اقدام سرنوشت ساز اروپا مقابل تحریم های آمریکا علیه ایران

گروه جهان الف،   3970518051 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

آمریکا هر چه در توان داشت بکار برد تا ایران هر چه زودتر زیر فشار آن از پای درآید و در نهایت به سمت دادن امتیاز برود اما فکر نمی کرد اروپا و دیگر کشورهای مشتری ایران به این شکل رودروی او بایستند.

مشاور فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید شرکت‌های اروپایی که تجارت با ایران را به دلیل تحریم‌های آمریکا متوقف کنند با مجازات‌ها و تحریم‌های اتحادیه اروپا مواجه خواهند شد. ناتالی توچی مشاور خانم موگرینی همچنین گفته است که این اقدام ضروری است چرا که سیگنالی دیپلماتیکی به ایرانیان می فرستد که اروپایی‌ها در تلاش برای نجات توافق برجام جدی هستند.

به گزارش نامه نیوز، این اقدام اروپا در حقیقت همزمان با روز اعمال تحریمهای امریکا علیه ایران بکار گرفته می شود و اروپایی ها گام به گام با امریکای ترامپ می خواهند نشان دهند که در حمایت و حفظ برجام جدی هستند و اجازه نمی دهند براحتی هر تحریمی ایران را در وضعیت بغرنجی قرار دهد. از این رو این اقدام اروپا گام نمادین و مهم سیاسی است.

توچی افزوده است که هدف اقدامات اروپا آن است که شرکتهای که از تحریم‌های آمریکا خسارت دیده اند بتوانند راهی برای جبران خسارتهایشان داشته باشند و شرکت‌ها را از پذیرش تحریم‌هایی که بدون اجازه اتحادیه اروپا اعمال می شوند، منع می‌کند.

در این باره ایالات متحده آمریکا روز سه شنبه ۷ اوت نخستین مرحله از تحریم‌هایی را که بواسطه توافق برجام تعلیق شده بود، بار دیگر به اجرا گذاشت.

همچنین فدریکا موگرینی روز سه شنبه گفت که اروپا تمام تلاشش را می کند تا ایران در توافق برجام بماند و ایرانیان از منافع اقتصادی توافق برجام بهره‌‌مند شوند. موگرینی گفت که اتحادیه اروپا و جامعه بین المللی متعهدند که روابط اقتصادی با ایران را علی رغم خروج یکجانبه آمریکا از برجام، حفظ کنند.

این یک رودرویی تمام عیار بین اروپا و امریکا در رابطه با ایران است که پیش از این سابقه نداشته است. ترامپ در حالی که دم از مذاکره و گفت و گوی بدون پیش شرط می زد شروع اعمال تحریمها را امضا کرد و با این روند به سناریوی خود جامه عمل پوشاند که همان فشار روی ایران تا کشاندن آنها به میز مذاکره است.

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد از سه‌شنبه تحریم‌های صنعت خودرو، طلا و ریال علیه ایران اجرایی می‌شود. مابقی تحریم‌ها هم که نفت و بانک مرکزی ایران را هدف قرار می‌دهد از روز پنجم نوامبر (14 آبان) اجرایی خواهد شد.

همچنین در این بیانیه آمده است که ترامپ تراکنش‌های مالی دیگر کشورها با ایران را از نزدیک رصد می‌کند و افراد و یا نهادهایی که کار با ایران را کاهش ندهند خود را در معرض عواقب سنگینی قرار خواهند داد.

دونالد ترامپ در این بیانیه از کشورهای دیگر خواسته که با ادامه اینگونه اقدامات، ایران را در دو راهی انتخاب بین تغییر رفتار تهدیدآمیز و ثبات‌زا و بازگشت به آغوش اقتصاد جهانی یا ادامه مسیر رو به پایین انزوای اقتصادی قرار دهد. اروپایی ها که قبل از خروج امریکا از برجام تلاش بسیاری کردند ترامپ را راضی به ماندن در برجام کنند حالا مسیر خود را از ترامپ جدا کرده اند. البته اروپایی ها تلاش می کنند مسیری را پیش بروند که هزینه کمتری برای آنها و شرکتهای مورد نظر داشته باشد و هم از طرفی مسیر موفق باشد. آنها دستور تشویق به کار با ایران و هشدار جریمه را قاعدتا روی شرکتهای کوچک و متوسط که ارتباط چندانی با امریکا ندارد اعمال میکنند و در کنار ایران یک بازی کم ریسک را پیش می برند که از قبل شکست خورده نباشد. 

آنها از ابتدای خروج امریکا از برجام اذعان کردند که شرکتهای بزرگی چون زیمنس، رنو، توتال و غیره در حیطه اختبارات آنها نیست ولی روند جدیدی را شکل خواهند داد تا ایرانی ها کمترین ضرر را از خروج شرکتهای بزرگ داشته باشند.

این روند بجز اینکه بازی ترامپ را خراب می کند و از لحاظ فنی و کمی برای ایران حیاتی است و ایران می تواند اقتصاد خود را با آن پیش ببرد، از سوی دیگر تاثیر روانی شدیدی روی اعمال تحریمهای امریکا خواهد داشت و بجر اروپا، کشورهای دیگر چون روسیه، چین، هند و کره و غیره را نیز ترغیب خواهد کرد که در بازی امریکایی ها علیه ایران نباشد.

از این هفته امریکا و اروپا چشم در چشم هم خواهند بود و هر چند ترامپ با زبان قلدری و از موضع بالا سخن می گوید ولی اروپایی ها نشان داده اند به هر قیمت ممکن حاضر نیستند منافع مشخص و تعریف شده خود را قربانی امریکا بکنند. از این رو ایران می تواند در این هوای تازه نفس بکشد و هزینه ترامپ را کاهش دهد و زمان لازم برای سازماندهی به شرایط جدید را بخرد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۸۴۰۳۶۱۲:۱۶:۱۰ ۱۳۹۷/۵/۱۸
همین امروز در خبرهای سایت الف اعلام شده که اروپا اعلام کرده شرکتها در رابطه با کار در ایران مختار هستند.بنظر شما شرکتی هست که منافع خود را در مشارکت در ایران بیشتر از امریکا بداند و با ایران همکاری کند؟ این نشان می دهد که علی رغم امیدواری های واهی مبنی بر همکاری وهمراهی اروپا با ایران ، ایران در قضیه تحریم کاملا تنها بوده و هر کشوری که با ایران مراوده نفتی داشته باشد ، مطمئنا هزینه این همکاری را از جیب ایران پرداخت خواهد کرد .یعنی عملا ما صادرات نفتی سودمند نخواهیم داشت و سایر موارد .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین