حمل‌ونقل مشکل جدید واحدهای تولید آب معدنی/ مواد اولیه بطری‌ها 3 برابر شده است

گروه اقتصادی الف،   3970801173

افزایش دو برابری هزینه‌ حمل و نقل و افزایش بیش از 3 برابری مواد اولیه بطری‌های آب معدنی کار را برای واحد‌های تولیدی سخت کرده است.

به گزارش فارس از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های با ظرفیت‌های بالای معادن و ذخایر دیگر از جمله نفت و گاز و آب است که تاکنون این ظرفیت‌های عظیم از قوه به فعل درنیامده و استفاده چندانی از آن‌ها نشده است.

در سال‌های اخیر هر چند گام‌هایی در راستای به حرکت درآوردن چرخ صنعت در این کشور بر داشته شده اما هنوز استان از داشتن صنایع مولد و اشتغالزا که بتواند به اقتصاد و معیشت مردم استان کمک کند محروم است.

اما با وجود همه کاستی‌ها و کمبودها در حوزه تولید آب معدنی استان قدم‌های خوبی برداشته و چندین واحد تولید آب معدنی در نقاط مختلف استان مشغول به فعالیت هستند.

استان کهگیلویه و بویراحمد که خود قطب تولید آب در کشور بوده و ۱۰ درصد از روان آب‌های ایران را به خود اختصاص داده دارای چشمه‌های جوشان با آب گوارا از قدیم الایام بوده است که می‌توان از این ظرفیت بزرگ برای رونق تولید و کمک به اشتغال زایی بیشتر استفاده کرد.

در بازدیدی که روز گذشته معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد از واحد تولید آب معدنی ته تی تاک به همراه اصحاب رسانه داشت علاوه بر بازدید از تاسیسات فنی این کارخانه پای درد دل مدیر کارخانه نشستیم و اوضاع و احوال تولید را در هنگامه کنونی از وی جویا شدیم.

خداداد امیری با بیان این که در حال حاضر صرفا فقط برای تعطیل نشدن کارخانه فعالیت می‌کنیم تا چرخ تولید سکون پیدا نکند اظهار کرد: با همه مشکلاتی که داشته‌ایم برای این که برند ما در نزد مردم خدشه‌دار نشود در هر حالتی سعی در تولید محصول باکیفیت داریم.

هزینه سرسام‌آور حمل و نقل یکی از مشکلات کارخانه آب معدنی

مدیر کارخانه آب معدنی افزود: سهمیه بهره‌برداری ما ۴۵ هزار تن در سال است که در حال حاضر رقمی بسیار پایین تر این رقم محقق می‌شود که به دلیل مشکلات متعدد پیش پای تولید است.

امیری از هزینه سرسام‌آور حمل و نقل در دوره کنونی به عنوان یکی از موانع تولید یاد کرد و گفت: سه هفته است که مترصد فرستادن بار به چابهار هستم که خودرو برای حمل بار با کرایه منطقی در دسترس نیست.

مجبوریم برای چرخیدن چرخ کارخانه از سود خودمان صرف نظر کنیم

وی گفت: در گذشته کرایه حمل بار آب معدنی به چابهار ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود که اکنون همین کرایه به ۶ میلیون تومان رسیده که باید آن را حاصل بی‌تدبیری دانست.

مدیر کارخانه تولید آب معدنی در یاسوج با بیان این که مجبوریم برای چرخیدن چرخ کارخانه از سود خودمان صرف نظر کنیم افزود: در حال حاضر هزینه تمام شده هر شل ۶ تایی آب معدنی ۶ هزار تومان است که مجبوریم آن را در بازار ۵ هزار و ۵۰۰ تومان ارائه کنیم و از قیمت تمام شده ۵۰۰ تومان زیر قیمت محصول خود را به فروش برسانیم.

مسوولان اجازه ندهند که چرخه تولید حتی برای یک روز در استان متوقف شود

امیری با بیان این که بطری مورد نیاز را خودمان در همین کارخانه تولید می‌کنیم افزود: قبل از بروز مشکلات اقتصادی مواد اولیه برای تولید بطری را کیلویی ۶ هزار تومان می‌خریدیم که در حال حاضر به کیلویی ۲۰ هزار تومان یعنی بیش از سه برابر رسیده است.

وی با بیان این که مسوولان باید فکری به حال تولید در استان کنند خاطرنشان کرد: که با تدبیر بیشتر می‌توان بر مشکلات غلبه کرد و نباید اجازه داده شود که چرخه تولید حتی برای یک روز در استان متوقف شود.

به گزارش فارس در حالی که استان کهگیلویه و بویراحمد از داشتن صنایع بزرگ محروم است و تنها کمتر از یک درصد از سهم صنایع را در کل کشور به خود اختصاص داده بر مسوولان استان واجب است که از همین واحدهای خرد و کوچک در شهرک‌های صنعتی حمایت کنند.

اقتصاد استان کهگیلویه و بویراحمد که بیشتر به کشاورزی متکی بوده با خشکسالی‌های کنونی باید رو به سوی صنعت بیاورد که در صورت هر گونه اهمال و سستی از سوی مسوولان و رها کردن سرمایه‌گذاران با کوهی از مشکلات در آینده با این روند بر مشکلات از جمله بیکاری بیشتر افزوده می‌شود استانی که در زمینه درصد بیکاری در کشور یکی از استان‌های اول تا سوم است.