تخلف ۱۱۰ میلیونی در نمایشگاه کتاب

گروه فرهنگی الف،   3970218134

سخنگوی نمایشگاه کتاب از برخوردقاطع با یک شبکه که اعضای آن مبادرت به نقد کردن بیش از ۱۰۰میلیون تومان بن کتاب در ساعات غیرکاری این نمایشگاه بدون ارائه کتاب به مراجعه‌کنندگان کرده بودند،خبر داد.

همایون امیرزاده سخنگوی سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و رئیس هیات رسیدگی به تخلفات ناشران و نیز عضو شورای نظارت بر این نمایشگاه در جمع خبرنگاران در این خصوص گفت: ما امروز (سه‌شنبه ـ ۱۸ اردیبهشت ماه) با یک پدیده عجیب در نمایشگاه کتاب روبرو شدیم که در آن یک شبکه فعال در یک غرفه ۹ متری در روز پنجم فعالیت نمایشگاه و در فاصله ساعت ۸ شب تا ۵ صبح، اقدام به نقد کردن یکصد و ۱۰ میلیون تومان بن کتاب کرده بودند.

به گزارش مهر وی افزود: سامانه هوشمند رصد بن کارت‌های الکترونیک به سرعت در این مورد آلارم داد و با همکاری بانک عامل نمایشگاه کتاب، بلافاصله تمامی سیستم شبا از ساعت ۸ شب گذشته تا ۱۰ صبح امروز به طور موقت، مسدود و در عین حال با قاطعیت با این متخلفین برخورد شد.

به گفته سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران، این متخلفین که اقدام مربوطه را در یک غرفه ۹ متری انجام داده‌اند، به صورت شبکه‌ای و در چهار غرفه مبادرت به این کار می‌کردند و با ارتباطات شبکه‌ای که با همدیگر داشتند، موفق به نقد کردن این حجم از بن کتاب شده بودند.

امیرزاده همچنین اعلام کرد: اعضای این شبکه که عمدتاً بن‌ کارت‌های دانشجویی را نقد کرده بودند، پس از شناسایی و دستگیری به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی در پاسخ به سوالی درباره مشکلاتی که در ثبت سفارش‌های گمرکی برای ناشران خارجی شرکت‌کننده در این نمایشگاه پدید آمده است، گفت: از آنجایی که عمده کتاب‌هایی که وارد کشور می‌شود، از طریق نمایندگان ناشران خارجی به نمایشگاه می‌آید و خود ناشران در این رویداد حضور مستقیم ندارند، ما با مشکل ثبت سفارش برای کتاب‌های آنها مواجه هستیم.

این مقام مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با یادآوری قطع شدن حمایت‌های ارزی از ناشران خارجی از بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران به این طرف تصریح کرد: در آن دوره یعنی سال ۱۳۸۴، اعتباری معادل ۹ میلیون دلار برای حمایت ارزی از ناشران خارجی شرکت‌کننده در نمایشگاه کتاب از طریق موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب تهران تخصیص یافته بود، اما با ورود شورای رقابت و مصوبه هیات دولت، حمایت‌های ارزی به حمایت‌های ریالی تغییر پیدا کرد.

امیرزاده ادامه داد: اما اکنون و با وضعیتی که امنسال در بخش خارجی ناشران نمایشگاه کتاب با آن روبرو شدیم، ضرورت احیای حمایت‌های ارزی از این دسته از ناشران، دیگر بر کسی پوشیده نیست، چرا که به هر حال دانشگاه‌ها و موسسات علمی و تحقیقاتی ما نیازمند منابع مکتوب روز هستند و لذا ما فکر می‌کنیم در دوره بعدی نمایشگاه کتاب تهران، در این زمینه قدم‌های جدی‌تری برداشته شود.