نگاه تخم مرغی

حمید مقیمی، گروه تعاملی الف،   3961006020 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
نگاه تخم مرغی

این روزها تخم مرغ، این کالای شکستنی توسط برخی ها و به همت شبکه های اجتماعی به مستمسکی برای شوخی، طنازی و گاهی اوقات ضربه زدن و به ریشخند گرفتن مدیریت کشور تبدیل شده است. کانالهای متعدد تلگرامی که جلب نظر هر چه بیشتر اعضا و افزودن بر آنها برایشان اهمیت فراوانی دارد، تلاش وافری برای پیدا کردن سوژه جدید دارند از این رو با انواع تصاویر، قطعات ویدیویی، متن های طنز و بازخوانی نوشته های قبلی با سوژه تخم مرغ، حجم وسیعی از مطالب مرتبط را منتشر کردند و در این میان برخی هم این کالای مصرفی را رنگ سیاسی زدند. از یک طرف همه بر اهمیت خصوصی سازی، حاکمیت عرضه و تقاضا، رقابتی شدن و ... تاکید می کنند و از سوی دیگر انتظار دارند که وقتی کالایی گران شد بالاترین مقام مدیریتی به سرعت وارد شده و مانع از آن شود که قیمت ها متلاطم شوند.

آنفولانزای مرغی آمده و طی سه ماه اخیر یازده میلیون قطعه مرغ معدوم شده اند. تولید تخم مرغ روزانه 600 تن کاهش یافته و با کاهش عرضه و ثابت ماندن تقاضا، طی یک قانون اولیه بازار، قیمت ها بالا رفته است، وارات هم با توجه به هزینه نقل و انتقال، تخم مرغ ارزان در اختیار مردم قرار نمی دهد مگر آن که دولت روی آن یارانه بدهد (یعنی دست بردن مستقیم در نظام عرضه و تقاضا). رویه معمول در این موارد به جز کنترل بیشتر نهادهای نظارتی بر بازار و تسریع در حل مشکل مرغداری ها، کاهش مصرف و استفاده از غذاهای جایگزین تا رفع مشکل بیماری پرندگان و رسیدن تولید به میزان سابق است. اما برخی رسانه ها، این اتفاق به ظاهر ساده در صنعتی که با موجود زنده و بیماری سر و کار دارد را به مشکلی بزرگ در جهت تامین قوت لایموت همه تبدیل کرده و بمبارانی را از مسائل تخم مرغی در جامعه تهیه دیدند. گویی ما دولت را در نقش خان بزرگی می بینیم که باید نفت را فروخته و پول آن را بین همه تقسیم کند، نه مالیات زیاد شود، نه هزینه های مصرفی، نه مسکن و نه خوراکی، جاده بسازد و ریل بکشد و کار ایجاد کند و ... اما همه را هم از محل همان نفت بدهد! کدام دولت در کدام کشور اگر نیک بنگریم چنین وظیفه ای دارد؟

صد البته مدیریت بهینه، پیش بینی مشکلات تا حد امکان (مانند ذخیره سازی میوه پیش از دوره های پرمصرف)، اطلاع رسانی قوی و به موقع، تلاش برای ارتقای استانداردهای بهداشتی مرغداری ها و... از وظایف مدیران به شمار می رود اما رسانه های ما هم نباید به مردم این گونه القا کنند که گویی مصیبتی بزرگ گریبان جامعه را گرفته است. رسانه ها باید به دنبال مسئولان مربوطه در بخش خصوصی و دولتی رفته و با کارشناسان مستقل هم گفتگو کنند تا اگر جایی نارسایی هست، آن گره ها را به نمایندگان مردم و خود آنها بگویند و از مردم بخواهند که مصرف خود را تا حل مشکل کاهش دهند، به آنها بگویند چه جایگزینی مصرف کنند و در عین حال هر گونه سستی و ضف را رصد کنند، اما تمسخر، بزرگ نمایی، نگفتن علت این مشکل و تبدیل آن به یک معضل اجتماعی چیزی جز فرسودن دل و القای ناامیدی به جامعه نیست.

در اینجا نمی توان از سیاهی دل برخی سیاسی کارانی که صرفا به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند گذشت، کسانی که از هر وسیله ای سنگی می سازند تا با آن دولت را هدف قرار دهند تا از مردمی که رای داده اند انتقام بگیرند، تا بگویند که امید شما به خاطر گران شدن تخم مرغ نادرست از آب درآمد. برای آنها مهم نیست که در کشورهای به اصطلاح پیشرفته غربی هم مردم عادی برخی اقلام را از سبد غذایی خود حذف می کنند تا بتوانند مقداری در هزینه ها صرفه جویی کنند. مسلم است هر دولتی باید نظارت عالیه بر حسن گردش امور داشته باشد اما این حد از انتظار عملا موجب می شود تا به جای آن که عرضه و تقاضا روال طبیعی امور و سمت مصرف را در جامعه شکل دهد، بخش مهمی از وقت مدیران ارشد به پاسخگویی این نیازها معطوف شود.

دیدگاه کاربران

پرویز۱۷۸۵۰۴۰۹:۲۲:۵۳ ۱۳۹۶/۱۰/۶
این نابسامانی در بخش محصولات دامی و کشاورزی ناشی از ناکارامدی مسئولان در وزارت به اصطلاح جهاد کشاورزی میباشد که میبایستی طی یک فرایندهمواره بازار مصرفی در این حوزه را رصد کنند و نگذارند تا به این مراحل برسد.
ناشناس۱۷۸۵۸۴۱۱:۱۱:۰۵ ۱۳۹۶/۱۰/۶
من که از اقای روحانی خیلی مچرکم. امروز رفتم سر یخچال خانه و یک شانه تخم مرغ پر دیدم و واقعا احساس ثروتمندی و رضایت کردم. مدتها بود که این چنین احساس سرخوشی و رعایت حقوق شهروندی خود را نکرده بودم.واقعا برای داشتن چنین مدیران خدومی باید مچکر بود!
ناشناس۱۷۸۶۵۸۱۲:۲۰:۱۹ ۱۳۹۶/۱۰/۶
اقای مقیمی. فرمایشات شما و دوستانی مانند شما بسیار شبیه یادداشتهای 15 سال پیش اقای علی مطهری است که مثلا در مورد نحوه بر خورد با جرائم رانندگی یا اموزش رانندگی در اروپا و امریکا بود (ولی هرگز ایشان اشاره ای به حریم شخصی یا تکریم حقوق فردی و شهروندی در ان کشورها نمی فرمودند)ولی بتدریج و به خصوص از زمانیکه نایب رئیس مجلس شدند همه ان یادداشتها فراموش شد. نظرات اخیر شما نشان از همان راه دارد که در ایران تا بوده همین بوده.
ناشناس۱۷۸۵۲۷۱۰:۰۵:۴۶ ۱۳۹۶/۱۰/۶
اقای مقیمی در همان کانادایی که شما جدیدا تشریف بردید بهای یک بسته تخم مرغ سایز بزرگ 12 عددی 2 دلار (وال مارت-نوفلیرز-شاپر و...) هست یعنی 6 هزار تومان و دانه ای 500 تومان. در ایران دانه ای 700 تومان است. درامد یک کارگر نیمه ماهر بالای 4 هزار دلار یا 12 میلیون تومان و....ولی مهم این است که در سرتاسر کانادا ما هیچ سازمانی برای کنترل و قیمت گذاری نداریم و همین است که همان تخم مرغ در برخی فروشگاهها با سرویس بهتر 4 یا حتی 5 دلار است ولی دولت با اتخاذ سیاست مدیریتی به جای فضای نظارتی فضای رقابتی را ایجاد کرده و نتیجه این است که یک ساندویج برگر که 20 سال پیش 4 دلار بود حالا فقط 6 دلار است ویا در 1998 که قیمت نفت در بازار جهانی 15 در بشکه دلار بود قیمت بنزین 48 سنت کانادا بود ولی وقتی قیمت نفت به 9 برابر یا 138 دلار رسید قیمت بنزین فقط به یک دلار 40 سنت یا کمتر از سه برابر رسید و قیمت ها ناگهان 9 برابر نشد. این مدیریتی است که مردم هر کشوری از جمله مردم ایران از دولت خود انتظار دارند! ایا به نظر شما زیاد است؟
ناشناس۱۷۸۶۰۸۱۱:۳۲:۰۳ ۱۳۹۶/۱۰/۶
مشکل تخم مرغ و مرغ و... در ایران همان مشکل خودرو و پراید است! اصولا ما در ایران چیزی به نام تولید مرغ یا تخم مرغ نداریم و مانند همان خودرو همه چیزی که داریم یک صنعت معیوب و بسیار پر هزینه مونتاژ مرغ و تخم مرغ است! ما سالی چند میلیون تن دان مرغ و دارو و واکسن مرغ وارد میکنیم و با هزینه بسیار یارانه انرژی به مرغداریها می دهیم. فقط شاید اب مرغداریها را وارد نمی کنیم که انهم به خاطر استفاده از اب چاه تلفات مرغداریها زیاد است که در کنار عدم توجه به دانش و عدم اموزش کارگران و... میزان تلفات و پرت صنعت مرغداری مانند صنعت خودرو نسبت به نرم جهانی بسیار بالا است و نتیجه اینکه مانند همان خودرو بسیار به صرفه تر انست که کل مرغ و تخم مرغ را وارد کنیم تا اینکه دل خود را به صنعت تولید! مرغ و تخم مرغ دلخوش کنیم!
ناشناس۱۷۸۵۷۰۱۰:۵۵:۳۲ ۱۳۹۶/۱۰/۶
نگاه تخم مرغی .. تیتر بالا !! خیلی جالبه این اصطلاح نگاه تخم مرغی !! حالا اگر بعضی از مسئولان مربوطه بدشان نیاید ، باید عرض کنم که نگاهشان به مسائل و واقعیات مملکت نگاه تخم مرغی است !! ، یک نگاه فولادی نیست !! یک نگاه شکننده است !! ...ببینید برادر ! روزگاری در مدارس طرح کاد را اجرا کردند تا دانش آموزان در کنار درس و تحصیل ، کاری و فنی یاد بگیرند و بعد از چند سال اعلام شد که این طرح اشتباه است و باید لغو گردد !! و روزی هم تعطیلات زمستانی آوردند که آن هم لغو شد و روزی هم شروع مدارس از نیمه شهریور بود که آن هم لغو شد و حالا هم مسئله و معضل و مصیبت یارانه هاست که مسئولین مربوطه نمی دانند چه کار کنند و هر روزی برای این معضل راه حلی ارائه می کنند و هر کسی یک تزی می دهد و یک روز می گویند اَ له می کنیم و روز دیگر می گویند بله می کنیم ، و روز سوم فرمایش دیگر و روز چهارم تز دیگر و روز پنجم برنامه ای دیگر !! همه این ها نشان می دهد که بعضی مواقع نگاهمان به مسائل نگاه تخم مرغی است ، اما اگر برای هر یک از مسائل مملکت ، برنامه ریزی بود ، حساب و کتاب بود ، تحقیق و پژوهش بود ، نگاه و رویکرد تخصصی بود ، مطالعه بود ، بررسی های دقیق بود ، نگاه ها همه جانبه بود اونوقت دیگه این جوری نبود که هر روزی تزی جدید بدهیم و روزی دیگر صحبتی دیگر !! اگر نگاه ها به مسائل شکننده و تخم مرغی نبود ، نگاه ها فولادی بود ، دقیق و کار شناسی شده بود ، دیگر هر روزی یک چیزی نمی گفتیم و این همه در حل مسائل حیران و سر گردان نبودیم تا هر کسی برای خودش تزی ... بله ؟!!
ناشناس۱۷۸۵۹۶۱۱:۱۸:۳۱ ۱۳۹۶/۱۰/۶
جناب اقای مقیمی عزیز انفولانزای مرغی اومده قیمت تخم مرغ گرون شده باشه قبول گوشت قرمز چرا گرون شده پیاز و سیب زمینی چرا یهو کمیاب میشه گوجه فرنگی چرا یهو نایاب میشه دلار چرا یهو گرون میشه و... همیشه یه بهونه واسه عدم مدیریت درست و خالی کردن بار مسولیت وجود داره دیگه
تبریزی۱۸۰۹۳۲۱۳:۴۵:۵۴ ۱۳۹۶/۱۰/۸
شما مثل اینکه کلا در جریان نیستین. آنفولانزای گاوی و گوسفندی و میشی و آنفولانزای پیازی و سیب زمینی هم اومده. کلی گوجه فرنگی هم مردن. گورهای دسته جمعی گوجه فرنگی تو چند شهر پیدا شده. گرون شدن دلار هم کار دشمنه. مسئولین خدوم ما بی تقصیرن. روحانی مچکریم.
ناشناس۱۷۸۶۱۸۱۱:۴۴:۵۱ ۱۳۹۶/۱۰/۶
مردم خودرو میخرند وبه خیابان می اورند ترافیک ایجاد میشود دولت را ناسزا میدهند هواراالوده میکنند دولت را ..مقصر میدانند نمونه بسیار فراوان است واقعیت اینست که مقامات از میانگین ..میبرند
دكتر جمشيد وحيدا۱۷۸۷۴۷۱۳:۴۰:۳۲ ۱۳۹۶/۱۰/۶
یکی از مهمترین مسئولیت های سازمانهای دولتی که نماینده و خدمتگزار ملت که صاحب حاکمیت ملی میباشد هستند کنترل بازار و نظارت بر قیمت ها جهت جلوگیری از اجحاف و غارت مردم توسط سود جویان است تا لطمه ای به افراد ملت از طریق گران فروشی وارد نباید.مدیریت جامعه به نمایندگی ملت به عهده دستگاه های دولتی است که یکی از وظایف مهم آنها نظارت بر قیمت هاست.
ناشناس۱۷۹۲۵۲۲۱:۵۳:۴۳ ۱۳۹۶/۱۰/۶
سال 91 که اوج تحریم ها ومشکلات دولت قبلی (بنزین 400 تومان ، برنج 10 کیلویی کیسه ای 50000هزارتومان ،تخم مرغ حدود150 تومان ) بود.به گفته آقایان تورم 42% بوده .الان که بنزین 1000 تومان وتخم مرغ 600 تومان ومابقی است اجناس هم .... تورم 10% است به نظر می رسد ماهیت محاسبات ریاضی هم تغییر کرده .دیگر 2*2 نمی شود 4تا
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. کمی دیر نیست؟

  9. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  10. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  11. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  15. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  16. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  17. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  21. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  22. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  23. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  24. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  25. اسراییل چه باید بکند؟ 

آخرین عناوین