انتظار مردم از بیت امام (ره)/ چه کسی چراغ اول را روشن خواهد کرد؟

ابراهیم محمدی، گروه سیاسی الف،   3960925250 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

امسال با ارائه لایحه بودجه به مجلس نمی دانم چه اتفاقی افتاده، که علاوه بر کارشناسان وصاحب نظران اقتصادی عامه مردم هم به ارقام و تحلیل بودجه بسیار بیشتر از گذشته توجه نشان دادند. بطوریکه در هر محفل و جمعی به سراغ این موضوع می روند. حالا می خواهد اتوبوس ، تاکسی یا یک جمع خانوادگی باشد. یکی از دلایل این توجه حتما دسترسی به رساته ها به ویژه فضای مجازی است، آن هم از نوع تلگرامش، که راست و دروغ هیچ چیز را پنهان نمی گذارد و ارقام بودجه را هم به زبان ساده کاملا شرح می دهد.


نظریه دهکده جهانی که از نام یکی از کتاب‌های هربرت مارشال مک‌لوهان به‌نام "جنگ و صلح در دهکده‌ی جهانی" گرفته شده و در سال 1968 منتشر شد. دیگر در کلاس ها، تدریسش سخت نیست، چون کاملا مصداق های اثبات آن وجود دارد.

مک لوهان می گفت «اکنون دیگر کره‌ی زمین، به‌وسیله‌ی‌ رسانه‌های جدید، آن‌قدر کوچک شده که ابعاد یک دهکده را یافته است» او با مقایسه‌ی‌ دهکده‌ی فرضی خود، با دهکده‌ی سنّتی معتقد بود همان‌گونه که در دهکده سنّتی، روابط انسان‌ها بیش‌تر حالت بین‌فردی دارد، در دهکده‌ی جهانی نیز با وجود رسانه‌های جدید، روابط بین انسان‌ها در همه‌جا حالت رابطه‌ای بین‌فردی خواهد یافت و در حدّ روابط افراد یک دهکده کوچک خواهد بود. اکنون با وجود اینترنت و فضای مجازی جذاب، واقعا این اتفاق افتاده است.


لذا وقتی رقم 70 میلیاری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) و بودجه بعضی از موسسات دیگر به اطلاع مردم رسید، کاملا غافلگیر شدند چون آن ها از این ارقام در سال های گذشته به این روشنی خبر نداشتند ولی جریان رسانه‌ای جدید همه چیز را عیان کرد و توقعاتی را در مردم بوجود آورد که سبب پرسش هایی شد، به همین دلیل انتظار پاسخ و توضیح داشتند ولی تا کنون تنها کسی که به پرسش مردم احترام گذاشت ودر یادداشتی تلگرامی توضیحات خوبی را ارایه کرد حجت الاسلام سید حسن خمینی بود،که باید این پاسخگویی را به فال نیک گرفت.

ایشان در بخشی از پیام تلگرامی می گویند « آنچه به مجموعه ما تعلق می گیرد در منظر همه شماست، یک گام بلند به جلوست. هر چه بیشتر شفافیت صورت پذیرد سلامت بیشتر می شود و اینکه نقدها و تخطئه های دوستان امکان بازگویی می یابد پدیده ای مبارک است. ممکن است چند نفری مرا بنوازند ولی شک نداشته باشیم که این مسیر به سلامت سیستم می انجامد و امثال من را نیز از خطا و خطر مصون می دارد. مسئولیت محتاج نظارت یکایک مردم است و به همبن جهت حتی اگر تلخی هم کردید امیدوارم نرنجم و دیگران هم نرنجند.»


این نگاه و رویکرد، آغاز خوبی برای صاحب حق دانستن مردم است. مردمی که امام و رهبری همواره ایشان را ولی نعمت یاد کرده اند. انشاء الله این نگاه در همه مسئولین تسری پیدا کند و به پرسش های مردم پاسخ دهند که این شیوه احترام به مردم است، لذا اقدام ایشان از این جهت قابل تقدیر است. دربخش دیگر می گویند« دوستان عزیز بدانید من و اعضای بیت امام تاکنون از موسسه و حرم امام حقوق نگرفته ایم و ریالی از این بودجه جز در مسیر اهداف عمومی خرج نمی شود و ذره ای از آن به مصرف شخصی نمی رسد»


این موضوع کاملا بدیهی است وهیچ نیازی به توضیح نداشت و ندارد ، زیرا از بیت امامی، که جز سادگی و مردم داری از امامش چیز دیگری به خاطر نداریم ، یقین است که اعضا بیتش هم حقوقی دریافت نمی کنند. آنچه در این شرایط سختِ مردم و دولت مورد انتظار است ، ایثار مسئولین است، که مثل مردم در شرایط سخت به میدان بیایند و با از خود گذشتگی این بار آنان، مردم و دولت را کمک کنند.همه خوب می دانند مثلا رقم 70 میلیارد تومان رقم بزرگی نیست ولی سرجمع این رقم های کوچک در بودجه به یکباره رقم بزرگی می شود و به چشم مردم می آید. اما گذشت از بخشی از این ارقام و کم کردن هزینه ها و کمک به اشتغال ، ازدواج و گرانی کمتر،  خدمت بزرگی به این مردم است.

این چیزی است که مردم امروز از مدیرانشان انتظار دارند . اگر این خبر درست باشدکه در دستگاهی برقراری یک جلسه 105 میلیون تومان هزینه دارد . باید به نفع مردم گرفتار از این دست هزینه ها گذشت، مگر این مردم نبودند که موج کمک های اول و دومشان برا ی مردم مصیبت دیده کرمانشاه دولت را نجات داد.

لذا اکنون همین مردم انتظار دارند تا موسسات و دستگاه هایی که برایشان ممکن است به نفع مردم کرمانشاه ، کرمان و همه جوانان گرفتار، داوطلبانه بخش قابل توجه ای از بودجه مقرر خود را به آنان اختصاص دهند و کمی با مدیریت هزینه ها و صرفه جویی ها دوباره این اخلاق خوب را زنده کنند،که با ساده زیستی امام (ره) هم می شود این مملکت را اداره کرد.

این همان انتظاری است که مردم این روزها دارند ونه فقط از موسسه تنظیم و نشر آثار، بلکه از همه دستگاه ها و سازمان ها، که اگر چنین شود چه اعتمادی بین مردم و مسئولین برگردانده می شود.

نتیجه این از خود گذشتگی یعنی کمک به دولت تا کمتر از جیب مردم برداشت کند و به دنبالش رضایت مردم است. مگر غیر از این است که حضرت امام (ره) رضایت و سربلندی این مردم را می خواست، ما هم به تاسی از همان امام همین را بخواهیم و به خود اجازه ندهیم با لابی  و فشار آوردن به نمایندگان محترم به رسم سنوات گذشته سبب شویم، که دولت برای ایجاد منابع جدید فشار بیشتری به مردم بیاورد.

حالا مردم منتظر می مانند تا ببینند چه کسی اولین چراغ کمک به آن ها را روشن می کند و واقعا در بودجه نویسی سنتی بی فایده همه این سال ها تحولی بوجود می آورد و دولت و مردم را در این سختی ها کمک می کند تا مَسکنی،شغلی، ازدواجی، وامی، مدرسه ای، بیمارستانی و نیازی از این مردم برآورده شود.همانطوریکه بارها مسئولین انتظار این گذشت را در موارد مختلف از مردم داشته اند و آن ها پاسخ مثبت دادند، این بار مسئولین با رفتاری عملی این گذشت وتحمل سختی را به مردم نشان دهند.