ادعای موگرینی: امروز رازی را درباره درخواست ایران در برجام افشا می‌کنم

گروه جهان الف،   3960922251 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی در پارلمان اروپا ادعا کرد رازی را درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ افشا کرده است.

ادعای موگرینی: امروز رازی را درباره درخواست ایران در برجام افشا می‌کنم

به گزارش تسنیم، «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه‌ای در بخشی از سخنان روز سه‌شنبه خود در پارلمان اروپا مدعی شد که رازی را درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 افشا کند.

راز ادعایی موگرینی درباره مذاکرات هسته‌ای

موگرینی ادعا کرد که در بخش مقدمه (PREAMBLE) توافق هسته‌ای ایران «نیم‌جمله‌ای» با این مضمون وجود دارد که خواستار قرار دادن برجام به عنوان زیربنایی برای گفت‌وگو درباره مسائل دیگر است. او ادعا کرد که این جمله به درخواست ایران در بخش مقدمه برجام گنجانده شده است. 

وی گفت: «در بخش مقدمه این توافق 104 صفحه‌ای، نه در یکی از بندهای آن- من الان آن را حفظ شده‌ام- یک ارجاع در حد یک نیم‌جمله با این مضمون وجود دارد؛ این توافق می‌تواند مسیر را برای نوع دیگری از تعامل یا تعاملی سازنده‌تر در منطقه فراهم کند و زیربنای آن را ایجاد کند. آن جمله- شاید الان دارم یک راز را افشا می‌کنم- به درخواست ایران گنجانده شد.»

موگرینی درباره اینکه این جمله در کدام بخش قسمت مقدمه توافق هسته‌ای برجام گنجانده شده است، اشاره‌ای نکرد. در بخش «مقدمه و مفاد عمومی» (PREAMBLE AND GENERAL PROVISIONS) متن برجام جمله‌ای با مضمون مورد اشاره موگرینی یافت نشد. 

علی‌رغم این مقام‌های دولت ایران بارها گفته‌اند که توافق هسته‌ای ایران را زیربنایی برای ورود به مذاکره درباره مسائل دیگر می‌دانند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در روز اجرایی شدن توافق هسته‌ای برجام گفت: «برجام می تواند به عنوان یک راه حل برای حل و فصل مسایل منطقه‌ای هم مورد استفاده قرار بگیرد. برجام یعنی دو طرفی که اختلافی با هم دارند از طریق منطق و مذاکره می توانند به حل و فصل و مرحله اعتمادسازی برسند.»

وی یادآور شد: «منطقه مشکلات فراوانی دارد و متاسفانه بعضی از کشورهای منطقه با معضل تروریسم مواجه هستند و اختلافاتی بین کشورهای منطقه وجود دارد که در منطقه ما باید برداشته شود. از امروز با اجرای برجام شرایط برای روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای منطقه بهتر از گذشته خواهد بود و در سایر این روابط هم می توانیم مسائلی را که در منطقه داریم حل و فصل کنیم.»

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران هم در چندین مصاحبه گفته که دولت ایران به توافق هسته‌ای به عنوان زیربنایی برای همکاری‌های بیشتر و نه سقفی برای آن می‌نگرد. 

وی به عنوان مثال در مصاحبه‌ای  با نشریه نیویورکر در روز 16 جولای گفت در صورتی که آمریکا در اجرای برجام حسن نیت نشان دهد، ایران در حوزه‌های دیگر با آمریکا همکاری خواهد کرد. 

ظریف در آن مصاحبه گفت: «در صورتی که شاهد حسن نیت از طرف آمریکا در اجرای توافق هسته‌ای باشیم، این توافق، زیربنایی (برای همکاری) خواهد بود و نه سقف آن و امکان دارد که در حوزه‌های دیگر هم تعامل کنیم.» 

دولت ایران برجام را برای مناقشات داخلی می‌خواست

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه اظهارات خود در پارلمان مدعی شد دولت ایران قصد داشته از توافق هسته‌ای با گروه 1+5، در چارچوب منازعه سیاسی خود با جناح‌های رقیب به عنوان ابزاری برای کسب مجوز جهت «تعامل با دنیا» استفاده کند. 

موگرینی  گفت: «زیرا، مسئولان ایران در آن زمان،- که همچنان هم روی کار هستند- قصد داشتند از این توافق به عنوان روشی برای درخواست مجوز از مردم خودشان و افکار عمومی خودشان جهت تعامل با سایر جهان استفاده کنند و آنها این کار را در چارچوب یک منازعه سیاسی انجام می‌دادند که به خوبی می‌دانیم داخل ایران جریان داشته و هنوز هم جریان دارد. بعضی‌ از شما به این واقعیت اشاره می‌کنید که تضعیف اجرای کامل توافق هسته‌ای، آن کسانی در صحنه سیاسی ایران که به روش خودشان - که با روش ما فرق دارد- در تلاش برای گشایش و تعامل با سایر دنیا هستند را نیز تضعیف خواهد کرد.»

 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه از لفظ «تندروها» برای اشاره به منتقدان برجام در ایران استفاده کرد و گفت که تضعیف اجرای برجام، مواضع آنها را تقویت خواهد کرد. 

وی تصریح کرد: «تضعیف برجام یا ابراز تردید در آن راهی برای تقویت تندروها در صحنه سیاسی ایران است. آیا این برای ما مناسب است؟ مطمئنا برای ما مناسب نیست.»

موگرینی تأکید کرد: «اگر برجامی در کار نبود، چه اتفاقی می‌افتاد؟ تصور کنید فردا، برجام در کار نباشد. آیا وضع حقوق بشر در ایران بهتر خواهد شد؟ احتمالاً نه. بر عکس، تندروها قوی‌تر خواهند شد. رفتار منطقه‌ای ایران بهتر می‌شود؟ مطمئناً نه. آیا برنامه هسته‌ای ایران، همچنان تحت نظارت خواهد بود؟ نه. آیا آژانس ابزارهای لازم برای حضور در این کشور را خواهد داشت؟ خیر. مطمئن خواهیم بود که برنامه هسته‌ایی که ایران توسعه می‌دهد صلح‌آمیز خواهد بود؟ یقیناً نه و غنی‌سازی دوباره از سر گرفته می‌شود، از همین فردا.»

آمریکا خودش خواست مذاکرات صرفاً به مسئله هسته‌ای محدود باشد

وی گفت: «هدف توافق هسته‌ای با ایران، همان‌طور که از نامش به صراحت برمی‌آید، صرفاً هسته‌ای است. این تصمیم درستی بود یا خیر؟ تصمیمی بود که 14 سال پیش در آغاز مذاکرات گرفته شد.»

موگرینی تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم با گفتن این حرف من رازی را افشا کرده باشم: این تصمیم کشورهای حاشیه خلیج [فارس] و دولت وقت آمریکا در آن زمان بود که مذاکرات را صرفاً به مسائل هسته‌ای محدود کنند.»

وی اضافه کرد: «در آن زمان ایران بود که بر انجام مذاکره در حوزه‌های دیگر اصرار داشت. آیا این تصمیم علاقلانه بود یا خیر؟ من و شما الان در جایگاهی نیستیم که درباره آن قضاوت کنیم، ولی این تصمیم آن موقع گرفته شد.»

موگرینی با یادآوری اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها نهاد مسئول راستی‌آزمایی اجرای تعهدات هسته‌ای ایران ذیل برجام است گفت که این نهاد بین‌المللی تا کنون همواره پایبندی ایران به برجام را تأیید کرده است. 

تضعیف اعتبار آژانس عاقلانه نیست

مسئول سیاست خارجی اروپا گفت با توجه به اینکه جامعه بین‌المللی ممکن است در سال‌های آینده به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نظارت بر برنامه هسته‌ای سایر کشورها نیاز خواهد داشت زیر سوال بردن اعتبار آن «عاقلانه نیست.» 

موگرینی گفت: «وقتی که آژانس بعد از ارزیابی‌های کاملاً فنی 9 بار تأیید می‌کند که ایران به تعهدات هسته‌ای خود  پایبند بوده، این یعنی اینکه توافق، کارآمد است.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه، در ادامه سخنان خود بار دیگر به تکرار ادعاها درباره ایران پرداخت و گفت بیان کارآمد بودن توافق هسته‌ای به معنی اعتماد به ایران نیست. 

وی تصریح کرد: «آیا این به معنی داشتن نگرش مثبت درباره ایران یا به معنی خوش‌بینی درباره فضای موجود است؟ دقیقاً چون مسئله به کشوری مانند ایران مربوط می‌شود لازم است شما با این کشور توافق هسته‌ای داشته باشید. چون نمی‌خواهیم کشوری مانند ایران به سلاح‌های هسته‌ای در منطقه دست پیدا کند.» موگرینی گفت: «اگر با سوئیس طرف بودیم، مسئله فرق می‌کرد. بنابراین، موضوع به ساده‌انگاری مربوط نیست، نبودن اعتماد است که این توافق را ضروری می‌کند.»

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۵۷۸۴۱۶:۰۷:۱۹ ۱۳۹۶/۹/۲۲
این که برای با بیسوادان معلوم بود!
ناشناس۱۶۵۷۹۰۱۶:۱۲:۰۳ ۱۳۹۶/۹/۲۲
چشم دولت مردان ما روشن
سعید تمر۱۶۵۹۲۸۱۸:۱۰:۰۷ ۱۳۹۶/۹/۲۲
هموطنان عزیز اینکه خانم موگرینی اینگونه با مخاطبانش در باره برجام صحبت می کند واقعا ستودنی است چون همه جانبه درحال دفاع از پایبندی اروپا به برجام است. حال اگر شک دارید برجام به نفع ایران است، حسابتان جداست و احترامتان هم واجب. اما اگر میخواهید از راز و دفاعیه موگرینی علیه تیم مذاکره کننده استفاده کنید یا علیه حامیان برجام در ایران، باور کنید شواهد و حرفهای موگرینی کافی نیست و قابل استناد هم نیست. قرار است هوشمند بمانیم تا حق ملت ایران را بستانیم. در سکوت، شاهد دفاع همپیمانان برجام از برجام باقی بمانیم و اتحاد نصفه نیمه خودمان را حفظ کنیم. ما برجام را آن موقع تصمیم گرفتیم که باشد. الان لازم نیست درستی و غلطی تصمیم گذشته را بحث کنیم. فوقش می توانیم در مورد الان که چه تصمیمی باید گرفت حرف بزنیم که الزاما به تصمیم قبلی بازنمی گردد. یا حق. پی بنویسم که از دفاعیه هوشمندانه خانم موگرینی واقعا لذت بردم. نظر من هست خب.
علی۱۶۵۹۴۰۱۸:۱۹:۵۰ ۱۳۹۶/۹/۲۲
...مچکریم. با روحانی تا 1400 از اون به بعد با جهانگیری تا 1408 . البته به امید تعامل سازنده با جهان مثل برجام. ای افتاب تابان ای ابر بهار ای ... ای سیب و گلابی برجام. واقعا یه قرارداد و این همه خوشبختی محاله.
صدیقه۱۶۵۹۷۱۱۸:۵۳:۴۸ ۱۳۹۶/۹/۲۲
متاسفم که چنین دولت مخفی کاری داریم. ای کاش به اندازه ی کمی شفافیت رو از موگرینی یاد می گرفتن.
ناشناس۱۶۶۱۰۱۲۱:۴۲:۵۲ ۱۳۹۶/۹/۲۲
کدوم مخفی کاری؟؟؟ تعامل با دنیا بده؟؟؟ الان این نیم جمله چی رو نشون میده ...؟؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

    2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

    3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

    4. این صدای اقتدار ایران است ...

    5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

    6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

    7. وحدت ملی با وعده صادق

    8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

    9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

    10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

    11. کمی دیر نیست؟

    12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

    13. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

    14. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

    15. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

    16. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

    17. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

    18. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

    19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

    20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

    21. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

    22. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

    23. اسراییل چه باید بکند؟ 

    24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

    25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

    پربحث‌های اخیر

      پربحث‌های هفته

      1. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

      2. فرار رو به جلوی نتانیاهو در واکنش به پاسخ ایران/ «بی بی»: حملات ایران را دفع‌کردیم

      3. موج نخست موشک‌های بالستیک ایران به اراضی اشغالی شلیک شد

      4. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

      5. پایان جلسۀ شورای امنیت بدون صدور قطعنامه

      6. سفیر ایران به وزارت خارجه فرانسه دعوت شد

      7. مشاهده پهپاد شلیک شده به سمت رژیم صهیونیستی در کرمانشاه

      8. واکنش انگلیس به حمله پهپادی ایران علیه رژیم صهیونیستی

      9. آمریکا عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد  

      10. نتايج عمليات وعده صادق

      11. وزیر خارجه اردن: مسوولیت جلوگیری از افزایش تنش در منطقه برعهده اسرائیل است

      12. نیویورک‌تایمز: اسرائیل گزینه حمله تلافی‌جویانه به ایران را کنار گذاشته است

      13. اولین واکنش کاخ سفید به حمله هوایی ایران علیه رژیم صهیونیستی

      14. تماس تلفنی کامرون با امیرعبداللهیان؛ تاکید بر کاهش تنش‌ها

      15. فرانسه به حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل واکنش نشان داد

      آخرین عناوین