رونمایی از اتاق جنگ آمریکا علیه ایران

گروه سیاسی الف،   3970213059 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

صدوسی‌ویکمین شماره نشریه خط حزب‌الله همزمان با فرارسیدن ولادت با سعادت حضرت مهدی(عج) همراه با مطلبی با عنوان «اتاق جنگ ایران کجاست؟» منتشر شد.

رونمایی از اتاق جنگ آمریکا علیه ایران

دوشنبه‌ی هفته‌ی جاری، رهبر انقلاب درباره‌ی «اتاق جنگ آمریکا» علیه ایران صحبت کرده و فرمودند: «دشمنان ما فهمیده‌اند و دانسته‌اند که در جنگ سخت نظامی طرْفی نخواهند بست... این را می‌دانند که اگر وارد درگیری و برخورد سخت و نظامی با ما بشوند، پایشان گیر می‌افتد. بله، به ما ضربه می‌زنند، امّا خودشان ممکن است چند برابر ضربه بخورند؛ این را فهمیده‌اند... امروز آنچه مطرح است برای دشمنان ما، جنگ اقتصادی است. اتاق جنگ آمریکا علیه ما عبارت است از وزارت خزانه‌داری آمریکا که همان وزارت اقتصاد و داراییشان است؛ آنجا اتاق جنگ با ما است.»(۱۳۹۷/۰۲/۱۰)

هشدار رهبرانقلاب:دوران بزن و دررو گذشته؛ بزنید،می‌خورید/آن که باید پایش قطع شود آمریکاست نه ایران؛خلیج فارس و غرب آسیا خانه ماست/بهترین راه مقابله با دشمن، حمایت از کالای ایرانی است

البته رهبر انقلاب، اولین بار، یازده سال پیش (سال ۸۶)، عبارت «جنگ اقتصادی» را مطرح کردند. ایشان در ابتدای آن سال با اشاره به برنامه‌های دشمن برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی‌ایران عنوان کردند: «من برنامه‌های استکبار جهانی علیه ملت ایران را در سه جمله خلاصه میکنم: اول، جنگ روانی؛ دوم، جنگ اقتصادی و سوم، مقابله با پیشرفت و اقتدار علمی.»(۱۳۸۶/۰۱/۰۱) چهار سال بعد، در سال ۱۳۹۰ نیز دراین‌باره چنین فرمودند: «همه‌ی شواهد نشان‌دهنده‌ی این است که دشمن امروز بر روی چند نقطه، تکیه‌ی اساسی دارد. از واضح‌ترین‌هایش انسان شروع کند، یکی مسئله‌ی اقتصاد است... به زانو درآوردن کشور از لحاظ اقتصاد، عقب راندن و پس راندن کشور در زمینه‌ی اقتصاد که منتهی بشود به فلج پایه‌های اقتصادی.»(۱۳۹۰/۰۳/۰۸) دو سال بعد از آن نیز، «سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی» را با هدف جلوگیری از حملات اقتصادی دشمن، به دستگاه‌های دولتی و حکومتی ابلاغ فرمودند. بعدتر، پیشنهاد تاسیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دردولت، به‌منظور اجرایی شدن سازوکارهای آن را نیز مطرح کردند.
 
اتاق عملیات جنگ اقتصادی آمریکا
دراین بین، آمریکایی‌ها برای آنکه بتوانند در «جنگ اقتصادی» دست برتر را به همراه داشته و سازوکارهای اجرایی آن را پیاده کنند، نیاز به یک "اتاق عملیات جنگ اقتصادی" داشتند. این اتاق جنگ از سه نهاد مهم تشکیل شده است. اولین نهاد که مهم‌ترین آن هست و نقش فرماندهی در جنگ اقتصادی را ایفا می‌کند، "وزارت خزانه‌داری آمریکا" است. ماموریت اصلی این بخش، شکل‌دهی ساختار تحریم‌های بانکی و غیربانکی، حفظ ساختار مذکور، اعمال تحریم‌های اقتصادی و در نهایت تنبیه افراد و نهادهایی است که از این تحریم‌ها تخلف می‌کنند. هدف اصلی وزارت خزانه‌داری، ایجاد فضای ناامن اقتصادی برای افراد و نهادهای هدف است. همان‌طور که دیوید کوهن (یکی از موثرترین چهره‌های وزارت‌ خزانه‌داری در زمان اوباما که معمار اصلی تحریم‌های ایران است) گفته است: "ما فضا را برای بازیگران نامشروع (دولت‌ها، تروریست‌ها یا مجرمان) بسیار سخت کرده‌ایم که خودشان را در اقتصاد مشروع پنهان کنند. این دلیلی است که شفافیت مالی (ساخت، حفاظت و تقویت آن) هسته‌ی اصلی ماموریت وزارت خزانه‌داری است."

نهاد مهم دیگر در اتاق فرماندهی جنگ اقتصادی، "وزارت خارجه‌ی آمریکا" است. ماموریت اصلی این نهاد همراه کردن بازیگران مهم خارجی در اعمال تحریم‌ها علیه ایران است. مسئولان وزارت خزانه‌داری از اصطلاح "دیپلماسی مالی" برای تبیین این وضعیت استفاده کردند؛ چراکه بخشی از اقدامات وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه‌ی آمریکا سفر به کشورهای مختلف طرف تجاری ایران و توجیه آن‌ها برای همراه شدن در اعمال تحریم‌ها بوده و هست. برای مشخص شدن ابعاد این موضوع، خوب است به گزارش بازوی نظارتی کنگره‌ی آمریکا اشاره کرد. این گزارش که در سال ۲۰۱۳ تهیه شده است، بیان می‌کند که وزارت خزانه‌داری با همکاری وزارت خارجه‌ی آمریکا در مدت دو سال، ۱۴۵ موسسه‌ی مالی را در شصت کشور جهان درباره‌ی تحریم ایران توجیه کردند و به‌طور ویژه به کشورهایی مانند امارات متحده‌ی عربی، که نقش مهمی‌ در تعاملات اقتصادی ایران دارد، سفر کرده و نظام مالی آن را برای اجرای تحریم‌ها توجیه کرده است. نهاد دیگر درگیر جنگ اقتصادی علیه ایران، سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) است. این نهاد تمرکز اصلی‌اش بر کشف روش‌های پیچیده‌ی دور زدن تحریم است. اطلاعاتی که از طرق جاسوسی و امنیتی به دست می‌آید، در اختیار وزارت خزانه‌داری قرار می‌گیرد تا توسط آن بررسی شود و برخوردهای لازم صورت گیرد.
 
اتاق عملیات جنگ اقتصادی ما کجاست؟
اما متاسفانه با همه‌ی توصیه‌هایی که رهبرانقلاب در این زمینه داشتند، و با همه‌ی اقداماتی که اتاق جنگ آمریکا علیه ایران انجام داد، آرایش اقتصادی کشور تغییر خاصی نسبت‌به گذشته نکرد. انتظار این بود که با توجه به جنگ اقتصادی، اقدامات مهمی‌ در راستای کاهش وابستگی به نظام اقتصادی جهان در ایران صورت گیرد که این مهم صورت نپذیرفت. حتی اقدامات پدافندی در مقابله با تحریم‌ها به‌کندی و در بیشتر موارد بعد از مشاهده شدن آثار تحریم‌ها صورت می‌پذیرفت. منظور از اقدامات پدافندی، کارهایی مانند کاهش استفاده از شبکه سوئیفت، یا پیگیری پیمان‌های پولی دوجانبه است که می‌تواند تا حد بسیار زیادی ضربه‌پذیری نظام بانکی ایران را نسبت‌به تحریم‌ها کاهش دهد. پیمان پولی هم هزینه‌ی اعمال تحریم را برای آمریکا افزایش می‌دهد و هم قدرت رصد و اشراف آن را به چالش می‌کشد.

با توضیحات فوق، واضح است که جنگ اقتصادی، یک واقعیت انکارنشدنی است و دشمن در حال طراحی و اجرای برنامه‌های مستمر برای افزایش فشار اقتصادی علیه ایران است تا بتواند مسائل باقی‌مانده‌ی خودش را با ایران حل کند. بنابراین در جنگ اقتصادی باید متناسب با جنگ، آرایش اقتصاد را شکل‌ داد. اما متاسفانه در اقتصاد کشور آرایش جنگی وجود ندارد. باید همه‌ی مسئولین و نخبگان کشور به این باور برسند که ریشه‌ی اصلی آسیب‌پذیری ما در جنگ اقتصادی، ‌ درونی است و تنها با تکیه به درون مرتفع می‌شود. کشوری که استعداد ساخت تجهیزات پیشرفته و بسیار پیچیده‌ی نظامی‌و هسته‌ای دارد، به‌راحتی می‌تواند مشکلات اقتصادی را حل کند. تنها نیاز به اراده و تمرکز بر ظرفیت‌های داخلی است.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۲۶۸۱۶۱۱:۳۵:۵۵ ۱۳۹۷/۲/۱۳
امید اتاق جنگ خزانه داری امریکا ، همین طیف اشرافی غربگرای داخلی است...
ناشناس۳۲۶۹۷۱۱۳:۵۴:۴۳ ۱۳۹۷/۲/۱۳
نه داداش. امید این اتاق به امثال دولت پاکدست هستش که منویات این اتاق رو مو به مو انجام داد و اقتصاد مملکت رو به ورطه نابودی کشاند.
ناشناس۳۲۶۸۱۷۱۱:۳۷:۲۲ ۱۳۹۷/۲/۱۳
این دولتمردان اعتدالی ،اصلا جنگ را قبول ندارند و با حسن نیت ، ابزارهای قدرت خودمان را سیمان کردند!
ناشناس۳۲۶۸۴۱۱۲:۰۶:۳۱ ۱۳۹۷/۲/۱۳
بانک مرکزی در زمینه پیمان مالی چند جانبه واقعا کند و ضعیف عمل کرده. میشه با کشورهای قوی جهان که وابستگی کمتری به امریکا دارند پیمان دو جانبه بست مثل برزیل ، هند ، ایتالیا ، اسپانیا ، لهستان ، ارژانتین ، کلمبیا ، الجزایر و ...
ناشناس۳۲۷۰۸۶۱۵:۲۷:۲۶ ۱۳۹۷/۲/۱۳
دوست عزیز این کشورهایی که گفتید همه نوچه ها وگوش بفرمان امریکا هستند خصوصا" لهستان
محمد۳۲۶۸۵۰۱۲:۱۷:۱۸ ۱۳۹۷/۲/۱۳
متاسفانه اغلب کشورهایی که مراوده اقتصادی با کشورما را دارند به دلایل زیر حاضر به مراوده اقتصادی مستقیم نمی شود. کشورهایی مثل هند که حاضرند با ما مراوده مستقم داشته باشند به ما در مقابل نفت روپیه می دهند که کشور دیگری حاضر به قبول این پولها نمی باشند. حتی بازرگانان هندی نیز درخواست دلار می کنند. آیا بازرگان ایرانی حاضر است به جای دلار در برابر صادرات ریال دریافت کند؟ تنها راه مقابله با تحریم های امریکا کار و تلاش مردم و خودداری از تجمل گرایی و محمتر فساد حکومتی است. که الان همه با هم وجود دارد. بیکاری واقعی جوانان و حتی کسانی که ظاهرا شغل دارند ولی کار نمی کنند زیاد است. تجمل گرایی از مسئولین شروع شده و به مدیران رسیده. فساد و بخور بخور هم که همه می دانند وجود دارد. تا اینها هست احتیاجی به حمله کشور خارجی به ما نیست
ناشناس۳۲۶۸۶۱۱۲:۲۰:۴۰ ۱۳۹۷/۲/۱۳
دلتون خوش است... دولت، فعلا با افتاب برجام خوش است و دنبال پروژه های خودش است.
ناشناس۳۲۶۸۸۹۱۲:۴۷:۱۲ ۱۳۹۷/۲/۱۳
قیمت سکه شد دو میلیون تومان فرمودی اطاق جنگ علیه ملت ایران کجا است امریکا یا در تهران خیابان فلسطین و میدان بهارستان
ناشناس۳۲۶۹۳۰۱۳:۱۹:۲۶ ۱۳۹۷/۲/۱۳
ایران زمانی می تونه در جنگ اقتصادی موفق بشه که به همه جوانان ایرانی اعتماد کنه
ناشناس۳۲۶۹۷۶۱۳:۵۸:۳۶ ۱۳۹۷/۲/۱۳
دوست عزیز این اتفاق هرگز نمی افتد در این مملکت فقط اعتماد به دلالان است
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  3. فرآیند بازگشت مالکیت زمین به حوزه علمیه امام خمینی در حال انجام است

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. کلید تحقق شعار سال ۱۴۰۳

  9. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  10. فرامرز اصلانی درگذشت

  11. علی‌ ضیاء و افتادن در باتلاقِ ابتذال!

  12. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  13. انتقام از پوتین؟

  14. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  15. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  16. سلبریتی‌ها چگونه با اعصاب مردم بازی می‌کنند؟

  17. رئیس سازمان برنامه و بودجه: تورم را وارد کانال ۲۰ درصد می کنیم/ تلاش برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی

  18. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  19. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  20. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  21. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  22. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  23. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  24. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

  25. رشد نقدینگی ۱۸ درصد کاهش یافت

آخرین عناوین