ایران در تولید علم جزء ۱۵ کشور برتر دنیا شد

گروه اجتماعی الف،   3970426280 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از قرار گرفتن ایران در بین ۱۵ کشور برتر دنیا در زمینه تولید علم خبر داد.

ایران در تولید علم جزء ۱۵ کشور برتر دنیا شد

به گزارش فارس، محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: دانشمندان، پژوهشگران و استادان دانشگاه‏ ها و مؤسسات آموزش عالی کشور همانند گذشته توجه، دقت نظر و علاقمندی مقام معظم رهبری را به مسأله مولد بودن و تولید کننده علم بودن دانشگاه‏ها را مورد توجه قرار می‏ دهند و همواره بیانات ایشان را سرلوحه تمامی امور آموزشی و پژوهشی خود می‏ کنند.

دهقانی اظهار داشت: همچنین هسته اصلی تصمیم‏ گیری ‏های مهم و کلان پژوهشی کشور در وزارتخانه ‏های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر اساس منویات معظم له است.

وی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با اساتید و اعضاء هیأت علمی دانشگاه‏ های کشور که در ماه مبارک رمضان سال جاری انجام شد؛ دغدغه‏ های مهم ذهنی خود را تبدیل مصرف‏ کنندگی علم به تولیدکنندگی علم و همچنین مرجعیت علمی کشور دانستند و به پژوهشگران و دانشگاهیان کشور قویاً توصیه کردند که در این زمینه کوشا باشند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تاکید کرد: گزارش زیر از نمودها و اثرات توجه دانشمندان کشور به بیانات ایشان در خصوص «مسأله تولیدکنندگی علم» و همچنین «مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران» است.

وی افزود: بررسی و تحلیل جدیدترین داده ‏های استخراج شده از پایگاه استنادی وب‏گاه علم (WOS) در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی در خصوص تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران حاکی از عملکرد منحصر به فرد پژوهشگران و دانشمندان ایرانی در نیمه نخست سال جاری میلادی است.

دهقانی یادآور شد: نگاهی به آخرین داده‏ های مستخرج از معتبرترین پایگاه استنادی جهان (ISI) بیانگر آن است که جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست تولید علم را در جهان اسلام کسب کرده و بیش از ۲۲ درصد از کل تولیدات علمی کشورهای اسلامی را به خود اختصاص داده است.

وی گفت: همچنین جمهوری اسلامی ایران با ثبت بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ مدرک در پایگاه استنادی ISI توانست برای نخستین بار، در زمره ۱۵ کشور برتر دنیا از منظر تولید علم قرار گیرد.

*سهم کشورهای برتر اسلامی از نظر تولید علم در نیمه نخست سال ۲۰۱۸

سرپرست ISC گفت: بررسی داده ‏های نمودار بالا که از پایگاه WOS استخراج شده؛ حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران با ۲۲.۳ درصد، بیشترین سهم تولیدات علمی را در میان کشورهای اسلامی از آن خود کرده است.

وی افزود: ترکیه، عربستان سعودی، مالزی و مصر به ترتیب با ۱۶.۲ درصد، ۸.۴ درصد، ۷.۸ درصد و ۷.۵ درصد درصد جایگاه‏ های دوم تا پنجم را کسب کرده‏ اند.

دهقانی گفت: نگاهی به نمودار بالا حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران با اختلاف قابل ملاحظه‏ ای نسبت به ترکیه و عربستان سعودی جایگاه نخست را در میان ۵۷ کشور اسلامی از نظر تولید علم در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی به خود اختصاص داده است.

۲۰ کشور برتر دنیا از نظر تولید علم در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸

وی گفت: ۲۰ کشور برتر جهان از نظر تولید علم در نمودار بالا دیده می‏ شود. بررسی داده‏ های مندرج در این نمودار، که از پایگاه استنادی WOS استخراج شده است، حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار توانسته است با ثبت بیش از ۲۵۵۰۰ مدرک در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۸ جزء ۱۵ کشور برتر جهان از نظر میزان تولید علم قرار گیرد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار داشت: پس از ایران کشورهای روسیه، سویس، سوئد، ترکیه و لهستان جایگاه‏ های شانزدهم تا بیستم را کسب کرده‏ اند. کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، انگلستان، آلمان.و هند نیز به ترتیب با ۳۲۲۰۲۰، ۲۱۶۸۹۳، ۸۳۳۲۲، ۷۴۲۱۹ و ۵۴۷۶۴ مدرک نمایه شده در WOS توانسته‏ اند جایگاه‏ های نخست تا پنجم جهان را به خود اختصاص دهند.

سهم قلمروهای پژوهشی برتر جمهوری اسلامی ایران از نظر تولید علم در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۸

وی افزود: دانشمندان مهندسی، شیمی و علم مواد بیشترین سهم را در تولید علم در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ داشته اند. داده‏ های نمودار بالا ۱۰ قلمرو پژوهشی برتر جمهوری اسلامی را نشان‏ می‏ دهد. دانشمندان این ۱۰ قلمرو بیشترین سهم را تولید علم کشور و همچنین کسب افتخارات مذکور داشته‏ اند.

دهقانی اظهار داشت: مجموع سهم ۴ قلمرو پژوهشی مهندسی، شیمی، علم مواد و فیزیک؛ ۵۳.۸ درصد است. به بیان دیگر؛ دانشمندان قلمروهای پژوهشی مذکور بیش از ۵۰ درصد کل تولیدات علمی کشور را در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص داده‏ اند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطرنشان کرد: از سوی دیگر سهم تولیدات علمی ۱۰ حوزه پژوهشی نخست که در نمودار بالا دیده می‏ شود ۸۰.۶ درصد است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۳۸۶۸۳۲۲:۳۷:۱۵ ۱۳۹۷/۴/۲۶
چقدر می شود با آمار به راحتی ذهن ها را از مسیر واقعی دور کرد برادر دهقانی تولید علم نوشتن چند مقاله سطحی و غیرکاربردی نیست تولید علم باید خروجی داشته باشد نه نوشتن چند مقاله که یا ارجاعات نداره و یا ارجاعاتش بسیار کم هستش تولید علم خروجی اش یا باید فیزیکی باشه که تولید کالا کنه یا غیر فیریکی که شامل راهبردها و راه حل ها در حوزه های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و علوم پایه است که آن هم با شاخصهایش مشخص می شه که این مقالات و این راهبردها کارا و موثر و علمی و عملی بوده یا نه. برادر محمد جواد دهقانی میزان ارجاعات به مقالات مهمه نه تولید مقالات بشدت سطحی که جز خاک خوردن در قفسه ها جایی دیگری نداره
ناشناس۴۳۸۸۴۰۰۰:۳۵:۴۰ ۱۳۹۷/۴/۲۷
وقتی این علم در مدیریت کشور استفاده نمی شود اول هم که باشیم وضع کشور همین هست.
ناشناس۴۳۸۹۹۲۰۷:۰۵:۵۰ ۱۳۹۷/۴/۲۷
این همه توضیح دادید، لطفا کمی در مورد فایده این همه تولید مدرک isi هم توضیح دهید. می توانیم چیز خاصی از اینها تولید کنیم یا به جایی برسیم؟ یا در یک سیکل معیوب تعریف شده توسط دیگران قرار گرفته ایم؟
احمد۴۳۹۰۰۱۰۷:۲۲:۴۱ ۱۳۹۷/۴/۲۷
آمار استفاده از این علوم رو هم پخش کنید ببینیم چقدرش رو خودمون استفاده میکنیم
بیگی29۴۳۹۱۵۵۰۹:۲۹:۵۱ ۱۳۹۷/۴/۲۷
اگر اینطور است چرا برای آب خوردن هم باید تکنولوژی وارد کنیم؟در مهندسی معکوس قادر نیستیم کمترین تغییرات انجام دهیم؟شاید در جهت اشتباه به تولید علم میپردازیم.....
ناشناس۴۳۹۲۷۲۱۱:۰۴:۳۸ ۱۳۹۷/۴/۲۷
حالا كه چي چه فايد
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

آخرین عناوین