معمای محبوبیت ترامپ

گروه جهان الف،   3970130052

دو توییت اخیر ترامپ را که نگاه کنید، توانسته وعده‌های خود را محقق کند: ایجاد اشتغال- پایین آمدن مالیات‌ها.

همزمان با این توییت، موسسه نظرسنجی راسموسن اعلام می‌کند محبوبیت ترامپ به ۵۱ درصد رسیده است. این موسسه با بررسی ۱۶ ماه از عملکرد رئیس‌جمهوری آمریکا که به شکل سینوسی بالا و پایین رفته است اعلام کرد که در ماه آوریل به ۵۱ درصد رسیده است. این موسسه سپس با قرار دادن یک لینک در زیر میزان محبوبیت ترامپ، به بررسی ۱۶ ماه اول ریاست‌جمهوری باراک اوباما نیز پرداخته است.

دنیای اقتصاد: باراک اوباما، نخستین رئیس‌جمهور سیاه‌پوست این کشور نسبت به مدت مشابه در آوریل سال ۲۰۱۰، میزان محبوبیتش به ۴۷ درصد رسیده بود.

در داده‌های راسموسن آمده است: ۳۵ درصد با ترامپ «به شدت موافق» هستند، ۳۹ درصد به‌شدت مخالف وی هستند و متوسط محبوبیت وی در روز ۱۶ آوریل سال ۲۰۱۸ به ۵۱ درصد رسیده است. البته آمار محبوبیت ترامپ در روز ۱۷ آوریل با سقوط دو درصدی مواجه بود و میزان کل محبوبیت ترامپ به ۴۹ درصد رسید و اعداد به شدت موافق ۳۳ و به شدت مخالف ۴۱ درصد بودند. با این حال به گفته برخی از کارشناسان ترامپ توانسته است با ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی میزان محبوبیت خود را بالا ببرد.

به همین منظور رئیس‌جمهوری آمریکا با گرفتن اسکرین‌شات از میزان محبوبیت خود با کلمه تشکر از مردم آمریکا قدردانی می‌کند. سپس ترامپ در توییتی دیگر می‌نویسد: راسموسن یکی از سه موسسه‌ای است که در ایام انتخابات دقیق عمل کرد. او در توییتی دیگر نوشت: به‌رغم وجود اخبار جعلی، راسموسن میزان محبوبیت را ۵۱ درصد نشان داد.

به گزارش خبرگزاری هیل، به‌ اعتقاد ترامپ نظرسنجی‌های شبکه‌هایی مثل ABC ، CNN و واشنگتن‌پست فاقد اعتبار است، زیرا پیش‌تر غیرمعتبر بودن خود را در ایام انتخابات نشان داده‌اند. هرچند میزان محبوبیت ترامپ در لحظات تنظیم گزارش به ۴۹ درصد رسید اما همچنان نسبت به مدت مشابه دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما، رئیس‌جمهور فعلی بالاتر از او ایستاده است. البته ترامپ در نظرسنجی‌های دیگر رقمی پایین‌تر از موسسه راسموسن دارد. در نظرسنجی «RealClearPolitics» میزان محبوبیت ترامپ در ماه آوریل به ۴۲ درصد رسیده است.  ترامپ در ۱۵ ماه گذشته بر اساس داده‌های نظرسنجی‌های دیگر جزو نامحبوب‌ترین روسای جمهوری به حساب می‌آمد اما اصرار داشت این آمار و ارقام صحیح و معتبر نیست و در راستای زمین‌گیر کردن دولت او این ارقام منتشر می‌شود.  بنا به‌گفته ترامپ، هیلاری کلینتون در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۱۶ میانگین بالاتری در نظرسنجی‌ها داشته اما او کسی بوده که توانسته است با اختلاف از خط پایان عبور کند و به کاخ سفید برسد.

آیا به راسموسن می‌توان اطمینان داشت؟
رسانه‌های ضد‌ترامپ انتقادهای خود را نسبت به داده‌های راسموسن آغاز کرده‌اند. به نوشته راسموسن ریپورت، این انتقادها از زمانی که میزان محبوبیت او را ۵۱ درصد نشان داده، افزایش ناگهانی داشته است. این در حالی است که یکی از عوامل محبوبیت ترامپ در میزان ایجاد اشتغال بوده است. این موسسه می‌نویسد: یکی از مهم‌ترین مولفه‌های افزایش محبوبیت همین داده‌هایی است که در باب اشتغال در هر ماه اعلام می‌شود. این موسسه می‌نویسد: اینکه همواره میزان محوبیت ترامپ در نظرسنجی‌های موسسه ما بالاتر از شبکه‌هایی مانند ABC ، CNN یا روزنامه‌هایی مانند واشنگتن‌پست و نیویورک‌تایمز است، تنها به یک دلیل است؛ اینکه در نظرسنجی این شبکه‌ها افرادی که پای برنامه‌های این افراد هستند یا اخبار این شبکه‌ها را دنبال می‌کنند در نظرسنجی‌ها حضور پیدا می‌کنند، اما داده‌های راسموسن براساس نظر آمریکایی‌های واقعی است که در خارج از این دایره‌ها قرار دارند.

به همین منظور در بیانیه راسموسن آمده است: «انتقاد ضد‌ترامپی‌ها مورد تازه‌ای نیست. راسموسن در طول دوره انتخابات زیر تیغ انتقادها بوده؛ زیرا که تنها موسسه‌ای که نشان می‌داد حرکت دو نامزد انتخابایت، هیلاری کلینتون از دموکرات‌ها و دونالد ترامپ از جمهوری‌خواهان شانه با شانه است، همین موسسه بوده است. در واقع انتقاد این افراد از این جهت بوده که ما در گر و غبار ناشی از انتخابات حاضر نبودیم تا هیلاری کلینتون را برنده از پیش تعیین شده اعلام کنیم. دو روز پیش از انتخابات، یکی از اعضای برجسته حزب دموکرات ای‌میلی به موسسه ما ارسال کرد و گفت چه زمانی حاضر خواهید شد به‌خاطر اینکه کل سال بر سبیل خطا بوده‌اید از ما عذرخواهی کنید. اما یک اتفاق با مزه رخ داد. آمریکایی‌های واقعی به پای صندوق‌های رای رفتند و نتیجه چه شد؟ ترامپ شکست سنگینی به هیلاری کلینتون تحمیل کرد و نتیجه دقیقا به‌گونه‌ای رقم خورد که پیش‌بینی‌های موسسه ما نشان می‌داد».

در ادامه دفاعیه راسموسن آمده است: «چه کسانی راست می‌گفتند؟ سه موسسه‌ای که روزانه نتایج را رصد می‌کردند: بیزینس دیلی، لس‌آنجلس‌تایمز و راسموسن ریپورت. موسسه ما جزو دو موسسه دیگر بود که دما سنج مناسبی برای انتخابات سال ۲۰۱۶ به حساب می‌آمد. زمانی که نتیجه انتخابات اعلام شد اما آن مقام برجسته دموکرات حاضر نشد به‌خاطر اینکه اشتباه فکر می‌کرده است، عذرخواهی کند.»

برخی می‌گویند که نظام نظرسنجی‌ها پس از انتخابات سال ۲۰۱۶ بی‌اعتبار شده است. بیشتر نظرسنجی‌های آمریکایی نشان از پیروزی قاطع هیلاری کلینتون داشت. در آن زمان مجله‌هایی مثل نیویورکر نیز خود را برای پیروزی قاطع آماده کرده و جلد روی مجله عکس هیلاری کلینتون بوده است. روزنامه‌ها نیز به این باور رسیده بودند که پیروزی از آن هیلاری کلینتون خواهد بود. نیویورک‌تایمز نیز صفحه اول خود را به‌گونه‌ای چیده بود که پیروزی هیلاری کلینتون را نشان می‌داد. در این راستا در بیانیه راسموسن ریپورت آمده است: رسانه‌های بزرگ زمانی که شکست خود را مشاهده کردند، بلافاصله تغییر مسیر دادند و بنا را روی تخریب ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ گذاشتند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. و ناگهان اخلاق!

  4. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  5. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  6. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  7. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  8. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  9. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  10. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  11. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  12. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  13. دبی؛ چند روز پس از سیل

  14. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  15. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  16. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  17. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

  18. فریب نخوریم! 

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین