سیف:کاهش تورم در ۴۰ سال اخیر بی‎سابقه است/ احتمال توقف پرداخت ازر به کالاهای غیرضرور

گروه اقتصادی الف،   3970329107 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه با توجه به ذخایر ارزی قابل اعتماد و تراز مثبت تجاری هیچ‌گونه نگرانی از بابت تامین ارز برای نیاز‌های واقعی وجود ندارد،گفت: البته در صورت افزایش محدودیت‌ها، ارز برای ورود کالاهایی که اولویت ندارند، اختصاص نخواهد یافت.

سیف:کاهش تورم در ۴۰ سال اخیر بی‎سابقه است/ احتمال توقف پرداخت ازر به کالاهای غیرضرور

به گزارش تسنیم، ولی الله سیف در بیست و هشتمین همایش سیاست های پولی و ارزی با تاکید بر این که با استفاده از سازوکار فعلی قادر خواهیم بود در هر شرایطی منابع ارزی را به نیازهای دارای اولویت به شکل بهینه تخصیص دهیم گفت: البته در صورت افزایش محدودیت‌ها، ارز برای ورود کالاهایی که اولویت ندارند، اختصاص نخواهد یافت و در این باره هماهنگی و سازگاری میان سیاست‌های ارزی و تجاری پیش‌شرط اساسی توفیق سیاست‌های اخیر در حوزه بازار ارز خواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی همینطور به تلاطمات بازار ارز در اواخر سال گذشته و ابتدای امسال اشاره کرد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد ریشه نوسانات ارزی را باید عمدتاً در انتظارات شکل گرفته ناشی از آینده روابط مالی و اقتصادی بین‌المللی کشور جستجو کرد.
وی در تشریح اقدامات بانک مرکزی درباره تعدیل نرخ ارز گفت: با مدیریت انتظارات و حذف فعالیت‌های سفته‌بازانه، تمهیدات مناسبی اتخاذ شد که مهمترین آنها رویکرد جدید به بازار ارز با هدف مدیریت تقاضای ارز و پاسخگویی به متقاضیان واقعی (واردکنندگان) است.

سیف الزامی شدن ثبت سفارش را برای همه محصولات وارداتی، اصلاح مقررات ارز تخصیصی بابت خرید خدمات از خارج، طراحی و راه‌اندازی سامانه «نظام یکپارچه معاملات ارزی» (نیما)، تدوین مقررات مربوط به چگونگی برگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به چرخه اقتصاد و بازنگری مقررات فعالیت صرافی‌ها را بخش دیگری از اقدامات بانک مرکزی در رویکرد جدید توصیف کرد. رئیس کل بانک مرکزی گفت: در حال حاضر با راه‌اندازی سامانه نیما، ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در اختیار واردکنندگان رسمی قرار می‌گیرد که این موضوع بستر مناسبی را برای پاسخگویی به نیاز واقعی ارز و مقابله با قاچاق فراهم کرده است.

وی تصریح کرد: سامانه نیما ضمن حذف واسطه‌ها بین صادرکنندگان و واردکنندگان، از خروج بدون بازگشت سرمایه‌های کلان و تامین مالی قاچاق کالا به کشور جلوگیری می‌کند. به گفته این مقام مسئول بانک مرکزی با هدف ثبات‌بخشی به بازار طلا و ارز، در اواخر سال 1396 طرح پیش‌فروش سکه را در سه مرحله مختلف اجرا کرد که طی مراحل مختلف مجموعاً 7.6 میلیون قطعه سکه طلا در سررسیدهای مختلف زمانی (یک‌ماهه الی 2 ساله) پیش فروش شد.

وی اقدام بانک مرکزی را در بازارسازی اوراق گواهی پیش‌خرید سکه در بورس اوراق بهادار گام مهم دیگری به منظور اثربخشی بیشتر این طرح در ایجاد ثبات در بازار طلا و ارز عنوان کرد و گفت: معامله‌پذیری اوراق گواهی پیش‌خرید سکه به دلیل ابزارسازی در بازار طلا و همچنین هموارسازی عرضه سکه، به تعمیق بازار طلا و نیز تقویت ثبات در این بازار منجر خواهد شد، علاوه بر این نقدپذیری اوراق گواهی پیش‌خرید سکه و نیز قابلیت نگهداری سکه خریداری شده به صورت اوراق بهادار و حذف مخاطرات امنیتی نگهداری سکه طلا به صورت فیزیکی، مزایای قابل توجهی را برای هموطنان عزیز به همراه دارد.

رئیس شورای پول و اعتبار با یادآوری ثبات قیمت ها و رشد اقتصادی دو سال گذشته گفت: در سال 96 برای دومین سال متوالی، نرخ تورم به عنوان معیاری از متوسط رشد هزینه‌های‌ خانوار در محدوده تک‌رقمی قرار گرفت و متوسط رشد دوازده‌ماهه شاخص قیمت بهای کالاها و خدمات مصرفی در سال‌های 1395 و 1396 به ترتیب معادل 9 و 9.6 درصد بود؛ عملکردی که در تاریخ اقتصادی چهار دهه گذشته کشور بی‌سابقه بوده است.

به گفته متولی نظام بانکی نقدینگی در سال 1396 با رشدی معادل 22.1 درصد نسبت به پایان سال 1395 به 1530 هزار میلیارد تومان رسید که این رشد در مقایسه با رشد دوره مشابه سال 1395 (23.2 درصد)، 1.1 واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: بر اساس ارقام مقدماتی در پایان سال 1396، پایه پولی با رشدی معادل 19.1 درصد نسبت به پایان سال 1395 به 214 هزار میلیارد تومان رسید که مهمترین عامل فزاینده رشد پایه پولی در سال گذشته مطالبات بانک مرکزی از بانکها بود که سهمی معادل 17.4 واحد درصد در رشد پایه پولی این سال داشت.

سیف ادامه داد: ضریب فزاینده نقدینگی نیز در این سال با 2.5 درصد افزایش نسبت به پایان سال 1395 به 7.144 رسید که بررسی مولفه‌های اثرگذار بر ضریب فزاینده نقدینگی موید آن است که ظرفیت رشد نقدینگی از محل رشد ضریب فزاینده به دلیل پایین بودن نسبت ذخایر اضافی به کل سپرده‌ها، کاهش نرخ سپرده قانونی در سطح الزامات قانونی موجود و نیز پیشرفت‌های حاصل شده در زمینه توسعه کمی و کیفی بانکداری الکترونیک در سال‌های اخیر که به کاهش قابل ملاحظه میل نقدینه‌خواهی مردم منجر و در عمل رشد نقدینگی عمدتاً متکی به تحولات پایه پولی شده است.

بخش دیگری از سخنان رئیس کل بانک مرکزی به تسهیلات پرداختی، شبکه بانکی کشور طی سال 1396 اختصاص داشت که آن را بالغ بر 614 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده به بخش‌های مختلف اقتصادی اعلام و تاکید کرد این میزان نسبت به رقم سال 1395 به میزان 12 درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی اولویت اصلی سیاست‌های اعتباری را تامین مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و عمدتاً با هدف بهره‌برداری از ظرفیت‌های خالی اقتصاد استوار دانست و گفت: 62 درصد از تسهیلات پرداخت‌شده در این سال صرف تامین مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی شد، رویکردی که با قوت بیشتری در بخش صنعت و معدن دنبال شد؛ به گونه‌ای که از مجموع تسهیلات پرداخت شده در این بخش، 83.6 درصد سرمایه در گردش واحدهای صنعتی و معدنی بوده است.

رئیس شورای پول واعتبار خاطرنشان کرد: برآوردهای مقدماتی نشان می دهد تولید ناخالص داخلی در سال 1396 نسبت به سال قبل از آن رشد 3.7 درصدی را تجربه کرد که نکته حائز اهمیت این است که میزان رشد ارزش افزوده بخش‌های کشاورزی، صنایع و معادن و خدمات به مراتب بیش‌تر از بخش نفت در این سال بود که به تبع آن موجب تحقق رشد بالاتر "تولید ناخالص داخلی بدون نفت" (معادل 6.4 درصد) در سال 1396 شد.

وی یادآور شد: بر همین اساس رشد اقتصادی سال گذشته در مقایسه با عملکرد سال 1395 به مراتب متوازن‌تر و فراگیرتر بود، همچنین ارزش افزوده بخش ساختمان که طی سال‌های 95-1391 متاثر از رکود حاکم بر وضعیت ساخت و ساز با کاهش مداوم در عملکرد مواجه بود، در این سال از رشد مثبت 2.1 درصدی برخوردار شد.

به گفته آقای سیف ارزش افزوده بخش صنعت در سال 1396 معادل 5.3 درصد رشد داشت، ضمن آن که در این سال "شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی" نیز - با در اختیار داشتن سهمی در حدود 70 درصد از ارزش افزوده بخش صنعت- از رشدی معادل 5.5 درصد نسبت به سال قبل از آن برخوردار بود و از مجموع 24 رشته فعالیت صنعتی در این دوره، 17 رشته فعالیت (با ضریب اهمیت95.4 درصد) بهبود عملکرد و رشد مثبت را تجربه کرد.

رئیس کل بانک مرکزی بخشِ عمده­ای از دستاوردهای اقتصادی سال‌های اخیر را مرهون همراهی و شکل گیری هماهنگی میان مجموعه سیاستگذاران اقتصادی در اتخاذ سیاست‌های سازگار پولی و مالی ارزیابی کرد و گفت: ثبات اقتصادی ایجاد شده بعد از شروع به کار دولت یازدهم، این فرصت را فراهم آورد تا ضعف‌ها و مشکلات ساختاری اقتصاد شناسایی و سیاست‌های پولی و مالی در هماهنگی بیشتری میان دولت و بانک مرکزی طراحی و اجرا شوند.

وی تلاش مجموعه سیاستگذاران اقتصادی کشور را تقویت سیاست‌های حمایت‌گرایانه، روند رو به بهبود رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور برشمرد و گفت: نظام بانکی طی سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به مقوله تولید داشته و حسب اقتضائات و شرایط موجود، اقدامات قابل توجهی را در این باره انجام داد که در این زمینه اجرای "طرح تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط (SMEs)" در سال‌های 96-1395، "حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار و فراگیر در قالب آئین‌نامه اجرایی بندهای (الف) و (ب) تبصره (18) قانون بودجه سال 1396 با همراهی شبکه بانکی" و نیز "مشارکت نظام بانکی در اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار درمناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی" در سال گذشته را می توان برشمرد.

سیف ادامه داد: از دیگر سیاست‌های مهم اتخاذ شده در سال‌های اخیر، حمایت نظام بانکی از تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان با هدف توسعه ظرفیت‌های تولیدی مبتنی بر فناوری‌های نوین و صنایع دارای فناوری پیشرفته (High-Tech) بوده است به طوری که در سال 1396 بالغ بر 3750 میلیارد تومان تسهیلات به حدود 1700 شرکت‌ دانش بنیان از سوی شبکه بانکی پرداخت شد که این طرح‌های حمایتی کماکان در سالجاری نیز تداوم دارد که انتظار می­رود با توجه به آثار و نتایج مثبت آنها در توسعه تولید و ایجاد اشتغال، امسال نیز شاهد تحقق بیشتر اهداف مورد نظرباشیم.

وی از دیگر اقدامات بانک مرکزی را در بخش مسکن یادآور شد و گفت: مجموعه اقدامات و سیاست‌هایی که از ابتدای دولت یازدهم تاکنون با هدف کمک به تقویت قدرت خرید مسکن خانوارها و نیز رونق تولید این بخش انجام شد را می توان در قالب 4 محور کلی "معرفی‌ ابزارهای جدید مالی"، "افزایش سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن"، "کاهش نرخ سود تسهیلات‌ صندوق‌های پس‌انداز مسکن" و "کمک به تقویت منابع مالی بانک مسکن" بیان کرد و آن را زمینه ساز کمک به رونق این بخش و تامین مالی خرید مسکن گروه‌های هدف و خانوارهای فاقد مسکن (یا همان خانه‌ اولی‌ها) دانست.

رئیس شورای پول و اعتبار از جمله اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی را نیز پیگیری اهداف حمایتی دولت نظیر خرید تضمینی محصولات راهبردی کشاورزی از محل منابع نظام بانکی و امهال تسهیلات اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی خسارت‌دیده در این بخش عنوان کرد.

وی در عین حال "تعمیق بازار بین‌بانکی و کمک به رفع مشکلات نقدینگی کوتاه‌مدت بانک‌ها"، "بازنگری نرخ‌های سود بانکی در چارچوب مصوبات شورای پول و اعتبار"، "ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی"، "همکاری با وزارت امور اقتصادی و دارایی در زمینه ساماندهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت و انتقال معاملات ثانویه اوراق بدهی دولت (سخاب) به بازار سرمایه"، نسبت به کاهش هزینه تامین مالی را از جمله اقدامات بانک مرکزی برای اصلاح رقابت ناسالم میان بانکها و کاهش نرخ سود اعلام کرد.

بخش دیگری از سخنان آقای سیف به خروج آمریکا از برجام اختصاص داشت.

وی تاکید کرد: پس از عهدشکنی و خروج یکجانبه آمریکا از برجام، اجرای قراردادها و توافقات مالی به پایبندی و ارائه تضمین ازجانب دیگر طرف‌های برجام بستگی دارد که در این باره بانک مرکزی سعی می‌کند با همکاری طرف‌های باقیمانده در برجام، زمینه اجرای برنامه‌های تدوین شده در زمینه‌های مالی و بانکی را فرآهم آورد.

رئیس کل بانک مرکزی در عین حال بهره‌مندی از مزایای گشایش‌های ایجاد شده را علاوه بر توسعه همکاری‌های بین‌المللی مستلزم بازنگری در ترتیبات اقتصادی داخلی، اجرای اصلاحات ساختاری و نیازمند انطباق فعالیت شبکه بانکی کشور با استانداردهای بین‌المللی دانست.

وی از اجرای مقدمات اصلاحات ساختاری در نظام بانکی در پنج سال گذشته خبر داد و گفت: در طرح جامع اصلاح نظام بانکی با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط، اصلاح ترازنامه نهادهای مالی، بهبود نسبت‌های نظارتی، تقویت جریان نقد بانک‌ها، رفع انجماد دارایی و کمک به افزایش سرمایه بانک‌ها پیگیری شد.

سیف ساماندهی و انتظام بخشی فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز را که سهمی حدود 25 درصد کل سپرده‌های شبکه بانکی در اختیار داشتند و منشا ایجاد مخاطرات و آسیب‌های جدی در بازار پول و ثبات اقتصادی کشور بودند را نیز یادآور شد و تاکید کرد: در حال حاضر موسسه اعتباری غیرمجاز فعالی در کشور وجود ندارد.

رئیس کل بانک مرکزی از تلاش برای به‌ روزرسانی استانداردها، قوانین و مقررات برای رفع شکاف گسترده میان استانداردهای مالی حاکم بر بانک‌های ایران و استانداردهای بین‌المللی گفت و تصریح کرد: بانک مرکزی مقرر کرد صورت‌های مالی همه بانک‌ها براساس استاندارد گزارش‌‌گری مالی بین‌المللی تنظیم شود و حسابرسان بانک‌ها نیز موظف شدند صورت‌های مالی را بر اساس این استانداردها، بررسی و تایید کنند.

وی همینطور در چارچوب جلوگیری از جرائم مالی، از ارتقای چارچوب مبارزه با پول‌شویی با بهبود دستورالعمل‌ها و خط‌ مشی‌های شناسایی دقیق مشتری گفت و خاطرنشان کرد: امروز راهبرد بانک مرکزی در خصوص شبکه بانکی، بهبود مولفه‌های واسطه‌گری مالی بانکها از طریق توجه به اصول مطرح شده در استانداردهای بین‌المللی و اجرای آنهاست.

سیف گفت: افزایش نسبت کفایت سرمایه، بهبود مدیریت انواع ریسک‌های حوزه پولی و بانکی به خصوص ریسک‌های اعتباری،‌ نقدینگی و عملیاتی، رعایت اصول حرفه‌‌ای حاکمیت شرکتی و همچنین تشکیل واحدهای رعایت در بانک‌ها از جمله مهمترین مولفه‌های راهبردی بانک مرکزی در شبکه بانکی است.

وی نتیجه گیری کرد: منافع حاصل از این اقدامات اصلاحی برای اقتصاد ملی، متناسب با میزان پیشرفت‌هایی بوده که طی این مدت در هر یک از موارد فوق بدست آمده است اگرچه که آهنگ اجرای این اصلاحات در برخی از حوزه‌های پولی و بانکی با ضرورت‌های اقتصاد ملی متناسب نبوده است.

رئیس کل بانک مرکزی در تشریح این بخش از سخنانش گفت: برغم تلاش‌های صورت‌گرفته در جهت کاهش رشد پایه پولی و نقدینگی، همچنان رشد بالای کل‌های پولی را شاهد هستیم که تهدیدی برای حفظ و پایداری تورم تک‌رقمی و همچنین خطری برای ثبات مالی است.

وی رشد نقدینگی را در سال‌های گذشته عمدتاً نشات گرفته از رشد پایه پولی و بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی را مهم‌ترین عامل رشد پایه پولی طی سال‌های گذشته ارزیابی کرد و گفت: حل مشکلات ساختاری بانک‌ها در قالب اجرای برنامه اصلاح نظام بانکی راه‌کاری اصولی، جهت ساماندهی و انتظام‌بخشی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی و نیز متناسب کردن نرخ سود اسمی با نرخ تورم تک‌رقمی و پایدار است.

سیف همینطور یکی از حوزه‌های معطل مانده ای که کندی سرعت اصلاحات نظام بانکی را سبب می شود، به‌روزرسانی قوانین و مقررات بانکی کشور خواند و گفت: در این حوزه نیاز است تا ظرفیت‌های نظارتی بانک مرکزی متناسب با پیشرفت‌های دیگر در بخش مالی توسعه یابد تا خطر بی‌ثباتی مالی در بلندمدت کاهش یابد، بنابراین دستگاه‌های اجرایی کشور ضمن همکاری با بانک مرکزی، باید مشارکت بیشتری در اجرای اصلاحات نظام بانکی که تضمین‌کننده ثبات و رفاه اقتصادی است، داشته باشند که تدبیر اخیر در ایجاد شورای عالی هماهنگی اقتصادی که با هدف هم‌سو ساختن فعالیت‌های قوای سه‌گانه تشکیل شده است می‌تواند با ایجاد هماهنگی میان همه ارکان حاکمیت، اصلاحات ساختاری را تسریع کند.

وی در پایان سخنانش با تاکید بر این که در شرایط کنونی اقتصاد کشور، خبرگان اقتصادی و اصحاب رسانه رسالت مهمی در زمینه تبیین صحیح وضعیت موجود و شکل دهی انتظارات سازنده برای آحاد اقتصادی بر عهده دارند گفت: شناخت این واقعیت و حفظ انسجام ملی کمک می­کند تا کارشکنی های قدرت‌های استکباری علیه کشور خنثی و با یاری خداوند و به مدد پشتیبانی و حمایت مردم عزیزمان، با اقتدار، شرایط کنونی را پشت سر گذاریم.

دیدگاه کاربران

سعید۳۹۳۰۵۰۱۱:۱۳:۵۹ ۱۳۹۷/۳/۲۹
کارشکنی های قدرت‌های استکباری؟؟؟ مشکل اصلی کشور مدیران بی عرضه و بی انگیزه مثل شماست زودتر بروید لطفا
amin۳۹۳۵۵۵۱۴:۱۳:۴۳ ۱۳۹۷/۳/۲۹
دقیقا درست است اماااااااااااااااا دلیل ضعف تعزیرات برای جلوگیری بیش از اندازه نامعقول در چیست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۳۹۳۰۵۱۱۱:۱۴:۰۸ ۱۳۹۷/۳/۲۹
برای کاهش نرخ تورم (روی کاغذ!) باید به شما جایزه داد.
ناشناس۳۹۳۴۴۸۱۳:۳۷:۲۲ ۱۳۹۷/۳/۲۹
قیمت های بازار حبابه یا روانیه :)
ناشناس۳۹۳۰۵۷۱۱:۱۶:۰۳ ۱۳۹۷/۳/۲۹
آقای سیف سنگ پای قزوین بدم خدمتتتون؟
امیر۳۹۳۰۶۳۱۱:۱۸:۰۷ ۱۳۹۷/۳/۲۹
آقای سیف خیلی راحت دروغ میگویید .
ناشناس۳۹۳۰۷۷۱۱:۲۶:۲۶ ۱۳۹۷/۳/۲۹
اینها روی دولت احمدی نژاد رو هم سفید کردند
ناشناس۳۹۳۸۹۹۱۶:۱۹:۵۰ ۱۳۹۷/۳/۲۹
پراید از هشت و نیم میلیون شد 20 تومان
ناشناس۳۹۳۱۰۷۱۱:۴۱:۴۳ ۱۳۹۷/۳/۲۹
رکود و تورم واقعی و سقوط ارزش پول ملی در مقطع کنونی، در کل تاریخ ایران بی سابقه است آقای رئیس!!!
ناشناس۳۹۳۱۲۰۱۱:۴۵:۱۶ ۱۳۹۷/۳/۲۹
آقای سیف مطمنی خوبی برادر توان نگه داشتن قیمت ثابت یک ظرف ماست برای دو روز ندارید
ناشناس۳۹۳۱۳۲۱۱:۴۸:۳۸ ۱۳۹۷/۳/۲۹
از قبل عید تا حالا قیمتها دوبرابر شده من که سواد ندارم شما بفرمایید چطوری تورم کم شده
ناشناس۳۹۳۱۳۷۱۱:۵۱:۴۷ ۱۳۹۷/۳/۲۹
چقدرروداری تواخه
ناشناس۳۹۳۱۴۵۱۱:۵۴:۰۶ ۱۳۹۷/۳/۲۹
آمار ساختگی شما با دروغ درست نمی شه ، از پفک 500 که شده 1000 هم بپرسی می بینی تورم یعنی چه
ناشناس۳۹۳۲۰۳۱۲:۱۳:۴۴ ۱۳۹۷/۳/۲۹
تورم نسبت به گذشته خوب بوده ولی نسبت به جهان عقب هستیم باید حداقل زیر 5 درصد برسد و اگر به 2 برسد عالی است
ناشناس۳۹۳۹۷۴۱۷:۰۲:۲۰ ۱۳۹۷/۳/۲۹
اگه دوست داری به آقای سیف بگم کلا تورم رو صفر کنه!!!! باور کن ازش بر میاد. کاری نداره که، یک صفر گنده میکشه وسط یک کاغذ و به همین راحتی تورم صفر شد...
ناشناس۳۹۳۲۱۱۱۲:۱۵:۲۸ ۱۳۹۷/۳/۲۹
مرسی!!!! آقای سیف سرتو از تو برف بیار بیرون ببین جامعه چه خبره! گرونی نفس مردم رو بریده اونوقت جنابعالی افاضه فیض می فرمایید؟؟؟؟؟؟
بیگی29۳۹۳۲۵۵۱۲:۲۴:۳۸ ۱۳۹۷/۳/۲۹
آقای صیف،تازگی گوشت خریده اید یا میآورند دم منزل؟میدانید کیلویی چند است؟از لوازم و ابزار صنعتی که بکار شما نمی آید نباید هم خبر داشته باشید.....
ناشناس۳۹۳۲۵۹۱۲:۲۶:۰۰ ۱۳۹۷/۳/۲۹
رییس بانک مرکزی مریخ !!!!
ناروسینه۳۹۳۲۶۶۱۲:۲۷:۲۵ ۱۳۹۷/۳/۲۹
از قیمت خونه و کرایه منزل چه خبر؟
ناشناس۳۹۳۳۳۰۱۲:۵۱:۴۴ ۱۳۹۷/۳/۲۹
مجلس دقیقا کجاست و چرا اجازه میدن یه دروغگو به این راحتی با آبروی یه کشور و نظام اسلامی اینطوری بازی کنه
ناشناس۳۹۳۳۳۴۱۲:۵۲:۰۴ ۱۳۹۷/۳/۲۹
تورم مردم را بیچاره کرده این آقا مثل این که در فضا زندگی می کنه؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۳۹۳۴۲۳۱۳:۲۹:۳۹ ۱۳۹۷/۳/۲۹
از جناب آقای توکلی خواهشمندیم به عنوان دیده بان عدالت و شفافیت در اسرع وقت طرحی را پایه ریزی کنند که اظهارات خلاف واقع مسئولان کشور به فراخور هر رده و جایگاهی جرم انگاری شود و قابل تعقیب قضایی و کیفری شود. تا اعتماد عمومی به اظهارات مسئولین کشور بازگردد و هر کسی جرات نکند هرچه می خواهد بگوید بعد از ایجاد التهاب در جامعه، تکذیب و توضیح و تشریح و تفسیر و ... کند.
ناشناس۳۹۳۴۳۲۱۳:۳۱:۲۲ ۱۳۹۷/۳/۲۹
ببینید این آقایان چگونه مردم را به سخره گرفته اند. خدا پدر احمدی نژاد را بیامرزد.
ناشناس۳۹۳۴۶۳۱۳:۴۵:۲۳ ۱۳۹۷/۳/۲۹
اه بی خیال بابا ! داریم زیر بار گرانی له می شیم
ناشناس۳۹۳۴۷۱۱۳:۵۰:۰۰ ۱۳۹۷/۳/۲۹
من متوجه شدم مشکل اساسی از کجا هستش و چرا مسئولین این جملات رو میگن ، مشکل از اونجا هستش اونها تو یه کشور دیگه زندگی میکنن ما هم تو این کشور وگر نه مگر میشه تو این کشور زندگی کرد و این حرفها رو زد ؟؟؟؟؟؟
ناشناس۳۹۳۵۱۵۱۴:۰۰:۱۴ ۱۳۹۷/۳/۲۹
آقای سیف بدون تعارف دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس! بسه دیگه با این آمار بی خود! بد نیست با واقعیت جامعه هم روبه رو بشید و از نزدیک درد و دل مردم را بشنوید و اوضاع را ببینید و اگر تمایل داشتید کمی هم بچشید
ناشناس۳۹۳۵۶۲۱۴:۱۵:۳۳ ۱۳۹۷/۳/۲۹
تورم در شش ماه گذشته داره به 100 نزدیک میشه یعنی ارزش پول ملی نصف شده
ناشناس۳۹۳۶۸۷۱۵:۰۰:۵۴ ۱۳۹۷/۳/۲۹
طنز سال ! ملت رو بدبخت کردین با اون گفتار درمانی و شیب ملایم و سپس شیب تندتان. ای کاش زودتر دولتتان به پایان رسد
صفدر۳۹۳۷۱۳۱۵:۱۱:۳۴ ۱۳۹۷/۳/۲۹
آقایون که خودشون نمی رن خرید
ناشناس۳۹۳۷۲۹۱۵:۱۹:۲۵ ۱۳۹۷/۳/۲۹
فرمول محاسبه تورم را عوض کردند و ادعا میکنند تورم کم شده است! مسکن، خودرو، لوازم خانگی ، لوازم یدکی، ویزیت پزشک، خواروبار و... همه افزایش 50-100 درصدی و بیشتر یافته اند! در لیست محاسبه احتمالا فقط نان باقی مانده است!
ناشناس۳۹۳۷۴۵۱۵:۲۳:۳۴ ۱۳۹۷/۳/۲۹
لطفا با انتشار این اخبار دروغ با روح و روان ملت بازی نکنید.
حميد۳۹۳۸۲۲۱۵:۵۲:۰۵ ۱۳۹۷/۳/۲۹
حضرت استاد تورم 80 درصده الان. حس می کنید؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  4. و ناگهان اخلاق!

  5. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  6. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  7. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  8. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  11. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  12. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  13. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  14. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  15. فریب نخوریم! 

  16. دبی؛ چند روز پس از سیل

  17. تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت جالب زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

  18. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  19. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین