هم‌پیمانان عرب واشنگتن در خلیج‌فارس، دستگاه‌های خودپرداز ترامپ

گروه جهان الف،   3970530206 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

رای الیوم در گزارشی به بررسی اقدامات آمریکا و هم‌پیمانان عرب آن در خاورمیانه علی‌الخصوص در جنگ سوریه پرداخت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، رای الیوم در گزارشی نوشت: هم‌پیمانان عرب واشنگتن در خلیج‌فارس، برای آمریکا تنها به مثابه دستگاه خودپردازی هستند که هر جا ترامپ لازم بداند هزینه می‌کنند و اکنون نیز با یک اشاره عربستان سعودی و امارات متحمل هزینه‌های سالانه بسیاری برای حمایت از نیروهای سوریه دموکراتیک شده‌اند، اما نیروهای سوریه دموکراتیک باید بدانند روال کار آمریکا و هم‌پیمانانش همیشه این بوده است که پس از استفاده ابزاری از دیگران، از پشت به آنها خنجر خواهند زد.

روزنامه رای الیوم در سرمقاله خود نوشت: دونالد ترامپ با بسیاری از هم‌پیمانان عرب خود در منطقه خلیج‌فارس مثل یک دستگاه "خودپرداز" رفتار می‌کند و در همین زمینه وقاحت او به جایی رسیده است که دو روز پیش در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: تصمیم گرفته است کمک های سالانه خود به ارزش 230 میلیون دلار را به هم‌پیمانان آمریکا در شمال شرقی سوریه یا مناطقی که آنان از سلطه گروه داعش آزاد کرده‌اند، متوقف کند و به عربستان و امارات دستور داده است هر چه سریعتر این مبلغ را جبران کنند.

بیشتر بخوانید// ترامپ: آمریکا به کمک مضحک ۲۳۰ میلیون دلاری برای بازسازی سوریه پایان داد

عربستان سعودی صد میلیون دلار و امارات 50 میلیون دلار خواهند پرداخت و این پول‌ها صرف بازسازی مناطق سوریه در شرق فرات یا همان مناطقی خواهد شد که تحت سیطره نیروهای سوریه دموکراتیک قرار دارد. شاید هم مقادیری از این پول‌ها صرف ارسال تجهیزات برای این گروه ها شود.

نکته قابل توجه اینجاست که آمریکا زمانی تصمیم گرفت این تعهدات مالی را به کشورهای عربی خلیج فارس "محول کند" که مذاکرات کُردهای سوریه و دولت مرکزی آنان در دمشق پیشرفت چشمگیری پیدا کرد، گویی آمریکا با این اقدام می خواهد جلوی این پیشرفت را بگیرد و بار دیگر آتش جنگ را در این منطقه و مشخصا بین ارتش سوریه و نیروهای سوریه دموکراتیک برافروزد، زیرا بشار اسد، رئیس جمهور سوریه یک ماه پیش در مصاحبه‌ای گفته بود: این مناطق با صلح یا جنگ بار دیگر به سوریه ملحق و آزاد خواهد شد.

ترامپ می خواهد منطقه شرق فرات را که دارای ذخایر نفتی و گازی سوریه است از دولت مرکزی جدا کند و دو ایالت کُرد و اعراب طائفه گرای سُنی را با حمایت های آمریکا در آن برپا کند. علاوه بر این اعزام نیروهای سعودی و اماراتی به این منطقه و حضور آنان در کنار نیروهای آمریکایی که ترامپ از برنامه خود برای خارج کردن آنها از سوریه صرف نظر کرد، چندان دور از انتظار نیست.

طرح آمریکا در سوریه شکست خورد و هرگونه تلاشی برای "وصله پینه زدن" این طرح نیز محکوم به شکست است اما آنچه جای تاسف دارد مشارکت مالی و شاید هم نظامی ائتلاف عربستان و امارات در آینده در این تلاش است.

نیروهای آمریکا نه تنها از شمال سوریه و عراق بلکه از سرتاسر منطقه ناکام و سرشکسته خارج خواهند شد زیرا نخواهند توانست خسارات جانی احتمالی ناشی از حمله به نیروهای خود را چه در جنگ های متعارف رو در رو و چه در نبردهای مقاومتی تاب بیاورند، مثل همان اتفاقی که پس از اشغال عراق افتاد یا آنچه که اکنون در افغانستان در حال وقوع است و شواهد و قرائن فراوانی موید همین رویکرد است.. روزهای آینده پر از خبرهای غافلگیر کننده و ناخوشایند برای ترامپ و هم‌پیمانانش خواهد بود.