قاچاق یک میلیارد لیتر سوخت در سه ماه گذشته/ سوءاستفاده ۱۰۰ هزار کارت مهاجر در سیستان

گروه اقتصادی الف،   3970718181 ۱۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ظرف دو، سه ماه گذشته یک میلیارد لیتر سوخت قاچاق از کشور خارج شده است.

قاچاق یک میلیارد لیتر سوخت در سه ماه گذشته/ سوءاستفاده ۱۰۰ هزار کارت مهاجر در سیستان

به گزارش فارس، علی مویدی خرم‌آبادی امروز در نشست دبیران کمیسیون‌های برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان‌ها در تهران، گفت: 26 دستگاه عضو این ستاد در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز همکاری می‌کنند که با اولویت پیشگیری و سپس مبارزه با قاچاق انجام وظیفه می‌کنند.

وی افزود: دستگاه‌هایی مانند وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، وزارت صمت و گمرک همکاری خوبی با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته‌اند، اما در مورد دستگاه‌هایی که همکاری کمتری داشته‌اند، هنوز اسامی آنها اعلام نمی‌شود و در آینده بر اساس نمره‌ای که به دستگا‌ه‌ها داده می‌شود، به اطلاع عموم مردم می‌رسد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: با توجه به تفاوت چشمگیر قیمت سوخت در داخل کشور و خارج از مرزها در کشورهای همسایه، قاچاق سوخت به وسیله اتباع بیگانه و با همکاری عده‌ای سودجو در داخل کشور انجام می‌شود که ظرف دو، سه ماه گذشته یک میلیارد لیتر سوخت از کشور به صورت قاچاقی خارج شده است که در واقع سرمایه مردم بوده است.

خرم‌آبادی، گفت: اگر زمینه‌های پیشگیری به درستی اجرا شود، شاهد قاچاق کالا به صورت گسترده نخواهیم بود و در قانون‌گذاری که در دستور کار مجلس قرار دارد، به امر پیشگیری مقدم بر برخورد و مبارزه توجه شده است.

وی اظهار امیدواری کرد: هر چند اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز متوقف شده، اما امیدواریم در دستور کار مجلس قرار گیرد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه در حوزه مبارزه با قاچاق کالا اقدامات خوبی از نقطه صفر مرزی تا داخل شهرها انجام شده است، گفت: در عین حال با کالاهای وارداتی قاچاق به شدت برخورد می‌شود، هر چند قاچاق ورودی به کشور رو به کاهش است، اما تمهیداتی در مرزها اندیشیده می‌شود که ورود قاچاق کالا به کشور کمتر شود.

مویدی خرم‌آبادی افزود: از نظر سیاست طراحی شده توسط دشمن در کالاهای اساسی مانند سوخت که قیمت آن در کشور نسبت به کشورهای همسایه ارزان‌تر است، عده‌ای از اتباع خارجی با همکاری سودجویان داخل اقدام به قاچاق سوخت به سایر کشورها و تاراج سرمایه‌های ملی به خارج از مرز می‌کنند.

وی تاکید کرد: تا زمانی که اختلاف قیمت سوخت بین داخل کشور و کشورهای همسایه وجود دارد، قاچاق انجام می‌شود که باید نرخ سوخت در داخل و خارج قدری تراز شود تا به راحتی شاهد حیف و میل و چپاول سرمایه کشور در قالب قاچاق سوخت نباشیم.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: باید فکر جدی جهت مهار سرمایه‌های کشور در قالب قاچاق سوخت ارزان به خارج اتخاذ شود، تا بیت‌المال حفظ شود. برخی خبرنگاران حاضر در جلسه پرسیدند آیا بهتر نیست سازوکارهای داخلی مبارزه با قاچاق کالا و سوخت تقویت شود، به جای اینکه تنها با افزایش قیمت سوخت که بر قیمت همه کالاها اثرگذار است، بخواهیم با قاچاق مقابله کنیم.

مویدی خرم‌آبادی در پاسخ گفت: تا زمانی که اختلاف قیمت سوخت در داخل و خارج وجود دارد، سود سرسام‌آوری از محل قاچاق سوخت نصیب قاچاقچیان می‌شود و علی‌رغم تلاش همکاران ما در امر مبارزه با قاچاق کالا باز شاهد قاچاق سوخت هستیم.

وی تاکید کرد: باید در مورد کالاهای اساسی و اقلام یارانه‌دار و همچنین دام مراقبت کنیم که قاچاق به خارج از کشور انجام نشود.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: امسال 70 هزار پرونده مقابله‌ای در قاچاق داشتیم که با ساماندهی بیشتر در آینده شاهد کاهش بیشتری در قاچاق خواهیم بود.

مویدی خرم‌آبادی در مورد قاچاق طلا به کشور گفت: در گذشته به خاطر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده ، ورود رسمی شمش طلا در سه سال گذشته به صفر رسیده بود که با همکاری دستگاه‌های مختلف قانون یاد شده تغییر یافت و از این پس واردات شمش طلا به صورت رسمی از مبادی گمرک انجام خواهد شد، اما در مورد پرونده‌های کشف شده قاچاق طلا آمار ناچیزی وجود دارد.

وی تاکید کرد: اولویت ستاد مبارزه با قاچاق کالا پیشگیری از لحظه تولید سوخت تا لحظه تحویل به مصرف‌کننده انجام می‌شود که از انحراف سوخت و قاچاق آن جلوگیری می‌شود.

به گفته رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در زمینه سوخت نیروگاه‌ها و انحراف وجود داشت که ساماندهی شد، همچنین در بحث پیمایش مصرف سوخت توسط ناوگان در حال تکمیل این مسیر هستیم و در زمینه سوخت ماشین‌آلات کشاورزی و موتورهای چاه کشاورزان تلاش می‌شود، کمترین انحراف در مصرف سوخت و همچنین کدگذاری کارت‌های سوخت در مرزها که در سال جاری 100 هزار کارت مهاجر در استان سیستان مورد سوءاستفاده قرار می‌گرفت که کشف شد، یعنی کارت سوخت افراد از نقاط دیگر به این استان مرزی انتقال داده شده بود.

مویدی خرم‌آبادی همچنین در مورد مهار قاچاق سوخت از طریق تانکر و شلنگ گفت: تنها برخورد با این موارد کافی نیست، بلکه می‌خواهیم از لحظه تولید سوخت تا حمل‌ونقل و رصد مسیر آن حراست شود و سامانه «ثامن» با یک نگاه عمیق‌تر به جریان انتقال سوخت نظارت می‌کند، البته تا تکمیل این سامانه هنوز فاصله داریم.

وی با بیان اینکه مبارزه با قاچاق سوخت از ستاد تا صف استانی با جدیت دنبال می‌شود، گفت: یکی از اولویت‌های ما ساماندهی مبارزه با قاچاق سوخت و همچنین اجباری کردن کارت سوخت است که با کارت سوخت از حیف و میل و تاراج سرمایه‌های مردم جلوگیری می‌شود. گام اول در این زمینه احیای کارت سوخت است که اطلاع‌رسانی شد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مورد اینکه میزان سهمیه هر خودرو در کارت سوخت چقدر است، گفت: فعلاً اولویت احیای دوباره کارت سوخت برای خودروها است که امری حتمی و ضروری به نظر می‌رسد که با همکاری دستگاه‌های مرتبط با مبارزه با قاچاق و مردم این کار دنبال می‌شود.

مویدی خرم آبادی در مورد قاچاق آرد و گندم گفت: قاچاق کالاهایی مانند گندم، آرد و ذرت و هر کالایی که با یارانه تامین می‌شود، در مسیرهای مختلف دنبال می‌شود، اما میزان قاچاق آرد و گندم قابل توجه نیست.

وی در مورد اینکه آیا دولت می‌خواهد فقط با افزایش قیمت بنزین با قاچاق آن مقابله کند، گفت: اگر تعادلی بین قیمت داخل و خارج در سوخت ایجاد شود، عطش قاچاق کم می‌شود و این یک راه‌حل منطقی است چون ما نمی‌توانیم به کشورهای دیگر بگوییم قیمت سوخت خود را پایین بیاورند.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: در حال حاضر سوخت ما کمترین قیمت را در منطقه و بلکه در جهان دارد و این قیمت لطف به مردم نیست، بلکه بی‌توجهی به سرمایه‌های کشور است و ما نمی‌توانیم کل مرز را دیوار بکشیم.

مویدی خرم‌آبادی اضافه کرد: البته تمام ابزارها را به کار می‌گیریم که از خروج سوخت جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: تا عدم تعادل قیمت در بین داخل و خارج کشور وجود دارد، میل به قاچاق سوخت توسط اتباع کشورهای دیگر و سودجویان داخل وجود دارد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: در یک استان مرزی در 5 ماه امسال حجم قاچاق سوخت 5 برابر کل طول سال قبل بود وقتی قیمت سوخت ظرف 5 سال گذشته در کشور ثابت بوده و در کشورهای همسایه افزایش یافته میزان قاچاق افزایش پیدا می‌کند.

مویدی خرم‌آبادی گفت: از سال 92 تاکنون 7 میلیارد دلار سرمایه کشور در قالب قاچاق سوخت از کشور خارج شده، فقط در سال 95 حدود 500 میلیون دلار قاچاق سوخت انجام شده است.

وی گفت: در حال حاضر قیمت سوخت در داخل کشور بسیار پایین‌تر از نرخ بنزین بر اساس فوب خلیج‌فارس است.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز این نکته را هم گفت که دولت برای مرزنشینان در بخش سوخت سیاست‌هایی دارد و در مناطق آزاد هم سیاست‌هایی اعمال می‌شود، البته اگر حضور دستگا‌ه‌های مبارزه با قاچاق نبود بیشتر از این ارقام، شاهد تاراج سوخت به عنوان سرمایه‌های ملت بودیم.

مویدی خرم‌آبادی تاکید کرد: البته جمله من مبنی بر تفاوت قیمت سوخت لزوماً ناظر بر این نیست که قیمت سوخت بالا رود، اما این یک واقعیت است که سرمایه‌های مردم در قالب قاچاق سوخت در مرزها چپاول می‌شود.

وی در برابر سوال خبرنگاران که آیا دولت می‌خواهد قیمت سوخت را به عنوان تنها راه‌حل مبارزه با قاچاق افزایش دهد، گفت: ما هم آرزویمان این است که خواسته مردم محقق شود، اما شرایط و قیمت سوخت در کشورهای همجوار با داخل کشور تفاوت دارد و این باعث هجوم قاچاقچیان به انتقال سوخت به خارج مرزها می‌شود.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: در سال جاری 74 هزار پرونده قاچاق تشکیل شد که بخشی از آن مربوط به قاچاق سوخت بود که در کشور تشکیل شده، در حالی که سال گذشت تنها 2 هزار پرونده قاچاق سوخت تشکیل شده بود و این رقم امسال به 7 هزار پرونده قاچاق سوخت افزایش یافته است.

مویدی خرم‌آبادی در مورد اینکه اسامی دستگاه‌هایی که در مبارزه با قاچاق همکاری نمی‌کنند را اعلام کنید، گفت: خوشبختانه امسال با توجه به حساسیت شخص رئیس جمهور شاهد تلاش مضاعف دستگاه‌ها در حوزه مقابله با قاچاق هستیم که ناجا در خط مقدم مقابله با قاچاق قرار دارد و در این زمینه شاهد افزایش 50 درصدی پرونده بوده‌ایم، در بحث پیشگیری وزارت اطلاعات، صنعت و گمرک نهایت همکاری را داشتند.

وی با بیان اینکه عمده قاچاق سوخت از استان‌های شرقی به کشور پاکستان و افغانستان انجام می‌شود، گفت: باید در بحث ساماندهی سوخت به یک مدیریت هوشمندانه برسیم که سوخت به ارزش واقعی ارائه شود.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مورد قاچاق سیگار گفت: کمترین قاچاق به داخل کشور انجام می‌شود و حتی با راه‌اندازی کارخانه‌های داخلی صادرات سیگار هم از کشور انجام می‌شود.

دیدگاه کاربران

میثم۵۸۸۴۷۷۲۰:۰۷:۰۷ ۱۳۹۷/۷/۱۸
باز یه سناریو از خودشون دراوردن تا سوختو گرون کنن، مسیولین به خواب رفته، ذات شما واسه ملت رو شده
ناشناس۵۸۸۶۴۵۲۲:۳۰:۵۸ ۱۳۹۷/۷/۱۸
قیمت دلار را به قیمت واقعی زیر 2000 تومان خود برگردانید تا سوخت قاچاق نشوداقتصاد کشور کمی سامان گیرد و چرخه اقتصاد شروع به حرکت کند
ناشناس۵۸۸۶۴۶۲۲:۳۲:۵۳ ۱۳۹۷/۷/۱۸
راه حل جلوگیری از قاچاق سوخت با فناوری های پیاده شده آسان و امتحان پس داده است;کارت سوخت معاون اول، وزیر نفت و حلقه مدیران اطرافش به خاطر این احمال کاری باید مورد پیگرد قضایی قرار بگیرند.
ناشناس۵۸۸۴۷۹۲۰:۱۱:۲۶ ۱۳۹۷/۷/۱۸
.. اختلاس احتکار گرانفروشی و ... و بدتر از هر چیزی: عدم برخورد با مفسدین
امیر۵۸۸۴۹۵۲۰:۲۵:۰۱ ۱۳۹۷/۷/۱۸
قاچاق سوخت وقاچاق کالاودلال ارز بیشترین کلماتی است که روزانه به گوش مردم میرسد وبهانه ای برای افزایش قیمت مورد نظر دولت. مگر قاچاق سوخت که امار انرا اعلام کرده اید به همین سادگی امکان پذیر است؟مگر کشور مرز ومرزبانی ندارد وبی در وپیکر است که حالا جبران انرا به دوش مردم میگذارید
ناشناس۵۸۸۸۶۱۰۶:۲۵:۱۷ ۱۳۹۷/۷/۱۹
جالبه تو کشوری زندگی میکنیم که هیچکس کارش رو درست انجام نمیده نه بانک مرکزی نه دولت نه مرزبانی ... و مثل پت و مت دنبال راه حل میگردن اگر اینطوره بنزین باید برسه به لیتری ۱۵ هزارتومن تا انگیزه قاچاق از بین بره !!!!!!
ناشناس۵۸۸۵۰۰۲۰:۳۴:۱۶ ۱۳۹۷/۷/۱۸
به مردم سخت بگیرید و ...بگید که شما زیاد بنزین مصرف می کنید پس سهمیه بندی میشه و گرونش میکنیم تا کم مصرف بشید.....
ناشناس۵۸۸۵۰۶۲۰:۴۱:۲۳ ۱۳۹۷/۷/۱۸
کارت سوخت چون کار محمود بود, باید باطل می شد و حالا به حیص و بیص افتادین
بیگی29۵۸۸۵۱۸۲۰:۵۲:۰۱ ۱۳۹۷/۷/۱۸
یعنی100.000 هزار تانکر ده هزار لیتری،یعنی روزی بیش از 1100 تانکر،یعنی ساعتی بیش از 46 تانکر .فکر نکنم اینقدر که میفرمائید مملکت بی در و پیکر باشد.هرچند با این مدیریت،بعید نیست .کار ...
ققنوس۵۸۹۰۱۶۱۰:۰۰:۰۵ ۱۳۹۷/۷/۱۹
صحبت شما درسته یعنی سیستان اینقدر جمعیت بیکار و سودجو داره که از ناچاری دست به قاچاق سوخت زدن؟اونم کسانی که نهایت چند صد لیتر در روز میتونن قاچاق کنن کاملا واضحه که بخش زیادی از سوخت توسط خود نفتکش ها جابجا میشه و این که چگونه نمیتونن جلوی نفتکش ها رو تو مرز بگیرن جای سواله!!!!!!
ناشناس۵۸۸۷۷۲۰۰:۲۷:۱۶ ۱۳۹۷/۷/۱۹
سلام بهتراست مرز هارا محکم ببندید چون هر روز به بهانه یک کالا که قاچاق می شود اجناس را گران میکنید این بی تدبیری دولت در اداره حکومت نیست ؟ که برای حل هر مشکلی اول سراغ جیب مردم میآید
ناشناس۵۸۸۸۶۲۰۶:۲۷:۱۲ ۱۳۹۷/۷/۱۹
تانکر هایی اومده تا میشه !!!!! تو جیب جا میشه از مرز رد میکنن!!!!
ناشناس۵۸۸۹۲۸۰۸:۳۵:۵۴ ۱۳۹۷/۷/۱۹
یعنی روزی حدود 166 تانکر سی هزار لیتری و یا 500 تا 10هزار لیتری و یا 2500 تا 2000 لیتری قاچاق سوخت ازمرز کشور خارج میشود و آنوقت شما کور هستید و مردم باید بدلیل نقص شما تحت فشار قرار بگیرند . حذف کارت هوشمند که کار زنگنه بود از اول اشتباه بود ولی این بشر اصلا مواخذه نمیشود . جای تاسف است که نظام نمیفهمد چطور سرمایه اجتماعی را از دست داده و میدهد .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین