ثروتی: حرمت و جایگاه قانون از بین رفته است/ دولت به جای اجرای قانون علایق خود را اجرا می کند

گروه سیاسی الف،   3970225305 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در جلسه ماهانه دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره به فرمایش امام راحل خطاب به بنی صدر مبنی بر اینکه "قانون را قبول نداری غلط می کنی قانون تو را قبول ندارد" گفت: این جمله در فتنه سال ۸۸ نیز مطرح شد و برخی چون قانون را قبول نکردند در کشور فتنه ایجاد کردند.

 

موسی الرضا ثروتی با تاکید بر بحث قانون و قانون گرایی در کشور افزود: متاسفانه قانون در جامعه ما بسیار ضعیف شده و هیچ جایگاهی ندارد.

مشاور تنقیح قوانین د رمجلس شورای اسلامی با اشاره به سه دوره حضور خود در مجلس شورای اسلامی افزود: ظاهراً مجلس برای خود قانون وضع می کند اما دولت آنچه که دوست دارد، انجام می دهد.ولی با اشاره به نمونه های زیادی از قانون که در کشور اجرا نمی شود گفت: ده ها قانون وجود دارد که متاسفانه اجرایی نمی شود چرا که حرمت و جایگاه قانونن از بین رفته است.

وی برای نمونه به قوانین برنامه ششم توسعه، رفع موانع تولید، قانو ن مدیریت خدمات کشوری، برگزاری جلسات علنی دادگاه ها اشاره کرد و گفت: همچنین بسیاری از اصول قانون اساسی از جمله اصل ۲۰ این قانون که بر تساوی حقوق یکسان مردم تاکید دارد، اجرا نمی شود.

ثروتی با بیان اینکه بیش از ۵۰ هزار میلیارد پول قرض الحسنه در بانک ها وجود دارد، افزود: سوال این است که این پول ها به چه کسی داده می شود.آیا مجلس که یکی از وظایفش نظارت بر اجرای قانون است و قوه قضائیه که مسئول حسن اجرای قوانین است بدرستی کار خود را انجام می دهند؟ آیا از عملکرد سازمان بازرسی کل کشور راضی هستیم؟

نماینده سابق مجلس به اجرا نشدن قانون هدف مندی یارانه ها اشاره کرد و گفت: اینجانب در همان زمان به طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی گفتم که چرا قانون را اجرا نمی کنید که در جواب اعلام شذ رئیس جمهور نمی گذارد. ما در این زمینه هم چوب را خوردیم و هم پیاز را.

ثروتی سازمان بازرسی را دست شکسته نظام توصیف کرد و گفت: این سازمان وبال گردن شده و کاری انجام نمی دهد.

مشاور تنقیح قوانین د رمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوانین زیادی در خصوص شفافیت، عدالت و مبارزه با فساد اداری وجود دارد که متاسفانه اجرا نمی شود، به برخی از اصول قانون اساسی اشاره کرد و گفت: طبق این اصل هیچ‌کس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد. اما در حال حاضر رئیس جمهور و وزرا خلاف این اصل عمل می کنند و منافع مردم را پایمال می کنند.

وی با تاکید بر اینکه مجلسی نداریم که مسئولین را پاسخگو کند تصریح کرد: گاهی اوقات چنان مجلس و دولت دست در دست هم می گذارند و برای جلوگیری از فسا سد و مانع می شوند. طبق اصل ۶۷ قانون اساسی نمایندگان قسم یاد می کنند که در انجام‏ وظایف‏ وکالت‏، امانت‏ و تقوی‏ را رعایت‏ نمایند و همواره‏ به‏ استقلال‏ و اعتلای‏ کشور و حفظ حقوق‏ ملت‏ و خدمت‏ به‏ مردم‏ پایبند باشند. اینجانب قسم می خورم بالای ۸۰ درصد نمایندگان در صحن مجلس نمی دانند به چه رای می دهند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در همین زمینه به تصویب پالرمو در مجلس و ایراد شورای نگهبان بر آن اشاره کرد و گفت: تعهدات بین المللی باید ابتدا در مجلس مصوب و بعد توسط مسئولین اجرا شود اما در برخی از موارد قبل از تصویب قانون در مجلس مسئولین دولتی در خارج از کشور آن را امضا می کنند. در قضیه برجام مجلس کاره ای نبود. برجام امضا شد اما برای خالی نبودن عریضه مجلس ورود و ان را مصوب کرد.

ثروتی در همین زمینه با انتقاد از نگاه لیبرالیستی دولت گفت: مسئولین دولتی و مشاور اقتصادی رئیس جمهور علناً اعلام می کنند که تگاه لبرال دموکراسی دارند. اینجانب به آقای نوبخت سخنگوی دولت گفتم که شما هیچ اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارید.

مشاور تنقیح قوانین د رمجلس شورای اسلامی در همین زمینه به اصل ۷۱ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: مجلس طبق این اصل در عموم مسائل می تواند قانون وضع کند اما سوال این است که آیا این قوانین قابلیت اجرایی پیدا می کند؟

وی افزود: اصل ۷۶ قانون اساسی که بر تحقیق و تفحص مجلس تاکید دارد نیز به درستی اجرا نمی شود. سوال این است که قوه قضائیه کدام تحقیق و تفحص را به نتیجه رسانده است.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارشات تفریغ بودجه مبنی بر وجود شش یا هفت هزار تخلف در اجرای قانون بودجه گفت: سوال این است که قوه قضائیه چه کار می کند.

وی به ۱۵۰ هزار معوقات بانکی اشاره کرد و گفت: به جرات می توان گفت که بیشتر این تسهیلات با رشوه و پارتی بازی داده شد.

ثروتی در همین زمینه به موضوع FATF اشاره کرد و گفت: طیب نیا وزیر اقتصاد وقت دو سه سال قبل آن را امضا کرد آیا مجلس از این موضوع با خبر بود؟

مشاور تنقیح قوانین د رمجلس شورای اسلامی با اشاره به اصل ۱۱۰ قانون اساسی و تاکید این اصل بر حل‏ معضلات‏ نظام‏ که‏ از طرق‏ عادی‏ قابل‏ حل‏ نیست‏، از طریق‏ مجمع تشخیص‏ مصلحت‏ نظام‏، گفت: سوال این است جایگاه مجمع چیست و چقدر توانسته موفق عمل کند.

وی در پایان سخنان خود گفت: اینجانب شش ماه قبل از موضوع حقوق های نجومی به آقای نوبخت گفتم که طبق قانون شما باید به مددجویان کمیته امداد ۴۰۰ هزار تومان پرداخت کنید اما دولت ۵۰ هزار تئمان پرداخت می کرد و در حال حاضر در برنامه ششم توسعه این رقم ۲۰۰ هزار تومان است.

ثروتی با تقدیر و تشکر از نقش و عملکرد سازمان دیده بان شفافیت و عدالت در مبارزه با فساد و شفاف سازی گفت: امیدوارم این موسسه کارایی انجام دهد تا هزینه های اجرایی نشدن قانون بالا رود و مسئولین مجبور شوند قانون را اجرا کنند.