سوال‌هایی که روحانی به آنها جواب نداد

گروه سیاسی الف،   3961118100 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

روحانی در نشست خبری دیروز خود هم تقریبا با همان روش پیش رفت؛ مطرح‌کردن عبارات کلی و‌ ارائه آمارهایی تکراری اگر محور گفت‌وگوی مطبوعاتی رئیس‌جمهور با اهالی رسانه بود، اما از دیگر سو مجال‌نیافتن برای طرح پرسش‌های متفاوت از سوی خبرنگاران روی دیگر این نشست مطبوعاتی بود. نشستی که در آن به مطالبات مردم، شعارهایی که هنوز محقق نشده‌‌اند و وعده‌هایی که ظن فراموشی آن می‌رود، پرداخته نشد.

سوال‌هایی که روحانی به آنها جواب نداد

روحانی این‌بار مقابل رسانه‌ها و خبرنگاران قرار گرفت تا به سوال‌های آنان در یک نشست مطبوعاتی پاسخ دهد. نشستی که تقریبا از قبل از آغاز، می‌شد حدس زد که در آن رئیس‌جمهوری به هر پرسشی چه پاسخی خواهد داد. آخرین‌باری که روحانی در یک برنامه زنده با مردم مواجه شده بود، گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهوری با اجرای رضا رشیدپور بود. به نظر می‌رسید تیم اطلاع‌رسانی رئیس‌جمهور با انتخاب رشیدپور که بیشتر به اجرای برنامه‌های عامه‌پسند شهرت دارد، سعی کرد تا طرحی نو دراندازد. این مجری هم اگرچه سعی کرد گفت‌وگوی‌ رسمی تلویزیونی رئیس‌جمهوری را قدری متفاوت پیش ببرد، اما مطرح‌نشدن برخی نکات مهم از جمله نپرداختن به اعتراض‌های دی‌ماه و برخی از موضوعات سیاسی، گلایه‌ها و انتقادهای زیادی را هم متوجه او کرد و هم متوجه روحانی و تیم اطلاع‌رسانی‌اش.

روحانی در نشست خبری دیروز خود هم تقریبا با همان روش پیش رفت؛ مطرح‌کردن عبارات کلی و‌ ارائه آمارهایی تکراری اگر محور گفت‌وگوی مطبوعاتی رئیس‌جمهور با اهالی رسانه بود، اما از دیگر سو مجال‌نیافتن برای طرح پرسش‌های متفاوت از سوی خبرنگاران روی دیگر این نشست مطبوعاتی بود. نشستی که در آن به مطالبات مردم، شعارهایی که هنوز محقق نشده‌‌اند و وعده‌هایی که ظن فراموشی آن می‌رود، پرداخته نشد.

این نشست شاید تا حدی پیش‌بینی‌پذیر بود که بسیاری از فعالان سیاسی هم زمان خود را طوری تنظیم نکرده بودند که بخواهند پای حرف‌های رئیس‌جمهور بنشینند تا بتوانند آن را تحلیل کنند، اغلب آنان برنامه‌های متداول خود را پی گرفته و در تماس‌های تلفنی اعلام کردند این نشست را ندیده‌‌اند تا بخواهند درباره آن به اظهارنظر بپردازند. در این میان نکته مهم این بود که برخی از رسانه‌ها برای چندمین‌بار و برخی هم برای دومین یا سومین‌بار با آنکه برای حضور در نشست دعوت شده بودند، اما اسامی خبرنگاران آنها در فهرست اعلامی برای طرح سوال نبود؛

برای نمونه روزنامه شرق برای بار پنجم در کنفرانس مطبوعاتی رئیس‌جمهوری شرکت کرد و برای پنجمین‌بار این مجال را نیافت که سوالش را مطرح کند.

روزنامه اعتماد و ایران و همشهری دیگر روزنامه‌هایی بودند که خبرنگارشان نتوانست سوالش را از روحانی بپرسد. از طرف دیگر، خبرگزاری‌های فارس، تسنیم و روزنامه کیهان هم نتوانستند سوال خود را در کنفرانس مطبوعاتی از رئیس‌جمهور مطرح کنند؛ اما در مقابل برخی از رسانه‌ها از جمله صداوسیما و البته رسانه‌های خارجی همچنان در اولویت معاونت ارتباطات برای طرح پرسش بودند. رسانه‌هایی مانند شرق ضمن گلایه‌مندی از عدم طرح پرسششان، این موضوع را مطرح کردند که متر و معیار انتخاب رسانه‌ها برای طرح سوال از رئیس‌جمهور چیست.

اما پرسش‌هایی که نحوه برنامه‌‌ریزی معاونت ارتباطات ریاست‌جمهوری مانع از آن شد تا خبرنگاران از رئیس‌جمهور بپرسند، چه بود؟

* شرق: وعده‌های انتخاباتی شما، امیدهایی در مردم برانگیخت؛ از جمله رفع برخی محدودیت‌ها و حضور زنان و اقلیت‌ها در کابینه. گفته‌اید در انتخاب کابینه زیر هیچ فشاری نبوده‌اید، پس چرا به مطالبات پاسخ داده نشد؟

* کیهان: آقای زنگنه در نشست خبری گفته بودند پول نفت برنمی‌گردد و مشکل داریم، در‌صورتی‌که آقای عراقچی گفته بود برمی‌گردد و مشکلی نداریم. سخنگوی وزارت خارجه هم گفته است بروید از خود آقای زنگنه بپرسید. آقای روحانی آیا پول نفت بدون تهاتر برمی‌گردد یا برنمی‌گردد؟

* اعتماد: به‌تازگی برخی وزرا بخش‌نامه‌های ضد فسادی را به زیرمجموعه‌های خود ابلاغ کرده‌اند.آیا دولت برنامه‌ای برای تنظیم ایران: جناب‌عالی درباره مطالبات مردم در اعتراض‌ها فقط به کلیاتی مانند سیاسی، اجتماعی یا اقتصادی‌بودن مطالبات اشاره کردید، خواستم بپرسم مشخصا و به‌تفکیک مطالبات مردم را چطور دسته‌بندی می‌کنید و از این پس دولت برای دریافت نظرات مردم و کاربست آنها، چه سازوکاری تعریف خواهد کرد؟

* همشهری:

۱. مسئله گفت‌وگوی ملی به عنوان یک ایده در محافل سیاسی کشور مطرح است، پیشنهاد شده شخص رئیس‌جمهور در این موضوع پیشگام شود و زمینه گفت‌وگوی ملی بین احزاب، جریان‌های سیاسی کشور و نهادهای صاحب قدرت را فراهم آورد، آیا شما حاضرید برای بحث گفت‌وگوی ملی و حل‌وفصل مشکلات داخلی کشور پیش‌قدم شوید، سازوکار این گفت‌وگو چه باید باشد؟

۲. به‌تازگی وزیر کشور در گزارشی درباره ناآرامی‌های کشور گفته بود سلایق نسل جدید تغییر یافته و باید به این سلایق توجه کرد، پیش‌تر معاون‌اول رئیس‌جمهور از مدیرانی صحبت کرده بود که آویزان کشور هستند و از آنها خواسته بود اگر نمی‌توانند کار کنند مدیریت را رها کنند؛ در ۴۰ سالگی انقلاب چقدر از مدیران کشور مطابق سلایق و علایق مردم و به‌ویژه نسل جدید رفتار می‌کنند؟

۳- جناب آقای رئیس‌جمهور شما هنگام ارائه لایحه بودجه، از انقلاب بودجه‌ریزی صحبت کردید، اما با توجه به اتفاقاتی که در کشور رخ داد به نظر می‌رسد عقب‌نشینی‌هایی در اصلاحات اقتصادی و لایحه بودجه از سوی مجلس و دولت صورت گرفت، دولت برای ادامه این اصلاحات اقتصادی چه برنامه‌هایی دارد و مردم چه کمکی به دولت می‌توانند بکنند.

۴- کشور با چالش‌ها یا ابرچالش‌های متنوعی اعم از آلودگی، بحران آب، اشتغال، ورشکستی صندوق‌های بازنشستگی و فضای مجازی مواجه است، در بودجه ۹۷ چه دورنمایی برای این چالش‌ها در نظر گرفته شده، آیا فرمول دقیقی برای حل‌وفصل این ابرچالش‌ها در نظر گرفته شده است؟

* وطن امروز: معاونت مطبوعاتی ریاست‌جمهوری از روزنامه وطن امروز برای شرکت در نشست خبری دعوتی نکرده بود؛ اما یکی از خبرنگاران این روزنامه در حساب توییتری خود نوشته بود: «اگر قرار بود امروز از رئیس‌جمهور سوال بپرسم، می‌گفتم: در سال پنجم دولت شما، طبق قول خودتان هنوز مردم در قوطی‌هایی زندگی می‌کنند که آب و برق ندارد و مسکن‌های مهری که بعد از زلزله، علی‌رغم سالم‌بودن شهر! خراب شد؛ دولت شما برای مسکن مردم چه برنامه‌ای دارد؟».

* خبرگزاری فارس: فارس با همکاری برخی رسانه‌های دیگر، کمپین خبر خوب را راه‌اندازی کرده است. درخواستی که از رئیس‌جمهور داشتیم که از کابینه و وزرای محترم بخواهند با گشایش اقتصادی و کاستن از مشکلات معیشتی، عملا به این کمپین بپیوندند. همچنین اکثر دولتمردان به‌جای پرداختن به کارهای حوزه خود، به سیاست‌پردازی روی آورده‌‌اند و عملا به‌جای رفع دغدغه‌های مردم، نقش اپوزیسیون را بازی می‌کنند. اگر این عملکرد را قبول ندارید، از آنها بخواهید به این مشی پایان دهند.

* خبرگزاری تسنیم: خبرگزاری تسنیم هم که نتوانست سوال خود را بپرسد، متن پرسش خود را در خبرگزاری خود منتشر کرد:

سلام علیکم جناب آقای رئیس‌جمهور؛
خدمت حضرت‌عالی و سایر اعضای دولت خداقوت عرض می‌کنم و عرض تبریک دارم به مناسبت ایام‌الله دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران. یقینا حضرت‌عالی از برخی نارضایتی‌های قابل توجه مردم نسبت به اوضاع اقتصادی مطلع هستید؛ تمام نظرسنجی‌هایی که تاکنون انجام شده، ازجمله نظرسنجی صداوسیما و همچنین افکارسنجی دانشجویان ایران که به نوعی به خود دولت نیز وابسته است، نشان می‌دهد جنس نارضایتی‌های اخیر، اقتصادی و در اعتراض به مباحثی مانند بی‌کاری، رکود و... بوده است؛ اما بعضا اظهارنظرهایی توسط برخی مقامات دولتی صورت می‌گیرد که به نظر می‌رسد نشانه نشنیدن صدای نارضایتی‌ها و تلاش برای تفسیر واژگونه آنهاست، یا بعضا وقتی اشاره‌ای به اقتصاد وجود دارد، تلاش‌ها برای ارائه اطلاعات غلط به مردم و خالی‌کردن شانه دولت از مطالبات‌آنهاست؛ مثلا گفته می‌شود از ۳۶۰ هزار میلیارد بودجه کشور، ۲۰۰ هزار میلیارد آن دست دولت نیست که مخاطب تصور می‌کند دولت دیگری هم وجود دارد که این ۲۰۰ هزار میلیارد از آنِ اوست و او باید پاسخ‌گو باشد.

درحالی‌که این ۲۰۰ هزار میلیارد تومان مربوط به حقوق بازنشسته‌ها و مسائلی از این دست است، ولی تعمدا از توضیح کافی آن طفره می‌روند یا با اشاره به بودجه نهادهای فرهنگی به‌گونه‌ای وانمود می‌شود که گویا همه بودجه کشور صرف کارهای فرهنگی شده و برای همین، بودجه برای اقتصاد نیست. درحالی‌که کل بودجه نهادهای فرهنگی ۲۴۰ میلیارد است که شما این را مقایسه کنید با رقم ۵۵۰میلیاردی نهاد ریاست جمهوری در لایحه پیشنهادی سال ۹۷! آقای رئیس‌جمهور! سوال ما این است که آیا تصور نمی‌کنید این‌گونه مواجهه‌های برخی مقامات دولتی با مشکلات مردم، دو اشکال جدی به وجود می‌آورد؟ اول اینکه مردمی که این‌گونه با مشکلاتشان برخورد می‌شود و صدایشان شنیده نمی‌شود، ناراحت و گله‌مند می‌شوند و دوم آنکه دستگاه‌های دولتی‌ای که باید اهتمام جدی‌تری برای حل مشکلات داشته باشند، با شنیدن این‌گونه توجیه‌تراشی‌ها، منفعل و برای اقدام و عمل جدی‌تر برای حل مشکلات مردم، کم‌انگیزه‌تر می‌شوند؟ نشست مطبوعاتی رئیس‌جمهور دومین نشست او بعد از پیروزی در دور دوم انتخابات است؛ نشستی که به فاصله چند ماه از نشست اول برگزار شده بود.

منبع:روزنامه شرق

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۳۸۲۳۷۱۳:۲۷:۱۰ ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
جناب دکتر روحانی فساد های مدیران بانکی و معوقات کلان بانکی را و پاداش های کلان مدیران بانک تجارت را چه کسی میخواهد رسیدگی کند
ناشناس۲۳۸۲۷۰۱۳:۴۴:۵۰ ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
چرا باید مدیران بانکی شما هر کاری که دوست دارند انجام می دهند و کسی هم برخوردی با انها نمی کند بانک زیان ده شما هم پاداش تراز و هم وام صوری خودرو به خودشون داده اند سال سال اقتصاد مقاومتی یکسال است نماد بسته زیان ده
هوشیار۲۳۸۵۱۱۱۵:۳۷:۴۷ ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
نشست خبری توسط دولت مهندسی شد چون اساسا دولت نمیتواند پاسخ گو باشد . فکر کنم پرسش از حقوق شهروندی هست که متاسفانه شعارش داده میشه
ناشناس۲۳۸۶۲۲۱۶:۴۶:۰۶ ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
در اوج رکود و بیکاری ، دغدغه اصلاح طلبان کنسرت و ورود زنان به ورزشگاه است !!!
خلیل۲۳۹۲۶۱۰۹:۵۷:۴۲ ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
روش اقای روحانی فرار به جلو..........
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین