گفت‌وگوی الف با نمایندگان مردم مشهد درباره اعتراضات اخیر؛ لایحه بودجه شوک ایجاد کرد/ 3.5میلیون نفر احساس مالباختگی کردند/سیاست‌ها باید درباره مهار هزینه و ایجاد درآمدهای واقعی باشد

گروه سیاسی الف،   3961012186 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

بر اساس نظر نمایندگان مجلس، عدم تحقق وعده های داده شده به سپرده گذاران موسسات مالی و اعتباری، در کنار بی نظمی ها در اقتصادی کشور و پیشنهادهای دولت در بودجه باعث نارضایتی مردم و شکل گیری برخی تجمعات اعتراضی شد.

لایحه بودجه شوک ایجاد کرد/ 3.5میلیون نفر احساس مالباختگی کردند/سیاست‌ها باید درباره مهار هزینه و ایجاد درآمدهای واقعی باشد

به گزارش الف؛ شاهد اعتراضات مردم در روزهای پایانی هفته گذشته بودیم و مردم نسبت به عملکرد اقتصادی اعتراض داشتند، این اعتراضات از  از عدم پرداختن به حقوق سپرده گذاران موسسات اعتباری آغاز شد و مردم نسبت به معیشت، افزایش قیمت ها و گرانی‌ها، رشد نرخ بیکاری، فساد اقتصادی و رانت معترض بودند؛ هر چند برخی آشوب طلبان از این فرصت استفاده کرده و دست به تخریب اموال عمومی زدند که می بایست دستگاه‌های انتظامی و امنیتی با آن برخورد کنند، اما دولتمردان و مسوولان باید خود را متعهد به خواسته های مردم بدانند.

نصر اله پژمان‌فر، نماینده مردم مشهد در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد اعتراضات مردم نسبت به وضعیت اقتصادی و معیشتی، گفت: زمانی که در جامعه فرصت مناسب برای گفتگوی‌های مردم فراهم نشود، مشکلات این‌چنینی بروز خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی مجرای مردم برای مسائل و مشکلات است، افزود: درواقع مجلس نهادی، کاملاً مرتبط با مردم است و در آنجا پیگیری مسائل و درخواست‌های مردم باید انجام شود. امام خمینی (ره) فرمودند مجلس در راس امور است و ازلحاظ قانونی هم اختیاراتی مانند طرح سوال از رئیس‌جمهور و وزرا را دارد و می‌تواند سوال کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: متاسفانه گاهی در داخل مجلس بر اساس خودرایی‌هایی که  هیچ نوع وجاهتی ندارد، تمام و یا درصد قابل‌توجهی از ظرفیت مجلس تمام غیرفعال و نمی‌تواند فعالیت خود انجام دهد و مسائل مردم را پیگیری کند.

پژمان‌فر با اشاره به بحران صندوق‌های بازنشستگی و موسسات مالی و اعتباری مجاز و غیرمجاز، تاکید کرد: مردم در این صندوق‌ها و موسسات سرمایه‌گذاری کردند و مطالباتی دارند و بانک مرکزی بدون توجه به حقوق آن‌ها یک‌طرف عملاً مردم را مقصر اصلی عنوان می‌کند، درحالی‌که مردم زیر دست و پای بروکراسی اداری و عدم مدیریت و ناتوانی ما له می‌شوند.

وی اضافه کرد: مردم اعتراض‌هایی دارند و باید این اعتراض‌ها را از طریق نمایندگان خود در مجلس مطرح و نشان دهند تا حقوق آن‌ها تضییع نشود؛ اما وقتی بر اساس فضای کاملاً مدیریت‌شده غلط یا دیکتاتوری بعضاً برای اینکه این صداها شنیده نشود را شاهد هستیم؛ مثلاً علیرغم اینکه بیش از 140 نمایند طرح سوال از رئیس‌جمهور را مطرح کردند، ولی با گذشته چند ماه (بیش از 6 ماه) می‌گذرد و با همه پیگیری‌هایی که شد و به دنبال وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی رفتند، اما فقط با پاسخ‌های کاملاً یک‌طرفه مواجه شدند.

 نماینده مردم مشهد در مجلس تصریح کرد: مردم امروز حس می‌کنند که به حرف و سخن نمایندگان آن‌ها اعتنا و جواب داده نمی‌شود و مسائل در مسیری که کاملاً برخلاف منافع آن‌ها است، پیگیری می‌کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: بدون اینکه توجهی به حقوق  مردم شود؛ گاهی گزارش‌های دروغ ارائه می‌شود، مانند اینکه رئیس‌کل بانک مرکزی در مورد مسائل اعلام می‌کند که نتیجه این می‌شود که کارد به استخوان مردم که می‌رسد و برای مطالبات خود مسیری که در آن ضمانتی برای مدیریت رفتار نیست، انتخاب می‌کنند.

پژمان‌فر با بیان اینکه امروز مردم حرف دارند که باید گفته و شنیده شود؛ گفت: امروز فرصت جدی برای این حرف‌ها نیست که مردم فکر می‌کنند توجه به حرف‌های آن‌ها می‌شود، بلکه بستر برای افراد فرصت‌طلب و آشوب‌طلب فراهم کرده است و جریان‌های معارض و معاند انقلاب از آن استفاده می‌کنند، که علاوه بر ظلم گذشته، ظلم جدیدی هم به مردم تحمیل می‌کنند و مطالبات در همین سروصداها گم می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه امروز مطمئناً راه پیگیری و رسیدن مردم به مطالبشان همان راه‌هایی است که قانون مشخص کرده تا بتوانند افرادی به‌عنوان نماینده آن‌ها در مجلس این حرف‌ها را بزنند، گفت: امروز تعطیل شدن دو هفته مجلس در این وضعیت قابل دفاع نیست و مجلس باید هوشیارانه در این وضعیت کاملاً  به رصد و پیگیری مسائل می‌پرداخت و درواقع به بحث‌ها ورود می‌کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم با اشاره به نقش مجلس در نظارت بر دستگاه‌ها، افزود: هیچ منعی ندارد که دستگاه‌ها اجرایی در مقابل خواسته قانونی مجلس پاسخگو باشند؛ مثل‌اینکه سوال از رئیس‌جمهور و وزیر طرح شود؛ زیرا این از حقوق مجلس و قانون آن پیش‌بینی کرده است.

نماینده مردم مشهد در مجلس تصریح کرد: اگر مجلس از فرد و مجموعه سوال کند، معنای آن تضعیف قوه دیگر نیست؛ حتی اگر  مجلس امروز به استیضاح رئیس‌جمهور بپردازد معنایش این نیست که مجلس قوه مجریه را تضعیف کرده است، بلکه وظایف قانونی خود در جهت  پیگیری مطالبات قانونی استفاده‌شده است.

پژمان‌فر با تاکید بر اینکه نحوه ورود غیرقانونی به خیابان‌ها اصلاً مورد تائید ما نیست، گفت: دستگاه‌های امنیتی باید با آشوب‌طلبان و عواملی که بیت‌المال را به آتش می‌کشند و موجب ناامنی فکری و ذهنی مردم می‌شوند، قطعاً برخورد جدی داشته باشند؛ اما درعین‌حال باید از مجرای مناسبی حرف‌های مردم هم شنیده شود؛ زیرا مردم ما بسیار نجیب و معتقد به انقلاب هستند و همیشه پای‌کار انقلاب ایستادند؛ همان افرادی که شهدای بسیاری برای انقلاب دادند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس پاسخ به اینکه نقش گرانی‌ها، بیکاری،  نره رشد تورم  و فساد اقتصادی چه قدر است، پاسخ داد:  همه این عواملی همیشه وجود داشته و این‌ها  فاکتورهایی بوده است که به‌عنوان یک علت ناقص و جزئی از عوامل تاثیرگذار بر این موضوع نقش‌آفرینی کردند.

 وی در مورد مدیریت و تبعیض‌های اقتصادی در جامع، با بیان اینکه همه مشکلات به دلیل سوء مدیریت‌ها است، بیان کرد: کشوری  نیستیم که نتوانیم مشکلات و مسائل را حل کنیم، اما نداشتن مدیریت باعث ایجاد مشکلات شده، مانند موضوع قاچاق کالا؛ امروز  عواملی در کشور به‌صورت سازمان‌دهی شده قاچاق کالا را انجام می‌دهند و تاثیرات مستقیم بر بخش‌ها دارد؛ اگر همین موضوع قاچاق را مدیریت کنند و  نظام را تعرفه گذاری را در ارتباط با صادرات و  واردات کالا به‌صورت دقیق اعمال شود، بخش قابل‌توجهی از مشکلات کشور ما حل خواهد شد.

به گفته نماینده مردم مشهد در مجلس؛ امروز شاهد هستیم ده‌ها کارخانه نخ به‌واسطه همین سوء مدیریتی در موضوع قاچاق، تعطیل شدند مانند کارخانه‌ای در شهر مشهد که باعث شد بیش از 1000 نفر کارگر  بیکار شوند؛ در کل کشور چند هزار نفر در ارتباط با همین موضوع نخ یا موارد دیگر در با این وضعیت بیکاری و بی‌رونقی بازار، به فعالیت خود ادامه می‌دهند. به نظرم عمده عوامل نگاه غلط و ضعف در مدیریت و نداشتن روحیه انقلابی در اجرای  قانون است.

پژمان‌فر در مورد این سوال که مردم بعد از اجرای برجام و لغو تحریم‌ها، به حل مشکلات اقتصادی امید داشتند، اما چرا این موضوع رخ نداد، گفت: از ابتدا روشن بود که محقق نخواهد شد، زیرا ما وارد بازی رونشی شدیم که از قبل باخت در پی داشت، اما برخلاف آن چیزی که ادعا شد و گفتند ما در برجام بازی برد-برد بودیم، اما وارد بازی دو سر باخت نسبت به خود شدیم؛ اگرچه برد را بر برای طرف مقابل  داشت، زیرا  متاسفانه نه‌تنها بخش هسته‌ای را تضعیف کردند و از بین بردند، بلکه ازلحاظ  فرهنگی، ما نمی‌توانیم را در جامعه ایرانی نهادینه کرده و آن را در جامعه ما جلو بردند.

وی با بیان اینکه اشتباه بزرگ دولت این بود که همه توان خود را در یک پروژه گذاشت و آن برجام بود، گفت: دولت همه‌چیز را معطل کرد که اگر برجام اجرا شود، چنین خواهد شد، اما بالاخره یک مولودی بود که معلوم شده مردم به دنیا آمده است، مانند جنینی که در رحم مادر است و اصلاً روحی در آن دمیده نشده، ولی در روز به دنیا آمدن، معلوم می‌شود مرده بوده است و آن روز معلوم شد که از روز اول سر این آقایان کلاه گذاشتند و نتیجه هم، همین شد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: اگر کسی همه تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد قرار دهد و بعد آن، سبد باخت باشد، نتیجه مشخص است، البته اگر در این موضوع تدبیر و درس عبرت می‌شد که دوباره رخ ندهد و آقایان به سمت مردم به‌عنوان بزرگ‌ترین سرمایه کشور  بیایند، تمامی تهدیدات را می‌تواند تبدیل به فرصت کند کما اینکه تجربه آن را داشتیم.

پژمان‌فر با بیان اینکه دولتمردان باید صادقانه به مردم می‌گفتند در موضوع برجام یک اشتباه بزرگ انجام دادند، و فکر می‌کردند می‌توان با مذاکره مسائل را حل کنند، گفت: حتی می‌توانستند بدون گفتن آن، عملاً  دستشان را به سمت مردم دراز می‌کردند، زیرا ظرفیت نیرو انسانی جوانان و تحصیل‌کرده در کشور داریم، اما مسوولان و دستگاه‌ها اجرایی به این مسائل توجه ندارند، درحالی‌که این یک فرصت و پنجره طلایی برای ما است.

به اعتقاد وی؛ متاسفانه یک نگاه غلطی امروز در نگاه مسوولان و تصمیم گیران کشور، وجود دارد که به ظرفیت مردم با نگاه تهدیدآمیز می‌نگرند، درحالی‌که اگر امروز این اراده را داشته و پای‌کار باشند و از این فرصت استفاده کنند، در کمتر از 6 ماه با تصمیمات درست، این شکاف بین مردم و مسوولان که زیاد شده و دامن زدند و مسائل و مشکلات کشور حل خواهد شد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد اینکه بهترین راهکار برای حل مشکلت اقتصادی چیست، گفت: بهترین راه همین است که رهبر انقلاب به‌عنوان دیده‌بان گفتند و آن اقتصاد مقاومتی است؛ منتها به شرطی که مسوولان آن را عملی کنند.

 پژمان‌فر در مورد این‌که چرا اقتصاد مقاومتی محقق نشد؛ پاسخ داد: امروز مثل کشتی هستیم که دیده‌بان آن با دقت نگاه می‌کند و بر اساس تشخیصی که می‌دهد می‌فرمایند بادبان‌ها را بکشید؛ اما باقی اعضا که باید بادبان‌ها را بکشند هم داد می‌زنند بادبان‌ها را بکشید؛ گفتن این افراد بادبانی کشیده نمی‌شود؛ امروز اگر رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی سخن می‌گویند؛ دیگر دولت و مجلس نباید در مورد آن حرف بزنند، زیرا مجلس باید قوانین آن را تنظیم و دولت هم آن را اجرا کند.

لایحه بودجه شوک ایجاد کرد/ 3.5میلیون نفر احساس مالباختگی  کردند

سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس هم مورد خواسته‌های مردم و شکل گرفتن تجمعات اعتراضی به خبرنگار الف؛ گفت: اتفاقاتی رخ داد که باید مدیریت می‌شد که نشد و آن رسیدگی به وضعیت موسسات مالی و اعتباری بود و عدم انجام آن، باعث شد شاهد تجمعات در این مدت باشیم که مستمراً رخ می‌داد و به سرانجام مطلوب و ویژه‌ای نرسید.

وی با بیان اینکه عدم ساماندهی سپرده‌گذاران موسسات مالی و اعتباری منجر به برگزاری تجمعات اعتراضی شد، افزود: البته عوامل دیگر هم به آن اضافه شد؛ مانند شوک ناشی از ارقام و اعداد لایحه پیشنهادی بودجه برای سال آینده که در این موضوع نقش داشت و فضای زیادی را ایجاد کرد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص سوء مدیریت‌ها و تبعیض‌های اقتصادی، ادامه داد: افزایش زیاد برخی نرخ‌ها و اجناس، افزایش نرخ ارز و ...؛ و همچنین به عدم سامان سازی موسسات مالی و اعتباری که یک جمعیت گسترده‌ای سپرده‌گذار احساس مالباختگی قطعی کردند و یاس و ناامیدی در این جمعیت که بین 2 الی 3.5 میلیون نفر و بخشی از جامعه ایران هستند، در کنار دیگر مسائل باعث شد روند نارضایتی مردم از عدم مدیریت مسائل و رهاشدگی عرصه اقتصاد در کنار بی‌نظمی‌های مالی و شنیدن قول‌های و وعده‌های غیرعملی شده یا بعضاً واهی این تجمعات را شاهد باشیم.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به در حوزه مدیریت اقتصادی، بیان کرد: زمانی که مسوولان سخن و اظهارنظر می‌کنند و این اظهارنظرها دارای بار و معانی زیاد است، بخصوص در موضوع موسسات مالی و اعتباری که قول‌های زیادی به مردم داده شد و اظهارات متناقض بخصوص رئیس‌کل بانک مرکزی بیان شد که همه این‌ها در عرصه عمل اجرایی نشد یا با کُندی مواجه شد؛ حتی در تسویه سپرده‌گذاران و مالباختگان روند تبعیضی صورت گرفت و فضای بی‌اعتمادی و ناامید را در جامعه دامن زد و منجر به ناراحتی‌های گسترده‌ای از مردمی شد.

به گفته وی، در حدود یک سال تجمعات اعتراضی در مقابل مجلس به‌صورت هفتگی و مستمر با جمعیت 40 نفر تا 4 هزار نفر صدای خود را رساندند و نمایندگان مجلس به‌صورت مستمر آن را پیگیری کرده و حتی جلسات غیرعلنی برگزار شد؛ اما وعده‌های داده‌شده در بسیار از موارد محقق نشد.

نماینده فریمان در پاسخ به این سوال که دولت‌مردان این امید را دادند که با اجرایی شدن برجام، شاهد رونق اقتصادی باشیم و مردم این پتانسیل را در کشور دیدند، چرا این اتفاق رخ نداد، پاسخ داد: یکی از مهم‌ترین مولفه‌های برجام که باید انجام می‌شد و شکل نگرفت، روند و رشد سرمایه‌گذاری خارجی در ایران بود، اما تفاهم‌نامه‌ها تبدیل به قراردادهای اجرایی نشد.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه سرمایه‌های خارجی می‌بایست وارد اقتصاد ایران شود که انجام نشد، گفت: سرمایه‌گذاران خارجی و شرکت‌های بین‌المللی اجرای تعهدات خود را منوط به اقدامات ترامپ در قبال ایران گره زدند، مثلاً اکنون بسیاری از آن شرکت خارجی با ایران قرارداد بستند، اما منتظر تصمیم ترامپ در 18 ژانویه در خصوص تمدید و یا عدم تمدید در پایبندی ایران به برجام هستند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: وقتی قراردادها با شرکت‌ها و کمپانی‌های خارجی جنبه عینی و عملی پیدا نمی‌کند، سرمایه‌گذاری هم رخ نمی‌دهد و ورود سرمایه کم‌رنگ خواهد شد که اثر خود را بر تعهدات و انجام پروژه‌های زیرساختی می‌گذارد و آثار آن در اقدامات اقتصادی خواه یا ناخواه نمایان می‌شود.

وی در مورد نقش لایحه بودجه و حذف یارانه نقدی و افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی در نارضایتی مردم چه میزان تاثیر دارد، گفت: این موضوعات قبل از طرح، تبیین نشده و باعث شوک می‌شود؛ هرچند مجلس ورود جدی خواهد داشت، اما آیا باید با کلیات لایحه مخالف کند یا بخش عمده آن را دچار تغییر دهد؟

 قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه لایحه بودجه 97 با قانون برنامه ششم تفاوت‌های بسیاری دارد، افزود: بسیاری از احکام برنامه در لایحه بودجه رعایت نشده و مهم‌ترین چالش بودجه سال آینده، وجود برنامه ششم است و مجلس باید رویکرد مناسبی نسبت به پیشنهاد دولت در مورد حذف یارانه بگیران یا افزایش گسترده درآمد مالیاتی که منجر به رکود اقتصادی و ایجاد مشکل برای صاحبان صنایع و تولید خواهد شد.

وی با تاکید اینکه پیشنهاد دولت در مورد افزایش قیمت حامل‌های انرژی جامعه را با شوک مواجه می‌کند، گفت: همه مسائل و مشکلات اقتصاد با هم قرار می‌گیرد و نمی‌توان مشکلات اقتصادی را یک‌خطی یا یک موضوعی دانست و همه موارد باهم ترکیب‌شده و یک خروجی می‌دهد و آن نارضایتی مردم است.

نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس در مورد اینکه راه‌حل برای برون‌رفت از این مشکلات چیست، پاسخ داد: مهم‌ترین راهکار این است که دولت با توجه به کمبود منابع، در هزینه‌های جاری خود را کنترل و کاهش دهد و سیاست‌های ریاضتی و سخت گیرانِ در مورد حقوق و دستمزد، ماموریت‌های خارجی، هزینه‌هایی که در خارج از کشور انجام ‌می‌دهد و کلیه حوزه‌های هزینه‌بر  انجام دهد.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به اینکه دولت باید یک سیاست کنترل و مهار هزینه و ایجاد درآمدهای واقعی را دنبال و اجرایی کند؛ اظهار کرد: هزینه‌های جاری دولت افزایش زیادی داشته و رو به فزونی است و برای تامین منابع و درآمد نباید دست در جیب مردم کرد و به آن‌ها فشار مالی و اقتصادی وراد کرد. یکی از اشتباهات جدی در لایحه بودجه کاهش سطح اعتبارات عمرانی و افزایش قابل‌ملاحظه هزینه‌های جاری است و همچنین شاهد عدم نظم و شفافیت هستیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۹۵۵۰۹۱۶:۱۸:۳۰ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
در بهار سال 1367 همه مسولان جنگ و کشور بالاخره این شجاعت را پیدا کردند که مطلبی ار که حداقل از 1365 به ان رسیده بودند مطرح کنند و ان لزوم فوری بازنگری و تغییر رویه ها و اسراتژی بود که همه نتیجه ان را می دانیم. حالا هم همه دلسوزان کشور مدتها ست می گویند که فارغ از نظر دشمنان خارجی در کشور نیاز به بازنگری در سیاستهای اقتصادی و مدیریت کلان کشور هست. ولی چون مانند 67 کشور طاهرا درگیر دشمن به صورت مستقیم نیست هنوز فوریت مسئله درک نشده و در نتیجه هر روز که اقتصاد کشور به این صورت اداره شود . وضییعت خطیر تر و فوری تر میشود. هر چه زودتر باید سیستم سهمیه بندی بنزین و مواد غذایی برای حمایت از فقرا حاشیه نشین ها بیکاران و کشاورزان با توجه به خشکسالی امسال بر قرار بشه و بعد اقدامات اساسی برای بازنگری سیاستهای اقتصادی فرهنگی سیاسی و خارجی صورت گیرد
ناشناس۱۹۵۶۳۵۱۷:۵۷:۰۴ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
اینقدر با این بخش نامه ها ور میرن تا دوباره زمان احمدی نزاد تکرا ر بشه . از تجربه های گذشته درس بگیریم . متاسفانه کشور در شرایط بحرانی به سر میبره و سیف و دوستان این را هنوز درک نکرده اند که مسبب اصلی اشوبهای اخیر شخص ایشان به همراه مشاورینشون هستند به خاطر عملکردشان . به جای اینکه بنشینند و در بانک مرکزی درباره ساخت کارخانجات و ایجاد شغل و بالابردن ارزش پول ملی تصمیم بگیرند و مینشینند و درباره اینکه چطور هزینه های دولت را از جیب و سرمایهای مردم تامین کنند تصمیم می گیرند. جا داره که یه یاد اوری به روحانی بکنیم که چند ماه پیش چه قولهایی به مردم داد و الان چگونه دارد کار میکند. تیم اقتصادی دولت افتضاح است و باید فکرب به حال ان کرد باید انرا جراحی نمود.
ناشناس۱۹۵۵۲۳۱۶:۲۹:۱۶ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
اقای روحانی یا نمی تواند یا به قول خودش نمی گزارند تا مشکلات اقتصادی و ...مردم را جل کند که در هر دو صورت باید صادقانه عذر خود و دولت را بپذیرد
علی۱۹۵۵۳۳۱۶:۳۶:۵۴ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
معاون وزیر مسکن گفته است ما 120 میلیارد دلار خانه های خالی داریم. با توجه به اینکه اکثر این خانه ها در اختیار کسانی است که نیازی به آن ندارند و جهت دلالی و به امید افزایش قیمت آنها را خریداری کرده اند. دولت می تواند مالیات بر روی خانه های خالی را تصویب کند در این صورت با نرخ مالیات 5 درصد حداقل می تواند 6 میلیارد دلار یا معادل 24 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند و این درآمد را صرف ایجاد اشتغال کند. به همین ترتیب می تواند از معاملات اضافی مسکن مالیات بگیرد. همیشه که نباید با افزایش قیمت انرژی از جیب طبقات پایین برداشت کرد.
ناشناس۱۹۵۶۴۷۱۸:۱۰:۰۶ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
اگر یادتان باشد لایحه مالیات بر خانه های خالی در مجلس مسکوت ماند و خود دولت بعد از لابی گری های خاص لایحه را پس گرفت . اگر اشتباه نکنم آقای توکلی آن اتفاق را روز سیاه مجلس نامید . دوست عزیز وضع از آنچه فکر می کنیم خرابتر است . نماینده ها و وزرا به گفته آقای محمود صادقی در بررسی خیلی از لوایح ابتدا منفعت شخصی را در نظر می گیرند .
ناشناس۱۹۵۵۶۴۱۶:۵۹:۴۹ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
نماینده محترم. مشکل تنها دولت نیست. مجلس هم در این مشکلات دخیل است. وقتیکه در مدت هفت سال از حکومت احمدی نژاد، افزایش حقوق کمتر از تورم بود ، مجلس اعتراضی نکرد، قوه قضائیه اعتراضی نکرد و مشکلات معیشتی انباشته شد. وقتیکه با افزایش قیمت دلار ارزش پول ملی به یک سوم تقلیل پیدا کرد و قدرت خرید حقوق بگیران به یک یوم کاهش یافت، وقتی متهمان رانتی و اختلاسی خودی با برخورد مواجه نشدند، شرایط وخیمتر شد. تبعیضها تنها زاییده عملکرد دولت نیست بلکه سایر قوا نیز دخیلند. وقتی کاندیدایی برای تبلیغات انتخاباتی خود میلیاردی خرج میکند، این سوال به ذهن متبادر میشود که در مدت چهار سال این مخارج چگونه جبران خواهند شد و تازه به سود دهی هم خواهد رسید؟ پاسخ فوری در زد و بندها و رانتها جستجو میشود. لذا در این مسایل تنها دولت مقصر نیست. مسئولان خارج از دولت هم مقصرند.
محمد باقر و ولی اله اتش افروز۱۹۵۵۷۱۱۷:۰۸:۵۴ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
چرا مشاوران ریس جمهور به ایشان هشدار ندادند بودجه پیشنهادی درست چند ماه پس از انتخابات با ان همه وعده و وعید شوک به جامعه وارد میکند ریس جمهور باید سریعا ریس برنامه و بودجه و ریس بانک مرکزی را برای کاهش تنش ها تعویض و از مردم عذر خواهی رسمی کند و از خانواده کشته شدگان دلجویی نماید
ناشناس۱۹۵۵۷۳۱۷:۰۹:۳۳ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
می بایستی مدیران و سهامداران متخلف موسسات مالی نظیر کاسپین و فرشتگان و همدستانشان بواسطه هزینه هایی که به کشور به اشکال و صور گوناگون تحمیل نموده و بنا به گفته تمامی مسئولین نظام یکی از عوامل اصلی گله مندی مردم می باشند مطابق نظر دادستان محترم کل کشور در دادگاهی ویژه و بطور علنی محاکمه شوند.
ناشناس۱۹۵۵۷۴۱۷:۰۹:۵۱ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
شوکشم سه فاز بود و ...
ناشناس۱۹۵۵۷۶۱۷:۱۰:۰۳ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
[[درد مردم همین چیزهاست]] سخنان مهم رئیس جمهور روحانی در جلسه با روسای کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی: برخی رفتند به یک موسسه غیرمجاز اعتماد کردند و این را هم می‌گویند که به موسسه کاسپین بانک مرکزی مجوز داده ، شما می‌دانید که موسسه فرشتگان، جزو آنهایی بود که داخل این نبود و مجاز نبود داخل این شود. نمی‌خواهم تفسیرش را بگویم یک قاضی‌ در یکی از شهرها اشتباهی کرده و این گرفتاری برای ما درست کرده که ربطی به دولت ندارد. [[اگر مردم از اجرای عدالت در کشور سرخورده و نا امید شوند مسلما عواقب بسیار بدی را برای امنیت کشور در پی خواهد داشت]]
ناشناس۱۹۵۶۰۲۱۷:۲۷:۵۹ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
افسوس
ناشناس۱۹۵۶۱۴۱۷:۳۹:۳۷ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
عرف ایجاب میکنه که ریس جمهور در اولین فرصت ضمن عذر خواهی از ملت شریف ایران بواسطه مشکلات و فشارها مسولین سازمان برنامه و بودجه را برکنار و کمیته ای برای رسیدگی به عدم کارکرد صحیح دستگاههای نظارتی تشکیل و مدیران مقصر در بروز مشکلات موسسات غیر مجاز محاکمه و چندین ب... زده شود تا سایر مدیران فکر کار خود را بکنند و بدانند به تخلفات در هر مقطعی رشیدگی خواهد شد
ناشناس۱۹۵۶۴۵۱۸:۰۸:۰۷ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
فکر کنم تا مدتها فقط با وعده های جدید وپاسکاری این مسوول به ان مسوول بازهم مطالبات مردم روی زمین بماند
سید ناشناس۱۹۵۶۵۱۱۸:۱۴:۰۸ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
اول برنامه نویسی بود یا مدیریت. جای این را عوض کردند و حالا نه مدیر داریم نه برنامه. مسولان حتی برای شنیدن یک پیشنهاد وقت نمیگذارند چه شود که وقتسان را تخصیص اجرای برنامه کنند
بیگی29۱۹۵۶۵۸۱۸:۲۱:۲۰ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
با یک حساب سر انگشتی متوجه خواهید شد با اقلام اختلاسی فقط اعلام شده چه مقدار کارخانه ،مدرسه و...میتوان ساخت چه اشتغالی ایجادمیشود.البته آنان که خوردند و بردند که دستتان به آنها نمیرسد ولی با مجازات مباشرانشان،از هر طبقه که باشند شاید بتوان از گسترش فاجعه جلو گیری کرد.مسئولان هم بیش از دو انتخاب ندارند یا اقدام جدی یا.......
ناشناس۱۹۵۶۷۹۱۸:۳۶:۰۴ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
در مورد حقوق نجومی نمایندگان حرفی نزده
عباس۱۹۵۷۱۳۱۹:۰۴:۱۵ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
حقیقتاً لایحه بودجه شوک بدی به ملت وارد کرد و برای اولین بار مردم متوجه شدند که بخش عظیمی از این بودجه را افرادی خاص میگیرند که به هیچکس پاسخگو نیستند و مردم اصلاً راضی نیستند که مالیاتی را که میدهند و یا پول نفت آنها برای اینگونه مصارف فرهنگی پشت پرده ای که هیچگونه علاقه ای ملت به آنها ندارند، هزینه شود. این باعث شوک ملت شد.
ناشناس۱۹۵۷۲۰۱۹:۱۵:۵۸ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
آقا شما را به هر چه وهر که میپرستید اینقدر با اعصاب نداشته مردم بازی نکنید زودتر تکلیف سپرده گذاران ثامن الائیمه را مشخص کنید کافر که گیر نیاورده اید که بخواهید داخل پرس قرارش دهید تا مسلمان شود اکثر کسانی که داخل این موسسه سپرده گذاری کردند به خاطر اسم مقدسش وبا اطمینان به اینکه وابسته به نهادی بود که حتی یک درصد هم فکر کلاه برداری نمیکردند.الان نزدیک 6ماهه که نه زندگی داریم ونه اعصاب من باموسسه قرارداد 6ماهه بستم چون با برنامه ریزی که کرده بودم بعد 6 ماه نیاز به پولم داشتم الان حدود 6ماهه که شدیم عروسک کوکی اینهازندگیم دارد ازهم پاشیده میشود سلامتی خودم واعضاء خانواده به خطر افتاده 3تا بچه بیکار وعزب دارم جرم ما این است که به ارکان این نظام ایمان داریم وپارتی نداریم . تاکنون ودر هیچ زمانی چنین مال مردم خوری صورت نگرفته ودر هیچ جایی از دنیا دیده نشده چرا بانک مرکزی نسبت به رفع مشکل سپرده‌گذاران موسسه ثامن که براحتی حق برداشت از پول خود را در این موسسه ندارند، هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد؟
ناشناس۱۹۵۷۳۶۱۹:۲۳:۲۷ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
من فکر می کنم باید این فریادها را شنید. بعضی از این مردمی که با تحصن کنار خیایان ها می خوابند، به نان شبشان محتاجند! زندگی ها دارد متلاشی می شود! من خواهش می کنم از مقامات مسئول در بخش های گوناگون یک مقدار دل بدهند و با توجه بیشتر و یک نگاه عمیق تر.این مشکلی ست که باید حل شود در نهایت این مشکل در همین جمهوری اسلامی بوجود آمده، حالا دائما بیندازیم گردن همدیگر! بالاخره رفته اند از نهادی یک مجوزی گرفته اند و یک نهادی هم موظف بوده که نظارت کند. حالا یکی کوتاهی کرده، یکی اشتباه کرده...! مردم این وسط چه می شوند؟ باید مراعات حال مردم را بکنیم. امیدوارم این حرف را که خواسته این مردم است و مراجعات فراوانی هم هست، این را بشنوند و از کسی که دلسوز آن هاست و می خواهد مسئله را حل کند، انشاالله بشنوند و دل بدهند و پای کار بایستند و زود این مسئله را جمع کنند. خوب نیست در شرایطی که دشمنان می خواهند اساس و موجودیت ما را تحت فشار قرار بدهند و مردم را تحت فشار مضاعف قرار بدهند، اینجور صحنه ها و اینجور اتفاقات در کشور ما مشاهده شود.
ناشناس۱۹۵۸۹۸۲۲:۱۶:۳۲ ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
متاسفانه رئیس جمهور با ابقای افرادی مثل سیف به مردم دهن کجی می کند. اگر قحط الرجال بود درک می کردیم اما کم نیستند افراد شایسته ای که جایگزین سیف شوند.
نمیدونم۱۹۶۰۵۱۰۰:۳۰:۵۲ ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
بنده ساکن مشهدم. وقتی مردم مشهد در شهری زندگی میکنند که پر جمعیته و کلان شهره و با وجود آمار سالیانه ورود چند ده میلیونی زائران امام رضا به این شهر و عرضه و تقاضاهای زیاد در همه زمینه ها، از گرانی و بیکاری و تورم و دیگر مسائل معترض و ناراحتند بدا به حال بقیه مردم عزیز دیگر شهرها.
ناشناس۱۹۶۱۰۸۰۱:۵۰:۵۵ ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
برای کاهش مشکلات ملت باید شهامت تجدید نظر در برخی سیاستهای داخلی وخارجی صورت گیرد و ملاک ومعیار فقط وفقط قانون باشد حاکمیت قانون درتمامی سطوح باید درعمل ونه حرف انجام شود وباید مقامات متوجه باشند که این وضعیت یکباره بوجود نیامد وتا حاکمیت قانون اجرایی نشود سرمایه گذاری خارجی که هیچ سرمایه گذار داخلی هم وارو کارنخواهد شد واگر سرمایه بکارنیفتد دامنه بیکار وفقر وفساد روند تندتری پیدا خواهد کرد
ناشناس۱۹۶۱۷۸۰۷:۱۵:۴۴ ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
در لایحه ارایه شده به مجلس دولت بر خلاف وعده های خود برای بهبود معیشت مردم به دنبال کم کردن حقوق بازنشستگان با محاسبه میانگین 5 سال پایانی خدمت و تقلیل پاداش پایان خدمت کارکنان به یک سوم است !!!! از مجلس می خواهیم جلوی این سوء استفاده علنی دولت از کارمندان بازنشسته را بگیرد. بازنشسته ها با شرایط فعلی هم در فلاکت زندگی می کنند چرا چوب بی مدیریتی دولتمردان نجومی بگیر را باید ما بخوریم؟؟!!!
ناشناس۱۹۶۱۹۲۰۷:۳۵:۵۲ ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
موسسات غیرمجاز و تعاونی‌ها که ربطی به این دولت نداشته و حتی مجوز بانک مرکزی را هم نداشتند، اینها مجوزهایشان مجوزهای تعاونی برای دهه ۸۰ و قدیمی است،این بار سنگینی بر دوش دولت است. ما این کار را کردیم. به عهده ما نیست. مگر باید این را دولت حل کند؟ برخی رفتند به یک موسسه غیرمجاز اعتماد کردند و این را هم می‌گویند که به موسسه کاسپین بانک مرکزی مجوز داده ، شما می‌دانید که موسسه فرشتگان، جزو آنهایی بود که داخل این نبود و مجاز نبود داخل این شود. نمی‌خواهم تفسیرش را بگویم یک قاضی‌ در یکی از شهرها اشتباهی کرده و این گرفتاری برای ما درست کرده که ربطی به دولت ندارد.از سخنان آقای روحانی کاملا مشخص است که سیف همچنان دارد اطلاعات اشتباه و نادرست در اختیار ایشان قرار می دهد کلیه این مطالبی که توسط رئیس جمهور در خصوص موسسه فرشتگان گفته شد کاملا اشتباه و نادرست است کاسپین به خودی خود هویتی ندارد و هویتش را از تجمیع این 8 تعاونی که عمده آنها فرشتگان می باشد بدست می آورد یعنی 53% از کاسپین فقط سهم فرشتگان است بعد رئیس دولت می گوید فرشتگان داخل این نبود و مجاز نبود! اگر فرشتگان نبود که در اینصورت مجوز صادره شما در 941227 غیر قانونی است چرا که حتی سپرده قانونی کاسپین را فرشتگان پرداخت کرده است و کاسپین به خودی خود که ریالی پول نداشته است حتی پول و در واقع باج مجوز صادره را باز فرشتگان پرداخت کرده است در واقع آقایان تصور کرده اند که می توانند کلیه سپرده های سپرده گذاران مظلوم فرشتگان را به نفع کاسپین و سهامدارانش را بی توجهی کنند فرشتگان در سال 92 منحل شد و موسسه آرمان ایرانیان بوجود آمد نکته ای که سیف همیشه آنرا مخفی می کند تا حقایق این بر مسئولین امر آشکار نگردد موسسه آرمان ایرانیان فقط اسمش به کاسپین تغییر کرده و از منظر حقوقی و تعهدات هیچ تغییری نکرده حتی با یک شماره ثبت در اداره ثبت شرکتها (آرمان ایرانیان و کاسپین) ثبت شده اند جناب آقای روحانی از یکسال گذشته تاکنون بانک مرکزی دولت شما هزاران بار حرف هایش را تغییر داده اما درک نکرده است که مردم به مجوز صادره اعتماد کرده و در کاسپین سپرده گذاری کرده و یا افزایش سپرده داده اند و همه مستندات بانک مرکزی موجود است مطمئن باشید مردم به کمتر از حقشان که همانا پرداخت کلیه مطالباتشان اعم از اصل سپرده و سود سپرده طبق قرارداد تا روز تسویه می باشد راضی نخواهند شد در واقع طبق حقوق شهروندی که جنابعالی بارها فقط اعلام کردید بایستی ضرر و زیان وارده به سپرده گذاران طبق قانون پرداخت شود ضمنا قاضی اشتباه نکرده چرا که قبل از نامه قاضی بانک مرکزی مجوز تغییر تابلوها را داده بوده و مستنداتش موجود است و اینها حقایقی است که بانک مرکزی سعی بر پوشیده و مخفی نگهداشتن آنها دارد و متاسفانه سپرده گذاران راه ارتباطی با جنابعالی ندارند که مستندات واقعی را تقدیم حضورتان کنند در این زمینه 183 نماینده ملت در مجلس شورای اسلامی همه مستندات را بررسی کرده و 183 نماینده رای بر محکومیت بانک مرکزی طبق ماده 236 آئین نامه داخلی داده اند که گزارش محکومیت بانک مرکزی به قوه محترم قضائیه بیش از 100 روز است ارجاع شده و قرار بوده بدون اطاله وقت بررسی شود و طبق ماده 171 قانون اساسی کلیه مطالبات سپرده گذاران مظلوم کاسپین شامل اصل سپرده و سود سپرده طبق قرارداد از محل بودجه دولت در سال 96 پرداخت گردد.
ناشناس۱۹۶۴۱۴۱۰:۴۷:۱۵ ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
شما از موسسه طلب داری ملت طلب شما را پرداخت کنند دولتها تسهیم کننده درامدها بین ملت هستند این زیاده طلبی است
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

پربحث‌های هفته

  1. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  2. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  3. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  4. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  5. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  6. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  7. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  8. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  9. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  10. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  11. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  12. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  13. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  14. نظرات برگزیده مخاطبان الف: آموزش و تربیت در رعایت حجاب بیشترین تاثیر را دارد/ عملیات وعده صادق یک پیروزی بزرگ برای ایران بود

  15. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  16. هزینه عملیات وعده صادق به ۲۰ میلیون دلار هم نرسید/ دست آخرین توان نظامی ایران هنوز رو نشده است

  17. اژه‌ای: در قضیه حجاب نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین را کیفر کنیم  

  18. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  19. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  20. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  21. عملیات "وعده صادق" ؛ بررسی ابعاد تسلیحاتی نظامی

  22. شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريكا

  23. یک سیلی برای تنبیه

  24. رئیسی: می‌گفتند روی موشک‌ها شعار مرگ بر اسرائیل ننویسیم        

  25. نگاهی به جایگاه و موقعیت ارتش شاهنشاهی

آخرین عناوین