کلانتری: عمدی در کار است تا آتش هورالعظیم خاموش نشود

گروه اجتماعی الف،   3970528112 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امروز هورالعظیم در حال سوختن است و مطمئن هستم عمدی است و مردم شهرهای جنوبی ما در یک ماه اخیر دود استنشاق می کنند.

کلانتری: عمدی در کار است تا آتش هورالعظیم خاموش نشود

به گزارش ایسنا عیسی کلانتری امروز در جلسه شورای اداری استان کرمان اظهار کرد: نمی توانیم از طریق زمینی آتش هورالعظیم را خاموش کنیم زیرا از زمان جنگ مین روبی نشده است از سوی دیگر ۱۳ روز طول کشید تا اجازه بدهند بالگردهای ما به آن سوی مرز بروند و آتش را خاموش کنند، مشخص است عمدی در کار است که آتش خاموش نشود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: امروز مسئله زیست محیطی، استانی و کشوری نیست و کره زمین گرفتار مسایل زیست محیطی است و تحمل این همه مصرف و فشار را ندارد.

وی افزود: در کشور ما سرانه تولید زباله ۸۰۰ گرم در روز است و بیشترین تاثیر را از تغییر اقلیم داریم و در حوزه زیست محیطی سرمایه‌گذاری حتی در حد ۱۰ درصد موردنیاز نشده است و گرفتار مشکلات هستیم.

کلانتری با بیان اینکه با ادامه این روند مردم در آینده باید از نظر زیست‌محیطی مشکلات زیادی را تحمل کنند، تصریح کرد: در دنیا معادل ۳۲۰ میلیون بشکه نفت انرژی مصرف می‌شود و اثرات آن را در تولید گازهای گلخانه ای، گرمایش زمین و ... می بینیم و کره زمین از پس آلودگی‌ها بر نمی‌آید و در حال از دست دادن قدرت خودپالایشی خود است.

وی افزود: مسائل محیط زیست هم پیچیده و هم خطرناک است و در بحث سلامتی مردم بسیار اهمیت دارد. شمال کشور دارد در پسماندها غرق می‌شود و در ۵۰ کیلومتر انتهای رودخانه‌های شمال هیچ موجود زنده‌ای نمی‌بینیم.

معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه توسعه پایدار چند اصل دارد که ما دو اصل لطمه وارد نکردن به محیط زیست و حفظ حقوق نسل های بعد را نادیده می‌گیریم، تصریح کرد: اولین چیزی که امروز در کشور ما قربانی می‌شود، حقوق نسل‌های بعد است و بدون توجه به نسل‌های آینده می خواهیم همه چیز مال خودمان باشد.

کلانتری با اشاره به اینکه از سال گذشته استراتژی محیط زیست بر مبنای توسعه‌ پایدار گذاشته‌ایم، اظهار کرد: اگر پروژه‌های عمرانی با مطالعه باشند و درست اجرا شود حداقل لطمه را به محیط زیست می‌زنند اما متاسفانه طرح را اجرا می‌کنیم و در پایان به فکر ارزیابی محیط زیستی می افتیم.

وی افزود: محیط زیست از نظر علمی دانش جدیدی است و از زمانی که فشار روی طبیعت زیاد شد، به اجبار به وجود آمده است.

معاون رییس جمهور درباره مجوز زیست محیطی پروژه‌ها تصریح کرد: قانون برنامه ششم تکلیف پروژه‌ها را معین کرده است و محیط زیست طی دو ماه باید جواب طرح‌های جدید را بدهد و من در سازمان گفته‌ام ۴۵ روز و اگر در مدت مشخص شده، محیط زیست پاسخی نداد طرح خودبخود اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پرت سرمایه‌گذاری داریم، گفت: برای یک میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی در آلمان معادل ۱۰۰ هزار بشکه نفت انرژی مصرف می‌شود و در ایران ۸۵۰ هزار بشکه.

کلانتری با بیان اینکه عمده انرژی در صنعت مصرف می شود، تصریح کرد: باید به حوزه محیط زیست توجه کنیم و اولین آلوده کننده محیط زیست ما مصرف بی رویه انرژی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهارکرد: کرمان دومین استان گرفتار کم آبی است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نباید هر کار دلمان خواست با آب بکنیم، گفت: در کشور ما آب دیگر منبع تجدیدپذیر کامل نیست و بینابین تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر قرار گرفته است. بیش از ۶۰ درصد جمعیت کشور با کمتر از ۶۰۰ مترمکعب آب زندگی می‌کنند و درون بحران هستیم. باید تمام استانداردهای آب از نظر فنی و زیست‌محیطی را رعایت کنیم.

کلانتری تصریح کرد: به علت نفوذ سیاسیون که از مرکز کشور آمده بودند، صنایع آب بَر از کنار سواحل به مرکز کشور رفته‌اند.

وی ادامه داد: آمایش و مسایل محیط زیست رعایت نشده چون بخشی نگاه کردیم و اکنون نیز بخشی تصمیم می گیریم. از ابتدای امسال به هیچ پروژه آهن اسفنجی درون سرزمین مجوز نمی دهیم.

وی افزود: مشهدی ها ۱۳۳ درصد آب تجدیدپذیر را مصرف می‌کنند و کرمان ۱۲۳ درصد در حالی که طبق نُرم بین الملل باید ۴۰ درصد استفاده شود.

کلانتری با بیان اینکه محیط زیست توان این همه فشار را ندارد، گفت: معادن ما بهره برداری و بعد رها می شوند. به بهره بردار می گوییم ۵ درصد تولید را برای محیط زیست هزینه کن.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: سازمان محیط زیست ۶۸۰۰ نفر پرسنل دارد که ۳۰۰۰ نفر آنها محیط بان هستند و ما بدون مردم قادر نیستیم محیط زیست را حفظ کنیم.

رییس سازمان حفاطت محیط زیست با بیان اینکه به اصول توسعه پایدار پایبند نبودیم، گفت: هر سال ۱۲ تا ۱۸ میلیون تن فرسایش خاک داریم. متوسط کل عمق خاک‌های زراعی ایران ۲۳ سانتیمتر است در حالی که در دنیا بیش از ۳ متر است و با این روند تا حدود ۴۰۰ سال دیگر در این کشور خاکی باقی نخواهد بود.

وی افزود: سیاست‌های نادرست در حفر چاه ما را با کسری ۲۲ میلیارد مکعبی آب در سال مواجه است و آب‌های سطحی و زیرزمینی را مصرف کرده‌ایم و داریم به سراغ آب‌های ژرف بالای ۲۰۰۰ متر می‌رویم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه آیا محیط زیست کالای یک بار مصرف است؟ گفت: اکنون به جز پروژه‌های ملی و بین استانی، همه تصمیمات باید در استان‌ها گرفته شود و مدیر استانی ما اختیارات دارد.

وی ادامه داد: خودتان نباید اجازه بدهید طرحی بدون بررسی زیست محیطی اجرا شود زیرا فاجعه به بار می‌آورد. اگر خیلی از پروژه های بزرگ ما مطالعه زیست محیطی داشت، این مشکلات را نمی داشتیم البته نمی‌خواهیم جلوی کار گرفته شود، مگر بر خلاف مصلحت کشور باشد. از سوی دیگر دستگاه‌ها یکسری مسائل پیش پا افتاده را رعایت نمی‌کنند در حالی که حقوق زیست محیطی جزو حقوق تفکیک ناپذیر شهروندی است.

کلانتری افزود: می توانیم با مطالعه، جای درست پروژه را مشخص کنیم تا مشکلی به وجود نیاورد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد:  باید فرهنگ محیط زیست را در کشور توسعه بدهیم. محیط زیست متعلق به ما و فرزندان ماست.

وی با اشاره به اینکه دو محیط بان استان کرمان طی یک ماه گذشته به علت زیادهخواهی عده ‌ای شهید شدند،گفت: محیط زیست نباید مانع توسعه باشد و البته توسعه باید تعریف شده باشد. مثلا جای کارخانه آهن اسفنجی کنار دریاست.

کلانتری در ادامه با بیان اینکه امروز در سیستان با مصیبت روبرو هستیم، تصریح کرد: طبق توافقنامه با افغانستان، سالانه حداکثر ۸۲۰ میلیون مترمکعب آب سهم ماست که اگر وارد هامون شود، نزدیک ۳۰۰ میلیون مترمکعب تبخیر و ۲۰۰ میلیون مترمکعب برای شرب مصرف می‌شود اما سهمی برای محیط زیست در نظر گرفته نشده است و مردم زابل ۱۵۰ روز باید در خاک نفس بکشند.

وی با بیان اینکه ما هنوز اولویت‌ها را خوب تشخیص نداده ایم، اظهارکرد: امسال فقط ۶ میلیون مترمکعب آب از افغانستان آمده است و اگر نتوانیم محیط زیست زابل را نگه داریم، جایی برای زندگی نخواهد بود.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه باید منابع را با اولویت‌ها تطبیق بدهیم، گفت: متاسفانه به دلیل ضعف سازمان محیط زیست، در برنامه‌های کشور اولویتی برای برنامه‌های محیط زیست نبوده است.

وی تصریح کرد: باید فرهنگ عمومی محیط زیست را توسعه بدهیم و مردم مطلع شوند، برای حفظ محیط زیست همکاری کنند و تشکل‌ها را فعال کنیم.کاهش اعتماد به تشکل‌ها در پی برخی اتفاقات گذشته لطمه بزرگی به محیط زیست می‌زند و ما بدون مردم و تشکل‌های زیست محیطی نمی‌توانیم محیط زیست را حفظ کنیم.

کلانتری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه وجود گرد و غبار به دلیل خشک شدن تالاب هاست، اظهار کرد: تا سه سال قبل در تخصیص آب چیزی به نام حق‌آبه محیط زیست نداشتیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۰۲۰۳۱۱۵:۳۸:۴۱ ۱۳۹۷/۵/۲۸
کشور دوست عراق !
ناشناس۵۰۲۰۹۰۱۶:۰۹:۵۰ ۱۳۹۷/۵/۲۸
فرزندان سفیان و معاویه در تلاشند تا با این ابزار خوزستان را صدمه بزنند. با جنگ که نتوانستند. اینها روش های معاویه در جنگ است.
علی۵۰۲۱۸۹۱۶:۴۴:۲۱ ۱۳۹۷/۵/۲۸
ایا واقعا مهندس کلانتری بعنوان رییس محیط زیست کشور فقط واسه گزارش دادن های تلخ و ناامید کننده و تحقیر امیز به مردم کشور استخدام شده اند ؟ خوب یک کاری بکنید . شما مثلا خیر سرتان رییس هستی و یک سفری به عراق برو و یک فشاری بیاور و چه میدانم یک حرکتی انجام بده . دقیقا مشابه کارکردتان در وزارت کشاورزی که بیست سال وزیر بودید و وقتی از سوء مدیریت و ناکارامدی شما و رفقایتان که با شعار اشتباه خودکفایی تیشه به ریشه محیط زیست زدید . و امدید برای احیای دریاچه ارومیه ای که خود شما جزو مقصرین اصلی بودید و بودجه ها را حرام کردید ولی هی غر غر کردید و انتقاد کردید و نق نق زدید که چنین شده و چنان شد و کشور از دست رفت . شما پیش خود فکر کردید که اگر انتقاد کنید مردم بعدا دست از سرتان برخواهند داشت ؟ خیر اخوی یقه شما و امثال شما را باید محکمتر فشرد . اگر قادر بکاری نیستید خوب قبول نکنید و بروید دنبال کاری که توان اجرایش را دارید .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

  5. این صدای اقتدار ایران است ...

  6. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  7. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  8. وحدت ملی با وعده صادق

  9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

  10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

  11. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  12. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  13. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  14. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  15. کمی دیر نیست؟

  16. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  17. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  18. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  19. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  20. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  21. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  22. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  23. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  24. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  25. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

آخرین عناوین