نقطه امید آمریکا برای براندازی در ایران چیست؟

گروه سیاسی الف،   3961208221

برخی وقایع همچون ناآرامی‌های اخیر که در پی نارضایتی‌های مردم از عملکرد اقتصادی دولت و وضع معیشتی رخ داد، دولت آمریکا را امیدوار کرد که به تحریک اقشار مختلف مردم بپردازد.

 برخی وقایع همچون ناآرامی‌های اخیر که در پی نارضایتی‌های مردم از عملکرد اقتصادی دولت و وضع معیشتی رخ داد، دولت آمریکا را امیدوار کرد که به تحریک اقشار مختلف مردم بپردازد. برنامه ریزی هدفمند آمریکایی‌ها برای تغییر نظام حتی شامل توافق هسته‌ای نیز می‌شود و طبق گزارشی از ساینس مانیتور، بسیاری از تحلیلگران آمریکایی برجام را ابزاری برای محدود کردن نظام ایران دانستند و تاکید کردند که همگام با برجام می‌توان از اعتراضات اقتصادی و تشویق جوانان برای روی آوردن به فرهنگ غربی بهره ببرند.

کنث پولاک کارشناس اندیشکده اِمریکن اِنترپرایز و بروکینگز و یکی از نویسنده‌های گزارش مهم و ضد ایرانی «کدام راه به ایران» در یادداشتی درباره تغییر رژیم ایران نوشت: اگر تغییر رژیم در ایران از طریق گزینه حمله نظامی را کنار بگذاریم، مدل متفاوتی از تلاش برای تغییر رژیم را پیش رو داریم.

این کارشناس آمریکایی در ادامه مجموعه‌ای از روش‌های غیر نظامی از جمله حملات سایبری آفندی، عملیات مخفی برای تحریک ناآرامی‌های داخلی و اقناع اقلیت‌های داخلی برای شورش علیه حکومت، عملیات‌های اطلاعاتی در مقیاس عظیم برای اعتبارزدایی از رژیم و اِعمال تحریم‌های جدید به منظور افزایش فشار اقتصادی بر حکومت ایران را برای دستیابی دولت آمریکا به تغییر رژیم در ایران پیشنهاد می‌دهد.

برخی وقایع همچون ناآرامی‌های اخیر که در پی نارضایتی‌های مردم از عملکرد اقتصادی دولت و وضع معیشتی رخ داد، دولت آمریکا را امیدوار کرد که به تحریک اقشار مختلف مردم بپردازد. برنامه ریزی هدفمند آمریکایی‌ها برای تغییر نظام حتی شامل توافق هسته‌ای نیز می‌شود و طبق گزارشی از ساینس مانیتور، بسیاری از تحلیلگران آمریکایی برجام را ابزاری برای محدود کردن نظام ایران دانستند و تاکید کردند که همگام با برجام می‌توان از اعتراضات اقتصادی و تشویق جوانان برای روی آوردن به فرهنگ غربی بهره ببرند.

مدل متفاوتی از تلاش برای تغییر رژیم

در طول چهار دهه عمر انقلاب اسلامی، دولت آمریکا سلسله راهبردهایی را برای تغییر نظام جمهوری اسلامی و اعمال فشار به ایران برای کوتاه آمدن از مواضع خود در پیش گرفته است.

«ری تکیه» از شورای روابط خارجی، نیز در جایی دیگر نوشت: «ماموریت دولت آمریکا اکنون مطالعه راه‌هایی است که ما می‌توانیم از طریق آن، از بحران‌های فزاینده ایران امتیاز بگیریم، تا یکی از سرسخت‌ترین دشمنان آمریکا را (از قدرت) کنار بزنیم.»

گرچه دولت‌های آمریکایی در طول این سال‌ها از هیچ تلاشی برای براندازی نظام ایران دریغ نکرده‌اند، اما این سیاست با روی کار آمدن ترامپ و مواضع تند آن شدت گرفته است. سیاست‌های ایران هراسانه که وزیران و مشاوران ترامپ در این مدت به کار گرفته‌اند بی‌سابق بوده است؛ چنان که اعتبار زدایی از مشروعیت جمهوری اسلامی و اتخاذ راهبرد ایران هراسانه در بین دولت‌های منطقه و افکار عمومی جهان در چند وقت اخیر با جوسازی‌ها علیه ایران شدت گرفته است که از آن جمله می‌توان به رفتارهای نمایشی نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل اشاره کرد. هیلی و مقام‌های دیگر دائماً ایران را به حمله موشکی به عربستان متهم می‌کنند. همچنین وزیر خارجه، رکس تیلرسون، پیشتر اعلام کرد که تغییر رژیم صلح آمیز گزینه‌ای است که تیم او دنبال می‌کند. وی با پرده برداری از اهداف پشت دولت آمریکا اظهار کرد: «سیاست ایالات متحده در قبال ایران... تلاش در جهت حمایت از عناصری در داخل ایران است که سبب انتقال مسالمت آمیز قدرت در آن کشور شود. آن عناصر همان طور که به یقین می‌دانیم آنجا هستند.»

البته برخی اقدام‌ها و عملیات‌های اطلاعاتی نیز همزمان با سایر روش‌ها از سوی آمریکایی‌ها دنبال می‌شود، چنان که عذرا کوهن واتنیک، مدیر سابق برنامه‌های اطلاعاتی شورای امنیت ملی آمریکا اظهار داشت که کاخ سفید قصد دارد از جاسوسان آمریکایی برای «تغییر رژیم» در ایران استفاده کند.

با توجه به این هدف، مایک پمپئو، مدیر سازمان سیا، دستور تشکیل یک نیروی ضد ایران در این سازمان زیر نظر مایکل دی آندریا که متخصص برجسته امور خاورمیانه است و به دین اسلام نیز گرویده است، صادر کرد.

سرمایه گذاری هنگفت آمریکا برای دستیابی به هدف تغییر نظام و اقدام‌های ضد نظام ایران به گونه‌ای بوده که اسناد دولت آمریکا نشان می‌دهد که از سال 2016 تا به امروز، دولت ترامپ دست کم بیش از یک میلیون دلار برای تامین مالی فعالیت‌های ضد رژیم در داخل ایران هزینه کرده است.

البته دولت آمریکا تنها در کنار افزایش فشار اقتصادی و تحریک مردم برای اعتراضات داخلی از فضای مجازی و پیام رسان‌های پر کاربرد نیز بهره می‌برد، به طوری که در ناآرامی‌های اخیر تلگرام نقش برجسته‌ای در تحریک و تنش آفرینی ایفا کرد.

اقتدار جمهوری اسلامی مانع بهره‌گیری از گزینه نظامی

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بر این باور است که راهبرد آمریکا در دشمنی با جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته راهبرد ثابتی بوده و دستخوش فراز و نشیب نشده، زیرا از ابتدای استقرار جمهوری اسلامی بنای نظام سلطه، از بین بردن نظام حکومت اسلامی و مخالفت با استقلال ایران در حوزه‌های مختلف بوده است. البته تاکنون هیچ کدام از گزینه‌ها جواب نداده و فقط فرصتی که برای آن‌ها باقی مانده همین رجز خوانی و تطمیع جیره خواران برای اجرای این راهبردهاست.

جواد کریمی قدوسی اظهار داشت: راهبرد نظامی نیازمند مقدماتی است که آمریکایی‌ها مقدمات آن را از جمله حضور نظامی در کشورها و زدن پایگاه در منطقه فراهم کردند. در حال حاضر نیز زیر ساخت‌های گزینه نظامی برای برخورد وجود دارد، اما به خاطر اقتدار جمهوری اسلامی عملاً نمی‌توانند از گزینه نظامی استفاده کنند و برخورد نظامی آخرین گزینه آن‌ها برای براندازی رژیم جمهوری اسلامی است. راهبرد آمریکا بر این سیاست پایه‌ریزی شده تا اگر بتوانند در موضوعات اجتماعی بخصوص در بحث دو تابعیتی‌ها و نفوذ که اخیراً هم شدت گرفته به ساختار حکومت ضربه بزنند و شاید در گام‌های بعد نیز به مسائل امنیتی و نظامی ورود پیدا کنند.

نماینده مردم مشهد تصریح کرد: آمریکایی‌ها آشکارا بر روش‌های غیر نظامی براندازی تاکید دارند و مجموعه‌ای از گزینه‌های نظامی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را روی میز دارند. دشمنی آمریکا از تمام ظرفیت‌ها در حوزه نظامی با حمایت از صدام، در حوزه امینتی با کمک به منافقین، در حوزه اقتصادی با اعمال تحریم ها، در حوزه فرهنگی با بحث تهاجم فرهنگی، در حوزه نفوذ با دو تابعیتی‌ها و فرستادن عناصر نفوذی و جنگ‌های اطلاعاتی، از تمام ظرفیت‌های خود استفاده کردند. البته هدفشان از این اقدام‌ها دو مورد بوده است یکی گرفتن امام از امت یعنی ایجاد فاصله بین رهبری و مردم، و دیگری گرفتن امت از امام یعنی مردم را نسبت به نظام ولایت بدبین کنند.

منبع: روزنامه قدس

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. علم‌الهدی: نباید بیکار نشست تا تنها دولت بیاید تلخی معیشت را از سفره مردم بردارد

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  2. این صدای اقتدار ایران است ...

  3. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  4. وحدت ملی با وعده صادق

  5. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  6. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  7. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  8. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  9. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  10. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  11. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  12. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  13. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  14. اسراییل چه باید بکند؟ 

  15. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  16. انتقاد دوباره شریعتمداری از مسئولین درباره وضعیت حجاب/ اوج و فرود قیمت دلار

  17. واکنش محمود احمدی نژاد به حمله موشکی ایران

  18. واکنش خاندوزی به ادعای منفعت دولت از افزایش قیمت ارز/ حمایت خاتمی از عملیات وعده صادق

  19. این تریبون به مرجعیت نمازجمعه کمک کرد؟

  20. تحلیل صالحی از حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی/ توضیحات کنعانی درباره کشتی توقیف‌شده در تنگه هرمز

  21. مشتِ آهنینِ ایران و" گنبدِ کابوسِ" اسرائیل

  22. حسین دهباشی به دادسرا احضار شد

  23. عبدالکریمی: مدافع تمام‌قد نیروهای دفاعی‌ ایران هستم

  24. احتمال تشکیل استان تهران غربی

  25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

آخرین عناوین