵ نفر از هموطنان و مصدومیت چندین تن دیگر شد. این حادثه در حالی رخ داد که برای اولین بار نیست که شاهد ریزش و آسیب دیدن بیمارستان‌ها در سطح کشور هستیم.

شاید بتوان تخریب بیمارستان نوساز سرپل ذهاب در حادثه زلزله کرمانشاه را از عجیب‌ترین اتفاقات این  زلزله به‌شمار آورد. بیمارستانی که به گفته تجری نماینده مردم سرپل ذهاب در مجلس، بیماران و پرسنل این بیمارستان براثر وقوع زمین لرزه، در زیر آوار ساختمان مدفون شده بودند و امکان ارائه خدمات از جانب این مرکز وجود نداشت.

وضعیت بیمارستان‌های دولتی را از لحاظ ایمنی پیگیری می‌کنم

موضوع ایمنی بیمارستان‌ها طی سالهای اخیر و پس از شروع طرح تحول سلامت بارها توسط رسانه‌ها مورد بحث قرار گرفت و به مسوولان گوشزد شد به‌طوری که حتی پس از وقوع حادثه پلاسکو سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: من نیز به سهم خود بررسی وضعیت تمام بیمارستان‌های دولتی را به لحاظ ایمن‌سازی و اطفای حریق با جدیت پیگیری می‌کنم.

ایمنی پایین مراکز درمانی در پایتخت به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست

بر اساس گفته‌های اکبر رنجبرزاده نماینده مجلس، در یک دهه گذشته برای نوسازی، بازسازی و افزایش تعداد بیمارستان های تازه ساخت در کشور به ویژه درشهرهای کوچک اقدامات قابل قبولی صورت گرفته است، اما در تهران متناسب و متناظر با شهرستان ها توجه به نوسازی بافت فرسوده در دستور کار نبوده است؛ ولی برای مراکز استان ها و شهرستان ها معمولا اعتبارات قابل قبولی برای نوسازی بافت فرسوده درمانی در نظر گرفته شده است.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اعتبارات و منابع لازم برای نوسازی بافت فرسوده در تهران باید از سوی دولت اختصاص پیدا کند، افزود: بیمارستان های فعال در تهران متعلق به مردم این شهر نیست و بیماران بسیاری از استان های مختلف کشور به تهران برای استفاده از خدمات درمانی مراجعه می کنند، بنابراین انتظار می رود، آن دسته از بیمارستان های تهران که عمر آنان بیش از 40 سال است، در دستور کار برای نوسازی و بازسازی قرار گیرند.

وی با تاکید بر اینکه درصورت وقوع بحران در تهران مراکز درمانی و بیمارستان های فرسوده در معرض خطر جدی هستند، تصریح کرد: نمی توان نسبت به ساخت بیمارستان های جدید و نوسازی بافت فرسوده درمانی بی اهمیت بود، زیرا اگر بحرانی مانند زلزله درتهران رخ دهد، نه تنها مردم بسیاری جان خود را از دست می دهند، بلکه ساختمان های فرسوده بسیاری همانند مراکز درمانی نیز تخریب شده و در این شرایط نمی توان برای امدادرسانی اقدامات قابل قبولی را انجام داد.

رنجبرزاده با اشاره به اینکه فرسودگی و ایمنی پایین مراکز درمانی در پایتخت به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست، افزود: مقاوم سازی و بهسازی مراکز درمانی سیاستی است که طی چند سال گذشته مورد توجه مسوولان بوده است، اما این سیاست ها درمقاطع مختلف به دست فراموشی سپرده شده و در تهران به دلیل مشکلات اقتصادی این موضوع کمرنگ بوده است؛ بنابراین باید با نوسازی بافت فرسوده از خسارت های احتمالی پس از وقوع بحران در کشور جلوگیری کرد و شرایط را برای پذیرش بهتر بیماران فراهم ساخت.

عمر برخی از بیمارستان‌های تهران بیش از ۷۰ سال است

هرچند مسوولان وزارت بهداشت طی سال‌های اخیر بارها آمار و ارقامی را در رابطه با نوسازی مراکز درمانی ارائه داده‌اند اما ظاهرا توجه چندانی به نحوه ساخت و کیفیت بنای بیمارستان‌های جدید نداشته‌اند؛ فرض کنیم زلزله‌ای با وسعت ۶ ریشتر در تهران به وقوع بپیوندد، آن وقت چه بلایی بر سر ساختمان‌های مسکونی و بیمارستان‌های فرسوده یا نوساز بی‌کیفیت خواهد آمد؟ وقوع زلزله یا حوادثی مشابه پلاسکو در بیمارستان‌های فرسوده که بیماران بستری و ناتوان از حرکت و فرار در آن قرار دارند، چه عواقبی به همراه خواهد داشت؟

وزارت بهداشت سال گذشته لیست ۱۰ بیمارستان فرسوده شهر تهران را اعلام کرد که عمر برخی از آن‌ها به بیش از ۷۰ سال می‌رسد و ممکن است در زمان وقوع بلایای طبیعی خودشان عامل ایجاد بحران باشند؛ باید توجه داشت که فرسودگی بیمارستان‌های تهران به ویژه در مناطقی از شهر که بافت فرسوده بیشتری در آن مکان قرار دارد، مشکلاتی را در پی خواهد داشت. به دلیل اینکه میزان خسارات مالی و جانی در این مناطق به نسبت دیگر مناطق تهران بیشتر خواهد بود و افراد بیشتری به بیمارستان‌هایی انتقال می‌یابند که خود جزوی از بافت فرسوده به حساب می‌آیند. اما نکته قابل تامل اینجاست که چرا بیمارستانی در شهر تهران که هنوز در حال طی کردن مراحل ساخت است باید ریزش کند و اینکه چرا نکات ایمنی برای ساخت آن رعایت نشده است؟

در سال ۱۳۹۰ مطالعه‌ای انجام شده که نشان می‌دهد تهران دارای ۱۲۶ بیمارستان است که این بیمارستان‌ها ۵۸۳ ساختمان را در اختیار دارند. از این ۱۲۶ بیمارستان، ۴۲ درصد آنها بعد از وقوع حادثه غیر قابل استفاده خواهند بود. این در حالی است که در زمان وقوع زلزله فرضی تهران با بدترین شرایط، تنها ۹ درصد بیمارستان‌ها بدون خسارت خواهند بود و اقدامات امدادی و اورژانسی به طور کامل می‌تواند در این قبیل مراکز درمانی ارائه شود.

همچنین بررسی‌های کارشناسی نشان می دهد که ۴۹ درصد بیمارستان‌ها نیازمند اقدامات اصلاحی هستند و در زمان وقوع حادثه به طور کامل نمی توان از امکانات و فضای این بیمارستان ها استفاده کرد. هرچند پس از اجرایی شدن طرح تحول سلامت مسوولان وزارت بهداشت بارها اعلام کردند که اقداماتی خوبی در زمینه نوسازی بیمارستان‌ها انجام شده است اما بروز چنین اتفاقاتی نشان می‌دهد ساخت بیمارستان‌ها نیازمند اقدامات کارشناسی و توجه بیشتر است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. و ناگهان اخلاق!

  4. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  5. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  6. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  7. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  8. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  9. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  10. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  11. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  12. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  13. دبی؛ چند روز پس از سیل

  14. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  15. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  16. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  17. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

  18. فریب نخوریم! 

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین