خسارت ۳۴ هزار میلیاردی آلودگی هوا به اقتصاد ملی

گروه اجتماعی الف،   3960927187

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طبق گزارش رسمی سازمان بهداشت جهانی از هر ۱۰ نفر در دنیا فقط یکی به هوای سالم دسترسی دارد، گفت: آلودگی هوا چهارمین عامل خطر مرگ و میر در کل دنیا به شمار می‌رود.

به گزارش فارس، ایرج حریرچی در نشست خبری در ارتباط با موضوع آلودگی هوا اظهار داشت: طبق گزارش رسمی سازمان بهداشت جهانی، از هر 10 نفر در دنیا فقط یکی به هوای سالم دسترسی دارد و در واقع آلودگی هوا یکی از مهمترین عوامل خطر برای سلامتی انسان است. 

وی با بیان اینکه آلودگی هوا از علل مرگ‌های زودرس به شمار می‌رود افزود: چهارمین عامل خطر مرگ و میر در دنیا آلودگی هوا بوده و مهمترین آلودکننده‌ها ذرات زیر 2.5 میکرون است. 

وی ادامه داد: در برخی از کشورها 7 درصد از تولید ناخالص ملی به دلیل آلودگی هوا اتلاف می‌شود که این آمار در ایران 2.48 درصد است. 

حریرچی اضافه کرد: سالانه 34 هزار میلیارد تومان به دلیل اثرات آلودگی هوا خسارت به اقتصاد ملی وارد می‌شود. 

سخنگوی وزارت بهداشت به تصادف دکتر حضرتی اشاره کرد و گفت: وی یکی از 5 استاد پراستناد در حوزه طب کار و بهداشت محیط بود و مرگ وی در واقع از دست دادن یکی از اساتید تأثیرگذار به شمار می‌رود. 

حریرچی اضافه کرد: در هر ساعت 88 مجروح در بیمارستان‌های کشور به دلیل تصادفات در سوانح ترافیکی بستری می‌شوند و هر روز 43 ایرانی که اصولاً در سنین کار هستند، به دلیل حوادث ترافیکی جان می‌دهند. 

وی خاطرنشان کرد: در 10 سال اخیر حدود 210 هزار نفر در حوادث ترافیکی جان خود را در کشور از دست داده‌اند. 

حریرچی در ادامه به موضوع قانون برنامه ششم اشاره کرد و گفت: براساس این قانون، دولت مکلف است برای تحقق سیاست‌های کلی سلامت و تأمین منابع مالی پایدار برای بخش سلامت اقدامات لازم را به عمل آورد. 

*پوشش بیمه سلامت برای تمامی آحاد جمعیت کشور اجباری است

وی افزود: براساس این قانون نیز پوشش بیمه سلامت برای تمامی آحاد جمعیت کشور اجباری بوده و برخورداری از یارانه دولت جهت حق سرانه بیمه از طریق ارزیابی وسع ضوابط براساس آئین‌نامه‌ای خواهد بود که به تصویب هیأت وزیران برسد. 

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه به گفته وزیر رفاه 7 میلیون ایرانی از بیمه سلامت محرومند، گفت: این در حالی بوده که پوشش بیمه سلامت برای تمامی آحاد جمعیت کشور اجباری است. 

حریرچی تصریح کرد: براساس نظام دارویی ملی کشور توسط وزارت بهداشت، فهرست رسمی دارویی ایران هر سه ماه یکبار باید تدوین و منتشر شود، از طرفی تجویز داروهای خارج از فهرست یادشده نیز تخلف محسوب می‌شود. 

* 98 درصد و نیم از افرادی که برایشان بستری تجویز می‌شود، نسبت به بستری خود اقدام می‌کنند

حریرچی در ادامه گفت:‌ وزارت بهداشت با هدف ارائه خدمات الکترونیکی سلامت نیز براساس قانون برنامه ششم مکلف است طی دو سال اول اجرای قانون برنامه، نسبت به استقرار سامانه پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان اقدام کند. در کشور ما 98 درصد و نیم از افرادی که برایشان بستری تجویز می‌شود، نسبت به بستری خود اقدام می‌کنند و این در حالی است که در بسیاری از کشورهای منطقه این آمار کمتر بوده و در واقع این مسئله به موضوعات فرهنگی و اجتماعی بازمی‌گردد. 

وی گفت: مردم در کشور ما اگر بستری برایشان تجویز شود، اگرچه این هزینه‌ها برایشان کمرشکن باشد ولی اقدام می‌کنند، همچنین 65 درصد مردمی که خودشان فکر می‌کنند باید به دکتر مراجعه کنند، نسبت به این عمل اقدام کرده و 98 درصد این افراد خدمات را دریافت می‌کنند. 

* بودجه اورژانس کاهش نیافته است

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه به موضوع کاهش بودجه اورژانس اشاره کرد و گفت: این موضوع صحیح نیست و بودجه اورژانس کاهش پیدا نکرده است.