با دستور رییس‌جمهور؛ افزایش قیمت نان در سراسر کشور متوقف شد

گروه اقتصادی الف،   3960904238 ۱۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

در حالیکه قرار بود از امروز (چهارم آذر) انواع نان در تهران و از دوشنبه (ششم آذر) در استان‌ها با افزایش قیمت ۱۵ درصدی همراه باشد، با دستور رییس‌جمهور، این تصمیم منتفی شد.

پیش از این ستاد تنظیم بازار اینگونه ابلاغ کرده بود که از اول آذرماه قیمت انواع نان با افزایش ۱۵ درصدی مواجه می‌شود و حتی برخی نانوایان هم قیمت‌های جدید را از همان زمان تغییر دادند ولی پس از آن اتاق اصناف تغییراتی در زمان اجرای آن مطرح کرد و نهایتا قرار بود از امروز افزایش قیمت در تهران اعمال شود، اما امروز در قالب صحبت‌های رییس جمهور اینگونه اعلام شده که باید قیمت نان به حالت قبل بازگردد.

حسین درودیان - مسئول نظارت و بازرسی اتاق اصناف - درگفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: طبق صحبت‌های رییس جمهوری قرار است که افزایش قیمت نان متوقف شود.

وی گفت: تصمیمات بیشتر در این زمینه در جلسه آتی ستاد تنظیم بازار گرفته خواهد شد.

همچنین علی فاضلی - رییس اتاق اصناف - در گفت‌وگو با ایسنا، متوقف شدن افزایش قیمت نان را تایید کرد و گفت: با توجه به اینکه خریدار و فروشنده این محصول هر دو حقوقی دارند، تصمیم گرفته شده که درباره افزایش قیمت نان در جلسه هفته آینده بررسی‌های بیشتری صورت گیرد.

وی درباره اینکه طی روزهای اخیر برخی نانوایی‌ها افزایش قیمت را اعمال کردند، اظهار کرد: تا آنجاکه ما اطلاع داریم هیچ یک از نانوایی‌های دولتی چنین کاری نکرده‌اند.

البته این اتفاق در شرایطی رخ داده که نانوایی‌های متعددی در شهر تهران از روز چهارشنبه (اول آذر) نسبت به افزایش قیمت نان اقدام کردند که در چنین شرایطی انتظار می‌رود نظارت‌های کافی و گسترده روی نانوایی‌ها صورت گیرد تا در روزهای آینده جلوی هرگونه تخلف در فروش نان گرفته شود و قیمت‌ها به حالت قبلی آن بازگردد.

این در حالی است که دیروز مدیر کل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: با تصمیم‌هایی که در اتاق اصناف ایران گرفته شده قیمت نان در تهران ۳۲ درصد افزایش یافته است نه ۱۵ درصد. محمد محمدی در مصاحبه تلفنی با خبرگزاری صداوسیما افزود: بر اساس مصوبه تنظیم بازار کشور قیمت نان باید حداکثر ۱۵ درصد و آن هم به طور اختیاری افزایش پیدا کند.

یعنی اگر لازم است در استان ها این اتفاق بیفتد باید حداکثر ۱۵ درصد از قیمت های مصوب سال ۱۳۹۳ بیشتر شود. وی گفت: انچه در تهران رخ داده این است‌ که علاوه بر افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان وزن چانه یا خمیر نان را هم نسبت به سال ۱۳۹۳ کاهش داده اند و با بررسی دقیق به این نتیجه می رسیم که با کاهش وزن چانه و افزایش ۱۵ درصدی قیمت به طور میانگین، قیمت نان حدود ۳۲ درصد افزایش یافته است.

محمدی افزود: مصوبه افزایش قیمت نان بر افزایش اختیاری قیمت آن دلالت دارد نه اینکه وزن نان هم کمتر شود. عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان افزود: حتی وزن هایی که در سال ۱۳۹۳ مصوب شده، از استاندارد هم‌ کمتر است و برای نمونه وزن خمیر نان سنگک در گذشته ۷۵۰ تا ۸۰۰ گرم بود و در مصوبه سال ۱۳۹۳ هم ۶۶۷ گرم تعیین شد اما در مصوبه اخیر آن را ۵۶۰ گرم تصویب کردند.

وی گفت: این در واقع نان سنگک نیست و اکنون که مردم از برخی نانوایی ها نان بزرگ طلب می کنند، در واقع قبلا نان با این اندازه عرضه می شده است. محمدی گفت: آنچه به مردم اطلاع رسانی می شود با آنچه در واقعیت اتفاق افتاده متفاوت است و ما انتظار داریم که مسئولان به مردم اطلاعات غیر واقعی ندهند و مردم را گمراه نکنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا افزایش قیمت نان در شهر تهران به اصناف سپرده شده است؟ افزود: قرار شد در استان ها، ستاد تنظیم بازار به ریاست استانداران تصمیم‌گیری کند و در شهرستان های استان تهران هم همین روال برقرار است اما در شهر تهران، اختیار را به اتاق اصناف ایران سپرده اند‌.

مدیر کل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: ما به دنبال حقوق مصرف کننده هستیم و البته معتقدیم حقوق نانوا هم باید رعایت شود. وی گفت: اکنون در تهران نانوایی هایی وجود دارد که با وجود اینکه سهمیه آرد دولتی ندارند، اما نان را به قیمت دولتی می فروشند.