در جلسه ماهانه دیده‌بان شفافیت عدالت؛ احمد توکلی: دیده بان به تنهایی قادر نیست فساد را منکوب کند؛ اما می‌توانیم انگیزه ایجاد کنیم / جامعه باید به سمت مبارزه با فساد حرکت کند/بی ثباتی مدیریت و فقدان استراتژی در صادرات گاز

گروه اقتصادی الف،   3961125037 ۲۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس هیئت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت از فقدان استراتژی در صادرات گاز انتقاد کرد و گفت: بی ثباتی مدیریت و فقدان استراتژی در صادرات گاز فساد را تشدید و توسعه را تضعیف می کند.

احمد توکلی: دیده بان به تنهایی قادر نیست فساد را منکوب کند؛ اما می‌توانیم انگیزه ایجاد کنیم / جامعه باید به سمت مبارزه با فساد حرکت کند/بی ثباتی مدیریت و فقدان استراتژی در صادرات گاز

به گزارش الف به نقل روابط عمومی دیده بان شفافیت و عدالت، جلسه ماهانه این تشکل با محوریت «چرا قراردادهای گازی زمینه ساز فساد است؟» روز گذشته در دفتر دیده بان شفافیت و عدالت برگزار شد.

در این جلسه احمد توکلی به تلاشهای دیده بان شفافیت و عدالت در زمینه رفع فساد اشاره کرد و گفت: در زمینه فروش گاز به شرکت نروژی نامه ای به بیژن زنگنه وزیر نفت نوشتم و با اشاره به اشکالات قرارداد تاکید کردم که فروش گاز طبق آن قرارداد غیر قانونی است .

وی با بیان اینکه زنگنه اعلام کرد که قرارداد قطعی نشد، تصریح کرد: نامه ای دیگری به وزیر نوشتم و دستیار آقای زنگنه به من زنگ زد و حضورا توضیحاتی داد.

در ابتدای این جلسه جواد سلیمان پور پژوهشگر حوزه انرژی از وجود فساد در کشور، وزارت نفت و قراردادهای گازی انتقاد کرد و گفت: باید با ساختار فساد یا فساد ساختار یافته مبارزه کرد.

وی افزود: باید ریشه فساد را خشکاند و جلوی ساختار فساد را گرفت.

پژوهشگر حوزه انرژی در ادامه با اشاره به ذخایر موجود گاز ایران در جهان گفت: تجارت گاز یک درآمد پایدار و بلندمدت اقتصادی و یک ابزار قدرت سیاسی، تحریم‌ناپذیر و بازدارنده است.

سلیمان پور با بیان اینکه ایران روزانه ۲ میلیون بشکه نفت تولید می کند که هر بشکه ۵۰ دلار قیمت دارد، افزود: درآمد سالانه آن ۳۶ میلیارد دلار است.

وی با اشاره به تولید  سالانه۱۳۰ تا۲۰۰ میلیارد مترمکعب گاز در کشور تصریح کرد: هر متر مکعب گاز ۲۰ سنت ارزش دارد که سالانه ۲۶ تا۴۰ میلیارد دلار درآمد بدست می آید. و این درآمد در ۲۵ سال به۶۰۰تا هزار میلیارد دلار می رسد.

22

این پژوهشگر حوزه انرژی به ساختار گاز در جهان اشاره کرد و گفت: بازار گاز، بر خلاف بازار نفت یک بازار منطقه‌ای است و عمدتا به وسیله قراردادهای بلندمدت متصل به نفت بوده  و برخلاف بازار نفت دارای قیمت‌گذاری منطقه‌ای است.

 سلیمان پور به راهبرد تاریخی حذف و کاهش وابستگی کشورهای جهان به تامین گاز از ایران و روسیه اشاره کرد و افزود: افزایش تجارت ال.ان.جی و جهانی شدن بازار گاز و تبدیل شدن بازار گاز به بازاری شبیه نفت از راهبرد های آتی در این زمینه است.

وی با اشاره به گزارش شورای آتلانتیک گفت: طبق آن بازار گاز جهان در «لبه» جهانی شدن قرار دارد؛ این امر ناشی از توسعه شیل گازها در امریکا، افزایش حجم تجارت ال.ان.جی در جهان و ایجاد زیرساخت های حمل و نقل گاز در سراسر جهان است.

این پژوهشگر حوزه انرژی با اشاره به فعالیت های آمریکا در این زمینه گفت: امریکا به دنبال تغییر قراردادهای بازار گاز از قراردادهای بلندمدت به قرادادهای اسپات و همچنین تغییر ساختار این قرادادها از متصل به نفت به متصل به قیمت هنری هاب است.

سلیمان پور افزود: امریکا از طریق تقویت همکاری خود با اعضای ناتو و دیگر متحدان خود در جهان در حوزه امنیت انرژی (از جمله صادرات تکنولوژی و تامین مالی پروژه های ال.ان.جی) می تواند جایگاه رهبری خود در ژئوپلتیک جدید تجارت گاز را تثبیت کند.

وی با اشاره به راهبرد اروپا در این زمینه و با بیان اینکه ایران دومین دارنده بزرگ ذخایر گاز دنیاست، افزود: همکاری‌های انرژی با ایران می‌تواند کمک شایانی به متنوع شدن سبد تامین انرژی اروپا از تک تامین کننده شود. به طور خاص شرکت‌های اروپایی باید سرمایه گذاری در تکنولوژی ال ان جی را دنبال کنند.

این پژوهشگر حوزه انرژی با اشاره اسناد بالادستی مرتبط با تجارت گاز گفت: بند ۱۲ سیاست های اقتصاد مقاومتی بر افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور از طریقتوسعه پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای منطقه و جهان بویژه همسایگان، استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدف‌های اقتصادی و استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای تاکید دارد.

سلیمان پور به بند ۱۳ سیاست های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: در این بند به مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق انتخاب مشتریان راهبردی، ایجاد تنوع در روش های فروش، مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش، افزایش صادرات گاز،  برق، پتروشیمی و افزایش صادرات فرآورده های نفتی اشاره شده است.

وی بر لزوم تبیین راهبرد شفاف تجارت گاز ایران توسط نهاد فرادولتی اشاره کرد و از نداشتن متولی تجارت گاز در ایران انتقاد کرد.

این پژوهشگر با اشاره به تاسیس شرکت ملی صادرات گاز ذیل شرکت ملی نفت در سال ۸۱ گفت: مصوبه انحلال توسط شرکت ملی نفت و ایجاد معاونت امور بین الملل در شرکت ملی گاز و لغو آن توسط وزیر وقت در سال۹۱، احیای شرکت ملی صادرات گاز در شرکت ملی نفت و انتصاب علیرضا کاملی به مدیرعاملی آن در سال ۹۲، انحلال شرکت ملی صادرات گاز؛ آذر ۹۵ و تعیین سرپرست برای مدیریت صادرات گاز در شرکت ملی نفت در دی ۹۵ و احیای مجدد شرکت ملی صادرات گاز در ماههای گذشته از مشکلات صادرات گاز ایران بوده است.

سلیمان پور بر لزوم تعیین متولی اجرای تجارت گاز در کشور تاکید کرد و گفت: صادرات گاز باید متولی واحد در وزارت نفت داشته باشد.

وی با اشاره به قراردادهای تجارت گاز ایران از قرارداد کرسنت، قرارداد صادرات گاز به ترکیه، قرارداد صادرات گاز به پاکستان، قرارداد واردات گاز از ترکمنستان و قرارداد فروش گاز به شرکت نروژی(IFLNG) در این زمینه یاد کرد.

این پژوهشگر حوزه انرژی در پایان بر لزوم تصویب چارچوب کلی قراردادهای تجارت گاز در مجلس، تبیین راهبرد مشخص کشور در تجارت گاز و  تعیین متولی تجارت گاز کشور تاکید کرد.

بخش پایانی جلسه به پرسش و پاسخ اختصاص یاقت.

رجب پناهی با انتقاد از عملکرد زنگنه گفت: ما هنوز نفت را بر سر سفره های مردم احساس نکردیم.

وی افزود: وقتی یک نفر به راحتی اختلاس می کند و بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان پول مملکت را می گیرد و به راحتی از کشور خارج می شود، مردم نگران و ناراحت می شوند.

پناهی با بیان اینکه زنگنه تا کی باید بر سر امور نفت باشد، تصریح کرد: متاسفانه هیچ نظارتی بر مسئولین نیست.

همچنین محمد ابراهیم شفیعی کارشناس حوزه نفت که ۴۲ سال در وزارت نفت بوده، گفت: ایران در زمینه صادرات گاز استراتزی ندارد و صادرات گاز هم متغییر بود و مقامات بالا دست ما نظارتی هم ندارند.

همچنین احمد توکلی در بخش پایانی جلسه که حاضران از وی در خصوص فعالیت دیده بان شفافیت و عدالت برای مبارزه با فساد سوال کردند، گفت: ما بعنوان دیده بان به تنهایی قادر نیستیم فساد را منکوب کنیم اما می توانیم انگیزه ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه مبارزه سخت و طولانی است، افزود: ما باید تلاش می کنیم تا جامعه هر چه بیشتر قانع شود و به سمت مبارزه با فساد حرکت کند.

رئیس هیئت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت با تاکید بر اینکه باید در مقابل فساد ایستاد، افزود: ما قوانین شفاف ساز و ضد فساد را شناسایی و ترویج می کنیم.

توکلی با بیان اینکه علیه فساد همیشه می شود اقدام کرد، گفت: ما با زنگنه به خاطر مردم، انقلاب و اسلام کار می کنیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۴۶۰۴۰۰۶:۵۶:۵۲ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
با سلام خدمت جناب دکتر توکلی عزیز و سخت کوش جناب دکتر همانگونه که مستحضرید رسیدگی جامع و کاملی به نجومی بگیران نشد و چرت انها هم پاره نشده مدیران بانک... با وجود زیان سنگین در کنار دریافت حقوق های نجومی و پاداش های کلان و دریافتی های مناسبتی و خیلی چیزای دیگر اقدام مدیر عامل قبلی و فعلی و اعضای هیت مدیره اقدام به دریافت وام های بالای 400 میلیون تومان بنا به نسبت سمتشان با سود 2 درصد دریافت و همان وام ها را اقدام به سپرده گذاری در همان بانک کرده با سود 23 درصد از دیده بان شفافیت و عدالت.. به بررسی این تخلف و فساد کلان رسیدگی نماید با سپاس و تشکر
ناشناس۲۴۶۲۰۸۰۹:۳۹:۲۷ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
پول ورشوه دهان خیلی هارا مبندد وکشور را به تباهی میکشاند
ناشناس۲۴۶۳۴۰۱۰:۵۰:۳۸ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
سرطان فساد تو این مملکت اول بانکها هستن
ناشناس۲۴۶۹۸۲۱۶:۳۵:۳۱ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
ما خواهش میکنیم در باره بودجه های نجومی یک رفراندوم برگزار گردد تا حرام خوری ها کم شود ...
ش.ط۲۴۶۲۶۶۱۰:۰۵:۵۹ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
و البته با نظر شما موافقم چون اصلی ترین بستر برای فساد زایی در حال حاضر همین بانکها هستند مردم باید شعب یا کارمندانی که متخلف هستند معرفی کنند و برخورد شدید انجام بشه اینطوری مردم دلگرم به مبارزه با فساد میشوند ربا از مملکت بایدجمع شود فساد کم کم حل میشه
ناشناس۲۴۶۰۴۶۰۷:۰۲:۳۰ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
جناب دکتر طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی و چند بانک چندین بار است توسط نمایندگان کلید زده می شود ولی عملیاتی نمی شود و کلید ان را می شکنند لطفا دیده بان در اینمورد اقدام عاجل انجام دهد
ناشناس۲۴۶۲۰۵۰۹:۳۹:۲۰ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
اگه اینکار صورت بگیره و تخلفات رو بشه پٌست خیلی مدیران و مسولان رو هوا می باشد بنابر این ...نمی گذارند این تحقیق و تفحص ها صورت بگیرد
ناشناس۲۴۶۰۴۸۰۷:۰۴:۲۸ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
الان بیش از یکسال است که نماد بسیاری از بانک ها در بورس بسته است که پیرو همان فساد ها و تخلفات موسسات است لطفا دستور رسیدگی به سمن دیده بان دهید
ناشناس۲۴۶۰۵۸۰۷:۲۶:۴۴ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
آقای توکلی عزیز با سلام و خسته نباشید راه کمک به شما و دیدبان چیست چطور میتونیم تو پیگیری مطالبات مردمی شرکت کنیم و امثال شما را یاری کنیم ما مردم عادی چطور میتونیم به فساد و رانت اعتراض کنیم بطوری که امنیت ملی بخطر نیقتد و دست مقسدین هم کوتاه شود لطفا راهنمایی کنیدـ
ناشناس۲۴۶۰۶۰۰۷:۲۸:۱۶ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
رانت عظیمی که نصیب عده ای خاص در واردات خودروهای خارجی شد102500 میلیارد تومان به اندازه بودجه چند وزارتخانه کی رسیدگی می شود
ناشناس۲۴۶۰۸۰۰۸:۰۳:۳۲ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
سلام تنها راه حل نجات از فساد عزل مدیران فاسد و باندهای اونهاست و جایگزینی افراد شایسته سالار و کاردان صاحب وجدان
ناشناس۲۴۶۲۱۶۰۹:۴۴:۰۱ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
عزل به چه دردی میخورد باید مدیران فاسد را محاکمه ودارایی وثروت نامشروع انها را مصادره کنند
علی۲۴۶۰۹۱۰۸:۱۳:۴۱ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
اقای دکتر همه دارند می بینند و دیدبان شده اند با مبارزه هم به جایی نمی رسیم
ناشناس۲۴۶۱۰۶۰۸:۲۶:۱۸ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
ثمن دیده بان شفافیت و عدالت سازمانی مردم نهاد که هیچ صنمی با .. ها نداره
ناشناس۲۴۶۱۱۲۰۸:۳۲:۴۵ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
جناب دکتر توکلی مجازات ها بازدارنده نیست و قبح فساد وجرم و تخلف از بین رفته فساد بانکی 5 سال است انجام شده هنوز کیفر خواست صادر نشده متخلفین ..
ناشناس۲۴۶۱۹۸۰۹:۳۷:۴۵ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
جامعه باید مبارزه با نفوذی های دشمنان زیر عنوان چند تابعیتی کند که ضربه به کشور میزنند
کامران۲۴۶۲۹۴۱۰:۲۴:۳۵ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
خواهشا ازمون های استخدامی که سازمان اداری و استخدامی و سنجش برگزار میکنند را پیگیری کنید یک سال و گاهی دو سال طول میدهند نتایج نهایی را اعلام کنند و شروع به کار شود.
محی الدین۲۴۶۳۸۰۱۱:۱۶:۰۳ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
آقای توکلی برای جلوگیری از هرگونه فساد باید علت ها را جستجو کرد هروقت توانستیم علت این همه فساد را متوجه شویم و جلوگیری کنیم از علت های آن فساد از بین خواهد رفت جناب عالی هرچقدر بخواهید تلاش کنید به هیچ نتیجه ای نخواهید رسید زیرا علت ها... بنظر بنده علت اصلی فساد در جامعه ایران دروغ و عدم آگاه کردن مردم می باشد و ... در دولت کنونی همه چیز محرمانه است از برجام گرفته مسائل دگیر و فقط شعار می دهند که به دنبال شفافیت و یا شفافیت باید باشد البته دولت های گذشته هم در این امر تفاوتی نداشته اند اما این دولت بیش از دولت های گذشته ..ی دارد.
ناشناس۲۴۶۵۲۰۱۲:۴۱:۳۰ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
دیگران که با فساد مواجه نیستند چه میکنند ؟ فقط یک کلمه قانون در کنارش شایسته سالاری .
tabandeh۲۴۶۷۴۳۱۴:۲۱:۴۱ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
مبارزه ریشه ای با فساد مستلزم آزادی بیان و امکان نقد و پاسخ خواهی از مسئولین کشور است. مبارزه با فساد بدون حذف محدودیت های سیاسی و به رسمیت شناختن حق انتخاب واقعی برای مردم و پاسخگویی منتخبین به مردم، ممکن نیست. فساد با بازرسی ارگان های دولتی و پند و اندرز ریشه کن نمی شود
ناشناس۲۴۷۲۹۶۲۱:۱۷:۳۶ ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
سلام اقای توکلی شما تنها نیستید وقتی به یک فساد و یا معضل اشاره می کنید این یک صدا تبدیل به هزاران هزار صدا می شود
عدالت۲۴۷۴۹۶۰۰:۰۶:۴۴ ۱۳۹۶/۱۱/۲۶
اگر باطل را نمی توان نابود کرد ولی می توان آنرا رسوا ساخت
ناشناس۲۴۹۲۳۸۱۶:۴۱:۳۰ ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
یکی از راهها اصلا ح سیستم های نظارتی و اطلاعاتی است
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  4. و ناگهان اخلاق!

  5. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  6. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  7. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  8. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  11. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  12. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  13. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  14. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  15. فریب نخوریم! 

  16. دبی؛ چند روز پس از سیل

  17. تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت جالب زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

  18. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  19. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  25. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

آخرین عناوین