اندیکشده بروکینگز: دو جنگ راه انداختیم که هر دو به نفع تهران شد/ عراق را در «سینی نقره‌ای» به ایران پیشکش کردیم

گروه جهان الف،   3970307051 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
اندیکشده بروکینگز: دو جنگ راه انداختیم که هر دو به نفع تهران شد/ عراق را در «سینی نقره‌ای» به ایران پیشکش کردیم

اندیشکده بروکینگز در تحلیلی به قلم بروس ریدل نوشت: رابرت گیتس وزیر سابق دفاع آمریکا در کتاب خاطرات خود، یک خاطره به یادماندنی از دیدارش با ملک عبدالله پادشاه سابق عربستان در سال 2007 نقل کرده است. در این دیدار پادشاه عربستان از سیاست های ایران اعتراض کرده و درصدد این بود که آمریکا را به یک حمله نظامی تمام عیار فراتر از تاسیسات هسته ای ایران تحریک کند. وی در این کتاب تعریف می کند که من از این اظهارات عصبانی شدم زیرا که پادشاه عربستان می خواست امریکا فرزندان خود را به جنگ با ایران بفرستند فکر کرده که ما سربازان مزدور آن ها هستیم چنان که گویی برای انجام این کار سربازان آمریکایی توسط دولت های خاورمیانه خریدنی هستند.

به گزارش انتخاب، در ادامه این تحلیل آمده است: وی در بخش دیگر خاطرات خود به دو جنگ گذشته آمریکا در منطقه اشاره می کند. گیتس بر این تاکید کرد که هیچ کسی نباید آمریکا را وارد جنگ دیگری کند که در خدمت منافع کشورهای منطقه است. وی در این مسئله معتقد است که خونسردی خود را از دست دادم و با عصبانیت به وی واکنش نشان دادم.

بروس ریدل در این یادداشت بر این تاکید می کند که احتیاط نشانه ضعف نیست بلکه مبتنی بر عقلانیت و منطق است. جنگ همیشه دارای پیامدهای ناخواسته ای است که برای جلوگیری از آن ارزش از دست دادن خونسردی را دارد. متاسفانه ما در گذشته به صدای آژیر جنگ در خاورمیانه گوش داده ایم و همواره زمینه شروع جنگ یکسان بوده است. آن ها با این فرض که جنگ علیه کشور X می تواند زمینه ایجاد خاورمیانه مرفه، صلح و بدون تروریسم ایجاد می کند جنگ را آغاز کرده اند. در حالی که دو جنگ گذشته تنها به نفع ایران بوده است و زمینه افزایش قدرت این کشور را فراهم کرده است.

برای نمونه در سال 1982 آریل شارون وزیر دفاع اسرائیل بر این تاکید کرد با حمله اسرائیل به لبنان می تواند زمینه نابودی جنبش های فلسطینی، خروج سوریه از لبنان، قدرت یابی دولت مسیحی مارونی و زمینه صلح لبنان همانند اردن با اسرائیل را فراهم کند اما در عوض ما شاهد این بودیم که اسرائیل در بیروت گرفتار شد و دولت مسیحی پس از بمب گذاری و کشته شدن رهبرش سقوط کرد و سفارت آمریکا در این کشور دوبار بمب گذاری شد و سربازخانه دریای ایالات متحده ویران شد. در نهایت رئیس جمهور رونالد ریگان این پروژه را رها کرد. ایرانی که قبلا تحت حمله عراق منزوی شده بود توانست زمینه تاسیس حزب الله را ایجاد کند. پس از دو دهه اکنون حزب الله توانست به طور کامل اسرائیل را از جنوب لبنان بیرون براند و هیمنه ارتش اسرائیل را در جنوب لبنان تخریب کند. علاوه بر این اکنون ایران در سوریه و لبنان به بازیگر قدرتمند تر از گذشته تبدیل شده است.

دیگر در سال 2003 احمد چلبی رهبر اپوزیسیون عراق بر این تاکید کرد که اگر آمریکا به عراق حمله کند مورد استقبال مردم عراق قرار می گیرد و زمینه ایجاد صلح عراق با اسرائیل را فراهم می کند و علاوه بر آن درهای تغییر حکومت دمشق و تهران را باز می کند. اما این فاجعه دیگری را ایجاد کرد که آمریکا درگیر جنگی شده است که هنوز نمی تواند از آن رهایی پیدا کند و علاوه بر این که هیچ صلحی هم بین اسرائیل و عراق شکل نگرفت. در عوض ایران به یک بازیگر برجسته در ساختار داخلی عراق تبدیل شد. سعودی ها بر این تاکید کردند که تهاجم آمریکا به عراق و سرنگونی صدام حسین؛ عراق را در یک سینی نقره ای تقدیم ایران کرد. ایران به قدرت برجسته در عراق تبدیل شد و این بار سعودی ها هشدار داده بودند که آمریکا با جنگ علیه صدام؛ عراق را در یک سینی نقره ای به ایران پیشکش کردند و زمینه توسعه نفوذ ایران در هلال بارور را فراهم کرد. ایران با استفاده زیرکانه از کارت های بازی خود توانست بخش بزرگی از اهداف خود برای کسب هژمونی منطقه ای را در طی سال 1982 و 2003 را تامین کند.

تصمیم دونالد ترامپ در خروج آمریکا از برجام زمینه خشنودی دولت های سعودی و اسرائیل را فراهم کرد و آن ها حداقل خواهان تغییر رفتار ایران از طریق زور و حداکثر تغییر حکومت ایران هستند. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی هر دو در حال حاضر خواهان انجام کار بیشتری از نابودی توافق هسته ای هستند. آن ها هر دو اکنون در جنگ داخلی سوریه و یمن با ایران و متحدانش درگیر هستند. درس های نشست سال 2007 گیتس با ملک عبدالله می تواند با وضعیت امروز مشابه باشد. اگر امروز در دولت کسانی بیش از حد مشتاق هستند تا آمریکا را به مسیر تخیلات خود سوق دهند مردم آمریکا باید هوشیار باشند و خونسردی خود را از ( شروع جنگ دیگر) از دست بدهند. بنابراین تصمیم دولت ترامپ برای خروج از برجام می تواند مسیر فاجعه آمیز حوادث سال 1982 و 2003 را هموار کند.

دیدگاه کاربران

علیرضا۳۶۲۸۷۵۱۱:۵۹:۰۸ ۱۳۹۷/۳/۷
این نظرات و اطلاعیه های هدفمند که هر از چند گاهی از سوی امریکائیهامطرح می شود نباید ما را به عنوان برنده تحولات جلوه بدهدو نباید ما را مغرور کند. به عبارت دیگر تکرار چنین ادعاهایی از سوی آمریکا این شائبه را در بین ملت و دولت عراق ایجاد می کند که آنها مستعمره ایران شده اند و وجود چنینن نگرشی در بین عراقیها یک ایران ستیزی جدی را در بین بخش بزرگی از ملت و دولت عراق که به استقلال کشور خود علاقمندبوده و شاید هم خطوط سیاسی متفاوتی از ما را دنبال می کنند ،ایجاد خواهد کرد . بنابراین بسیار لازم است که دولت مردان ایران با برخورد منطقی با این نوع ادعاها نوع همکاری خود با عراق را به صورت منطقی اطلاع رسانی کنند.
محمد۳۶۳۳۹۲۱۷:۰۷:۲۸ ۱۳۹۷/۳/۷
اندیکشده فلان: دو جنگ راه انداختیم که هر دو به نفع تهران شد. خوب این واضحا تفسیر و مصداق آیه " و مکروا و مکر الله و الله خیر الماکرین " است.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

پربحث‌های دیروز

    پربحث‌های هفته

    1. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

    2. روسفیدی «هنیه»

    3. فرار رو به جلوی نتانیاهو در واکنش به پاسخ ایران/ «بی بی»: حملات ایران را دفع‌کردیم

    4. موج نخست موشک‌های بالستیک ایران به اراضی اشغالی شلیک شد

    5. پایان جلسۀ شورای امنیت بدون صدور قطعنامه

    6. سفیر ایران به وزارت خارجه فرانسه دعوت شد

    7. مشاهده پهپاد شلیک شده به سمت رژیم صهیونیستی در کرمانشاه

    8. واکنش انگلیس به حمله پهپادی ایران علیه رژیم صهیونیستی

    9. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    10. آمریکا عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد  

    11. نتايج عمليات وعده صادق

    12. وزیر خارجه اردن: مسوولیت جلوگیری از افزایش تنش در منطقه برعهده اسرائیل است

    13. نیویورک‌تایمز: اسرائیل گزینه حمله تلافی‌جویانه به ایران را کنار گذاشته است

    14. اولین واکنش کاخ سفید به حمله هوایی ایران علیه رژیم صهیونیستی

    15. تماس تلفنی کامرون با امیرعبداللهیان؛ تاکید بر کاهش تنش‌ها

    16. فرانسه به حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل واکنش نشان داد

    آخرین عناوین