این فیلم را از دست ندهید!

الوند بهاری،   3961206216

بله، «بزرگداشت» و «رونمایی» و این‌جور برنامه‌ها آن‌قدر زیاد شده است که دیگر گفتن و دعوت کردن ندارد، آن هم در ماه اسفند و با گرفتاری‌های آخر سال.

فردا (هفتم اسفند ۱۳۹۶)، در شصت‌ودومین سالگرد درگذشت علی‌اکبر دهخدا، مطابق رسم هفت سال اخیر، در موسسهٔ لغت‌نامهٔ دهخدا، جلسه‌ای به‌یاد او برقرار خواهد بود.
علاوه‌بر آن، این مجلس در بزرگداشت استاد دکتر حسن انوری هم هست، سه روزی مانده تا هشتادوچهارمین سالگرد تولدش.

بله، «بزرگداشت» و «رونمایی» و این‌جور برنامه‌ها آن‌قدر زیاد شده است که دیگر گفتن و دعوت کردن ندارد، آن هم در ماه اسفند و با گرفتاری‌های آخر سال.
با این‌همه، علاوه‌بر جایگاه ممتاز دکتر حسن انوری در میان استادان و پژوهشگران زبان و ادب فارسیِ زمانهٔ ما و غیر از آنکه نام‌های بزرگی در میان اسامی سخنران‌های برنامه می‌بینیم، برای دعوتتان به این جلسه، انگیزهٔ دیگری هم دارم: تماشای جدیدترین مستند پرتره (چهره‌نگار) منوچهر مشیری با عنوان شناسای سخن، دربارهٔ زندگی و کار دکتر حسن انوری.

منوچهر مشیری، چنانکه پارسال دربارهٔ یکی از فیلم‌های قدیمش نوشتم، درطول ربع قرن اخیر (از سال ۱۳۷۲) بیست‌وچند مستند پرتره ساخته است، از جمله: یاد آر ز شمع مرده، یاد آر (دربارهٔ دکتر محمد معین)، درد عشقی کشیده‌ام که مپرس (دربارهٔ علی‌اکبر دهخدا)، دو فیلم عشق دردانه است... و ... و من غواص و دریا میکده (دربار‌هٔ دکتر سید جعفر شهیدی)، و نادره‌کار (دربارهٔ دکتر سید محمد دبیرسیاقی).
اکنون دکتر انوری پنجمین نفر از فرهنگ‌نویسان نامدار این زمانه است که زندگی و خدماتش موضوع فیلمی از منوچهر مشیری قرار گرفته است.

شناسای سخن،که عنوانش برگرفته از یک مصراع غزلی از صائب تبریزی است، فیلمی تقریباً پنجاه دقیقه‌ای است، با تصاویری ناب از زندگی دکتر انوری و گفت‌وگوهایی با یاران و همکاران برجسته‌اش، ازجمله دکتر علی‌اشرف صادقی و دکتر ژاله آموزگار.

منوچهر مشیری برگ برندهٔ دیگری هم دارد: حضور دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، که دوستدارانش می‌دانند چه پرهیزی دارد از مصاحبه و حضور دربرابر دوربین، و حرف‌هایش دربارهٔ دکتر انوری و فرهنگ بزرگ سخن.
نسخهٔ تقریباً نهاییِ کار را دیده‌ام و این فیلم را در شمار بهترین کارهای کارگردان خوش‌سابقه‌اش می‌دانم، با قاب‌هایی زیبا و خاطره‌انگیز. بنابراین، دوستداران و‌ ارادتمندان دکتر حسن انوری را با طیب خاطر به حضور در نخستین نمایش آن دعوت می‌کنم.

برای حضور در مجلس بزرگداشت دکتر حسن انوری، و رونمایی از این فیلم مستند، فردا (دوشنبه هفتم اسفند) از ساعت ۱۶:۳۰ به موسسهٔ لغت‌نامهٔ دهخدا (خیابان ولی‌عصر، بالاتر از پارک‌وی، ایستگاه پسیان) بیایید.