فرار مالیاتی 35 تا 40 هزار میلیارد تومانی در کشور

گروه اقتصادی الف،   3970420191

معاون پژوهش سازمان امور مالیاتی از وجود فرار مالیاتی 35 تا 40 هزار میلیارد تومانی در کشور خبر داد و گفت: 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها و وزارت کشور پرداخت می‌شود.

به گزارش فارس، احمد زمانی عصر امروز در جمع خبرنگاران با تشریح وضعیت هزینه‌کرد درآمدهای مالیاتی در کشور اظهار کرد: 3درصد از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها و وزارت کشور به صورت متمرکز و غیرمتمرکز پرداخت و یک درصد نیز صرف طرح تحول سلامت می‌شود.

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و امور بین‌الملل سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه سال پیش 18 هزار میلیارد تومان به شهرداری‌ها و 4 هزار و 300 میلیارد تومان به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پرداخت شد، گفت: بخش قابل توجهی هم صرف امور عمرانی می‌شود و درصد کارمندان بستگی به حساب‌های بودجه‌ای دارد و آنچه مسلم است بخش اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای و یا در واقع هزینه‌های عمرانی با مابقی بودجه دولت منهای عمرانی صرف پرداخت جاری می‌شود که یک بخش حقوق کارمندان و یک بخش هم شامل هزینه‌های اداری دولت است.

وی با اشاره به اینکه الان سهم هزینه‌های جاری و حقوق کارکنان در کشور بالاتر از سهم هزینه‌های عمرانی است؛ گفت: مشکل اینجاست وقتی که درآمدهای دولت کم می‌شود به لحاظ محدودیت منابع ما باید از هزینه عمرانی کسر کنیم.

زمانی با بیان اینکه مالیات دو کارکرد توزیع درآمدی دارد که یکی کارکرد توزیع درآمد و یکی باز توزیع درآمد است؛ گفت: کارکرد توزیع درآمد زمانی است که ما می‌گوییم؛ کسی که فعالیت اقتصادی کرده درآمد دارد؛ کسی که درآمد بیشتری دارد؛ پس باید مالیات بیشتری بپردازد در واقع یک توزیع درآمد در آنجا انجام می‌شود و میزان درآمد به اصطلاح قابل تصرف اشخاص پس از مالیات نسبت به قبل از کسر مالیات تفاوت دارد.

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و امور بین‌الملل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه اثر باز توزیع این است که دولت پول و درآمد خود را صرف هزینه‌هایی می‌کند که ممکن است بحث یارانه باشد که در این قسمت بخش اعظمی در همین مرحله باز توزیع را شامل می‌شود ( مثلا کارمندی که در یک منطقه بد آب و هواست از باز توزیع استفاده کرده است).

وی درباره فرار مالیاتی نیز گفت: ما هم در بخش اشخاص حقوقی و هم مشاغل و هم در برخی از فعالیت‌های ثبت نشده یا کارت بازرگانی فرار مالیاتی داریم؛ که حدود 35 تا 40 هزار میلیارد تومان برآورد شده که البته طی چند سال گذشته بخشی از آن از طریق کنترل کارت‌های بازرگانی و کنترل شرکت‌های سوری و اطلاعاتی که از شرکت‌های سوری به دست آوردیم؛ کنترل شده و بر همین اساس نسبت فرار مالیاتی نسبت به پرداخت کم است.

زمانی گفت: ما اعتقاد داریم باید مودیان مالیاتی خوش حساب را تشویق کرد و کسی که تمکین نمی‌کند باید از ابزار قانونی استفاده کرده و مالیات را وصول کنیم.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین