یک استاد دانشگاه عنوان کرد: استخدام ۳۸۰کارشناس خبره در اتاق جنگ اقتصادی علیه ایران/ مسئولان هنوز آرایش جنگی نگرفته‎اند

گروه اقتصادی الف،   3970616014 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان با هشدار به اینکه اتاق جنگ اقتصادی دشمن ۳۸۰ نفر کارشناس اقتصادی برای جنگ علیه ملت ایران استخدام کرده است، از غفلت دولتمردان در این زمینه انتقاد کرد.

یک استاد دانشگاه عنوان کرد: استخدام ۳۸۰کارشناس خبره در اتاق جنگ اقتصادی علیه ایران/ مسئولان هنوز آرایش جنگی نگرفته‎اند

تسنیم نوشت: مقام معظم رهبری  در مسیر هدایت انقلاب اسلامی بارها نسبت به جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت ایران هشدار داده اند و به همین سبب بوده است که  از سال 1386 تا به امروز، با نامگذاری سال ها و هشدارهای جدی به مسئولین نظام و مردم، راه حل عبور از بحران های اقتصادی را ارائه کرده و می‌کنند. اما وضعیت فعلی اقتصاد کشور به گونه  ای است که احساس می شود دولتمردان این جنگ اقتصادی را جدی محاسبه نکرده اند در این رابطه با دکتر عبدالمحمد کاشیان، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه سمنان گفت و گو کردیم؛

ارزیابی حضرتعالی از شرایط اقتصاد کشور چیست و عوامل به وجود آورنده وضعیت فعلی اقتصاد کشور را چه می دانید و برای عبور از آن چه راهکاری را توصیه می کنید؟

وضعیت فعلی اقتصاد کشور هر چند ناخوشایند است و فشار بر طبقه متوسط و فقیر جامعه و باز توزیع ثروت به نفع ثروتمندان را می‌توان از وضع موجود استنباط کرد، اما همزمان دلالت‌هایی برای شناسایی نقاط آسیب پذیر و کانون‌های مخرب روند‌های اقتصادی و اصلاح تدریجی آن‌ها به همراه داشته که می‌بایست به آن توجه داشت.خاصیت مسایل اقتصادی این است که انفعال، بی‌برنامه‌گی و بی تحرکی، وضع موجود را بدتر می‌کند و لازم است که مواضع فعالانه در این قبال اتخاذ شود. طبیعتا این مواضع ‌می‌بایست هم در کوتاه‌مدت و هم در میان مدت و هم در بلند مدت دیده‌ شوند و هر یک به بخشی از مسائل موجود می‌پردازد. 

البته پیشتر نیز با وضعیتی نسبتا مشابه شرایط فعلی مواجه شده بودیم، اما خوشبینی‌های مفرط و امید و اطمینان نسبت به دولت‌های اروپایی و آمریکا و اصرار بر  مذاکرات با 5+1 علی رغم خوش‌بین نبودن مقام معظم رهبری باعث شد که از آن دوران درس‌های کافی گرفته نشود و امروز می‌بایست کارهایی را که  باید 5 سال پیش و چه بسا از دهه‌های 70  و 80 آغاز می‌کردیم؛ مجددا در دستور کار قرار دهیم. لذا نیاز است که هم تجربه‌های سال‌های 90 تا 92 و هم اتفاقات سال‌های 96 و 97 را مجددا واکاوی کرد تا راهبردهای مورد نیاز برای آینده کشور را ترسیم کرد. خوشبختانه امروز یک وفاق ملی در این زمینه وجود دارد و همه پذیرفته‌اند که باید نگاهمان به ظرفیت‌های داخل باشد و لذا می‌بایست از این فرصت به بهترین نحو استفاده کرد.

* تغییر راهبرد در سیاست‌خارجی و دیپلماسی اقتصادینیاز فوری  امروز اقتصاد کشور بیش از هر زمان دیگر

منظور از نگاه به ظرفیت های داخلی، قطع مبادلات خارجی که نیست؟

طبیعتا اینطور نیست. بلکه منظور تغییر راهبرد در سیاست‌خارجی و دیپلماسی اقتصادی است. در دیپلماسی اقتصادی بسیار مهم است که شما با چه کسانی مراوده تجاری داشته باشید. میراث تاریخی اقتصاد ایران که از تفکرات غرب‌زدگی پیش از انقلاب برایمان باقی مانده است، ارتباط گرفتن با کشورهای اروپایی برای رشد و پیشرفت بوده است. ولی واقعیت این است که در مراوداتمان با کشورهای توسعه یافته اروپایی چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب، صرفا واردکننده کالاهای تولیدی آنان و صادرکننده مواد خام خود بوده‌ایم و اینگونه اسباب توسعه آنان و عقب‌ماندگی خود را فراهم آورده‌ایم. لذا منظور این است که ضمن تکیه به توان داخلی و برای حمایت از تولید داخلی، می‌بایست یک چرخش اساسی در دیپلماسی اقتصادی ایجاد کرد و با هدف‌گذاری صادرات در کشورهای هم سطح و یا پایین‌تر از خود از لحاظ اقتصادی، از مزیت های رقابت در بازار بهره ببریم و وردات بی‌رویه از کشورهای توسعه یافته را به حداقل برسانیم. بهانه‌هایی از قبیل انتقال تکنولوژی از اروپا نیز در بسیاری از موارد بی‌معنی بوده و به وابستگی بیشتر کشور منجر شده است.

* عدم توازن در سطح اندیشه ه­ای میان تصمیم­ گیران داخلی و طرف خارجی

 علت سکوت دولت و تغییر مداوم بخش‌نامه‌ها در سیاست‌های اقتصادی کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اولین و مهمترین مشکل در سطح فعلی این است که در سطح اندیشه‌ای و راهبردی، توازنی میان طرف‌های خارجی و سطوح تصمیم‌گیری داخلی وجود ندارد. وزارت خزانه داری آمریکا قریب به 380 نفر از افراد خبره و صاحب نظر که بعضا در بهترین دانشکده‌های اقتصاد دنیا درس‌خوانده‌اند را صرفا برای مسایل مربوط به تحریم ایران استخدام کرده است و به همین نسبت کشورهای اروپایی نیز مطالعات لازم را در این خصوص انجام می‌دهند. این در حالی است که در سطوح کارشناسی کشور چنین چیزی را نمی‌بینیم.

حداقل سردرگمی دولت‌مردان در تصمیم‌گیری و تغییرات مداوم بخش‌نامه‌ها نشان از آن دارد که توان اندیشه‌ای کشور در این زمینه به کار گرفته نشده است. بسیاری از اقتصاددانان علاقمند به آینده کشور آماده‌اند که بدون هیچ چشم‌داشتی پا به عرصه گذاشته و در قالب یک تشکیلات منسجم و نظام‌یافته، توازن مورد را نظر را ایجاد کنند. این موضوع بستگی به خواست و اراده دولت دارد.

در چنین شرایطی پیشنهاد شما چیست و به عبارت دیگر چه سیاست هایی را برای کشور مفید می‌دانید؟

خاصیت مسایل اقتصادی این است که انفعال، بی‌برنامه‌گی و بی تحرکی، وضع موجود را بدتر می‌کند و لازم است که مواضع فعالانه در این قبال اتخاذ شود. طبیعتا این مواضع ‌می‌بایست هم در کوتاه‌مدت و هم در میان مدت و هم در بلند مدت دیده‌ شوند و هر یک به بخشی از مسائل موجود می‌پردازد.

آنچه که در حال حاضر در کوتاه مدت باید بدان توجه کرد اصلاح نظام ارزی کشور و همچنین سیاست‌های ارزی است. شواهد و قرائن نشان می‌دهد که خزانه‌داری آمریکا هدف‌گذاری جدی بر ایجاد تورم‌های سنگین از طریق بی اعتبار کردن پول داخلی و افزایش قیمت ارز دارد تا از این طریق موج نارضایتی‌ها را بر کشور تحمیل کند. طبیعتا در چنین شرایطی حفظ ارزش پول داخلی از طریق اصلاح نظام ارزی کشور یک ضرورت به حساب می‌آید.

پر واضح است که تحریم‌های نفتی آمریکا نیز همین هدف را دنبال می‌کند. در چنین شرایطی و از منظر سیاست‌های ارزی می‌بایست در اولین گام محدودیت‌های جدی بر واردات کالاهای خارجی خصوصا کالاهای لوکس مانند خودرو و امثال آن ایجاد کرد تا عطش تقاضا برای ارز خارجی تا حدی فروکش کند.

آیا برای تامین ارز مورد نیاز برای کالاهای اساسی به غیر از صادرات فعلی کشور راهکاری دیگری نیز وجود دارد؟

دو راه حل اساسی برای آن به نظر می رسد: اولین راه حل استفاده از دیپلماسی اقتصادی به منظور توسعه بازارهای هدف صادراتی و ایجاد کریدورهای صادراتی برای محصولات داخلی است. مشکل بسیاری از تولیدکنندگان داخلی نداشتن بازار فروش برای کالاهای خود است، در شرایط فعلی که قیمت ارز خارجی افزایش پیدا کرده است، فرصت بسیار مناسبی برای صادرات محصولات ایرانی فراهم آمده است که این موضوع جای پیگیری جدی دارد. راه‌کار دوم گسترش توریسم مذهبی و درمانی است که این موضوع نیز به مدد افزایش نرخ ارز فرصت بسیار خوبی را ایجاد کرده است.

قریب به 400 میلیون شیعه در سراسر دنیا علاقه بسیار زیادی به زیارت حضرت رضا علیه السلام دارند که اگر سالانه 5 درصد آنان به داخل کشورمان سفر کنند قریب به 15 میلیون توریست مذهبی خواهیم داشت که این موضوع نیز به مدد افزایش نرخ ارز بسیار سهل شده است. از طرفی مخارج پزشکی در ایران نیز به سبب افزایش نرخ ارز برای خارجی‌ها بسیار ارزان شده است که  این موضوع نیز می‌تواند جذب منابع ارزی خوبی به همراه داشته باشد و البته نیاز به بازاریابی دارد. سایر انواع توریسم نیز جای خود دارد.

نکاتی که به آن اشاره شد در مورد سیاست‌های ارزی بود  آیا به طور کلی نظام ارزی کشور  نیازمند  تغییراتی نیست؟

در مورد نظام ارزی کشور نیز ابتدائا باید بپذیریم که تک نرخی کردن ارز در شرایط فعلی میسر نیست و دولت باید بپذیرد که وعده‌هایی که در این زمینه داده با توجه به شرایط جدید عملی نخواهد شد که ظاهرا پذیرفته است. هر چند ارز چند نرخی رانت‌های بسیار زیادی ایجاد می‌کند، اما باید از روش‌های دیگر جلو این رانت‌ها را گرفت. ثانیا نظام ارزی حاکم بر کشور که به شناور مدیریت شده معروف است، عملا نشان داده که کارآمدی خاصی ندارد. چرا که دولت های مختلف به منظور مدیریت تورم سعی کرده‌اند نرخ ارز را ثابت نگه‌دارند.

در حالی که تورم داخلی همیشه از تورم خارجی بیشتر بوده که از منظر اقتصادی این موضوع به این معناست که ارزش پول داخلی در حال افزایش بوده است و همین موضوع به مرور زمان توان صادرات کشور را کم کرده و قدرت واردات را افزایش داده است که این موضوع به هیچ عنوان تناسبی با حمایت از تولید داخلی ندارد.

ثبات نرخ اسمی ارز در شرایط مذکور به مثابه یک فنر است که در طول زمان فشرده شده و بعد با یک حادثه، پرش می‌کند. منطقی تر این است که دولت قیمت واقعی ارز را ثابت نگه‌ دارد و یا از حیث قیمت اسمی، یک سیستم خزنده رو به افزایش متناسب با تفاضل نرخ تورم خارجی و داخلی و  با در نظر گرفتن نرخ بهره در اقتصاد ایجاد نماید و قیمت ارز را تدریجا بالا برد. هر چند افزایش تدریجی نرخ ارز تورم نیز به همراه دارد، اما حداقل این ویژگی را دارد که اولا از صادرات حمایت کند و ثانیا مانع واردات بی‌رویه به کشور شود.

 به روشهای دیگری که می­توان از رانت جلوگیری کرد اشاره کردید. لطفا این موضوع را بیشتر توضیح دهید؟

مساله حل فساد و جلوگیری از رانت موضوعی است که نیاز به ایجاد زیرساخت‌های خاص خود دارد. چنانچه زیرساخت‌های کشور دچار تغییر نشود، با تغییر دولت‌ها و روی کارآمدن خبره ­ترین افراد نیز، مساله رانت و فساد حل نخواهد شد هرچند کم و زیاد خواهد شد. راه حل منطقی این موضوع ایجاد شفافیت در اقتصاد است.

شفافیت در اقتصاد نیز جز از طریق تقویت زیرساخت‌های فناوری اطلاعات کشور و توسعه دولت الکترونیک ممکن نیست. امروز بخش مهمی از رانت‌های اقتصادی و فسادهای موجود به دلیل نبود چنین سیستم‌هایی است.

خوشبختانه نشانه‌هایی از پیگیری این موضوع از طریق وزارت ارتباطات وجود دارد، هر چند که از همکاری نکردن نهاد‌های ذی ربط گله وجود دارد. لذا می‌بایست با تمام توان از توسعه زیرساخت های فناری اطلاعات جهت رصد و پایش فضای اقتصادی کشور حمایت کرد که البته این موضوع تاثیر قابل توجهی در رشد اقتصادی نیز دارد که توضیح آن نیاز به زمان دیگری دارد.

بسیاری از کارشناسان کاهش ارزش پول را ناشی از نقدینگی بالا در کشور می‌دانند،‌ نظر شما درباره چیست؟

علی‌القاعده یک موضوع جدی در کشور نقدینگی‌های سرگردان است که تمایلی به ورود به فضای تولید و یا بازار سرمایه ندارند. علی رغم اینکه برخی از ابزارهای مالی مانند اسناد خزانه اسلامی در بورس سود قطعی و ثابت 30 درصدی نیز دارند، باز هم تمایلی به خرید آن وجود ندارد و این نشان از آن دارد که دارندگان این پول ها به سود‌های بسیار بالاتر از 30 درصد می‌اندیشند. از طرفی خرید و فروش مسکن نیز که با رکود بسیار جدی مواجه است.

با این حساب آیا سود بالای 30درصد، جز در بازار ارز و بازار سکه می‌تواند به دست آید؟ طبیعی است که سرازیر شدن نقدینگی به سمت این دو بازار باعث افزایش قیمت آن شده است و بخشی از کاهش ارزش پول کشور نیز به همین دلیل است. در اینجا افزایش سودبانکی نیز کارساز نخواهد بود.

آیا بانکها نیز می توانند به حل معضل نقدینگی کمک  کنند؟

به نظر می‌رسد لازم باشد بانک‌ها را که در سال‌های اخیر به بنگاه‌داری رو آورده‌اند مجبور کرد دارایی ها غیر قابل استفاده خود را برای با آپشن‌های جذاب برای فروش بگذارند تا هم مشکل نقدینگی آنان بر طرف شود و هم بخشی از نقدینگی سرگردان را جذب نمایند. بانک‌ها نیز می‌توانند منابع در اختیارشان را برای تقویت تولید داخلی هم از طریق اعطای وام به تولیدکنندگان و هم از طریق کارت‌ اعتباری خرید کالای ایرانی ، در اختیار مشتریان خود بگذارند تا طرف تقاضای اقتصاد نیز تقویت شود. با این وجود این ایده نیاز به بررسی بیشتری دارد.

نکته پایانی و جمع بندی ارائه بفرمائید؟

اینکه علی رغم همه مطالبی که مطرح شد، مسائل اقتصادی دارای پیچیدگی‌های خاصی است و صرف پرداختن به مسایل فوق ما را به سمت یک اقتصاد پایدار نخواهد برد. از این رو بخش‌های مختلفی از اقتصاد هست که نیاز به اصلاح دارد. در واقع حل مسائل اقتصادی به مثابه چیدن قطعات مختلف یک پازل است که هر یک نقش مهمی در اقتصاد دارند. امروز نظام بانکی کشور اشکالات اساسی و جدی دارد و عملا نشان داده که نه تنها  در تامین مالی شرکت های تولیدی توان کافی ندارد بلکه خودشان نیز نیاز به نجات دارند. بنگاه‌داری بانک‌‌ها عامل مضاعفی برای مشکلات خودشان نیز شده است که عزم جدی برای برخورد نیاز دارد.

وضعیت هدفمندی‌ یارانه‌ها در کشور نیز اوضاع فاجعه‌باری دارد. علی رغم همه هزینه‌هایی که برای هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شد؛ امروز گویی به نقطه اول و شاید پایین تر برگشته‌ایم. سایر بخش‌های نیز حال روز بهتری ندارند. با این حال عزم جدی قوای سه‌گانه در اجرای دقیق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌تواند بهبود در اقتصاد کشور را ایجاد کند.

دیدگاه کاربران

اراکی۵۳۵۵۰۸۰۳:۰۱:۴۶ ۱۳۹۷/۶/۱۶
برخی مدیران و مسوولین فعلی دچار تنبلی و سستی و خودبرتر بینی کاذب شده اند... سیستم ندارند و دانه های تسبیح پراکنده گشته.... سالهاست از پتانسیل جوانان و نخبگان و مهندسان و فارغ التحصیلان در هیچ مجموعه صنعتی و اجرایی و مشاوره ای و حتی اداری استفاده نمیشود و به حاشیه می روند افراد عاشق کار و با سواد و رانت و حرف زدن و زبان چرب و نرم و تملق و چاپلوسی در تمام ارگانها لانه کرده.... ظاهر کار را حفظ می کنند و باطن خراب اندر خراب و هیچکدام هم مسولیت کارهای ناقص و نادرست و یا بی نتیجه خود را بر عهده نمی گیرند و از میزی به میز دیگر منتقل می شوند....
ناشناس۵۳۵۵۰۹۰۳:۰۲:۰۹ ۱۳۹۷/۶/۱۶
نوابغ کشور!!!
ناشناس۵۳۵۹۸۲۱۳:۰۵:۳۳ ۱۳۹۷/۶/۱۶
.. شامو ناهار هیچچچچچچچچچچی بجز وعده توخالی!!
ناشناس۵۳۵۵۱۴۰۳:۲۰:۰۸ ۱۳۹۷/۶/۱۶
پول نفت نباشه خیلیها بی خیال قدرت میشن. تحریم نفتی کردن ۳۸۰ کارشناس برای چی میخاد!!!
ناشناس۵۳۵۵۶۵۰۷:۳۲:۰۲ ۱۳۹۷/۶/۱۶
تا این مسولان فعلی را داریم اصلا نیازی به کارشناس نیست اونها دارن خرج اضافه میکنند مسولان نابخرد و ناکارامدی که مسکل دلار دارند و انوقت ارز مسافرتی می دهند تا یک عده مجانی بروند خارج و دلار ها انجا خرج بشه برای لای جرز خوبند
از سار کاشان۵۳۵۵۶۷۰۷:۳۵:۳۷ ۱۳۹۷/۶/۱۶
مساله تاریخ و عظمت یک ملت و کشور است دولت باید کاملا رنگ و بوی شرایط جدید را بخود بگیرد و الا هم خود خواهد باخت و هم کشور را با خسارت سنگین مواجه خواهد کرد . قوه قضائیه هم باید بجنبد و الا در این جنگ شدید اقتصادی ، عده ای فرصت طلب داخلی جنگ را به نفع دشمن خاتمه خواهند داد.
ناشناس۵۳۵۵۷۵۰۷:۴۶:۴۶ ۱۳۹۷/۶/۱۶
اگه ایران اتاق جنگ اقتصادی راه بندازه باید بشینیم و ببینیم چند تا اختلاس گر و مفسد اقتصادی و دو تابعیتی و جاسوس و ژن خوب و آقازاده و ... از این اتاق جنگ اقتصادی در میاد .
ناشناس۵۳۵۵۹۰۰۸:۱۰:۳۲ ۱۳۹۷/۶/۱۶
ببخشید. اون عدد ۳۸۰ از کجا اومده؟ میشه مرجعش رو اعلام کنید. ممنون
ناشناس۵۳۵۹۷۰۱۲:۵۷:۳۵ ۱۳۹۷/۶/۱۶
اتفاقن عدد رو کم اعلام کردن، غیر از درون خود دولت، در هر دانشگاه مطرحی در آمریکا گروه‌های پژوهشی در رشته های مختلف وجود دارند که تحریم ها رو ارزیابی میکنن، در زمینه حقوق تجارت و حقوق بین الملل و سیاسی و...
ناشناس۵۳۵۵۹۸۰۸:۲۳:۵۸ ۱۳۹۷/۶/۱۶
۳۸۰ تا کارشناس خبره!!!!!!!؟؟؟؟؟ حالا هرکدوم چقدر حقوق بگیرن؟؟؟؟؟!!!! یعنی مشکل با صد تا دویستا حل نمیشه؟؟؟ آ....مسئولین چرا رسیدگی نمیکنن؟؟؟؟!!!
ناشناس۵۳۵۵۹۹۰۸:۲۵:۵۵ ۱۳۹۷/۶/۱۶
اتفاقا بر عکس نظر این هیئت علمی!! مسئولان تیز هوش ما فبل از آرایش این اتاق جنگ تمهیدات لازم را با خروج منابع ارزی کشور و انتقال به محلهای امن تدارک دیده بودند و ظرف چند ماه گذشته عملیاتی هم کردند.
ناشناس۵۳۵۶۳۱۰۸:۵۷:۵۰ ۱۳۹۷/۶/۱۶
خداپدرشمارابیامرزد در ایران اگرقراراتاق فکربرای مقابله بابرنامه های دشمن تشکیل شودنه آنها کارسازنخواهدبودبلکه خودش معضلی میشودروی معضلات .چون هیچکس هیچکس را قبول ندارد وآنقدرتداخل درامورهست که معلوم نیست کی چکاره است
ناشناس۵۳۵۶۴۵۰۹:۱۵:۱۸ ۱۳۹۷/۶/۱۶
چرا قبول نمی کنید اقتصاد علم است ؟
امید۵۳۵۷۵۱۱۰:۳۰:۲۰ ۱۳۹۷/۶/۱۶
الان چه کسی گفت اقتصاد علم نیست؟ تمام اقداماتی که در دولت میشه بر اساس ایده های عملی و علمیست
ناشناس۵۳۵۶۴۶۰۹:۱۷:۰۹ ۱۳۹۷/۶/۱۶
چرا فکر می کنید استخدام امریکا مثل ایران است.حتی ده نفر هم برای چنین کاری استخدام نمی کنند جالب است بدانید امریکای 350 میلیونی با ایران هشتاد میلیونی از نظر کارمند دولتی برابر هستد یعنی هر دو دومیلیون کارمند دارند .
ناشناس۵۳۵۷۲۰۱۰:۰۵:۱۶ ۱۳۹۷/۶/۱۶
موقعیکه مردم یعنی اکثریت مردم خرید گوشت و میوه را از سفره هایشان خذف کرده اند دیگه بیشتر از این آرایش جنگی البته من مقاله را نخواندم ولی رویهم رفته مردم اجبارا در موقعیت جنگ اقتصادی قرار گرفته اند .
ناشناس۵۳۵۷۳۲۱۰:۱۵:۳۰ ۱۳۹۷/۶/۱۶
بهتر است اشتباه جنک با عراق را تکرار نکنیم واز تجربه ان صلح تحمیلی درس عبرت بگیریم دیگر وقت بلوف زدن نیست با این شرایط کشور
امید۵۳۵۷۶۵۱۰:۳۸:۴۳ ۱۳۹۷/۶/۱۶
یعنی به خاطر رانت خواران و مفسدین داخلی و خیانت محتکرین پست فطرت و جنگ روانی داخلی و خارجی به جناب ترامپ بگوئیم اشتباه کردیم ببخشید که از برجام رفتید بیرون ما تسلیمیم
ایوانغرب۵۳۵۷۵۲۱۰:۳۰:۵۹ ۱۳۹۷/۶/۱۶
اونا عملا اعلام جنگ کردن دولت تدبیر و کلید ما هنوز تو خواب ...چندتاشون بیدارن که همش لبخند... میزنن... بابا به داد مردم برسید تمام هم و غم دشمن فشار به مردم ایرانه. یه کاری بکنید
ناشناس۵۳۵۷۵۵۱۰:۳۳:۲۰ ۱۳۹۷/۶/۱۶
به عنوان یک ایرانی از مسوولینی که در این شرایط پیچیده امروز با تمام فشار ها به فکر مردم هستند و به خدمت رسانی شون به مردم درستی عمل میکنند خدا قوت میگم.
حسن۵۳۵۷۷۵۱۰:۴۳:۲۳ ۱۳۹۷/۶/۱۶
..خواهیم دید
ناشناس۵۳۵۸۲۰۱۱:۰۸:۰۲ ۱۳۹۷/۶/۱۶
تا جایی که من اطلاع دارم دولت امریکا استخدام در این حد نداشته اونم برای کار روی مساله ایران و اساسا هیچ کشوری نمیلا برای تحریم کردن کشور دیگه 400 نفر رو استخدام کنه استخدام کردن یعنی اینکه اگهی داده اینها رو الان جذب کرده برا این کار
ناشناس۵۳۵۸۷۱۱۱:۵۲:۴۵ ۱۳۹۷/۶/۱۶
خیلی دیر اقدام می کنید آخه چرا بعد اینکه پدر ملت در میاد بفکر می افتین
ناشناس۵۳۵۹۰۶۱۲:۱۷:۱۸ ۱۳۹۷/۶/۱۶
این بنده خدا چی فکر کرده..مسولان اقتصادی ما همه از قشر ثروتمند هستند که نیازی به اتاق فکر نمی بینند..چون ...چنین جنگهایی هستند..
مهرداد۵۳۵۹۶۳۱۲:۵۳:۰۳ ۱۳۹۷/۶/۱۶
راه حل این همه مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی صرفا سیاست برنامه ریزی توسعه پایدار به نفع همه مردم کشور است که متاسفانه به آن پرداخته نمی شود. البته به نظر میرسد در کشور افراد قابلی از این نظر یا در مسند قدرت قرار ندارند و یا کلا وجود ندارند. توسعه پایدار به نفع همه مردم و به ضرر انحصارگران و علیه چپاولگران ثروت ملی و مغایر تبعیضات ناروا در کشور است.
ناشناس۵۳۵۹۷۳۱۲:۵۹:۳۵ ۱۳۹۷/۶/۱۶
میخواهید ادعا کنید این وضع موجود آیا حاصل اعتماد به این مثلا کارشناسان خبره اقتصادی نبوده؟ اینها هم ... کارت میزنند و حقوق کلان میگیرند و سخنرانی میکنند و جلسات یک خط درمیانی حاضر میشوند و دیگر هیچ
مهرداد۵۳۵۹۷۶۱۳:۰۰:۵۰ ۱۳۹۷/۶/۱۶
تاکنون صادرات ما صرفا مواد خام بوده که منجر به تخلیه ثروت ملی گردیده و میگردد. صادرات باید مربوط به تکنولوژی و کالاهای فرآوری شده باشد. تاکنون ارزش واقعی صادرات کشورمان منفی بوده است زیرا ارزش نهاده ها از ارزش ستانده ها بالاتر بوده است.
استاد اقتصاد سياسى۵۳۶۳۸۸۱۷:۳۲:۱۹ ۱۳۹۷/۶/۱۶
راهکارهای ارائه شده فقط اقتصادی است. در دنیای امروز راهکارهای اقتصادی و سیاسی بهم وابسته است. بحران امروز ما اقتصادی سیاسی فرهنگی و اجتماعی است.
ناشناس۵۳۶۴۰۱۱۷:۴۱:۰۳ ۱۳۹۷/۶/۱۶
تا اقتصاد ایران دولتی هست و برنده تمام مناقصات نهادها می باشند هیچی درست نخواهد شد.
کارشناس دولتم من۵۳۶۴۷۸۱۸:۵۸:۵۵ ۱۳۹۷/۶/۱۶
خدا شاهده تا حالا چند تا پیشنهاد اداری نوشتم دادم بهم گفتند وظیفه ما نیست بشین کاری که میگیم را بکن
ناشناس۵۳۶۵۰۱۱۹:۲۴:۰۳ ۱۳۹۷/۶/۱۶
خیلی از مدیران دکتر فعلی نهایتا باید فوق دیپلم داشته باشند .سواد این دکترهای ...متناسب با خوش خدمتیهاشون بوده.الان اکثر هیات علمیهای ما آدمهای خودبرتربین وبی بازده هستند .
ناشناس۵۳۶۵۲۹۱۹:۵۸:۱۶ ۱۳۹۷/۶/۱۶
اولین اصل اقتصاد جنگی کم کردن هزینه هاست نه با تشکیل کمیته و انجمن و سمینار و گردهمایی و .. با حرف و شعار اقتصاد را درست کنند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین