آمار تکان دهنده از ساعت ارتباط کلامی خانواده‌های ایرانی

گروه فرهنگی الف،   3970105010

میزان ارتباط و صحبت کردن در خانواده‌ها از ۲ ساعت به ۲۰ دقیقه در روز رسیده است و فضای مجازی هم آتش بیار خانواده‌ها شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛عالیه شکربیگی دبیر کارگروه خانواده سالم معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ؛ اظهار کرد: این وضعیت به نوعی تفرد گرایی را در خانواده‌ها شکل داده است و اعضای خانواده در فضای مجازی فقط کنار هم هستند، اما در عالم دیگری از گوشی‌های همراه خود استفاده می‌کنند و این در کاهش ارتباطات عاطفی بین زوجین هم تاثیر دارد.

وی افزود:در حال حاضر به دلیل کاهش ارتباط میان اعضای خانواده ها، نیازمند اجرای گفت و گوی ملی و ارتباط بین نسلی در میان خانواده‌ها هستیم. بحث اصلی ما درباره گفت و گوی ملی و ارتباط بین نسلی است تا بتوانیم مدت زمان ارتباط خانواده‌ها با هم و حتی اعضای آن‌ها را افزایش دهیم، چون ارتباط میان خانواده‌ها به شدت کم شده است.

وی با بیان اینکه دغدغه و تلاش ما رفع مشکلات حوزه خانواده است؛ اضافه کرد: نهاد خانواده یکی از پایدارترین و در واقع بهترین و پراهمیت‌ترین نهادی است که همه ما در هر گروه سنی چه در دوران نوزادی، کودکی، نوجوانی، جوانی نقشی را به عنوان مادر، دختر و همسر ایفا می‌کنیم، ولی متاسفانه این نهاد در حوزه علم کنار رفته است و در حوزه مسایل اجتماعی نیز توجهی چندانی به آن نشده است.

وی تصریح کرد: براساس نتایج تحقیقاتی که داریم خانواده، بار‌های زیادی بر دوش خود دارد و حمل آن برای خانواده بسیار سخت و دشوار است که نمونه بارز آن مساله‌ای مانند طلاق است که درصد آن در همه استان‌ها رو به رشد است.

این جامعه شناس، بحث اشتغال زنان را از دیگر مشکلات در این حوزه بیان کرد و اظهار داشت: موضوع زنان سرپرست خانوار نیز بسیار حایز اهمیت است و براساس آخرین آمار اکنون سه میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد.

شکربیگی ادامه داد: همچنین بحث دختران با تجرد قطعی نیز به عنوان یک مساله قابل بحث است، اما ما چگونه باید این مسائل را حل کنیم، مورد بحث همه کارشناسان است و اینکه خانواده باید محل آرامش و صلح، صفا، دوستی، اعتماد، مشارکت و همدلی جامعه باشد چرا که اگر خانواده سالم باشد جامعه سالم است.

مدیر گروه علمی تخصصی خانواده در انجمن جامعه شناسی ایران گفت: برای اینکه به موضوع خانواده سالم برسیم نیازمند یک جریان سازی هستیم و نظر همگان را باید به مباجث خانواده جمع کنیم البته بحث اصلی و اساسی و قابل طرح درون، شکاف بین نسلی است.

وی ابراز امیدواری کرد: یک گفت و ملی را باید در تمام استان‌ها اجرا کنیم و نقاط اشتراک مباحث ملی خانواده را استخراج کنیم به عنوان مثال اگر طلاق مطرح است آیا یک مساله ملی است؟ آیا زن سرپرست خانوار هم یک مشکل ملی است یا برخی از استان‌ها در این موضوع غرق شده اند.

شکربیگی سوال مهمی را مطرح کرد و با بیان اینکه امیدواریم خروجی طرح این موضوعات ما را به این مساله برساند که در کدام بخش‌ها نیازمند جریان سازی هستیم، این پرسش را بیان کرد: آیا ما می‌توانیم به مدل ملی برای حل مسائل خانواده برسیم یا خانواده دچار تغییر نگرشی شده است و باید تحولات را به گونه‌ای دیگر دنبال کنیم؟

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  3. فرآیند بازگشت مالکیت زمین به حوزه علمیه امام خمینی در حال انجام است

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. کلید تحقق شعار سال ۱۴۰۳

  9. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  10. فرامرز اصلانی درگذشت

  11. علی‌ ضیاء و افتادن در باتلاقِ ابتذال!

  12. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  13. انتقام از پوتین؟

  14. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  15. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  16. سلبریتی‌ها چگونه با اعصاب مردم بازی می‌کنند؟

  17. رئیس سازمان برنامه و بودجه: تورم را وارد کانال ۲۰ درصد می کنیم/ تلاش برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی

  18. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  19. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  20. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  21. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  22. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  23. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  24. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

  25. رشد نقدینگی ۱۸ درصد کاهش یافت

آخرین عناوین