تاثیر مصرف میوه و سبزیجات بر روحیه و سلامت ذهن

گروه سلامت الف،   3970201055

دانشمندان دانشگاه اوتاگو در زلاندنو، با بررسی سبزی‌های خام و میوه‌ها، به این نتیجه رسیدند که این خوراکی‌ها به دلیل دارا بودن مواد مغذی "ضروری"، می‌توانند حال روحی افراد را خوب کرده و افسردگی را از آنها دور کنند. این محققان می‌گویند مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها به صورت خام، بسیار بهتر از پخته، کنسرو و یا فرآوری شده هستند.

به گزارش طبنا از دیلی میل، افرادی که میوه و انواع سبزی‌ها را خام می‌خورند، از نظر روانشناختی و سلامت ذهن، به مراتب بهتر از دیگران هستند. این افراد نگاه مثبت‌تری به زندگی و همچنین احساس رضایت بیشتری دارند.

تاکنون بیشتر تحقیقات، روی مقدار مصرف میوه و سبزیجات متمرکز شده بود که به موجب آن، محققان مصرف روزی ۵ وعده میوه و سبزی را مناسب می‌دانستند. اما تحقیق فعلی در مورد روش آماده‌سازی این نوع خوراکی‌ها بوده و مصرف خام آنها را صحیح می‌داند . بسیاری از مردم سبزی‌هایی مانند اسفناج و هویج را می‌پزند که البته خوشبختانه میوه‌ها را خام مصرف می‌کنند.

محققان دانشگاه اوتاگو با بررسی عادت‌های تغذیه‌ای بیش از ۴۰۰ بزرگسال به این نتیجه رسیدند که مصرف سبزی و میوه‌ها به شکل اولیه و “تغییر ماهیت نداده” ارتباط بسیار محکمی با سلامت ذهنی و روحی افراد دارد. این مساله می‌تواند به این علت باشد که پختن و فرآوری کردن سبزی‌ها و میوه‌ها، می‌تواند از مواد مغذی موجود در این خوراکی‌ها بکاهد.

محققان در بررسی‌های خود اثر عوامل دیگر مانند ورزش، خواب، بیماری‌های مزمن و به طور کلی رژیم های غذایی، را روی سلامت ذهن در نظر گرفتند و متوجه شدند، افرادی که سبزی‌ها و میوه‌های خام بیشتری مصرف می‌کنند، به بیماری‌های ذهنی مانند افسردگی بسیار کمتر مبتلا می‌شوند.

این تحقیق از این نظر اهمیت دارد که می‌توان با تغییر عادت‌های غذایی، به شکلی کاملا ایمن و موثر به درمان بیماری‌های روحی پرداخت و موجب سلامت ذهن شد.