عوارض خروج دولت از تدبیر

علی امیری، گروه تعاملی الف،   3960925095 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
عوارض خروج دولت از تدبیر

در چند روز گذشته و همزمان با معرفی‌ بودجه کّل کشور، تا کنون مشخص شده که دولت به دنبال افزایش عجیب قیمت ها و سرویس‌ها و حتی قوانینی که در زمان جنگ تحمیلی به خاطر شرائط ویژه و از روی نیاز جنگی وضع شده بود (مانند عوارض خروج از کشور) می‌باشد. از جمله این افزایش‌ها می توان به:

۱- افزأیش قیمت حامل‌های انرژی ( بنزین به ۱۵۰۰ تومن، گازوئیل به ۴۰۰ تومن و...)

۲- افزایش سنگین عوارض ورود ماشین های معمولی‌ و ارزان قیمت، تحت عنوان ماشین لوکس به بالای ۱۵۰ درصد

۳-افزایش سه تا ۱۸ برابری عوارض خروج از کشور (برای بار اول تا سوم و زمینی‌)

۴-افزأیش خزنده و نامحسوس ارز مبادله یی، اما محسوس در بازار آزاد

و افزایش سایر قیمت ها و سرویس های دولتی که به مرور اعلام خواهد شد مانند افزایش پیش بینی‌ شده قیمت خودروهای داخلی‌ شرکت‌های دولتی و در کنار آن، کاهش یارانه‌ها و بودجه عمرانی.

هر چند برای کسانی‌ که کمی‌ از وضعیت اقتصادی دولت و بودجه کشور اطلاع داشته باشند، چرایی این افزایش ها، اصلا عجیب نیست، ولی‌ چیزی که عجیب است، نحوه و میزان و با عرض معذرت، نهایت بی‌ تدبیری و عدم شفافیت در این افزایش‌ها است. همه می‌دانیم دلیل اصلی‌ کسری بودجه، افزایش وحشتناک بودجه جاری دولت است و از آنجا که دولت هرگز این اراده و توان را برای کاهش این بودجه جاری که بخش اعظم آن، صرف فیش ها و حقوق نجومی و یا بودجه سنگین نهادها و موسسات کم بازده دولتی و البته هزینه وحشتناک جبران ضرر و سؤ مدیریت‌های موسسات دولت، موسسات اعتباری، بانک ها، صندوق‌های باز نشستگی و ارتشا و اختلاس‌های سنگین و سیاست های شکست خورده ولی‌ تبلیغاتی همچون تثبیت مصنوعی نرخ ارز و سود‌های موهوم بانکی‌ بالا... می شود را ندارد، ولی‌ از نظر دولت تدبیر، راحت‌ترین کار که در واقع بی‌ تدبیری محض است، افزایش قیمت خدمات دولتی است که همه مردم از آن استفاده می کنند.

این دولت واقعاً باید مورد مواخذه قرار بگیرد ولی‌ نه به خاطر این افزایش‌ها که در جای خود مورد انتقاد است، ولی‌ به دلیلی که بسیار بیشتر جای تاسف است و به خصوص اگر از سوی دولتمردانی باشند که با وعده شفافیت و دوری از سیاست های پوپولیستی و تدبیر به صحنه آمدند و آن، عدم شفافیت و صداقت و بازی با سرنوشت یک ملت، به خاطر تضمین صندوق رای است. همه اقتصاد دانها و کارشناسان مستقل و دلسوز می دانستند که تیم‌ اقتصادی و سیاست خارجی‌ دولت تدبیر و امید، در چهار سال اول، فقط به دنبال روزمرگی و عقب انداختن بحران ها از طریق افزیش غیرعلمی‌ و موهوم نرخ سود بانکی‌، وعده‌های غیر واقعی‌ در بازار با اتکا‌ به برجام، افزیش وحشتناک نقدینگی و... بود تا انتخابات بگذارد و بعد از انتخابات قطعی بود که چاره یی وجود ندارد تا این سیاست‌های انتخاباتی، عوض شود و این عقب انداختن‌ها و ضعف استراتژیک تیم‌ سیاست خارجی در شناخت دنیا و دادن مشاوره نادرست که تحریم ها در یک روز ٔبر داشته خواهد شد به رئیس جمهوری و تیم‌ اقتصادی، باعث شده است که شدت و عمق این مشکلات اقتصادی چنان سنگین شود که اگر در سال های گذشته می شد با یک بیل آن را حل کرد، حالا با یک پیل هم نشود آن را حل کرد و اگر نخواهیم از لغات بسیار سنگین مانند خیانت استفاده کنیم، مساله ملی‌ و اقتصادی ۸۰ میلیون نفر را به انتخابات پیش رو وصل کردن، اوج بی‌ تدبیری و خودخواهی و عدم شفافیت است.

ولی‌ به نظر می‌رسد حالا هم، این تیم‌ اقتصادی و سیاست خارجی دولت (با وجود عوض شدن آن وزیر اقتصاد و وزیر صنایع که دست گل چهار سال اول را به آب داد اند و حالا احتمالا در فرصت مطالعاتی در داخل یا خارج از کشور تشریف دارند و به نظر خود از مسئولیت برئ!) باز هم به دنبال بازی با افکار و روزمرگی و سیاست تبلیغاتی و پوپولیستی هستند تا این چهار سال را هم به سر کنند. واقعاً جای تاسف است. به عنوان نمونه این دولت باز هم به دنبال تثبیت دستوری نرخ ارز است تا مردم که حساسیت بیشتری به نرخ ارز دارند را تحریک نکند و بگوید ما موفّق بودیم، ولی‌ در قبال آن، با افزایش همه سرویس‌ها و قیمت ها، به دنبال آن است که در واقع، این عدم واقعی‌ بودن نرخ ارز و در نتیجه کسری بودجه مربوط به آن را، با افزایش سایر هزینه ها، جبران کند ولی‌ غافل از این است که چنین برخوردی، در نهایت هم قیمت ارز را بالا خواهد برد و هم، قیمت همه خدمات دولتی را و مردم از هر دو جا باید ضرر کنند.

اجازه بدهید برای روشن شدن بحث، مثالی بیاوریم. در کشورهای پیشرفته و حتی در حال توسعه ولی‌ با مقامات اقتصادی مسول و دور اندیش، در سازمان ها دولتی و حتی دانشگاه‌ها و کالج‌ها و برای دانشجویان، شما امکان ندارد که هزینه‌های و سرویس هایی‌ همچون رستوران، سرویس یا ماشین برای رفت و آمد، بسته سبد کالا و قیمت های پایینتر و... برای کارمندان یا دانشجویان ببینید و حتی در بسیاری موارد، مثلأ بوفه و رستوران موسسات دولتی و دانش گاه‌ها حتی از خارج از آن ها و در سطح شهر گرانتر است! ولی‌ هیچ کس هم شکایت ندارد و همه راضی‌ و از این سرویس‌ها استفاده می کنند، چرا؟ به خاطر اینکه دولت‌ها بدون دادن چنین سوبسید هایی‌، هزینه همه آن یارانه‌ها را به عنوان حقوق یا وام دانشجویی مکفی و به صورت نقد، در فیش حقوقی کارمند و دانشجو، پرداخت می‌کند و ضمن صرفه جویی عظیم در هزینه‌های مربوطه، هزینه و نحوه استفاده از آن بودجه را در اختیار خود کارمند و دانشجو قرار می دهد و با این تدبیر بهترین و بهنینه‌ترین تخصیص اعتبار ‌ات و پول برای آن کارمند و دانشجو و در نتیجه کّل سیستم رقم خواهد خورد چون به هر حال، وقتی‌ خود کارمندان یا دانشجویان بتوانند تصمیم بگیرند چگونه از پول خود استفاده کنند، نتیجه تخصیص اعتبار و استفاده حداکثر از آن در مجموع همیشه بهترین است.

این مثال اورده شد تا ببینیم که متاسفانه نه در این سطح بلکه حتی در سطح ملی‌، دولت ما به خاطر نگرانی‌های انتخاباتی، دقیقا نقطه مقابل این سیاست امتحان پس داده شده در سرتاسر دنیا را انجام می دهد. به عنوان مثال به جای اینکه سیاست شکست خورده تثبیت دستوری نرخ ارز را به کنار بگذارد و اجازه دهده نیروهای بازار و خود مردم، با بالاترین بهره و کارکرد، تصمیم و تشخیص تخصیص اعتبار را بگیرند، خود به جای آن ها، با سیاست دستوری و گران کردن سایر اقلام، به دنبال تامین درآمد و جبران است.

ثروت ملی‌ دلار نفتی‌ بالاترین و ۹۰ درصد درآمد دولت ایران و در نتیجه ملت ایران را تشکیل می دهد و باید به نرخ واقعی‌ در بازار مبادله شود. در آنصورت، دولت به راحتی‌ می تواند به جای تعرفه ۱۵۰ درصدی خودرو خارجی‌، آن را به ۲۰ تا ۳۰ درصد دنیا برساند، عوارض خروج را حذف کند، ارز مبادله یی که خود ریشه فساد و عدم تخصیص درست و بهینه منابع محدود ارزی است را تک نرخی کند، به سرمایه گذار، وارد کننده ، تولید کننده داخلی‌ و صادر کننده، قیمت واقعی‌ برای تصمیم درست و رونق کارشان ارائه دهد و سونامی ورود کالاهای قاچاق خارجی‌ را متوقف کند و....چون به مانند همان مثال حذف سوبسید کارمندی و دانشجویی و دادن مستقیم آن یارانه در فیش‌های حقوقی و وام‌های دانشجویی در نهایت این قیمتها خواهد بود که مشخص می‌کند میزان سفر به خارج از کشور یا میزان واردات خودرو چه اندازه باید باشد و انحصار خودرو ساز داخلی‌ با کمترین کیفیت شکسته خواهد شد و یا تولیدات از رده خارج داخلی‌ و حتی تولیدات کشاورزی و دارویی هم رو به سوی کیفیت بهتر حرکت خواهند کرد و در میان مدت، به نفع آنها هم خواهد بود و خلاصه از هر لحاظ به نفع دولت و مردم خواهد بود.

ولی‌ چه می شود کرد که هرگز ما چنین فکر نمی‌کنیم و فقط به دنبال صندوق انتخابات و راضی‌ نگاه داشتن آن ۵ درصد جامعه هستیم که گمان می‌کنیم ارباب نشریه و اندیشه و مدیران و خانواده‌های آنها با ژنتیک بهتر هستند و اعتقاد داریم، این ۵ درصد هستند که در آستانه انتخابات افکار عمومی‌ و در نتیجه دولت‌ها را شکل می دهند و باید به دلار ارزان برای خود و خانواده دسترسی‌ داشته باشد تا به بهانه حمایت از همان ۹۵ درصد و قشر آسیب پذیر به دولت هجوم نیاورند، مگر نه، ۸۵درصد جامعه که در مناطق متوسط و فقیر نشین، حاشیه نشین یا شهرها و روستاهای کوچک سکنی دارند که مجریان و برنامه ریزان صدا و سیما، مدیران دولتی و خصوصی، ارباب جراید و رسانه‌‌ها و ... نیستند که از فشار اقتصادی به آنها نگرانی وجود داشته باشد! پس عاقلانه تر است که به دنبال پایان دوره مدیریت خود و وعده پایان تحریم ها در یک روز و اعتبار پاسپورت ایرانی‌ و با مدال و سکه‌های لیاقت خود بابت این وعده‌های غیر واقعی‌ باشیم و چند برابر شدن عوارض خروج و قیمت ها را به سختی عوارض چند درصد ورود واقعی‌ تدبیر به دولت و افکارمان ترجیح دهیم. افسوس.


(برای اقتصاد ایران، خرداد ۹۶، بسیار دیر است - شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵)

"مثلا در مورد همین سیاست ارزی کشور، قطعی به نظر می‌رسد دولت هرگز دلار را (تا بعد از انتخابات)گران نخواهد کرد،ولی‌ اتفاقی‌ که خواهد افتاد این خواهد بود که واقعیت اقتصادی خود را به این دولت هم مانند دولت قبل تحمیل خواهد کرد.زمانی‌ ایران ۸ بانک بیشتر نداشت، ولی‌ این نسل مدیران برای ولنگاری مالی‌، تعداد بانک ها و موسسات مالی را شاید به بیشتر از ۱۰۰ واحد با ده ها هزار شعبه جدید رساندند و در دنیائی که بانک ها و و واحدها صنعتی و اقتصادی و شرکت‌های حمل و نقل و موسسات اقتصادی فقط به فکر تجمیع و مرج شدن برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره وری هستند، بجای ۸ هیأت مدیره و چند صد مدیر، حالا حداقل ۱۰۰ هیأت مدیره و چندین هزار مدیر میانی و چند ده هزار شعبه بانک غیر ضروری که حقوق و مزایا و امتیازات نا پیدا آن ها شاید بیشتر از بسیاری از بانک‌های معروف دنیا هست، اگر حمل بر بی‌ ادبی‌ نشود، دارند خون اقتصاد ایران و مردم ایران را حیف می کنند"


(قیمت دلار، وزیر اقتصاد و انتظار معجزه - شنبه ۴ دی ۱۳۹۵ )

"با هر مقیاسی که به مساله نگاه کنیم، اگر هدف رشد اقتصادی و بهبود وضعیت اقتصادی کشور باشد، امکان ندارد که بتوان از سیاست دولت تدبیر و امید و وزیر محترم اقتصاد در تثبیت دستوری نرخ ارز در سه سال گذشته دفاع کرد. همانطور که با هر مقیاسی نمی‌توان از سیاست تثبیت دستوری نرخ ارز در دولت آقای احمدی‌ نژاد و مدیران اقتصادی او در سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰ دفاع کرد. کارکرد این دو دولت چه در مورد نرخ ارز، چه در افزایش نقدینگی، چه در سیاست فروش نفت، چه درمورد سیاست پوپولیستی دادن یارانه به همه، چه در تثیبیت دستوری نرخ سود بانکی‌ چه در عدم شفافیت در مورد آمار اقتصادی (نرخ رشد بالای ۹ درصد برای تابستان امسال و احتمالا ۱۲ درصدی برای زمستان یعنی‌ آستانه‌ انتخابات!) و... هیچ تفاوتی با هم ندارد. پس نباید تعجب کرد که در نهایت نتیجه هم مشابه باشد!"

(دولت، بزرگترین نوسان گیر بازار ارز - چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵)

"باید گفت، بله دوستان، شما عالی‌ کار کردید، ولی‌ بهای آن را ملت ایران با رکود عمیق، بیکاری بالا، عدم چشم انداز روشن اقتصادی با توجه به کاهش شدید سرمایه گذاری و از همه بدتر، بانک به شدت متورم و اقتصاد با نقدینگی وحشتناک می دهند و متاسفانه بالاخره روزی خواهد رسید که نمی‌شود از این شاخ به آن شاخ و از سیاست پیش خور کردن درآمد نفتی‌ و یا تبدیل بانک مرکزی به یک نوسان گیر بزرگ بازار دلالی ارز و ... برای اداره اقتصاد کشور استفاده کرد. اگر قرار بود همه بانک‌های مرکزی دنیا و همه دولت‌ها، اینجور کشور و سیستم اقتصادی خود را اداره کنند، پس چه تفاوتی است بین اقتصاد آلمان، ژاپن، چین و... با روسیه، ونزوئلا، موزامبیک و..."

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۸۰۷۸۱۱:۱۳:۲۱ ۱۳۹۶/۹/۲۵
- افزایش سنگین عوارض ورود ماشین های معمولی‌ و ارزان قیمت، تحت عنوان ماشین لوکس به بالای ۱۵۰ درصد ماشین بالای 100 میلیون معمولی نیست لوکس . عوارض خودرهای زیر 100 میلیون رو کم کنید
ناشناس۱۶۸۰۹۴۱۱:۲۹:۳۲ ۱۳۹۶/۹/۲۵
جالب این است که حالا برخی‌ می‌گویند اگر آقای طیب نیا در کابینه بود، این خبرها نبود و با مدیریت درخشان خود، همچنین اقتصاد را با ثبات اداره میکرد!!! غافل از اینکه، بیشتر مسائل امروز کشور به خاطر همان مدیریت چهار ساله ایشان بود. با افزایش شدید نرخ سود موهوم بانکی‌ در بانکها و موسسات اعتباری، عملا به قیمت ورشکسته شدن سیستم بانکداری و البته صندوق‌های بازنشستگی و رکود سنگین در جامعه که با افزایش بیکاری همراه بود، قیمت ارز را دستوی تثبیت کرد و همه این عدم توازنهای سنگین در بودجه و اقتصاد کشور را به وجود آورد و چون می‌دانست، در دور دوم ، هیچ کس قادر به ادامه آن سودها موهوم نیست، و هیچ راهی‌ جز گران شدن انفجاری نیست، به بهانه عشق خود به کار دانشگاهی، از ماندن و قبول مسئولیت خودداری کرد. مشکل جامعه ما، چنین مدیرانی بود و هست که برای میز، همه اصول علمی‌ را زیر پا می‌گذرند و حاضر به قبول مسئولیت نیستند و از آن بزرگتر مشکل ما جامعه یی است که حافظه تاریخی‌ ضعیفی دارد و فقط امروز را می‌بینید و از چنین افرادی باز خواست نمیکند که هیچ، بلکه می‌گویند حیف شد که رفت!! آقای احمدی‌ نژاد هم از سال ۸۴ تا ۹۰، قیمت دلار را با سیاستهای اشتباه دستوری و افزایش شدید نقدینگی، ظاهراً تثبیت کرد، ولی‌ نتیجه را مردم در سال ۹۱ و ۹۲ دید‌ند. آقای طیب نیا هم اقتصاد و نرخ ارز را از سال ۱۳۹۲ تا ۹۶ تثبیت کرد که حالا مردم باید به انتظار تورم بیسار بالا مانند سال ۹۰ و ۹۱ بنشینند، متاسفانه.
ناشناس۱۶۸۳۶۶۱۴:۴۸:۱۰ ۱۳۹۶/۹/۲۵
دقیقا نظر بالا درست است ، آقای طیب نیا در واقع از قبول مسئولیت آثار اقداماتش که خود آن را معجزه می دانست و دائم بر روی کاهش تورم 34 درصدی به تورم تک رقمی و بلکه منفی مانور می داد ، فرار کرد . اقدامات نابهنجاری مانند تثبیت مصنوعی نرخ ها در بازار ، نرخ بالا و بی رویه سود بانکی که مبتنی بر هیچ پشتوانه خدماتی و تولیدی نبود و تثبیت نرخ ارز و ... ، تبعات این تصمیم ها را ما در حال حاضر داریم می بینیم ، تازه الان داریم نشانه های اولیه این تبعات را می بینیم . سال 97 سال بسیار بدی برای اقتصاد ایران خواهد بود ، سالی که واقعیات بسیاری برای هم مردم و هم راس هرم جامعه که خود را پاسخگوی ناکارآمد ی و ناتوانی هایش نمی داند ، ظاهر خواهند شد . خدا عاقبت ما مردم را بخیر کند .
ناشناس۱۶۸۱۲۱۱۱:۴۴:۳۳ ۱۳۹۶/۹/۲۵
دولت هیچ راهی‌ نداره، یا باید اجازه بده که قیمت ارز ،به سوی واقعی‌ شدن برود، و یا با انواع گران کردن، مانند عوارض خروج، قطع واردات کاغذ و خودرو و افزایش قیمت ماشین، نان ، بنزین و ... به دنبال رساندن دخل به خرج باشد و ضمن آن، مصرف دلار و تقاضا برای دلار را به شدت کاهش دهد. سالها مسائل را عقب انداختن در دولت قبل برای روز انتخابت، حالا سر باز کرده و دیگر کشور امکان ادامه کار بانک ورشکسته ، صندوق‌های بازنشستگی خالی‌ ، عدم بودجه برای مصارف وحشتناک داخلی‌ و برون مرزی و... را ندارد. دولت به خاطر ترس از کسانی که همش در راه اروپا و آمریکا و تحصیل در آنجا نیاز به دلار ارزن دارد، نمیخواد قیمت دلار یعنی‌ سرمایه اصلی‌ همه مردم ایران، به قیمت بازار برسد، پس همه مردم باید همکاری کنند که ضمن تثبیت قیمت دلار به نفع رانتخارها و آنور آبی ها، هزینه دولت داری آقایان فراهم شود و در این میا‌‌ن هم مدیران نجومی موسسات ورشکسته ولی‌ دولتی مانند خودرو سازا، حسابی‌ دارند مردم را غارت می‌کنند.
ناشناس۱۶۸۲۵۲۱۳:۲۷:۵۰ ۱۳۹۶/۹/۲۵
من اقتصاد بلد نیستم ولی چیزی که در این چهل سال دیدم گرانی قیمت ارز یا بقول شما واقعی کردن قیمت آن هیچ حاصلی جز فقر و بدبختی برای عموم مردم نداشت. صادرات ما تولید محور نیست که گران کردن آن باعث رونق اشتغال بشه. در مورد پرداخت پول به خود مردم برای مدیریت اون هم یاد فرمایش آقای احمدی نژاد در مورد مدیریت مبلغ یارانه توسط خود مردم افتادم که نتیجش رو داریم می بینیم. درمان اقتصاد مملکت هر راهی داشته باشه اون راه گرانی ارز نیست
جلال۱۶۸۲۹۱۱۳:۵۰:۴۰ ۱۳۹۶/۹/۲۵
دولت تردید و ... دولت کلید ... بقول بزرگی درختی که۴سال میوه نداد ببرش
ناشناس نگران۱۶۸۳۰۰۱۳:۵۵:۴۶ ۱۳۹۶/۹/۲۵
چند وقت پیش وزیر نیرو در خصوص اینکه آب بهایی که مردم می پردازند بسیار کمتر از قیمت تمام شده آب است داشت صحبت می کرد و می گفت که باید حتما آب بها رو افزایش داد تا بشه تامین آب شرب کرد وگرنه اب و فاضلاب ورشکست میشه و از این حرفا، همزمان با اون یک کارشناس اداره آب و فاضلاب هم داشت می گفت که ما حدود 30 در صد هدر رفت آب تو شبکه داریم ، خب برادر من اول شما قسمتی که مربوط به خودته رو حل کن خودش 30 در صد مصرف رو کم می کنه اگه بعدش باز پولش جور نشد آب بها رو زیاد کن .... .این دقیقا مقیاس کوچک عملکرد دولت ها در جمهوری اسلامی است ، یعنی اینکه به جایی اینکه بیان هزینه اداره کشور رو که دست خودشونه کم کنن ، اولین چیزی که وقتی کسری بودجه برای هزینه های جاری خودشون به ذهنشون می رسه اینه که از مردم پول بیشتری بگیرن تا چاله های سو مدیریت خودشون رو با جیب مردم پر کنن خب بابا اول یه حرکتی حتی کوچک در خصوص چابکتر کردن دولت و خدماتش و پایین آوردن هزینه های مدیریت بکنین مردم ببینن بعد اگه باز پول کم آوردین اصلا عوارض خروج از کشور رو بکنید 10 میلیون تعرفه ماشین هم بکنین 1000%
ناشناس۱۶۸۴۴۵۱۵:۴۶:۵۹ ۱۳۹۶/۹/۲۵
همه این افزایش ها، سبب افزایش قیمت مایحتاج مردم و فشار به قشر کم درآمد و کاهش اشتغال می شود.
تهرانی۱۶۸۵۵۵۱۷:۳۰:۲۱ ۱۳۹۶/۹/۲۵
هم اکنون الودگی تهران برای همه مردم شهر پر خطر است و تا فردا هم ادامه دارد لطفا به مسئولین یاداروی کنید برای حفظ سلامتی مردم ، فردا کل کشور رو تعطیل کنند .
هموطن۱۶۸۵۶۲۱۷:۳۴:۴۴ ۱۳۹۶/۹/۲۵
تدبیر در این است که دولت به صدای افکار عمومی گوش دهد و نظریات کارشناسی شده را اجرا کند و بودجه را با هدف ارتقاء سلامت و بهداشت ، دانایی ، فقر زدایی و سایر اهداف عالی اکثریت مردم کشور ببندد. و بودجه های مربوط به بی ففایده صفر کند .
مسعود۱۶۸۶۱۴۱۸:۲۹:۱۴ ۱۳۹۶/۹/۲۵
روحانی مردم را فریب داد چهار سال اول کنترل تورم به کمک رکود و چهار سال دوم افزایش فشار بیشتر به مردم با بودجه ای که قراره برای کسری خرج و مخارج با دلیل و بی دلیل دولت از جیب خالی مردم تامین بشه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. کمی دیر نیست؟

  12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  13. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  14. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  15. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  16. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  17. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  18. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  21. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  22. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  23. اسراییل چه باید بکند؟ 

  24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

آخرین عناوین