قیمت تمام شده هر جلسه هیئت دولت چقدر است؟

غلامرضا انبارلویی،   3970707035 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار
 
دولت در هفته چند جلسه دارد؟ چه تصمیماتی در این جلسات برای اداره امور کشور اتخاذ می‌شود؟ چه تعداد از وزراء و معاونین رئیس‌جمهور و دیگر صاحب‌منصبان، در‌ آن شرکت می‌کنند؟ هزینه فراخوان 17 وزیر و چندین معاون رئیس‌جمهور و کارشناسان از سطح شهر برای شرکت در این جلسات چه مبلغی است؟ چه نفعی از قِبَل برگزاری جلسات به مردم می‌رسد؟
 
در یک کلام قیمت تمام شده هر جلسه هیئت دولت از باب تصمیمات درست و نادرستی که اتخاذ می شود، چند میلیارد تومان به پای مالیه عمومی کشور و بیت‌المال احتساب شده و در کدام حساب ملی به هزینه منظور می‌گردد؟ و اگر قرار باشد در این جلسات تصمیمی اتخاذ گردد که منصرف از درستی و نادرستی تصمیم یا 
 
نفع و ضرر آن چند ماه بعد از سوی هیئت وزیران لغو گردد، آیا این هزینه و آن قیمت تمام‌شده مضاعف نخواهد بود؟ توجه و تدقیق در مراتب زیر رونمایی از یکی از تصمیمات چنین جلساتی است.
1- هیئت وزیران در جلسه مورخ 24/6/1392 بنا به پیشنهاد رئیس‌جمهور و به استناد اصول یکصد و بیست و هفتم و یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب نمود:

1- به منظور بررسی و آسیب‌شناسی اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها و طراحی و پیش‌بینی سازوکارهای اجرای مرحله دوم آن و تصمیم‌گیری و نظارت درخصوص موضوع یادشده، ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور و عضویت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، وزیران کشور، صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اطلاعات و رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تشکیل می‌شود.

2- وظایف و اختیارات هیئت وزیران مندرج در قانون هدفمند کردن یارانه‌ها - مصوب 1388 - و سایر قوانین مربوط به موضوع یادشده به وزیران عضو ستاد مذکور تفویض می‌شود.

3- تصمیم‌گیری درخصوص امور اجرایی موضوع یادشده به اعضای ستاد به عنوان نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور و تصویب و اصلاح آیین‌نامه‌ها و مقررات مربوط به موضوع مذکور به وزیران عضو شورا تفویض می‌شود.

4- تصمیمات و مصوبات اکثریت اعضا  یا وزیران عضو ستاد (حسب مورد) در حکم تصمیمات رئیس‌جمهورو هیئت وزیران بوده و با رعایت ماده 19 آیین‌نامه داخلی هیئت دولت قابل صدور نیست.(1)

2- با تدقیق در صدر و ذیل مصوبه فوق مشاهده می‌شود. موضوعات 4 بندی در این جلسه به پیشنهاد رئیس‌جمهور بوده، قطعا موضوعاتی را که رئیس‌جمهور پیشنهاد داده و می‌دهد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید عملیاتی شود. مگر می‌شود رئیس دولت به‌ عنوان رئیس‌جمهور پیشنهاداتی بدهد و زیرمجموعه آن را نادیده گرفته یا عمل نکنند و به زبان ساده آن را رها سازند؟ پاسخ پرسش‌های فوق را می‌توان در یک مصوبه دوخطی زیر پیدا کرد و درخصوص چنین رویکردی به قضاوت و داوری نشست.

3- پنج سال بعد، همین دولتی که ستاد هدفمندی یارانه‌ها را تشکیل داده بود تا آسیب‌شناسی و نظارت کند، سازوکارهای اجرای هدفمندی یارانه‌ها را طراحی کرده بدون آن که نتیجه اقدامات 5ساله ستاد را روشن کند. مصوبه‌ای را که به پیشنهاد رئیس‌جمهور در دولت تصویب شده بود را به پیشنهاد وزیر صنعت، معدن و تجارت به شرح زیر لغو می‌کند.

هیئت وزیران در جلسه مورخ 24/5/97 به پیشنهاد وزیر صنعت، معدن و تجارت به استناد اصل 138 قانون اساسی تصویب‌نامه شماره 120044 مورخ 26/6/92 و اصلاحات بعدی آن لغو می‌شود.(2)
4- معنا و مفهوم مصوبه‌ای که مصوبه قبلی را لغو کرده، این است: آسیب‌شناسی بی‌آسیب‌شناسی، نظارت بی‌نظارت، طراحی بی‌طراحی. 

چرا؟ آیا 5 سال پیش که هدفمندی یارانه‌ها را داشتیم و اکنون نداریم؟ آیا نباید مصوبه‌ای که با پیشنهاد رئیس‌جمهور مصوب شده با پیشنهاد همین مقام لغو شود؟ آیا وزیر زیرمجموعه رئیس‌جمهور حق و شان لغو پیشنهاد رئیس‌جمهور را دارد؟ آیا رئیس‌جمهور در جلسه‌ای که پیشنهاد 5 سال پیش وی لغو شده، حضور داشته است یا نه در غیاب وی مصوبه مورد پیشنهاد ایشان لغو شده است؟ کدامیک از این دو گزینه صحیح است؟

5- ختم کلام، مصوبه 120044 مورخ 26/6/92 چند اصلاحیه داشته و چه تصمیمات درستی در راستای آن و اصلاحیه‌های مذکور که به مثابه تصمیمات وزیران عضو ستاد اتخاذ شده که در حکم تصمیم رئیس‌جمهور بوده و به اعتبار ماده 19 آیین‌نامه داخلی هیئت دولت اصدار یافته است؟ و هزینه قیمت تمام‌شده همه آن تصمیمات که با یک مصوبه دوخطی به پیشنهاد وزیر صنعت، معدن و تجارت لغو شده، چند میلیارد تومان در طی 5 سال گذشته بوده است؟اصلا مگر موضوع هدفمندی یارانه‌ها در حوزه مسئولیت وزارت امور اقتصادی و دارایی،خزانه  و سازمان برنامه و بودجه نیست؟ پس وزیر صنعت، معدن و تجارت در این میان چه محلی از اعراب دارد؟ و حرف آخر اینکه کدام مرجع نظارتی مصوبات دولت و تصمیمات درست و نادرست مترتب بر آن و آثار وضعی آن را بر مالیه عمومی کشور رصد می‌کند؟ و چنین رصدخانه‌ای کجاست؟
 
پی‌نوشت‌ها:
1- تصویب نامه شماره 120044 مورخ 26/6/92
2- تصویب‌نامه شماره 819/70 مورخ 3/5/97
تاملات راهبردی -   بابایی  4/7/97
 
منبع: روزنامه رسالت