ساخت غضروف مصنوعی با مقاومت بالا

گروه سلامت الف،   3960829201

محققان با استفاده از نوعی ماده موسوم به کِو-لار (Kevlar)، غضروفی مصنوعی ساخته‌اند که برای کمک به بهبود آسیب‌دیدگان مفصلی کاربرد مفیدی خواهد داشت.

به گزارش سلامت آنلاین، دانشمندان با استفاده از ماده‌ای به نام کو-لار، یک بافت هیدروژلی ساخته‌اند که همانند غضروف طبیعی عمل می‌کند.

غضروف در بدن معمولا کار جلوگیری از فشار زیاد به استخوانهای همجوار را انجام می‌دهد. به عنوان نمونه بین مهره‌های ستون فقرات غضروفی وجود دارد که همچون بالشتکی نرم، میان هر مهره عمل می‌کند و از وارد آمدن فشار به مهره‌ها جلوگیری کرده، سلامت و کارکرد آنها را افزایش می‌دهد.

برخی بیماریها یا حوادث سبب ایجاد صدماتی به غضروف می‌شوند و در نتیجه درد و یا ناتوانی در ناحیه مذکور پدید می‌آید.
اکنون دانشمندان دانشگاه میشیگان در امریکا غضروفی مصنوعی ساخته‌اند که این تحمل فشار را ممکن کرده، برای بیماران یا حادثه‌دیدگان امکان بازگشت توانایی‌های پیشین و سلامت را فراهم می‌سازد.

غضروف طبیعی در واقع شبکه‌ای پروتئینی و متشکل از بایومولکولهاست اما این غضروف مصنوعی از هیدروژلی مبتنی بر کو-لار ساخته شده که ترکیبی از نانوالیافهای سخت کو-لار، آرامید و پلی‌وینیل‌الکل (PVA) است. از آرامید اغلب برای تهیه جلیقه‌های ضد گلوله هم استفاده می‌شود. پلی‌وینیل‌الکل هم هنگامی که فشرده یا تحت کشش باشد آب را پشت شبکه خود به دام می‌اندازد. به همین دلیل مجموعا عملکردی شبیه به غضروفهای طبیعی شبیه‌سازی می‌شود که با قرار دادن آن میان مفاصل مثلا زانو می‌توان براحتی حرکت کرد و راه رفت.

محققان گفته‌اند تلاشهای قبلی برای ساخت غضروف مصنوعی چندان راضی‌کننده نبوده است زیرا امکان نگهداری آب را در شبکه میانی خود برای فراهم کردن امکان تغذیه سلولها نداشته‌اند و در نتیجه برای استفاده به عنوان ایمپلنت یا لوازم کاشتنی جراحی ناکارآمد بوده‌اند.

اگر در آزمایشهای انسانی این غضروف مصنوعی بتواند تاییدیه‌های لازم را کسب کند، دور نیست زمانی که ترمیم آسیب‌های جدی به مفاصل زانو یا موارد مشابه آسان شود. (سلامت آنلاین/ ترجمه: زری حسین‌زاده)