استاد دانشگاه سانفرانسیسکو: حرفهای تحقیرآمیز ترامپ علیه عربستان بر رابطه با ریاض تاثیر ندارد

گروه جهان الف،   3970717107 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

«رابرت اسمیت» معتقد است که لفاظی های بی پروای ترامپ در مورد عربستان سعودی رابطه امنیتی امریکا با عربستان را تغییر نمی دهد.

حرفهای تحقیرآمیز ترامپ علیه عربستان بر رابطه با ریاض تاثیر ندارد
 

مهر: هر چه از دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ بیشتر می گذرد زوایای بیشتری از رابطه آکنده از ارباب مآبی و قلدرانه، باج گیری و تحقیرآمیز وی در قبال کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان آشکار می شود.

سخنان ترامپ گواه این مدعاست؛ دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در میان تشویق هواداران خود در تجمعی در ایالت می سی سی پی گفت: «ما از عربستان سعودی حفاظت می‌کنیم. شما می‌گویید آن‌ها ثروتمند هستند. من هم عاشق ملک سلمان هستم. اما من گفتم ای شاه، ما داریم از شما حفاظت می‌کنیم. شما ممکن است بدون ما دو هفته هم برقرار نباشید. شما باید برای ارتش خودتان پول بدهید.»

محمد بن سلمان، وزیر دفاع و ولیعهد سعودی در گفتگو با وبگاه شبکه خبری آمریکایی بلومبرگ در واکنش  به سخنان تحقیرکننده اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت: «عربستان پیش از ایالات متحده وجود داشت. ما از سال ۱۷۴۴ میلادی وجود داریم و فکر کنم که این یعنی بیش از ۳۰ سال قبل از به وجود آمدن آمریکا».

وی همچنین گفت: «خُب، می‌دانید، باید قبول کرد که دوستان چیزهای خوب و بد درباره ما می‌گویند. شما نمی‌توانید دوستانی داشته باشید که ۱۰۰ درصد چیزهای خوبی درباره شما می‌گویند. این ماجرا حتی درون خانواده‌ها هم صادق است. همیشه سوءتفاهم‌هایی وجود دارد و ما این (سخنان ترامپ) را هم در همین دسته طبقه‌بندی می‌کنیم».

اما به راستی چرا محمدبن سلمان واکنش بسیار ضعیفی در برابر سخنان دونالد ترامپ نشان داد و کوچکترین انتقادی به وی نکرد؟

 در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی با پروفسور «رابرت اسمیت» استاد روابط بین الملل دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو تنظیم نموده که در ادامه می آید.

*ترامپ در جدیدترین موضع خود بار دیگر عربستان را تحقیر کرد و گفت اگر امریکا نباشد عربستان ظرف چند روز از بین می رود و ثبات و امنیت خود را مدیون امریکاست. ترامپ در واقع در راستای فروش امنیت به این کشور چنین سخنی را رانده است. چرا در این مقطع زمانی این سخن مجددا تکرار شده است؟

باید گفت که ایالات متحده امریکا از فروش تسلیحات به عربستان سعودی میلیاردها دلار به دست می آورد. رابطه امنیتی امریکا با عربستان سعودی با ورود افراد مختلف به کاخ سفید تغییر نمی کند.

امریکا به دلارهای عربستان نیاز دارد و عربستان به چتر امنیتی امریکا جهت مقابله با تهدیدات منطقه ای از جمله تهدید ایران. 

*محمد بن سلمان در واکنش به این سخنان گفت که کار کردن با ترامپ لذت بخش است. چرا وی چنین موضوعی ضعیفی گرفت و حتی کوچکترین انتقادی نیز به ترامپ نکرد؟

کلمات دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا به دقت انتخاب نمی شوند. واقعیت این است که او تمایل دارد به زبان غیر دیپلماتیک بدون توجه به تاثیر کلمات خود صحبت کند.  من فکر می کنم بسیاری از رهبران جهان این واقعیت را می دانند و بنابراین تمایل ندارند کلمات او  را به معنای واقعی کلمه ترجمه کرده  یا جدی بگیرند. این توضیح می تواند واکنش محمد بن سلمان ولیعهد سعودی را به خوبی شرح دهد.

*عربستان سالیان متمادی است که به لحاظ امنیتی اتکا به امریکا دارد و همین مساله باعث شده تا سیاست خارجی سعودی تحت نفوذ امریکا باشد. این وضعیت برون سپاری امنیت از سوی سعودی ها در بلندمدت چه آثار خطرناکی می تواند بر امنیت آنها داشته باشد؟

رژیم سعودی به چتر امنیتی ایالات متحده امریکا به عنوان کلید تلاش های خود به سمت هژمونی در منطقه نگاه می کند. طبیعت سرکوبگر داخلی رژیم سعودی احتمالا در بلند مدت به ثبات رژیم و منافع آمریکا ضرر می رساند.

*باراک اوباما رییس جمهوری پیشین امریکا زمانی خطاب به کشورهای نظیر عربستان گفت که تهدید امنیتی شما، داخل کشورهای شماست و نه تهدید خارجی. در واقع اشاره اوباما به مقوله امنیت انسانی(human security) بود که توسعه سیاسی، آزادی های فردی و ... در زمره این امنیت به شمار می روند. این در حالی است که برای این کشورها امنیت نظام حاکم سیاسی(state security) در اولویت است. برای امریکا اولویت کدام نوع از امنیت در این کشورهاست؟

نگرانی اصلی ایالات متحده امریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ و تا حد زیادی تحت ریاست جمهوری باراک اوباما،ثبات رژیم سعودی به عنوان یک مانع در برابر ایران است. باید گفت که نگرانی امریکا در ارتباط با عربستان حقوق بشر و یا توسعه نیست. 

اما همانطور که شما هم در مورد رژیم سعودی وهم در مورد  ایالات متحده امریکا صحبت می کنید، اولویت کوتاه مدت حفظ وضعیت فعلی هم از لحاظ داخلی و هم در رابطه امنیتی با ایالات متحده از لحاظ خارجی است. لفاظی های بی پروای ترامپ این واقعیت را تغییر نمی دهد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۸۸۱۴۷۱۵:۴۸:۱۷ ۱۳۹۷/۷/۱۸
ترامپ در مورد ژاپن هم گفته باید هزینه دفاعشو بده در مورد کره جنوبی و اتحادیه اروپا هم همین ها رو کفته که ما از اینها مخافطت میکنیم پس باید پول بدن
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  15. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  21. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  22. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

آخرین عناوین