انتقاد از رشد ۴۰ درصدی قیمت آپارتمان های نقلی

گروه اقتصادی الف،   3961025235

عضو کمیسیون عمران مجلس، با تاکید بر اینکه فرمول رونق بازار مسکن متناسب شدن قیمت ها با دستمزد مردم در جامعه است، گفت: گران شدن آپارتمان های نقلی سیگنالی برای عمیق تر شدن رکود مسکن در آینده نزدیک است.

یوناتن بت کلیا در گفت وگو با خانه ملت، با انتقاد از افزایش 30 الی 40 درصدی قیمت آپارتمان های نقلی در کشور، گفت: این میزان رشد قیمت که بدون ضابطه رخ داده فشار مضاعفی بر اقشار ضعیف جامعه وارد خواهد کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه رشد نرخ ها خروج از رکود مسکن ترجمه نمی شود، افزود: فرمول رونق بازار مسکن متناسب شدن قیمت ها با دستمزد مردم جامعه است و تا زمانی که در این سمت و سو حرکت نکنیم ثبات نرخ ها رخ نخواهد داد.

رشد قیمت مسکن تاثیر مستقیم در کاهش قدرت خرید مردم دارد

نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه گران شدن واحدهای کم متراژ هشداری برای عمیق تر شدن رکود در آینده نزدیک است، تصریح کرد: هر عاملی که در رشد نرخ آپارتمان های نقلی موثر بوده به همان اندازه تاثیر روانی منفی بر کاهش قدرت خرید جامعه هدف خواهد داشت.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه افزایش تولید مسکن به ویژه در حوزه مسکن حمایتی لازمه ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا است، افزود: در حال حاضر با توجه به کاهش شدید قدرت خرید مردم در سال های اخیر تمایل به خرید خانه های نقلی افزایش یافته که همین موضوع به گرانی این واحدهای مسکونی دامن زده است.

دولت برای ساماندهی بازار باید سالی یک میلیون و 200 مسکن تولید کند

وی با بیان اینکه دولت باید در بازه زمانی مشخص تولید مسکن به میزان کمبود را در دستور کار قرار دهد، گفت: متاسفانه دولت در مسیر ساخت واحد مسکونی سالی یک میلیون تا یک میلیون و 200 عقب است که این خود به رشد تقاضا و کمبود عرضه منجر شده است.

دبیر کل اتحادیه جهانی آشوریان ادامه داد: متاسفانه گرانی خانه های نقلی بر افزایش تعداد اجاره نشینان و از طرف دیگر رشد نرخ اجاره ها دامن زده و به طور حتم تاخیر دولت در رسیدگی به نابه سامانی بازار مسکن بر بسیاری از بازارهای موازی آن نیز تاثیرات نامطلوبی خواهد داشت.

تسهیلات دهی بانک ها عاملی برای گرانی مسکن شده است

بت کلیا راهکار ثبات بازار مسکن را ارایه تسهیلات ارزان با هدف خانه دار شدن اقشار متوسطو ضعیف جامعه خواند و تصریح کرد: شیوه فعلی تسهیلات دهی مناسب نیست زیرا با افزایش میزان وام مسکن به همان اندازه رشد قیمت ها در بازار رخ داده و تاثیرگذاری سیاست پرداخت وام کاهش یافته است.

وی ادامه داد: برخورد با هر نوع افزایش قیمت در حوزه مسکن که به دور از چارچوب قانون و مولفه های مشخص صورت گرفته وظیفه دستگاه های نظارتی است تا به این ترتیب وضعیت این بازار به سمت و سوی ثبات قیمت ها هدایت شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: بی توجهی نسبت به آینده بازار مسکن می تواند اقتصاد کشور را فشل کرده و بسیاری از مشاغل را با رکود مواجه کند.