سوال نمایندگان مجلس از ظریف درباره تاراج مشاهیر فرهنگی ایران در منطقه

گروه سیاسی الف،   3970502107

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از حضور وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس برای پاسخگویی به اقدامات این وزارتخانه در مقابله با تاراج مشاهیر فرهنگی ایران بنام کشورهای همسایه خبر داد.

 فردا چهارشنبه سوم مرداد ماه قرار است محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شده و به پرسش‌های نمایندگان پاسخ دهد.

نصرالله پژمان‌فر رئیس کمیسوین فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر به خبرنگار تسنیم‌، گفت: قرار است چهارشنبه سوم مرداد در صحن علنی مجلس از وزیر امور خارجه درباره اقدامات انجام شده برای مقابله با تاراج مشاهیر فرهنگی و تاریخی ایران سوال پرسیده شود. طرح این سوال از سال 95 و بدنبال تجلیل از حکیم نظامی گنجوی به عنوان فیلسوف آذربایجانی در اسلونی در پاییز سال 95 انجام شد‌، اما در این دو سال متاسفانه از پاسخگویی طفره رفت.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه چنین موضوع مهمی مسئله‌ای نیست که تاریخ انقضا داشته باشد‌، باید تا دیر نشده فکری برای آن کرد.

پژمان‌فر تصریح کرد: مراقبت‌هایی که صورت می‌گیرد، آنقدر نازل است که نگرانی‌ها درباره اینکه شاهد تکرار چنین پدیده‌هایی در سطح وسیع‌تر باشیم‌، شدت گرفته است. سرمایه‌ها و ظرفیت‌های نظام ما به تاراج رفته است،‌ ما نگران فرهنگ هستیم، ما کشور متمدن و پرسابقه‌ای هستیم، تاریخ و تمدن بسیار کهنی داریم، این بی‌دقتی‌ها و بی‌مراقبتی‌ها نتیجه‌اش این شده است که امروز نظامی گنجوی یا مولانا و ... که در دنیا تعلق به کشور ما داشته است، به تاراج می‌رود و در مقابلش هم هیچ واکنشی نسبت به مسئله داده نمی‌شود. ما این موضوعات را پیگیری می‌کنیم تا در مقابل اتفاقات انجام شده دولت رافعال کنیم و حداقل در آینده شاهد این چنین اقداماتی نباشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه آیا بررسی‌شده است که وزارت خارجه در برابر این اتفاقات واکنشی داشته یا نه،‌ گفت: بله،‌ گزارش‌هایی که به ما دادند‌، ما را مصمم کرد که حتماً‌ این موضوع را در صحن علنی مجلس مطرح کنیم،‌ چرا که متاسفانه  هیچ اقدام موثری و بازدارنده‌ای که منجر به نتیجه باشد، انجام نشده است، اقداماتی که از روی کار اداری صرف انجام شده است،‌ قابل دفاع نیست.

وی در پاسخ به اینکه آیا این موضوع از دولت قبل هم که پیگیری شد،‌ گفت:‌ بله من آن موقع هم این موضوعات را مطرح کردم،‌ حتی توانستیم جلوی برخی از آن‌ها را بگیریم،  برای نمونه یکی از کشورهای منطقه قصد داشت که فردوسی را به نام خود به ثبت برساند که توانستیم مقابل آن بایستیم.

در ابتدای دهه 90 موجی از هجمه نسبت به مشاهیر فرهنگی و تاریخی ایران از سوی کشورهای همسایه درگرفت،‌ آذربایجان همان سال‌ها در اقدامی عجب با کندن کاشی‌های حاوی  اشعار فارسی گنجوی از مقبره این شاعر فارسی‌سرای و جایگزین کردن آن‌هابه زبان آذری اقدام به ثبت نظامی گنجوی بنام شاعری آذربایجانی در کمیسیون ملی یونسکو کرد. همزمان آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان مدال طلای «نظامی گنجوی» را به تعدادی از اساتید این آکادمی اعطا کرد.

این در حالی است که نظامی از شاعران پارسی گوی ایران است که اشعارش در شمار ارکان شعر فارسی و خودش از استادان مسلم این زبان و دارای سبک خاص خود است. نظامی توانست در زبان فارسی شعر تمثیلی را به حد اعلای تکامل برساند.در پس اشعار و قصه های این شاعر بزرگ ایرانی که به شعر گفته شده است، آشنایی عمیق نظامی با فرهنگ و تاریخ ایران مشاهده می شود و در آنها نکاتی عمیق نهفته است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

    2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

    3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

    4. این صدای اقتدار ایران است ...

    5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

    6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

    7. وحدت ملی با وعده صادق

    8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

    9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

    10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

    11. کمی دیر نیست؟

    12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

    13. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

    14. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

    15. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

    16. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

    17. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

    18. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

    19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

    20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

    21. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

    22. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

    23. اسراییل چه باید بکند؟ 

    24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

    25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

    آخرین عناوین