به اینترنت کودکان چه گذشته است؟

گروه فناوری الف،   3970622068

ایجاد کردن فضای اینترنتی مناسب مختص به کودکان با توجه به حساسیت حضور آن‌ها در این فضا و استفاده از ابزارهای تکنولوژی اهمیت زیادی دارد و اقدامات انجام‌شده در این باره حتی مورد توجه اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی هم قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، تاکید بر ادامه کار فرهنگی برای کودکان و نوجوانان در منویات مقام معظم رهبری، موجب شده است وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم به این موضوع توجه ویژه داشته باشد و صیانت از کودکان و نوجوانان و ارزش‌های فرهنگی خانواده‌ها را به عنوان یک اولویت فرهنگی- محتوایی در دستور کار قرار دهد. از همین رو، با همکاری دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه صنعتی شریف، چهار طرح ملی در زمینه کودکان از جمله طرح ملی آموزش کدنویسی به زبان مادری کودکان و طرح آموزش اینترنت اشیاء به کودکان در حال اجراست که منجر به رعایت کامل اصول و قواعد بسترهای تعامل کودکان با فضای مجازی می‌شود.

آشکار شدن مزایا و خطرات فضای مجازی ضرورت برنامه‌ریزی به‌منظور محتواسازی دیجیتالی مناسب برای کودکان و نوجوانان و نظارت صحیح و کارآمد والدین و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت‌های فضای مجازی در جهت ارتقای دانش و مهارت‌های کودکان را روشن می‌کند. ویژه‌سازی شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها برای کودکان، مناسب‌سازی اپلیکیشن‌ها و اجرای طرح‌های مرتبط با والدگری (Parenting)، راه‌اندازی چند اپراتور مجازی مخصوص کودکان، آموزش و آگاه‌سازی کودکان، والدین و معلمان از تهدیدها و فرصت‌های مجازی، راه‌اندازی VOD‌های مختص کودکان، ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی، راه‌اندازی شبکه‌های کتاب‌خوانی، ‌راه‌اندازی سامانه‌های آموزش تعاملی دروس و زبان‌های خارجی به کودکان و ایجاد مراکز شتاب‌دهی مختص حوزه کودک از جمله اقدامات صورت‌گرفته بخش خصوصی با حمایت و ارائه مشوق‌هایی از سوی دولت بوده است.

اما تدوین سند حمایتی و برنامه اقدام برای توسعه خدمات فضای مجازی کودکان به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی فضای مجازی با حمایت از بخش خصوصی فعال در این این حوزه، اجرای پروژه صیانت از خانواده و کودکان در اینترنت (کوا) با برگزاری ۱۰۰۰ کارگاه آموزشی و تحت پوشش قرار دادن ۲۷۰ هزار دانش‌آموز در سراسر کشور، راه‌اندازی سایت کودک و اینترنت به آدرس  ceop.ir، تدوین ۱۰ها جلد کتاب آموزشی و کتاب مصور و دریافت جوایز متعدد بین‌المللی از جمله دستاوردهای این حوزه در دولت دوازدهم اعلام شده است.

از طرفی اتحادیه جهانی مخابرات هرساله فعالیت کشورها را در حوزه‌های مختلف بررسی و در اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی (WSIS) به طرح‌های برتر در ۱۰ بخش، جایزه اعطا می‌کند. بر همین اساس امسال از میان ۴۰۰ موضوع و طرح که در تمامی بخش‌ها از سوی کشورهای مختلف ارایه‌شده بود، طرح «کودک و اینترنت» ایران توانست در شاخه حفاظت از کودکان در فضای مجازی، جایزه سال ۲۰۱۸ را به خود اختصاص دهد.

اجرای بیش از ۷۰۰ کارگاه آموزشی در مدارس سراسر کشور با حضور والدین و کودکان و نوجوانان، ارایه راهکارهای حفاظت از مخاطرات موجود در فضای مجازی برای این قشر از جامعه و همچنین برنامه پیش‌بینی‌شده برای آینده، از جمله بخش‌های گزارش ارایه‌شده ایران به اجلاس جهانی ITU بود که مورد توجه قرار گرفت.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. علم‌الهدی: نباید بیکار نشست تا تنها دولت بیاید تلخی معیشت را از سفره مردم بردارد

آخرین عناوین