چرا فیلتر سرویس‌هایی مانند تبلیغات در گوگل و تبلیغات در اینستاگرام مغایر با اقتصاد مقاومتی است؟

گزارش بازرگانی،   3970508154 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

روابط عمومی تیم وی دی جی مارکتینگ (پارنتر گوگل در ایران) بیانیه‌ای را در خصوص مغایرت فیلتر کردن سرویس‌های خارج همچون تبلیغات در گوگل و تبلیغات در اینستاگرام با شعار سال اقتصاد مقاومتی با ارائه مدارکی ارائه داده‌اند که در ادامه مطلب قابل مطالعه است.

چرا فیلتر سرویس‌هایی مانند تبلیغات در گوگل و تبلیغات در اینستاگرام مغایر با اقتصاد مقاومتی است؟

روابط عمومی تیم وی دی جی مارکتینگ (پارنتر گوگل در ایران) بیانیه‌ای را در خصوص مغایرت فیلتر کردن سرویس‌های خارج همچون تبلیغات در گوگل و تبلیغات در اینستاگرام با شعار سال اقتصاد مقاومتی با ارائه مدارکی ارائه داده‌اند که در ادامه مطلب قابل مطالعه است.

داستان فیلتر‌کردن سرویس‌های خارجی در ایران بیشتر از آنکه بر پایه قوانین و قواعد دنیای فناوری باشد، حاصل نگاهی غیرکارشناسی و سلیقه‌ای، توام با بدبینی و استباط نادرست از سیاست‌های کلی نظام و نیز با چاشنی تئوری نفوذ است. همین کج‌اندیشی‌ها در سالی که به‌ «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نام گرفته ‌بود تا آنجا پیش رفت که سرویس – گوگل ادوردز در تابستان 1391 فیلتر شد و بسیاری ازکسب‌وکارهای اینترنتی، فروشگاهی، بازرگانی، گردشگری و... را متضرر کرد.

جلوگیری از خروج ارز و کسب درآمد گوگل از ایران، دلیل فیلتر گوگل ادوردز در سال 1391 بود. تصمیم نادرستی که پس از مدتی تغییر کرد، اما هیچ‌گاه کسی پاسخ‌گوی ضررهای هنگفت کسب‌وکارها نبود. متاسفانه زمزمه‌های آن تصمیم اشتباه این روزها با رنگ و لعاب دیگری در حال تکرار است. یک‌بار به اسم خروج ارز از کشور، یک‌بار در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و دیگر بار برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی، فیلتر تبلیغات در گوگل و مطرح می‌شود.

اگر با نحوه کار سیستم تبلیغات در گوگل اندکی آشنایی داشته باشید، احتمالاً بر نبود دانش کافی تصمیم‌سازان فیلترینگ گوگل ادوردز صحه خواهید گذاشت. تبلیغات در گوگل دارای سیستمی کاملاً هوشمند، هدفمند و دقیق است که کاربران براساس نوع نیاز و جامعه هدف و بر پایه بازدهی، به گوگل پول پرداخت می‌کنند.

مثلاً یک آژانس گردشگری با استفاده از سیستم تبلیغات در گوگل، برای جذب توریست خارجی، به ازای فروش تور، تکمیل فرم یا بازدید از سایت مبلغی را به گوگل پرداخت می‌کند. این مبلغ به‌عنوان بودجه تبلیغاتی است که در برابر آن یک توریست جذب می‌کند، ارز به کشور وارد می‌کند، تعداد افراد بیکار را کم می‌کند و به نشاط و رشد اقتصاد کمک می‌کند. آیا این روال جاری سیستم تبلیغات در گوگل مغایر با اقتصاد مقاومتی و حضور موفق کسب‌وکارها در بازارهای خارجی و داخلی است؟

از سویی دیگر برخی چشمشان را بر هدفمندی و به‌صرفه‌بودن گوگل ادوردز می‌بندند و از مفاهیمی همچون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سخن می‌گویند. شاید لازم است بیشتر به ظرف زمان و مکان توجه کنیم.

در شرایط تحریم بین‌المللی و رکود بی‌سابقه اقتصادی که حجم بیکاران زیادتر، میزان درآمد کمتر و نرخ تورم روز‌به‌روز بیشتر می‌شود، فیلتر سرویس تبلیغات در گوگل یا اینستاگرام مانند استفاده‌نکردن از دانش خارجی برای مداوای بیمار بدحال است. این مسئله به همان اندازه غیرمنطقی و عجیب است که تصمیم‌گیرندگان در برهه‌های حساس این کشور، برای دفاع در مقابل دشمنان به سلاح‌ها و هواپیماهای آمریکایی و روسی نه می‌گفتند.

به نظر می‌رسد در این وضعیت به بازتعریف مفاهیم نیاز داریم. خودکفایی به‌معنای از‌بین‌بردن برای ساختن نیست. حتی خودکفایی به‌معنای آن نیست که باید همه‌چیز را خودمان تولید کنیم. این آدرس غلطی است که سال‌هاست کشور را خموده و بدنه اقتصاد را در ورطه تکرار و شکست قرار داده است.

اگر می‌خواهیم برای خودکفایی در حوزه آی‌تی قدمی برداریم، شاید بد نباشد به نتایج سرمایه‌گذاری‌های دولتی در ساخت موتور جستجوی داخلی نگاهی کنیم و این‌بار هوشمندانه‌تر تصمیم بگیریم.

موتور جستجوگر فارسی پس از سال‌ها کار و صرف بیش از 50میلیارد سرمایه دولتی، کمتر از 0.07درصد از سهم بازار جستجو در ایران را به خود اختصاص داده است. درحالی‌که موتور جستجوی YANDEX در روسیه 51.6درصد از سهم بازار و موتور جستجوی Baidu در چین 68.78درصد از سهم بازار جستجوی کشور خود را دارند.

 

اقتصاد مقاومتی انتخاب استراتژی‌های هوشمندانه و چابک برای تحقق و رشد اقتصاد است. سرویس‌هایی نظیر تبلیغات در گوگل و تبلیغات در اینستاگرام به کسب‌وکارهای ایرانی کمک می‌کند که بر پایه نتایج واقعی در کسب‌وکار، هزینه تبلیغات دهند و تصمیمات سریع و دقیق اتخاذ کنند.

در ابتدای شکل‌گیری کسب‌وکارهای کوچک، گوگل ادوردز به آن‌ها کمک می‌کند تا با رقبای قدرتمند رقابت کرده و بخشی از بازار فروش را از آن خود کنند. فیلترینگ سرویس‌های گوگل و اجبار بر استفاده از سرویس‌های جایگزین داخلی، به حمایت کسب‌وکارهای نوپا و اجرای مفاد سیاست اقتصاد مقاومتی شباهت ندارد.

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و ورود فضاهای علمی به عرصه تجارت لازمه رشد اقتصاد است؛ اما فیلترکردن به بهانه حمایت، بیش از آنکه نشانی از حمایت و رشد داشته باشد، فراهم‌آوری فضای رانت، غرض‌ورزی و تعصب را بیان می‌کند.

زمزمه فیلترینگ سرویس‌های آنلاین آمریکایی مانند تبلیغات در گوگل یا فیس‌بوک بیش از آنکه بستن سوراخی برای خروج ارز یا پاسخ به تحریم‌ها باشد، محروم‌کردن صاحبان کسب‌وکارها از قدرت اطلاعات و هوشمندی در دنیای دیجیتال است.

اگر می‌خواهیم با بازوی دیجیتال مارکتینگ به اجرای اقتصاد مقاومتی کمک کنیم، باید بدانیم فیلترینگ تبلیغات در گوگل فقط ساختن دیوار بلند بی‌اعتمادی و ناامیدی بوده و درنهایت موجب شکست کسب‌وکارها می‌شود. بهتر است اگر بازی را بلد نیستیم، بازیگران را فیلتر نکنیم و برای تصاحب سهم عادلانه حرکت کنیم.

منبع :  Vdigimarketing

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۶۲۱۹۰۱۸:۳۶:۲۶ ۱۳۹۷/۵/۸
اینا رو به اون ...فیلترگران بگو
على اصغر۴۶۲۳۳۳۱۹:۴۰:۳۶ ۱۳۹۷/۵/۸
سايت هاى ايرانى توى تبليغ كردن مجازى در فضاى مجازى، كاربران را گمراه كردن شما دانلود موسيقي سرچ مي كنيد به سايت فروشگاه لوازم خانگى وارد ميشين
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  4. و ناگهان اخلاق!

  5. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  6. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  7. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  8. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  11. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  12. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  13. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  14. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  15. فریب نخوریم! 

  16. دبی؛ چند روز پس از سیل

  17. تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت جالب زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

  18. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  19. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین