جزئیات دادگاه امروز متهم فساد اقتصادی/ باقری درمنی: نمی‌دانم بدهی میلیاردی چیست

گروه اجتماعی الف،   3970612110 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

در هفتمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات باقری درمنی، پس از استماع سخنان نماینده دادستان درباره افساد فی الارض، متهم به دفاع از خود پرداخت.

جزئیات دادگاه امروز متهم فساد اقتصادی/ باقری درمنی: نمی‌دانم بدهی میلیاردی چیست

به گزارش مهر، در ابتدای هفتمین جلسه محاکمه حمید باقری درمنی متهم فساد اقتصادی، نماینده دادستان با اجازه قاضی صلواتی پشت تریبون قرار گرفت و در باب مطرح بودن اتهام افساد فی الارض در این پرونده اظهار کرد: از منظر فقهی محاربه قسمی از افساد فی الارض است و احکام محاربه در قسم افساد فی الارض در کتب فقهی به رشته تحریر درآمده است.

وی به ماده ۲۸۶قانون مجازات اسلامی سال ۹۲ اشاره و تصریح کرد: تخصیص ماده مذکور در سال ۹۲به معنای عدم جرم انگاری افساد فی الارض پیش از این سال نیست و در قوانینی همچون قانون مبارزه با مواد مخدر، قانون مجازات تشدید مرتکبین ارتشا و اختلاس مصوب ۶۸ و قانون جرایم نیروهای مسلح و... به این موضوع اشاره شده است.

نماینده دادستان تاکید کرد: وجه شبه تمام موارد در بحث افساد فی الارض ایجاد اخلال و ناامنی در سطح گسترده در جامعه است و عنوان افساد فی الارض با رکن رکین اخلال در سطح گسترده ارتباط تنگاتنگی دارد؛ بنابراین قانون سال ۹۲نه تنها در مقام تاسیس یک عنوان مجرمانه جدید نیست، بلکه سعی کرده که به اختلاف های موجود در این موضوع پایان دهد.

نماینده دادستان تهران در ادامه به تناقضات موجود در دفاعیات متهم در جلسات گذشته اشاره و تصریح کرد: متهم در دفاعیات خود مدعی شده که فقط دو شرکت را می شناسد در حالی که بنا به اظهارات یکی از متهمان پرونده، باقری درمنی مدیریت هر شش شرکت را به طور واقعی و البته در باطن به لحاظ ممنوع المعامله بودن داشته است.

وی همچنین با اشاره به مطرح شدن  بحث وجود شرط داوری در قرارداد فی مابین متهم و شرکت نفت جی افزود:صرف وجود شرط داوری موجب زوال وصف کیفری نمی شود و هیچ مقرره حقوقی دال بر این مورد وجود ندارد.
نماینده دادستان تصریح کرد: متهم در دفاعیات خود مدعی شده که مبالغ دریافتی توسط شرکت نفت جی به حساب شرکت واریز نشده است که از او درخواست داریم در این جلسه عنوان کند که مستند این اظهارات چیست.

نماینده دادستان: متهم به حواشی می پردازد

نماینده دادستان همچنین به ادعای دیگر متهم مبنی بر حقوقی بودن این پرونده و اینکه هیچگونه جعلی از سوی وی محقق نشده، اشاره کرد و گفت: با توجه به اسناد و مدارک مستند، جعل اسناد به متهم ‌و شرکای وی منتسب است و اگر متهم ادعای دیگری دارد باید ادعای خود را مستندا ارائه کند.

وی به طرح ادعای صرف وعدم ارایه ادله قانونی از سوی متهم اشاره کرد و گفت: از بدیهیات دانش حقوق این است که بین ادعا و دلیل تفاوت وجود دارد و صرف ادعا امکان اثبات اظهارات را ندارد و متهم به جای پرداختن به حواشی به طرح دلیل و اثبات ادعاهای خود بپردازد.

نماینده دادستان تاکید کرد: صرف وجود یک متن مکتوب قراردادی دلیل براین امر نمی شود که اختلاف بین طرفین را فاقد وصف کیفری دانست.

وی در ادامه به یکی دیگر از تناقضات متهم در جلسات قبلی اشاره کرد و افزود: متهم یک جا عنوان کرده در زمان انعقاد قرارداد نصیری و جزایری ایران نبودند. بعداً گفته است که جزایری در بحث ترهین پالایشگاه دخالت داشته است که لازم است در خصوص این تضادها توضیح دهد.

وی همچنین به اعتراض متهم در خصوص میزان ارزش گذاری پالایشگاه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با توجه به ادله موجود در پرونده ارزش پالایشگاه همان است که در کیفرخواست آمده و پالایشگاهی که فاقد خوراک است ارزش آن فقط ارزش بنا و زمین موجود است و اگر متهم ادعای دیگری باید با ادله اثبات کنید.

وی به یکی دیگری از تناقضات متهم در دفاعیات اشاره کرد و گفت: متهم عنوان کرده که بدهی باقی مانده وی ۵۲ میلیارد تومان است، درحالی که در صورت جلسه ۲۵اذر ۹۳در شعبه سوم بازپرسی متهم تایید و اقرار کرده که ۱۶۰میلیارد تومان بدهی دارد و تعهد کرده که این مبلغ را پرداخت کند.

وی همچنین به یکی دیگر از ادعاهای متهم مبنی بر عدم دخالت در جعل اسناد اشاره و تصریح کرد در برگه ۲۵۳کیفرخواست، رئیس بانک ملی شعبه بهار بیان کرده که باقری درمنی در جریان اخذ ضمانتهای فاقد اعتبار بوده است.
نماینده دادستان تاکید کرد: دفاعیات متهم در جلسات قبلی بیشتر در قالب حواشی بوده و دفاعیات ارائه شده از سوی متهم از نظر مدعی العموم مستند نبوده است.

متهم: چوب اشتباهاتم را خوردم

در ادامه هفتمین جلسه رسیدگی به دادگاه اتهامات حمید باقری درمنی، متهم پس از کسب اجازه در دادگاه در جایگاه حضور یافت و به دفاع از خود پرداخت.

وی در ابتدای دفاعیات خود با انتقاد از کارشناسی های انجام شده در این پرونده گفت: در رابطه با ارزشیابی پالایشگاه بوشهر سوال اینجاست که چرا کارشناس را از تهران به بوشهر منتقل کردند. کاملا آشکار است که پالایشگاه بدون در نظر گرفتن این که تولیدی است و در مناطق ویژه قرار دارد، قیمت گذاری شده است. در این چهار سال بالغ بر ۱۰۰ درخواست کارشناسی به بازپرس دادم اما کسی توجهی نکرد.

باقری درمنی افزود: بتن ریزی محل را متری ۵۵ هزار تومان برآورد کردند، آیا کارشناسی باید به این شکل باشد؟ ۸۵ هزار تن مخازن بالغ بر ۱۹ میلیارد کارشناسی شده است، این در حالی است که شرکت نفت جی ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار دلار در ماه سود از قِبل پالایشگاه می بردند و اگر این اتفاق انجام نشده مقصر من نیستم.

وی ادامه داد: بابت ۱۶۰ میلیارد تومان بدهی یک پالایشگاه و املاک متعددی را خودشان کارشناسی کردند، علاوه بر اینها ملک وردآورد و کن من هم در دست آنهاست که با احتساب این املاک، بدهی من تسویه می شود و بقیه املاک من را باید پس بدهند.

باقری درمنی به صدور ضمانت نامه های بانکی در فرآیند معاملات مرتبط با قراردادهای نفتی اشاره و تصریح کرد: من هیچ دخالتی در صدور ضمانت نامه ها نداشته و اطلاعی هم از این موضوع ندارم. شخص نصیری مراوداتی با شرکت شکوه آبیدر داشته و من ریالی از این شرکت نگرفته ام. تا الان هم در این چهار سال مستندات زیادی در این رابطه خواستم که به من ندادند.

قاضی در این لحظه خطاب به متهم گفت: در رابطه با خروج برخی از متهمان توضیح دهید. چرا آقای (م) از کشور خارج شد که متهم در پاسخ گفت در رابطه با نصیری باید بگویم که این شخص قبل از فرار ۵۴ واحد در ولنجک خرید که بعد از فرار مشخص شد ۲۴ واحد بیشتر نیست. با این حال ۸۷ میلیارد تومان به آقای شرافتمند دادم که املاک خود و نصیری را آزاد کنم اما پول را دادم و املاک آزاد نشد و حتی زندانی هم شدم.

قاضی صلواتی با اشاره به صدور ۳۶ فقره ضمانت نامه غیرمعتبر و همچنین ۲۶ ضمانت نامه به ارزش ۲۸ میلیارد تومان توضیحاتی را از متهم خواست و خطاب به متهم گفت یک فقره از ۱۰ فقره ضمانت نامه بانکی در یکی از مجتمع های قضایی در ضمانت متهمی قرار گرفته است. در این رابطه توضیح دهید که باقری درمنی پاسخ داد این ضمانت نامه برای آقای شیری بوده است. من چه کاره بودم که بخواهم بگویم و دستور بدهم که این اتفاق بیفتد. چه نفعی می برم؟

قاضی بار دیگر در خصوص فرار (ج. م) به ترکیه از متهم توضیح خواست که باقری درمنی گفت اتفاقا من از ابتدا مخالف فرار از مجموعه بودم و اگر قرار بر فرار بود، خودم فرار می کردم. نمی دانم بدهی میلیاردی که صدا و سیما از آن می گوید چیست، فقط می دانم اشتباه بزرگی کرده ام و چوب آن را هم خورده ام.

نماینده دادستان تهران در واکنش به برخی دفاعیات متهم با طرح این موضوع که سهم هر ایرانی از یارانه ماهی ۴۵ هزار تومان است و این در حالی است که به گفته خود متهم یک میلیارد تومان برایش پول خرد است مبنای درآمد میلیاردی متهم چیست، خطاب به متهم گفت: آقای باقری توضیح دهید.

متهم در واکنش به این صحبت نماینده مدعی العموم گفت: اگر درآمد داشتم که برای ۴۰ میلیارد تومان در زندان نبودم و هر طور شده وثیقه جور می کردم فرزند من وقتی به زندان آمدم ۱۴ ساله بود و الان ۱۸ ساله شده است چهار سال از بهترین روزهای عمرم را در زندان سپری کردم اینکه می گویید یک میلیارد تومان برای من پول خرد است درست نیست اگر اینطور بود سند اجاره می کردم و بیرون می آمدم.  می گویند ابر بدهکار، چطور است که برای ۴۰ میلیارد در زندان مانده ام و هیچ کس نیست برای من سند جور کند.

باقری درمنی به فعالیت های اقتصادی خود در گذشته اشاره و تصریح کرد: در دهه هفتاد و هشتاد واحدهای تولیدی کوچک با سرمایه های ۲۰۰، ۳۰۰ میلیونی داشتم بسیار زحمت کشیدم به طوری که از ۲۴ ساعت در روز ۲۰ ساعت کار می کردم. آقای نصیری ۱۰۰ میلیارد تومان اموال به نامش است چطور است که من شدم شریک این آدم اما خودم چیزی ندارم.

وی ادامه داد: موقعی که شخصی در زندان است افسر نگهبان مربوطه همه نامه ها را تایید نمی کند بنده نیز نامه تعهدآوری در این دوران ننوشتم و اموالی هم که می گویید مربوط به بنده است مربوط به سال ۸۹ و ۹۰ نیست و برای قبل از آن است. زمانی که من ریالی بدهی هم به بانک نداشتم. املاکی در دهه ۸۰ خریدم که اگر آنها نبود باید گدایی می کردم.

رئیس دادگاه: چطور فهرست اموالتان را فراموش کرده‌اید؟

قاضی خطاب به متهم گفت: شما اموالی را به نام دیگران زدید، این اموال به نام چه کسانی است؟ که متهم در پاسخ گفت: دقیقا همه افراد را یادم نمی آید، به آقای مسلمی، محمد فخاری تبار و کیانوش افشین کسانی هستند که اموالی به نام آنها شد اما بعدها حتی جواب تلفن بنده را به من ندادند. من ممنوع المعامله بودم که اموال را به نام اینها زدم که نماینده دادستان در واکنش به این سخنان متهم گفتم در عجبم که اموال را به چه کسانی منتقل کردید مگر می شود فهرست اموال غیرمنقول را یادتان نباشد؟

نماینده دادستان توضیح داد: شما اموال را به نام آقایان محمد و عباس فاری تبار محمد باقری مجید  سیدبخت، فرزاد سیدبخت، جواد باقری و میزانی زدید که متهم در واکنش به سخنان نماینده دادستان گفت: این افراد حتی جواب تلفن من را هم نمی دهند که قاضی صلواتی در پاسخ به متهم گفت: شما اسامی را کامل بگویید آنها جواب تلفن بازپرس را می دهند.

قاضی در ادامه خطاب به متهم گفت:  آقای حمید باقری درمنی برادرتان مجید باقری درمنی که مدیرعامل یکی از شرکت های شما بود کجا فرار کرده است. چرا متواری شده است که متهم در پاسخ گفت: من هم از این شخص دلخورم و اطلاعی از اینکه کجاست ندارم.

قاضی صلواتی در ادامه همچنین به میزان بدهی مالیاتی متهم اشاره و تصریح کرد: حسب اعلام سازمان امور مالیاتی شما ۷۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارید چرا می گویید بدهی ندارم که متهم گفت از این موضوع بی خبرم.

جلسه بعدی حسب اعلام قاضی صلواتی فردا برگزار می شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۲۶۷۴۴۱۴:۱۵:۴۰ ۱۳۹۷/۶/۱۲
نامردی در کشور بیداد می کند.....این خیمه شب بازیها را تمام کنید
ناشناس۵۲۶۸۴۵۱۴:۵۱:۳۱ ۱۳۹۷/۶/۱۲
تمامش کنند همین شما میگین چرا با دانه درشتها برخورد نمیکنند بیا این هم دانه درشت در ضمن منتظر محاکمه کسانی هستیم که طلای مملکت رو حراج کردن
ناشناس۵۲۶۷۵۷۱۴:۱۸:۲۴ ۱۳۹۷/۶/۱۲
انشالله بالای چوبه دار رفتی متوجه میشی نگران نباش
ناشناس۵۲۶۷۷۵۱۴:۲۵:۰۶ ۱۳۹۷/۶/۱۲
عجب پررو است. زودتر مجازات شدید شود تا دیگر از این غلطها نکند. دارد بهریش همه مردم ایران می خندد.
ناشناس۵۲۷۴۶۲۲۱:۲۹:۴۹ ۱۳۹۷/۶/۱۲
عقبه اش را هم محاکمه کنید
میثم۵۲۶۹۸۷۱۶:۰۱:۳۷ ۱۳۹۷/۶/۱۲
مطمین باشید این اقا مهره اصلی نیست
ناشناس۵۲۷۱۴۵۱۷:۳۶:۳۸ ۱۳۹۷/۶/۱۲
تازه داره طلبکارمیشه دوهفته دیگه دادگاهش طول بکشه مملکت یک چیزی هم بدهکارمیشه
ناشناس۵۲۷۱۷۴۱۷:۵۳:۴۳ ۱۳۹۷/۶/۱۲
قاضی برای وکیل این دزد در صورت اظهارات خلاف واقعیت باید مجازات زندان صادر نماید و اگر مزد وکیل خارج از حد تعزیراتی هست نیز برای وکیل مجازات تعیین کند. قاضی نباید اجازه دهد متهم زیادی مزخرف گوئی کند . این دزد ابر بدهکار بانکی است . اول پول بانک ها بدهد بعد در مورد سایر دزدی ها محاجکه شود. اگر تمکین نکرد قاضی باید همه اموال این متهم را مصادره کند .حتی اموالی که بنام دیگران باشد. سپس حکم تیر باران او را صادر کند
ناشناس۵۲۷۲۵۶۱۸:۴۰:۰۰ ۱۳۹۷/۶/۱۲
بله نمی‌دانند بدهی میلیاردی چیست حالا رفتن تو تریلیارد ...
ناشناس۵۲۷۳۳۱۱۹:۴۰:۵۲ ۱۳۹۷/۶/۱۲
آفرین بر قوه قضائیه. چند نفر دیگر از این مفسدان دستگیر و دادگاهی شوند وضعیت درست می شود. فساد مثل موریانه اقتصاد است. در اقتصاد فاسد هیچ کاری نمی توان کرد. قراردادهای معادن هم رسیدگی شوند.
ناشناس۵۲۷۳۹۲۲۰:۳۷:۲۸ ۱۳۹۷/۶/۱۲
بخشی از خاینین مدیرانی هستند که بلافاصله بعد از بازنشستگی جذب شرکت‌های خصوصی طرف قرارداد همان شرکتی میشوند که قبل بازنشستگی در آن مشغول بکار بوده اند و با رانت و نفوذ و اعمال قدرت قرارداد های متعدد و مناقصات اعمال نفوذ شده و غیر عادلانه ای را برای آن شرکت خصوصی که بعد از بازنشستگی از آن حقوق می‌گیرند،دریافت میکنند ،این مدیران پل فساد را بین شرکت دولتی قبلی خود و شرکت خصوصی فعلی خود با رانت برقرار کرده و کل سیستم دولتی را به فساد آغشته میکنندو از سوی دیگر مانع جذب تعدادی جوان بیکار در شرکت‌های خصوصی می شوند ،باید جذب مدیران دولتی بعد از بازنشستگی در شرکت‌های خصوصی طرف قرارداد همان شرکت دولتی ممنوع گردد تا این پل فساد شکسته شود و همچنین مدیران اگر در بعد از بازنشستگی خودشان یا بستگانشان شرکتی تاسیس کردند از انعقاد قرارداد با شرکت دولتی که آن مدیر از آن بازنشسته شده منع کردند ، در بسیاری از کشورها اینگونه است .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  4. و ناگهان اخلاق!

  5. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  6. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  7. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  8. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  11. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  12. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  13. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  14. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  15. فریب نخوریم! 

  16. دبی؛ چند روز پس از سیل

  17. تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت جالب زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

  18. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  19. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین