اعتراف رئیس FATF به نقش این گروه در پیشبرد تحریم‌ها علیه ایران

گروه جهان الف،   3970530230 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا که در حال حاضر ریاست «گروه ویژه اقدام مالی»(FATF) را بر عهده دارد، روز سه‌شنبه در جلسه‌ای توضیحاتی درباره نقش این کارگروه برای نظارت بر اجرای تحریم‌ها ارائه کرد.

اعتراف رئیس FATF به نقش این گروه در پیشبرد تحریم‌ها علیه ایران

به گزارش فارس، «مارشال بیلینگزلی»، دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا که در حال حاضر ریاست «گروه ویژه اقدام مالی» (FATF) را بر عهده دارد در جلسه‌ای روز سه‌شنبه (۲۱ اوت/۳۰ مرداد) به نقش این گروه در پیشبرد برنامه تحریم‌ها علیه ایران اعتراف کرده است.

گروه اقدام مالی چیست؟

«گروه ویژه اقدام مالی» در سال ۱۹۸۹ در پاریس توسط سران گروه هشت (G8) و با ماموریت ادعایی پولشویی تاسیس شد. سران گروه جی-۸ ضرورت تشکیل چنین نهادی را یکسان کردن مقررات بانکی و مبارزه با پولشویی عنوان کردند.

در سال ۲۰۰۱ و بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر، آنچه «تامین مالی تروریسم» خوانده شده در دستور کار فعالیت‌های گروه ویژه اقدام مالی FATF قرار گرفت. نظارت بر عملکرد شبکه بانکی در سطح جهانی و در سطح کشورها رسالت اصلی FATF محسوب می‌شود.

با وجود این، مواضعی که مقام‌های آمریکایی ابراز می‌کنند نشان می‌دهد که آنها FATF را ابزار مناسبی برای اعمال هر چه موثر تحریم‌ها علیه کشورهای ناهمسو با سیاست‌های آمریکا می‌دانند.

به عنوان مثال، «خوان زاراته»، معاون اسبق مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در وزارت خزانه‌داری دولت بوش پسر سال‌های پیش برای تبیین بهتر جایگاه FATF در فشار بر ایران گفت: «برای قراردادن ایران در تنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور به حضور کامل FATF نیاز است.»

اعتراف رئیس FATF

سخنان روز سه‌شنبه (۲۱ اوت/۳۰ مردادماه) بیلینگزلی در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا تازه‌ترین مورد در تایید اهمیت این کارگروه برای اجرای تحریم‌ها علیه ایران به شمار می‌رود.

وی در این جلسه گفت: «در FATF، خزانه‌داری به دنبال تقویت استانداردهای مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم (AML/CFT) و ضمانت اجرای آنها در سراسر دنیا است.»

مقام خزانه‌داری آمریکا خاطرنشان کرد: «به عنوان مثال، تلاش‌های FATF برای تضمین اینکه تمامی قلمروهای قضایی، بازرسی‌های سطح بالایی در مورد فعالیت‌هایِ مالیِ "افراد در معرض ریسک سیاسی" (PEPs) اعمال می‌کنند و اطلاعات لازم درباره مالکان شرکت‌های حقوقی را گردآوری می‌کنند به ما برای شناسایی تلاش‌های مقام‌های روسیه برای از بین بردن و مخفی کردن عایدی‌های ناشی از فساد کمک می‌کنند.»

بیلینگزلی در ادامه به صراحت از نقش این کارگروه در اجرای تحریم‌ها علیه ایران و کره شمالی گفت: «به قیاس مشابه، فعالیت‌های FATF برای تقویت اجرای تحریم‌های سازمان ملل در سطح جهان و پاسخگو کردن کشورهای کم‌کار از طریق فرایند "لیست خاکستری" آن، به تضعیف تلاش‌های روسیه برای دور زدن ممنوعیت‌های بین‌المللی علیه معامله با ایران و کره شمالی یا سایر برنامه‌های تحریمی سازمان ملل، کمک می‌کند.»

فهرست خاکستری ‌FATF کشورهایی را شامل می‌شود که از دید این گروه در زمینه مبارزه با پولشویی و تروریسم مشکل دارند، اما طرح‌ها و قوانینی را برای مقابله با آن به کار گرفته‌اند.

اولویت تازه FATF در دوران ریاست آمریکا

بیلینگزلیکه ریاست دوره‌ای FATF را بر عهده دارد در ادامه خاطرنشان کرده آمریکا در دوره فعلی مقابله با «تامین مالی اشاعه [تسلیحاتی]» را هم یکی از اولویت‌های خود قرار داده است.

این مقام خزانه‌داری آمریکا تصریح کرد: «در واقع، آمریکا مقابله با تامین مالی در زمینه اشاعه [تسلیحاتی] را هم یکی از اولویت‌های FATF در دوره فعلی ریاست آمریکا قرار داده است. هدف از این اقدام، سختگیرانه کردن نظام‌های مالی دنیا در برابر نوعی از فعالیت‌های غیرقانونی خرید و اشاعه است که روس‌ها معمولاً در آن دخالت دارند.»

او تاکید کرد: «تمامی اعضای FATF، بر اساس اثربخشی‌شان در اجرای استانداردهای این گروه ارزیابی می‌شوند. روسیه، به عنوان یکی از اعضای FATF از ابتدای سال ۲۰۱۹، در معرض ارزیابی‌های موشکافانه و بازرسی‌های دقیق از نظام خود در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم قرار خواهد داشت.»

باقی ماندن ایران در فهرست سیاه

کارگروه ویژه اقدام مالی ۹ تیرماه سال جاری اعلام کرد تصمیم گرفته تعلیق «اقدامات تقابلی» علیه ایران را برای یک دوره دیگر تمدید کند. این نهاد علی‌رغم این اعلام کرد نام ایران را کماکان در فهرست سیاه خود (موسوم به بیانیه عمومی) نگاه خواهد داشت.

این کارگروه در سال‌های گذشته ایران و کره شمالی را در «فهرست سیاه» قرار داده و به نهادهای مالی نسبت به تعامل مالی با این دو کشور هشدار داده است.

اما بعد از اجرایی شدن توافق هسته‌ای، این کارگروه در جولای سال ۲۰۱۶ با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد با هدف ترغیب ایران به انجام اصلاحات بانکی، از جمله در زمینه مبارزه با پولشویی، به مدت یک سال تدابیر موسوم به «اقدامات تقابلی» علیه ایران را به حالت تعلیق درمی‌آورد.

FATF در بیانیه تیرماه به ایران هشدار داده تا اکتبر ۲۰۱۸، همراستا با استانداردهای این گروه دو معاهده، موسوم به معاهده‌های «پالرمو» و TF را به تصویب برساند، در غیر این صورت، در آن موعد درباره ایران تصمیم‌گیری خواهد کرد.»

کنوانسیون پالرمو چیست؟

کنوانسیون پالرمو در واقع، کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی است. این کنوانسیون ۲۱ دسامبر ۲۰۰۱ در شهر پالرمو ایتالیا به تصویب رسید و تا اکنون ۱۸۰ کشور آن را پذیرفته‌اند.

این کنوانسیون اگرچه در ظاهر معاهده‌ای بین‌المللی برای مبارزه با جرایمی چون قاچاق انسان و پولشویی عواید حاصل از فساد به نظر می‌رسد، اما در اصل، مسدودسازی منابع مالی گروه‌های ناهمسو با منافع آمریکا و کشورهای غربی را دنبال می‌کند.

با توجه به آنکه دولت آمریکا تمامی گروه‌های مقاومت اعم از «حشدالشعبی»، حزب‌الله لبنان، حماس، انصارالله یمن و غیره را بر اساس تعاریف خودش در زمره گروه‌های تروریستی قرار داده تصویب این لایحه به از دست رفتن نفوذ منطقه‌ای و توان دفاعی ایران منجر خواهد شد.

همکاری‌های ایران و FATF

در یک سال و نیم اخیر ایران با گروه ویژه اقدام مالی همکاری‌های بسیار گسترده‌ای داشته است. این همکاری‌ها در قالب «برنامه اقدام» دنبال می‌شده است.

در این مدت که برنامه اقدام FATF توسط ایران اجرایی می‌شد و به طور خاص، چهار لایحه توسط دولت ایران پیرامون تعهدات به مجلس ارسال شد، هر چند که اقدامات مقابله‌ای علیه ایران به تعلیق آمد، همچنان مشکلات بانکی دامن‌گیر تجارت کشور بود.

از آنجا که بخشی از تعهدات ایران در برنامه اقدام نیازمند مصوبه مجلس بود، دولت در این باره چهار لایحه را به مجلس ارسال نمود.

کارشناسان می‌گویند این لوایح در صورت تصویب ایران را با دو چالش عمده مواجه می‌کند: نخست‌اینکه تعریف تروریسم و مصادیق آن را مطابق با تفسیر دولت‌های غربی و قدرت‌های استکباری، قرار خواهد داد.

دوم اینکه با انتقال اطلاعات از طریق نهادهای داخلی همچون بانک‌ها و واحد اطلاعات مالی به خارح از کشور زمینه برای تحریم‌ها هر چه راحت‌تر و موثرتر کشور آمریکا علیه افراد و شرکت‌های وابسته به نهادهای تحریمی میسر می‌شود.

دیدگاه کاربران

ایوانغرب۵۰۷۱۷۵۰۰:۲۶:۳۷ ۱۳۹۷/۵/۳۱
لعنت خدا بر قوم ظالم...
ناشناس۵۰۷۱۹۵۰۰:۳۷:۵۲ ۱۳۹۷/۵/۳۱
اغلب سازمانها و نهادهای بین المللی در اصل پوششی هستن برای اجرای سیاستهای امریکا علیه کشورهای مختلف دنیا . از سازمان ملل و آژانس انرژی اتمی گرفته تا همین گروه خنده دار FATF . بهشت پول شویی دنیا ، لاس وگاس امریکاست ، بعد ایران رو متهم میکنن به این کار . بزرگترین حامیان مالی تروریسم در جهان خود امریکا و اسرائیل و عربستان و انگلیس و فرانسه هستن ، بعد اینها در جایگاه رئیس و اعضای ناظر در FATF فعالیت میکنن و از کشورهایی مثل ایران توضیح میخوان . خنده دارتر اینه که دولت و مجلس دارن خودشون رو میکشن تا به این معاهده بپیوندن . حتی متوجه نیستن که وقتی ایران کلا تحریمه و هیچ بانکی حاضر به مبادلات مالی با ایران نیست ، دیگه هیچ فرقی نمیکنه که عضو گروه و کارگروهی باشی یا نه .
ناشناس۵۰۷۳۱۶۰۶:۳۱:۳۴ ۱۳۹۷/۵/۳۱
اهداف شیطانی و قلدر مآبانه و تحقیرکننده آمریکا در این طرح و طرح های مشابه به قدری واضح و آشکار است که هیچ نیازی به تفسیر اضافه ندارد. ________________ واقعاً یک دانش آموز دوره متوسطه هم با اندکی مطالعه میتواند فساد و خیانت و ویرانی اخلاقی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و نظامی نهفته در سند ننگین ۲۰۳۰ و طرح های خائنانه نظیر FATF را به وضوح ببیند.
ناشناس۵۰۷۳۷۸۰۸:۳۷:۴۲ ۱۳۹۷/۵/۳۱
فعلا که دغدغه نمایندگان ارائه اطلاعات کامل مالی نهادهای ایرانی به fatf هست و به رغم تذکر رهبری باز هم تاویل و تفسیر میکنن! اما دریغ از یک سامانه که حقوق مشاغل رو بتونی توش پیدا کنی. دریغ از یک سامانه که بتونی بفهمی نمایندت به یه لایحه رای مثبت/منفی داده یا اصلا غایب بوده. دریغ از یه سامانه که محل تامین مالی سیاسیون برای انتخابات رو روشن کنه. شفافیت شفافیت که میگن منظورشون برای همین خارجیاس، وگرنه مردم رو چه به شفافیت!
ناشناس۵۰۷۵۸۱۱۰:۴۲:۴۶ ۱۳۹۷/۵/۳۱
حامیان fatf کجا هستن رفتن شمال؟
ناشناس۵۰۷۶۰۸۱۰:۵۶:۴۸ ۱۳۹۷/۵/۳۱
و در صورت عدم تصویب هم تحریمها از سوی ۱۸۰ کشور اعمال خواهد شد مگر نه؟
ناشناس۵۰۷۶۸۶۱۱:۴۵:۱۵ ۱۳۹۷/۵/۳۱
چین و روسیه چگونه مساله را حل کرده اند؟
ناشناس۵۰۷۶۹۹۱۱:۵۹:۱۳ ۱۳۹۷/۵/۳۱
وظیفه این تشکیلات شفاف سازی نقل و انتقالات مالی است شما که شعارتان شفافیت است چرا این تیترها را میزنید ؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. علم‌الهدی: نباید بیکار نشست تا تنها دولت بیاید تلخی معیشت را از سفره مردم بردارد

آخرین عناوین