آیت‌الله جوادی آملی: حوزه باید قرآن متحرک باشد

گروه فرهنگی الف،   3960909056

آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه اولین حرف را در حوزه باید قرآن بزند، تصریح کرد: اولین رسالت استادان حوزه، قرآن‌محوری است، اگر علامه طباطبایی بود، یک المیزان دیگر می‌نوشت، نگوییم سخنان گفته شده است، چراکه قرآن بی پایان است.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله‌عبدالله جوادی آملی شب گذشته (پنجشنبه 8 آذر) در گردهمایی استادان تفسیر در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) با بیان اینکه قرآن معادلی غیر از عترت طاهرین ندارد، عنوان کرد: البته عترت، معادل قرآن است و نه روایت، فرموده‌اند هر چه از ما نقل شده، بر قرآن عرضه کنید، زیرا دروغ گفتن به نام قرآن ممکن نیست، ولی به نام ائمه دروغ جعل می‌کنند.

وی ادامه داد: علاوه‌بر عرضه روایات فقهی، اخلاقی و حقوقی بر قرآن، حتی روایات تفسیری ذیل آیات نیز باید بر قرآن عرضه شود.

آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه اولین حرف را در حوزه باید قرآن بزند، تصریح کرد: البته اگر کسی در محضر امام و یا به منزله محضر امام باشد، یعنی روایتی را ببیند که سند قطعی، جهت صدور نیز قطعی و دلالت آن تام است، نیازی به عرضه بر قرآن نیست.

این مفسر قرآن با بیان اینکه البته بسیاری از روایات قطعی نیست، لذا باید به قرآن عرضه شود، گفت: اولین رسالت استادان حوزه، قرآن‌محوری است، به خصوص در شرایط کنونی که دشمنان نیز فعالیت زیادی دارند.

آیت‌الله جوادی آملی اظهار کرد: آمده‌اند مسیح را به عنوان یک دانشور الهی معرفی کرده و انجیل فعلی که هیچ ارتباطی با مسیح ندارد را به او نسبت داده‌اند و در ادامه نیز گفته‌اند، محمدیت نیز مانند مسیحیت و قرآن همانند انجیل است.

وی با بیان اینکه تکلم مسیح، معجزه است و نه کلام او ادامه داد: کلامی که احدی توان آوردن مانند آن را ندارد، قرآن است ولی اسلام ناب را همانند مسیحیت مسخ شده قرار می‌دهند و می‌گویند قرآن کتابی است که نباید به خدا اسناد داد و پیامبر(ص) از سوی خدا مبعوث نشده است.

این مفسر قرآن خطاب به استادان تفسیر حوزه بیان کرد: شما نایبان امام هستید و اولین کار شما تفسیر قرآن و عرضه هر روایت و درایت بر قرآن است، وگرنه نباید توقع کنیم دانشجویان ما در دانشگاه، شبهات را بشنوند و در امان بمانند.

وی افزود: قرآن مانند باران نیست که از آسمان ریخته شده باشد، بلکه مانند طناب، آویخته شده است و بالای آن نیز به عرش الهی و علی حکیم وصل است و در آنجا قرآن، زبانش عربی و عبری و تازی و فارسی نیست، ولی آن چه که در دست بشر است به زبان عربی است.

آیت‌الله جوادی آملی اظهار کرد: وقتی ما به زیارت ائمه می‌رویم، بهترین زیارت، خواندن زیارت جامعه است، فرمودند وقتی به پیشگاه ائمه رسیدید سلام و عرض ادب و طلب مغفرت، حرف‌های نازل است؛ به آنان بگویید من به بارگاه شما آمدم که علم شما و آنچه را انبیاء می‌برند ببرم، وگرنه علوم فقه و ... که در حوزه فراوان است.

وی با بیان اینکه چنین علمی جامعه را تامین و تضمین می‌کند تصریح کرد: اگر سخن از مسیحیت اصیل باشد قرآن اطاعت از همه انبیاء و کتب تحریف نشده آنان را دستور فرموده است زیرا همه انبیاء همدیگر را قبول دارند، البته هیمنه و سلطنت برای قرآن و پیامبر است.

مسیحیت را مسجد زنده کرد

وی بیان کرد: البته دینی که در آن کشتی‌گیری خدا و پیامبرش مطرح است با پیشرفت علم، باقی نمی‌ماند ولی این قرآن است که به برکت آن انقلاب ایجاد شد و با خون شهدای مدافع حرم برکاتی نصیب کشورهای اسلامی شد و همین قرآن است که انجیل را حفظ کرده است.

وی با بیان اینکه باید ۲۴ ذیحجه مانند غدیر در حوزه زنده شود تصریح کرد: باید در مورد مباهله کار علمی صورت بگیرد و مانند غدیر زنده شود و حوزه باید قرآن متحرک باشد.

این مرجع تقلید عنوان کرد: به برکت انقلاب اسلامی حتی کلیسا و مسیحیت نیز زنده شد؛ مسیحیت را همین مسجد زنده کرد وگرنه دین، افیون توده ها بود، بنابراین مسیحیت به برکت محمدیت زنده است از این رو این کتابی که محور اصلی ماست چگونه می‌تواند نوشته خود پیامبر(ص) باشد؟ ولی قرآن را وقتی می خواهند از صحنه بیرون کند کم کم این کار را انجام می‌دهند.

حوزه قرآن محور باشد

وی تاکید کرد: برای هدایت جامعه، منبع، قرآن کریم است که حبل آویخته از آسمان است، بنابراین قرآن محوری باید کار اصلی حوزه باشد.

آیت‌الله جوادی آملی اظهار کرد: فقه و اصول خیلی با قرآن مرتبط نیست و کسانی می‌توانند به درجات بالای علمی در حوزه برسند بدون اینکه به قرآن مراجعه کرده باشند، بنابراین باید قرآن‌محوری در میان حوزویان وجود داشته باشد؛ امروز بار قرآن در حوزه بر روی دوش استادان تفسیر و علوم قرآنی است و اولین بحث و درس باید قرآن باشد.

وی تاکید کرد: نگذارید المیزان تنها بماند؛ اگر علامه بود  یک المیزان دیگر برای ما می‌نوشت و اکنون این کار بر عهده ما است و نگوییم سخنان، گفته شده است زیرا قرآن بی پایان است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین