در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛ نعمتی: محال ممکن است برق وزارت نیرو هم قطع شود/ با یک عذرخواهی وزیر مشکل راحت‌تر حل می‌شود

گروه اقتصادی الف،   3970425050 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع بررسی خاموشی های اخیر برق در کشور برگزار شد.

نعمتی: محال ممکن است برق وزارت نیرو هم قطع شود/ با یک عذرخواهی وزیر مشکل راحت‌تر حل می‌شود

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ بررسی خاموشی های اخیر برق در کشور موضوع گفت‌وگوی ویژه خبری 24 تیر ماه بود که با حضور بهروز نعمتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و آرش کردی مدیر عامل شرکت توانیر برگزار شد.

آرش کردی مدیر عامل شرکت توانیر در ابتدای برنامه با اشاره به قطعی چند روز گذشته برق در کشور اظهار کرد: قطعی برق گذرا است و امیدواریم با مدیریت مصرف مردم و تمهیدات مسئولان هرچه زودتر حل شود؛ این قطعی برق و تداوم آن ربط مستقیم به وضعیت دما دارد.

وی ادامه داد: منابع ما برای تامین برق در فصول مختلف سال متفاوت است.ما در سال های اخیر با روند رو به رشد مصرف برق مواجه بودیم. سال هایی بوده که رشد اقتصادی منفی بوده، اما رشد مصرف برقِ شش درصدی را داشتیم. در روزهای تابستان علیرغم ظرفیت ها، تلاش داریم نیروگاه های برق آبی را بیش از قبل به کار بگیریم. سال قبل تا 9 هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاه ها استفاده شد، اما امسال به خاطر مشکلات جوی، این ظرفیت به 5 هزار مگاوات کاهش پیدا کرده است.

۹۵ درصد انرژی ما از سوخت‌های فسیلی به دست می‌آید

مدیر عامل شرکت توانیر ادامه داد: 95 درصد انرژی ما از طریق سوخت های فسیلی به دست می‌آید و تنها پنج درصد باقی مانده از نیروگاه های برق آبی است، در واقع این انرژی را ذخیره می کنیم برای ایام تابستان و پیک مصرف. با این حال در بهترین حالت تنها می توانیم بین پنج تا شش هزار مگاوات از این نیروگا ها استفاده کنیم. ما امیدواریم این قطعی ها با توجه به شرایط جوی و گرمی هوا تا دو هفته آینده حل شود. قطعی ها به گرما و دما ربط دارد، به ازای هر درجه حرارت در کل کشور چیزی در حدود ۱۵۰۰ مگاوات به مصرف برق اضافه می شود.

در ادامه برنامه بهروز نعمتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: اصلی ترین مشکل ما بحث مدیریت است. در برخی دوران ها حدود ۴۲هزار مگاوات برق تولید شده، اما از سال ۸۲ به این سمت چیزی حدود 12 هزار مگاوات به این ظرفیت اضافه کردیم و در پنج سال اخیر پنج هزار مگاوات، آن هم با سرمایه گذاری بخش خصوصی، پس نتیجه می گیریم مدیریت دولتی ایراد دارد.

در کشور حداقل ۱۷ درصد هدر روی برق داریم

وی افزود: ما باید به سمت انرژی های نوین برویم؛ چرا تا کنون نرفتیم. ایران کشور پر مصرفی است. اما هر بار حرف زده شد گفتند پنل داریم و ... اما اتفاقی نیفتاد. این سرمایه هنگفت ما در حال نابود شدن است. متعدد سدهای ما هستند که هنوز به بهره برداری نرسیده اند. سدی داریم که از سال چهل و هفت بنا شده ولی کار نکرده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به میزان مصرف برق در کشور ادامه داد: گزارش ها حاکی است که در کشور حداقل ۱۷ درصد هدر روی برق داریم. در بحث کاهش تلفات برق، مدیریت درست نشده است. مسئولان بدانند مردم نباید ضرر سو مدیریت ما را بدهند. حق این است که برق مشترک پر مصرف قطع شود، ساده ترین کار در اینجا قطع برق مجموعه های تولیدی است.

نعمتی ادامه داد: هر زمانی که وارد بحث خصوصی سازی شدیم، به مشکل خوردیم چون رویه کار مشخص نیست. همین الان خود توانیر دولتی است یا خصوصی؟ شما می گویید صد درصد دولتی هستیم، اما رفتار شما شرکتی و خصوصی است. واقعیت این است مجموعه توانیر خصولتی است؛ نه دولتی است و نه خصوصی. دوستان حرکت کنند و دولت به عنوان احداث سد و نیروگاه و ... همه را به مردم بسپارد و خود ناظر باشد.

قطعی‌ ها به دلیل وضعیت جوی است

 آرش کردی مدیر عامل شرکت توانیر در ادامه برنامه گفت: صنعت برق سال پیش ،پیک ۵۵ هزار و ۴۴۱ مگاوات را تامین کرد. 9 هزار و چهارصد مگاوات مورد نیاز را برق آبی ها تامین کردند که امسال بیش از پنج هزار مگاوات نتوانستیم از آنها بگیریم. ما از سال قبل 2 هزار مگاوات نیروگاه اضافه کردیم، به هر حال قطعی‌ ها به خاطر وضعیت جوی است که ما را بسیار دچار نقصان کرده و ما از سال قبل در بحث نزولات آسمانی کاهش داشتیم.

وی افزود: اطلاعات آقای نعمتی برای پنج سال قبل است، در سال ۹۲ تلفات ما ۱۷ درصد بود و کار ویژه انجام شد و این اعداد و ارقام رسید به ده و شش دهم درصد تلفات در بخش توزیع برق.

مدیر عامل شرکت توانیر ادامه داد: ما مشوق های بسیاری به مجموعه های تولیدی می دهیم که مصرف خود را درست کنند و صرفه جویی کنیم. ما دنبال این هستیم بی آسیب به همه مردم با ارائه همین مشوق ها، به بیست تا سی درصد کاهش مصرف در خانوارها برسیم.

کردی با اشاره به بحث خصوصی سازی شرکت ها اظهار کرد: خصوصی سازی در بخش برق، مطابق اصل ۴۴ بوده است. اکنون شصت درصد نیروگاه ها توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است. در انرژی تجدیدپذیر، صد در صد بخش خصوصی سرمایه گذاری می کند. این را بگویم که ما در دولت یازدهم هفت هزار مگاوات نیروگاه وارد شبکه کردیم.

با یک عذرخواهی وزیر مشکل خیلی راحت‌تر حل می‌شود

نعمتی عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه متاسفانه نتوانستیم وضعیت را مدیریت کنیم، لذا فشار به مردم وارد می‌شود گفت: واقعیت را نمی‌بینیم، با یک عذرخواهی وزیر مشکل خیلی راحت‌تر حل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مگر می‌توان به مردم گفت مصرف نکنید اظهار کرد: محال ممکن است برق وزارت نیرو قطع شود، این چیزی که فقط برای مردم وجود دارد و برای ما نیست، لذا صداقت وجود ندارد.

نعمتی با اشاره به اینکه در کمیسیون انرژی نسبت به موضوعات مرتبط با انرژی و نفت زحمات خوبی کشیده شده است، افزود: دولت باید بر مبنای حکم پیشنهاداتش را به مجلس ارائه دهد، اما این حکم از سوی دولت نیامده است، وضعیت کاملا مشخص است و از قبل برنامه ریزی باید صورت می‌گرفت چرا هرگاه موضوع را نمی‌توانیم مدیریت کنیم به مردم فشار می‌آوریم.

حمیدرضا صالحی عضو هیئت مدیره سندیکای برق ایران طی تماس زنده تلفنی با اشاره به اینکه صفر تا صد تولید، توزیع و انتقال برق به صورت کامل در کشور انجام می‌شود خاطرنشان کرد: صنعت برق صنعتی زیرساختی و زمان‌بر است، متاسفانه به مسئله اقتصاد برق توجه نشده است.

صالحی با اشاره به اینکه دولت‌ها باید سرمایه گذاری دولت قبلی را برداشت کنند عنوان کرد: از سال ۸۴ به بعد مابه‌التفاوت قیمت تجهیزات تمام شده برق را فراموش کردیم، این در حالی است که در قانون حمایت از صنعت برق مقرر شده است تا هر سال این مابه التفاوت در بودجه لحاظ شود.

در سال‌هایی که رشد اقتصادی منفی بود، صنعت برق رشد ۵ درصدی داشت

کردی مدیر عامل شرکت توانیر در ادامه برنامه با اشاره به اینکه در سال‌هایی که رشد اقتصادی منفی بود صنعت برق رشد ۵ درصدی داشت گفت: نیازمند ایجاد نگرش جدید هستیم، باید درست مصرف کردن را در پیش بگیریم لذا، کشور‌های پیشرفته الگوی صحیح درست مصرف کردن را در پیش گرفته اند.

وی گفت: سعی شده برنامه زمانبندی دقیق‌تر شود و اطلاع رسانی به صورت دقیق صورت بگیرد، اگر در جای کمبود و نقصان است ما به آن رسیدگی می‌کنیم.

مدیر عامل شرکت توانیر اظهار کرد: باید تدابیر لازم بابت محدودیت‌ها ایجاد شود، وابستگی زندگی مردم به صنعت برق غیر قابل انکار است، در ابتدای انقلاب با ۳۶ میلیون جمعیت، ظرفیت نصب شده ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات بود، اما امروز جمعیت ۸۰ میلیون نفر شده است، در حالی که ظرفیت نصب شده ما بیش از ده برابر است یعنی ۷۸ هزار مگا وات ظرفیت نصب شده نیروگاهی داریم.

وی با اشاره به اینکه میزان انرژی مصرف شده قابل مقایسه با گذشته نیست افزود: اگر امروز بنده به عنوان مسئول صنعت برق، دوستانمان در مجلس به عنوان قانون گذار و دوستانمان در دولت به دیدگاه واحد در صنعت برق نرسیم این خدمت حیاتی دچار مخاطره می‌شود.

مدیر عامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه ناترازی در منابع و مصارف مالی صنعت برق داریم که باید آن را رفع و رجوع کنیم افزود: ۱۰ سال است که هیچگونه خاموشی در شبکه نداشتیم، اولین دستگاهی که مصرف را مدیریت می‌کند وزارت نیرو است، لذا ادارات و نهاد‌های اصلی وزارت نیرو اولین جایی است که قبل از ابلاغ بخشنامه دولت مکلف بودن تا در مصرف خود مدیریت کنند.

کردی تصریح کرد: ما در کل حامل‌های انرژی دچار بد مصرفی هستیم و این مسئله از نهاد دولت تا کل آحاد جامعه را در بر می‌گیرد، امسال حرکت ویژه صورت گرفت و تدابیر ویژه را برای ادارات آغاز کردیم لذا مصرف ادارات باید ۱۰ درصد کاهش پیدا کند به طوری که اگر این امر محقق نشود جریمه در نظر گرفته می‌شود.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه واردات داریم، اما صادرات صفر است گفت:: ماه هفت هزار مگاوات نیروگاه در حال توسعه داریم لذا مدیریت مصرف به این دلیل است که خدایی نکرده شبکه دچار فروپاشی منطقه‌ای نشود.

دیدگاه کاربران

امیر۴۳۵۸۶۶۰۹:۴۷:۴۷ ۱۳۹۷/۴/۲۵
اقای وزیر فرمودندمقرون به صرفه نیست که برای کسری برق سالانه میلیاردها تومان هزینه شود پس برای بقیه وزارتخانه ها ازجمله وزارت راه برای جاده سازی وشهرداریها با توجه به قیمت زمین برای ساختن پارک نیز مقرون به صرفه نخواهد بود .این چه استدلالیست که وزیر دارد وظیفه وزارت نیرو تامین برق مردم است ومردمی که با یک پنکه یا یک کولر سرمیکنند چه گناهی کرده اند که با خاموشی مواجه شوند تا مجتمع هایی که کلا کولر گازی های متعدد برای هر واحد دارد
ناشناس۴۳۶۳۹۶۱۴:۴۷:۵۳ ۱۳۹۷/۴/۲۵
چشمتان روشن شما با سایر دوستان وکیل الدوله این اوضاع را درست کردید
ناشناس۴۳۵۹۰۱۱۰:۱۸:۵۱ ۱۳۹۷/۴/۲۵
محال ممکن است
رضا۴۳۵۹۲۵۱۰:۳۳:۲۳ ۱۳۹۷/۴/۲۵
اونی که باید عذر خواهی کند شما نمایندگان عوام گرا هستید که با فریز کردن افزایش قیمت برق مانع توسعه این صنعت شدید تا خودتان در انتخابات رای بیاورید.هزینه هر خدماتی را باید مصرف کنندگان و به نسبت میزان مصرف پرداخت کنند و دادن یارانه کار خلافی است که اقتصاد را به لجن می کشد.متوسط مصرف برق در ایران سه برابر اروپاست چون مفت است من وقتی در خارج کشور کلید برق را روشن می کنم با یاد اوری قبض برق تنم به لرزه می افتد این رمز پیشرفت کشورهای پیشرفته است.
گاری۴۳۵۹۳۲۱۰:۳۷:۴۸ ۱۳۹۷/۴/۲۵
طرح ساعت کار را تغییر دادن مشکلی حل کرده ؟ 6 صبح مردها هم به سختی به محل کار میرسند چه برسد به زنان . ساعت 14 ادارات تهران را تعطیل کنید خوبه ؟؟؟؟ طرحهای موفق دولتهای قبلی را انجام بدیم رومون نمیشه ؟؟// به نظر خیلیها 8 صبح تا 14 رضایت بخش است و مفید خواهد بود . مشکلات عصبی و روانی طرح برای خانواده ها را بررسی نکرده اید چرا ؟ یک مرد یا زن ساعت 5 صبح منزل خود و خانواده را به امان خدا رها کند و برود اداره آیا ارباب رجوع 6 صبح به اداره ای مراجعه کرده طی این طرح ؟؟؟؟ خدا قوت
ناشناس۴۳۵۹۶۴۱۱:۰۲:۳۴ ۱۳۹۷/۴/۲۵
توسعه و ایجاد زیرساخت های لازم صنعتی برای آبرسانی و برق رسانی که چند ماهه بوجود نمی آید و نیازمند برنامه ریزی و کار اجرایی دقیق و پرحوصله است که همه تبعات آن هم در نظر گرفته شود از آنجایی که وزیر جدید از حدود آبان ماه به وزارت نیرو است که زمان مسئولیت ایشان کمتر از یک سال می شود به تبع عذرخواهی شخصی ایشان یک عذرخواهی نمادین است که مشکلی را از مردم حل نمی کند مناسب است در این مشکل بوجود آمده بیشتر به فکر چاره کار و مدیریت درست بحران (مانند مدیریت مصرف) و برنامه ریزی دقیق آتی بود چون به صرف پاس کاری و آدرس غلط دادن و مقصر شناختن نادقیق برخی افراد و نهادها مشکل مردم نه تنها حل نمی شود بلکه بخاطر سردرگمی بیشتر هم خواهد شد چنانچه برای مثال آیا بهتر نبود آقای نعمتی به عنوان یک نماینده کمیسیون تخصصی مجلس سئوالات دقیق تر و فنی تری از آقای کردی به عنوان مدیر عامل توانیر در همین جلسه مطرح می کردند که دوره مسئولیت چند ساله ایشان به عنوان یکی از مدیران ارشد برق رسانی در وزارت نیرو بسی بیشتر از وزیر نیرو کنونی است و لاغیر. بدیهی است برخورد دقیق کارشناسانه با روحیه مشارکت جویی بالا و مثبت برای شناخت و حل به موقع مشکلات مردم چیزی است که به شدت در این برهه زمانی موجبات همکاری متقابل مردم را نیز برای مواردی مانند مدیریت مصرف آب و برق در برخواهد داشت.
ناشناس۴۳۵۹۸۰۱۱:۰۸:۳۹ ۱۳۹۷/۴/۲۵
نمیدونم چرا از این ظرفیت عظیم نقدینگی برای پروژه های ملی استفاده نمیشه . کافیه از طرح هایی مثل ایجاد نیروگاه های خورشیدی کوچک روی بام ساختمان ها حمایت بشه میشه با فروش اوراق مشارکت در مدت زمان تنها شش ماه نیروگاه خورشیدی ساخت و بعد سهام ان ها در بورس اوراق بهادار عرضه کرد . میشه برق رو به کشورهای همسایه صادر کرد . میشه قرارداد تامین انرژی با اروپا بندیم و از طریق ترکیه برق خورشیدی به اروپا صادر کنیم . یک نیروگاه خورشیدی راحت 30 سال عمر مفید داره با کمترین هزینه نگهداری و استهلاک .
ناشناس۴۳۶۱۷۷۱۲:۵۴:۲۳ ۱۳۹۷/۴/۲۵
انرژی خورشیدی یکی از گرانترین و کم راندمان ترین نوع استحصال انرژی است و فقط تاجران ذینفع آنرا تبلیغ می کنند یا کسانی که آگاهی کاملی به موضوع ندارند. آیا میدانید کشورهای صنعتی چند درصد برق خود را از انرژی هسته ای و چند درصد از انرژی خورشیدی تامین می کنند؟ جواب این سئوال گویای همه چیز است. برای مثال 75 درصد برق فرانسه از انرژی هسته ای است.
سید علی حجازی۴۳۵۹۸۴۱۱:۱۰:۴۴ ۱۳۹۷/۴/۲۵
باسلام خدمت ،قای بهروز نعمتی عضو محترم کمیسیون انرژی مجلس شورای خاطر مبارک تان هست به همت و همراه با دکتر عبدی نماینده اسبق محترم مجلس خرم آباد لرستان خدمتتان رسیدم و پروژه ام را که تبدیل موتورهای هوایی به زمینی است برایتان توضیح دادم و شما هم از طریق های دیگر صحبت کردید اما نشان به آن نشان که از ما خبر بگیرید و اگر محقق میشد پروژه من قطعا این مشکلات قطعی برق را نداشتم با کمتر می داشتیم ومشکلات دیگری که محل بیانش اینجا نیست و اینکه من به وزارت نیرو مراجعه کرده ام حقا هم مدیریت و هم پرسنل متخصص و مسئولین با آغوش باز و سعه صدر پذیرا ی من بوده اند افسوس که سرمایه گذار ریسک پذیر و تا حدودی جهادی پیدا نشد اگر بخواهید بنده دوست دارم به نحوی اوضاع جور شود و می شود و منافع این پروژه عظیم می تواند در اختیار کمیته امام بنیاد مستضعفان, آموزش پروش و ایضا مردم قرار داد حالا اگر هم این گو و این میدان و بنده در خدمتم بسمه الله سید علی حجازی مدیر سابق (بازنشسته )مهندسی ساخت و تولید قطعات موتورهای هوایی و مدیر پروژه طراحی تظلم کیفیت با یک عالمه تجریه که با مدرک ارائه می شود ) منتظر جواب در همین صفحه رسانه ای نماینده مادام العمر قلبی این ملت و مملکت اسلامی آقای توکلی )
ناشناس۴۳۶۰۶۵۱۱:۵۳:۳۹ ۱۳۹۷/۴/۲۵
برنامه ریزی و آینده نگری نیست. عذرخواهی کسی میکنه که شعور داره و میفهمه که اشتباه شده.
ناشناس۴۳۶۰۷۴۱۱:۵۹:۲۵ ۱۳۹۷/۴/۲۵
کم کردن برق آبی و برق فسیلی و جلوگیری از برق هسته ای و ترویج برق خورشیدی مشکلی اساسی و جدی برای تامین انرژی و گران شدن آن در آینده است. مسئولین تحقیق کنند و دچار تبلیغ زدگی نشوند.
ناشناس۴۳۶۳۳۷۱۴:۲۱:۳۵ ۱۳۹۷/۴/۲۵
مصرف ماهیانه یک خانواده 4 نفره باکولر ابی 50 کیلوات ساعت وباکولر گازی 90کیلوات ساعت است تعرفه فعلی برق تا مصرف 300 کیلوات ساعت زیر قیمت تمام شده است ویارانه برق میگیرند من موافق استفاده کولر گازی در ایران هستم بعلت کم ابی وریز گرد اما باید قیمت تمام شده این مصارف اخذ شوند نه اینکه همه تشویق به ان شوند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

    آخرین عناوین