حریری استعفای خود را پس گرفت/ میشل عون از من خواست برای استعفا کمی صبر کنم

گروه جهان الف،   3960901148 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

سعد الحریری نخست وزیر لبنان در سخنرانی خود در کاخ ریاست جمهوری این کشور گفت: امروز استعفایم را به میشل عون رئیس جمهوری لبنان تقدیم کردم.

سعد الحریری نخست وزیر لبنان در سخنرانی خود در کاخ ریاست جمهوری این کشور گفت: امروز استعفایم را به میشل عون رئیس جمهوری لبنان تقدیم کردم.

وی افزود: میشل عون از من خواست که کمی درنگ کنم تا آنرا بررسی کند و من هم خواسته اش را پذیرفتم 

نخست وزیر لبنان اظهارداشت: لبنان به تلاش همه طرف ها نیاز دارد تا از همه خطرها و چالش ها به دور باشد 

حریری بیان داشت: خواهان مشارکت و همکاری واقعی همه طرف ها برای کمک به سازندگی لبنان هستم 

سعد الحریری طی سخنرانی خود در کاخ بعبدا گفت : دراین فرصت، از میشل عون رئیس جمهوری لبنان به علت پایبندی به قانون و مخالفت با نقض آن تشکر می کنم.
الحریری افزود : دراین جا ، همچنین از همه لبنانی های که درحق من لطف داشتند و صدق نیت و محبت آن ها شامل حال من شد، کمال قدردانی و تشکر را دارم .

نخست وزیر لبنان همچنین بر پایبندی کامل به همکاری با میشل عون رئیس جمهور لبنان برای حفاظت از کشور در برابر خطرات موجود در منطقه تاکید کرد و گفت که به ویژه از نبیه بری رئیس مجلس لبنان که با درایت و پایبندی به قانون ، اخلاص خود را ثابت کرد و با من رفتاری صمیمانه و برادرانه داشت، تشکر می کنم.

سعد الحریری همچنین ابراز امیدواری کرد فرصتی که میشل عون برای بررسی استعفای وی خواسته است، زمینه جدی را برای گفت و گوی مسئولان به منظور حل مسائل مورد اختلاف در لبنان فراهم کند.

سعد حریری که شب گذشته پس از سه هفته غیبت، برای شرکت در مراسم روز استقلال لبنان به کشورش بازگشت، پیشتر در جریان سفرش به عربستان از سمت خود استعفا کرده بود.

مقام‌های لبنانی از جمله «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان استعفای او را زیر فشار عربستان دانستند. عون به‌تصریح گفت که نخست وزیر لبنان در ریاض در بازداشت است و این مسئله اقدام خصمانه علیه لبنان است.

بسیاری از تحلیلگران معتقد بودند فشارهای عربستان با هدف به تعطیلی کشاندن فضای سیاسی لبنان در جهت به انزوا کشاندن حزب‌الله بوده است.

این در حالی است که «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله بر ضرورت بازگشت سعد الحریری به لبنان و حفظ آرامش سیاسی تأکید کرد.

رئیس جمهوری لبنان از پذیرش استعفای الحریری خودداری کرد و گفت که منتظر بازگشت او به بیروت می‌ماند تا دلایل استعفا را از وی بشنود.

این استعفای جنجالی که حرف و حدیث‌های بسیاری به دنبال داشت گفته می‌شد با فشار عربستان سعودی صورت گرفته و باعث شد طرف‌های خارجی نیز به میانجی‌گری برای حل بحران به این مساله ورود کنند.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر و صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت سه تن از مقامات عالی‌رتبه خارجی بودند که تلاش داشتند این بحران را با کمترین هزینه برای لبنان و منطقه حل و فصل کنند.

سعد حریری با پیروی از دیکته‌های عربستان، حزب‌الله لبنان و آنچه که "تبعیت این حزب از خواسته‌های ایران" خوانده بود را دلیل اصلی استعفای خود اعلام کرده بود.