ارتباط زلزله و تغییرفصل

گروه حوادث الف،   3960907139

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب (مرکز شیراز) گفت: مطالعات سازمان زمین شناسی نشان می دهد که خشکسالی و تغییر فصل نیز در وقوع زلزله موثر است.

طهمورث یوسفی با اشاره به سوابق تاریخی زلزله در استان فارس به خبرنگار مهر گفت: چهار استان جنوبی فارس، بوشهر، کهکیلویه و بوبراحمد، هرمزگان که در حوزه استحفاظی این سازمان قرار دارند، دارای گسلهای فعال زیادی هستند.

وی اظهار کرد: با توجه به مطالعات انجامی بر روی گسلها، بیش از ۷۰ درصد زلزله‌های رخ داده در شیراز کمتر از پنج ریشتر بوده و احتمال وقوع زلزله‌ای با بیش از هفت ریشتر کم است.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب (مرکز شیراز) با اشاره به اینکه هرچه عمق زلزله زیاد، شعاع آن بیشتر و خسارات ناشی از آن کمتر می‌شود، اظهار کرد: در ابتدای فصل سرد یا گرم به محض سرد یا گرم شدن هوا زمین دچار انبساط یا انقباض می شود به همین دلیل تعداد زلزله ها افزایش می یابد.

یوسفی گفت: شیراز دارای گسلهای مهم و فعالی است که از بخش غربی شیراز می‌گذرد، در بخش جنوبی گسترش وتا بخشهایی از شهر قیر ادامه پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه وقوع این زمین لرزه ها حکایت از فعال بودن گسلها دارد، بیان کرد: به طور معمول ابتدای آغاز فصل سرد و گرم همواره شاهد وقوع این زمین لرزه ها هستیم اما نکته قابل اهمیت جغرافیایی این زمین لرزه هاست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به زلزله اخیر کرمانشاه نیز بیان کرد: با وجود اینکه استان فارس و کرمانشاه هر دو در منطقه زاگرس قرار دارند اما به لحاظ زمین شناسی این دو منطقه از نظر جنس زمین با هم تفاوت دارند.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب (مرکز شیراز) با اشاره به اینکه زمین لرزه های با میزان کم از ذخیره انرژی در زمین جلوگیری می کند، گفت: این امر باعث جلوگیری از وقوع زمین لرزه های با شدت زیاد می شود.